Neki dan je kod nas prespavao moj mali brat od nepunih 7 godina.Prije spavanja sam ih obojicu tuširala jer su cijeli dan vani trčali pa su bili prljavi, i primjetila sam da se on nezna sam otuširati. To me malo navelo na razmišljanje jer moji Danči to več odavno radi sam. Ja sam u kupatilu i pomognem mu ako treba ili mu samo dodam sapun, ali on to uradi sam. Isto tako puno drugih stvari radi sam: pere zube, uzme si za jesti(što smije), natoči si sok, obuće se, spremi si krevet i sobu, pobrine se da stavi kacigu i štitnike kad ide voziti biciklu ... Ful je samostalan, ali oduvijek je tako, ne da sam ga ja naučila. Ili barem nije da ga silim. On voli i meni pomagati, ima svoje obaveze u kuči, npr. postaviti stol, pospremiti nered ako ga napravi, nakon jela (ako nešto sam pojede) spremiti stol,... Koji puta mi i suđe opere. Pomogne mi kupiti veš, prati prozore, uključi mašinu za veš.
MM kaže da sam od njega napravila mekušca, ali mislim da nije tako. Ja ga na ništa ne tjeram, ali hoču da nauči da ništa ne padne s neba i da se ništa samo ne napravi. Budući je i po prirodi samostalan zašto to ne iskoristiti 8)
Kakva su vaša dijeca? Jel ja pretjerujem?
Napominjem da mu je jedini zadatak (za sad) postaviti stol,spremiti igračke iz db-a prije spavanja i spremanje sobe. Ostalo radi kad hoče (koji puta ga ja zamolim a koji puta sam predloži)