-
Vanmaternična poslije IVF-a
Bok svima!
Napokon sam se odlučila podijeliti sa vama svoje iskustvo i postaviti vam par pitanja, jer do sada nisam imala volje pisati o tome.
Dakle u 6mj. sam bila na IVF-u i dobila M već 25. DC (pravo, pravcato krvarenje, ne nekakvo mrljanje) pod Utrogestanima, pa tako nisam ni išla vaditi betu, nego se pomirila sa neuspjehom i krenula dalje...
Nakon tjedan dana sam počela opet krvaruckati (oskudno) uz užasne bolove na desnoj strani trbuha. Misla sam si da je neka cista zaostala, jer mi je ispunktiran samo jedan folikul od njih 7, i da sad puca. Dok sam u apoteci kupovala tablete protiv bolova nekaj mi je došlo da kupim test i :shock: šok, pokažu se dvije crtice. Odmah sam znala da je sigurno vanmaternična uz krvarenje i ovakve bolove.
Bilo mi je strašno
...toliko sam godina čekala te dvije crtice na testu i sad ih gledam sa užasom i molim Boga da spavam i da se probudim svaki čas...
Otišla sam u bolnicu i naravno tamo potvrdili moje strahove...
Napravili mi laparo i odstranili desni jajovod u kojem je bila trudnoća i koji je bio prsnuo te sam krvarila u trbušnu šupljinu.
No dobro, to je sve prošlo, šta je tu je, od onog prvog šoka sve sam to prošla sa nekom emotivnom blokadom koja me još i sada drži. Osjećam se skroz tupo i prazno :/ .
A sad pitanja i vaša iskustva...
-Prvo, naravno, jel tko od vas imao nešta slično s obzirom da su vanmaternične kod IVFa jako rijetke (doktor mi je rekao 5%)?
-Da li je tko čuo da je netko nakon tubalne vanmaternične (u jajovodu) imao ponovno abdominalnu vanmaterničnu (u trbušnoj šupljini) pošto sad jajnik ovulira u trbušnu šupljinu kad nema jajovoda. ( prof. Š. rekao da je to jako rijetko i da je od takove trudnoće i životu vidio samo dvije...ali bojim se da je kod mene sve moguće)?
-Pročitala sam negdje da ovulirano jajašce iz jajnika gdje nema jajovoda može "preplivati" do drugog jajovoda, on ga "usiše" i normalno pošalje u maternicu, tako da su žene koje imaju npr. lijevi jajovod i desni jajnik znale ostvarivati normalnu prirodnu trudnoću... To mi zvuči malo nategnuto, ali... Jel tko ima kakovih saznanja o tome?
-I na kraju, da li je moguće da je doktor kod ET-a previše naglo "istisnuo" (ne znam koji izraz upotrijebiti) embrio iz "šprice" da je on odmah završio u jajovodu...ak me kužite kaj sam htjela reči?
Pusa svima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma