Citiraj tina1975 prvotno napisa
Pozdrav

ne znam da li sam promasila i da li ova tema spada ovde, ali moju 2-nedeljnu bebu strasno muce grcevi.
Vec sam sve probala: cajevi protiv grceva, kapi protiv grceva, pazim sta jedem...ali nista ne pomaze
Kakva su vasa iskustva?
Takodje da li ima negde na netu da pogledam sta sve ne smem da jedem dok dojim posto mozda ja gresim. Recimo ja sam svako jutro jela corn flakes , ali mi je onda patronazna rekla da to nadima?!
hvala unapred na pomoci

nama su napokon prestali grcevi, mislila sam da nikada nece, ali dosao je i taj dan :D . M. sada ima 2,5mj. Ja sam ti pazila sta god bi stavila u usta. i dalje je imao grceve, neka ih dijeca jednostavno imaju a neka ne ili malo manje..
Jedno vrijeme sam samo jela piletinu i ribu na lešo, juhice i slicno. izbacila sam svo voće osim banana i jabuka (vec mi je jabuka preko glave). a od mlijecnih proizvoda sam samo pila rizino mlijeko iz DM-a. Cak sam i izbacila namazni sir. od namaza sam samo jela Omegol namaz i to na kruhu bez sijemenki unutra. izbacila sam i sladoled i čokoladu koje obozavam.

Ne znam je li ta moja zdrava prehrana pomogla ali nekada je imao jace a nekada malo slabije grceve.
U ortopedskom ducanu smo mu kupili medu , ( punjen je lavandinim kuglicama), koji se stavlja u mikrovalnu na 2min i tako zagrijan stavlja na trbuscic.. i to mu je jako puno pomoglo