-
domaci sokovi?
Kupovni sokovi nisu pozeljni znam (u posljednje vrijeme ih i ja i mm izbjegavamo), ali kada dijete smije piti domace (mislim na cist sok, bez secera ili cega drugog)? Da li u isto vrijeme kada i namirnicu? Npr. od mrkve, jabuke? Citala sam da cisti sok, iscijedjen od rendane mrkve tek nudi ono najbolje od te namirnice.
Drugo, koliko takvi sokovi smiju stajati u frizideru a da se mogu dati djeci?
Da li se mogu pomijesati sa majcinim mlijekom i kao takvi biti ne'akav uvod u dohranu? Za lakse prihvatanje novih ukusa? Ili je to nepotrebno?
Mi cemo btw jos malo 7 mjeseci, probali smo mrkvu, korabu i tikvicu... Krecemo na zitarice...
-
mene zanima to isto.
od cca trecheg mjeseca giti sam svako tolko davala da lizne neko voche tako da bi se privikla na nove okuse a da iskoristim obilje vocha kojeg neche biti kada krenemo sa dohranom i svaki put je to kod nje izazvalo zanimanje i veselje. gita je sad pet mjeseci i tjedan dana. zadnjih par dana joj cijedim sokiche i dajme po par zhlichica - pokushavam iskoristiti dok ima josh raznovrsnog vocha.
-
nama je ped s 4 mj rekao da pocnemo davati domace sokice radi navikavanja na okuse ali ja smatram da je to nepotrebno te sam ga ignorirala i uopce mu ne mislim davati nikakve sokice..ima kasice a tekucina je voda
-
pametno ti je rekao pedijatar za sokiće (eventualno da počneš mjesec dva kasnije)
da se dijete navikne na nove okuse
ja sam prvih mjesec dana kuhala tri (povrće, mliječnu kašicu i samo mlijeko) različita obroka za ručak, jer nisam znala hoće li jest il ne
-
od 6 mj, kao i ostalo. Navodno jedino kad je dijete na AD savjetuje se ranije, od 4 mj. Ili kad je pedijatar ostao na staroj školi.
I po teoriji led weaninga (dijete se hrani samo, a ne jede kašice na žlicu) savjetuju da se već od 4 mj može davati po komadić nečega da dijete premeće po ustima, i dijete tu samo određuje početak dohrane. Navodno većinom i počinju jesti s 6 mj za ozbiljno, a prije toga se samo uhodavaju. Ali za mnoge na ovom forumu je već i to svetogrdna ideja. Ima topic o led weaningu na forumu, meni je zanimljivo, ali sam na to kasno naišla. Ipak mi je pomogao da prevladam probleme s dohranom koji su se kasnije javili.
Ja preporučam kompot od jabuke za početak. Lagano je a bebice vole. Kuhane komadiće također možeš davati. A još bolje mislim da je početi sa žitaricama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma