Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Boravak u jaslicama do spavanja tj. ručka?!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Boravak u jaslicama do spavanja tj. ručka?!

Obzirom da imamo mogućnost platiti tetu da nam čuva klinca cca 4 h dnveno, ali i to je skoro van naših financ. mogućnosti razmišljam ga ostaviti u jaslicama od 7.30 ujutro pa do ručka...ili da ruča tamo i onda da ga teta vodi doma na spavanjac. Je li netko imao sličnu situaciju?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam tako radila sa jednom obitelji, ali samo zadnjih mjesec i pol dana (inace sam cuvala od 8 do 1, ili po potrebi tj. preko ljeta, cijeli dan).
    Ovih zadnjih mjesec i pol dana (navikavanje na vrtic)
    dijete je bilo do rucka u vrtiću, i onda bih ga pokupila oko pola 1, i bila s njim do 5, pola 6.
    Nije bilo nikakvih problema, adaptacija je isla svojim tokom, samo je problem taj sto me dijete pozeli (voljeli smo se jako i jos se volimo ) pa onda ne zeli spavati, bude umorno, malo i nervozno oko 2 popodne,
    ali i na to smo se navikli. Malo se promjenio ritam spavanja, pa je navecer oko 8 vec u krevetu.
    Uglavnom, funkcioniralo je to sve skupa, druzenje s drugom djecom, a i sa mnom, i svi sretni.
    Nadam se da ce i kod vas sve proci u najboljem redu!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo tako mjesecima,samo što sam ju doma vodila ja-sve dok nisam mislila da je spremna ostati na spavanju-to nam je bila duža adaptacija.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

peso, ako ti je to problem za financije, zbog čega bi nekome plaćala da ti dijete uzima tijekom tih par sati? kasno dolaziš s posla pa ne želiš da dijete ide u dežurstvo ili zbog adaptacije ili nešto treće...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo kao i kod Taše-i bilo je sve ok.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    peso, ako ti je to problem za financije, zbog čega bi nekome plaćala da ti dijete uzima tijekom tih par sati? kasno dolaziš s posla pa ne želiš da dijete ide u dežurstvo ili zbog adaptacije ili nešto treće...?
    to sam i ja pomislila. ako već ide u jaslice zbog čega ne ostane tamo dok se ne vratiš. ionako ćeš plaćat punu cijenu. :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nije mi problem plaćati punu cijenu jaslica, 200 kn, već je problem što teta za 3, 4 sata, dok se neko od nas ne vrati s posla, košta duplo manje od toga kada bi ga čuvala svih 8 sati. Kada se zbroji za cijeli mjesec, to je 1500 kn skuplje. A u jaslicama cijeli dan tj. 8 sati, sa godinu dana .... kad već mogu ovako kombinirati. Obzirom da ga je teta već čuvala, provjerena je.
    Čak i da imam novaca teti plaćati 3000 kn mjesečno, obzirom da dolazi duga i hladna zima, nju bi molila da ga ujutro na par sati vodi u neku igraonicu. Jer, bolje mu je da je sa vršnjacima u igri 3, 4 sata nego zatvoren u stanu sa tetom (iako je jako pažljiva prema njemu, mislim da mu nije dovoljno zabavana).

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moj T je dvije godine išao u jaslice po tom režimu, ali iz prosto jednostavnog rzloga što njemu spavanje tamo nije dolazilo u obzir.

Obzirom da imamo mogućnost platiti tetu da nam čuva klinca cca 4 h dnveno, ali i to je skoro van naših financ. mogućnosti
    ako nje to na rubu vaših mogućnosti, zašto ju plaćaš?
    i čemu ovaj smajlić na kraju?

osim toga, imaš mjesto u vrtiću i još plaćaš čuvalicu? zašto?
    (ne provociram, stvarno me zanima)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zar je tako čudno što ne želim da mi je dijete 9, 10 sati u kolektivu :? ...pa sam iz tog razloga odlučila izdvajati tih 1500 kn da bi ga teta ranije dovodila doma, a da mogu, naravno da ga ne bi upisala u jaslice već bi platila 3000 kn ili više.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje dvoje djece je tako išlo gotovo godinu i pol dana sve dok nisam osjetila da mogu ostati na spavanju

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su svi ti razlozi ok..ali zanima me da li netko razmišlja što zapravo takvo odvođenje djeteta iz grupe prije spavanja znači ostaloj djeci u grupi? Ne mislite da dolazak tete čuvalice/dede/bake/bilo koga utječe na drugu djecu koja moraju ostati na spavanju? Mislim u smislu da ih razmrda - on ide doma a po mene nije nitko došao?
    iskreno ja ne bi dozvolila ni kasniji dolazak (iza 9) ni raniji odlazak (prije 15) jer mislim da to dosta utječe na drugu djecu...naravno uz izuzetke kad roditelji rade smjene ili neko ne toliko uobičajeno radno vrijeme...možda griješim (i nije mi namjera nikoga napasti) ali iskustvo ove dve jasličke godine sa F rezultiralo je takvim mišljenjem, pa me čisto zanima i što drugi misle o tome :?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa ja sam dolazila po dijete koje me čekalo ispred sobe s tetom,k ad su drugi već legli, tako da nije bilo nikakve drame,.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja sam tako sa svojima i mislim da je to super varijanta, ako se može. Jako su voljeli ići u vrtić baš zbog toga što nisu tamo ostajali predugo. Bilo ih je nekoliko u grupi koji su izlazili van nakon ručka i sa jednom tetom čekali roditelje, dok je druga stavljala ostatak ekipe na spavanje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa
    Meni su svi ti razlozi ok..ali zanima me da li netko razmišlja što zapravo takvo odvođenje djeteta iz grupe prije spavanja znači ostaloj djeci u grupi? Ne mislite da dolazak tete čuvalice/dede/bake/bilo koga utječe na drugu djecu koja moraju ostati na spavanju? Mislim u smislu da ih razmrda - on ide doma a po mene nije nitko došao?
    iskreno ja ne bi dozvolila ni kasniji dolazak (iza 9) ni raniji odlazak (prije 15) jer mislim da to dosta utječe na drugu djecu...naravno uz izuzetke kad roditelji rade smjene ili neko ne toliko uobičajeno radno vrijeme...možda griješim (i nije mi namjera nikoga napasti) ali iskustvo ove dve jasličke godine sa F rezultiralo je takvim mišljenjem, pa me čisto zanima i što drugi misle o tome :?
    ma hajde.

i mi se spremamo na takav aranžman; vrtić do ručka, zatim ga baka vodi doma na spavanje. dokad? dok se ne prilagodi jutarnjem dijelu vrtićarenja i ne bude spreman ostati na spavanju.

isto sam napravila sa starijim, koji je u vrtić krenuo s tri godine; dolazila sam po njega i vodila ga baki dok nije poželio sam ostati spavati s prijateljima. mislim da je to puno bezbolnije (pola dana vrtić, pola dosadašnja rutina) nego nakon dva tjedna adaptacije ostaviti dijete 9 sati u vrtiću. pogotovo za ove malene.

magaly avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

...meni se isto ne svidja kasno dovodjenje u vrtić i takvo rano odvodjenje..

jer to itekako utjece na djecu..oni se siroti svi zalijepe za vrata kad netko dodje po neko dijete...

i ja se slazem sa tim što je netko rekao ne dovoditi iza 9 h i ne odvoditi iza 14 30 ionako nekad i spavaju do 14 30..pa se opet djeca razmrdaju..

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma ne vjerujem da je to bas tako, kako se naviknu ostajati u kolektivu tako im postane i normalno da neka djeca idu ranije doma.
    Moj mladji sin im poremecaje iz autisticnog spektra i on u vrtic ide samo u integracijskom programu, dva dana u tjednu od 8-12.
    Vec nakon 3 tjedna takvog rezima klinci su nakon rucka pri spremanju na spavanje govorili tetama "sada G ide doma".
    Dakle oni su znali da G ne ostaje na spavanju nego da ja dolazim po njega i nikada nije bilo drame oko toga kod ostalih klinaca, njima je to bilo normalno
    p.s. radi se o kikacima u rasponu od 2,5-3 godine

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

iskreno ja ne bi dozvolila ni kasniji dolazak (iza 9) ni raniji odlazak (prije 15) jer mislim da to dosta utječe na drugu djecu...
    Trebalo bi opcenito zabraniti da druga djeca ne idu u vrtic i da ih cuvaju bake, jer onda ova djecica u vrticu pitaju mame zasto ona moraju u vrtic a Mirko i Slavko iz parka ne moraju...
    Salu na stranu, ali zbilja, dokle cemo doci ako nastavimo tako? Razlike postoje jer su situacije drukcije, svatko cini najbolje sto moze s onim sto ima.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da vjerojatno ste u pravu..ne znam...
    Jedino mi se čini da nije fer s obzirom na situaciju da puno djece ne dobije vrtić a dio koji ga dobije onda ga koristi kao igraonicu 3-4 sata dnevno....ali to je stvar nesređene države kao i puno drugih stvari....Da jaslice/vrtić (mislim na Zagreb) nisu toliko jefitni baš me zanima koliko bi ih koristilo "igraonica" princip...
    I moje je iskustvo da raniji odlazak i te kako razmrda grupu....
    sorry na off topic neću više na ovu temu...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

o tome kome treba a kome ne treba vrtić već smo podosta raspravljali na drugim topicima.

uostalom, govorimo o kraćem boravku u periodu adaptacije a ne o poludnevnom boravku tijekom 5 godina.

ako dijete zadovoljava uvjete za upis i dobije mjesto, na roditeljima je (u suradnji s osobljem, naravno) da odluče kako će ga koristiti. pritom se svi vodimo potrebama našeg djeteta, a ne željom da napakostimo susjedi čije dijete nije upisano.

za to što mjesta u vrtićima ima premalo sigurno nisu krivi roditelji.

a to što ne plaćamo punu cijenu vrtića nadoknadi se na druge načine, budi bez brige.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovi prigovori bi možda i bili na mjestu da postoje igraonice jeftine i nadzirane kao vrtići, pa da roditelji koji nemaju potrebu za cjelodnevnim čuvanjem, mogu djecu slati u takve igraonice. Ali ne postoje, vrtić je jedina opcija. Meni dijete sam možda krene u vrtić, tata joj dođe doma u jedan, i ne pada nam na pamet da dijete bude u vrtiću dok joj je tata doma.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja J. ide u jaslice već dvije godine samo do iza ručka kad ju u 11,30 pokupi baka. Razlozi: u jasličkoj grupi je obavezno spavanje od najmanje 2 i pol, ponekad tri sata, a moja J. već godinu dana uopće ne spava preko dana; osim toga u našem vrtiću tijekom jeseni i zime jasličari vrlo rijetko uopće izlaze van (to je već druga tema), a u to doba godine između podneva i tri sata je obično najugodnije vrijeme za šetnju - šteta je to vrijeme prespavati. Voljela bih ne opterećivati moje roditelje sa čuvanjem J. ni tih nekoliko sati popodne, ali vrtićki sustav nije prilagođen djeci nespavačima (tetama je naravno komotnije i jednostavnije da sva djeca moraju spavati). U našem slučaju pola dana je idealno rješenje koje preporučujem svima koji su to u mogućnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •