Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: domaci sokovi?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno domaci sokovi?

Kupovni sokovi nisu pozeljni znam (u posljednje vrijeme ih i ja i mm izbjegavamo), ali kada dijete smije piti domace (mislim na cist sok, bez secera ili cega drugog)? Da li u isto vrijeme kada i namirnicu? Npr. od mrkve, jabuke? Citala sam da cisti sok, iscijedjen od rendane mrkve tek nudi ono najbolje od te namirnice.

Drugo, koliko takvi sokovi smiju stajati u frizideru a da se mogu dati djeci?

Da li se mogu pomijesati sa majcinim mlijekom i kao takvi biti ne'akav uvod u dohranu? Za lakse prihvatanje novih ukusa? Ili je to nepotrebno?

Mi cemo btw jos malo 7 mjeseci, probali smo mrkvu, korabu i tikvicu... Krecemo na zitarice...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene zanima to isto.
    od cca trecheg mjeseca giti sam svako tolko davala da lizne neko voche tako da bi se privikla na nove okuse a da iskoristim obilje vocha kojeg neche biti kada krenemo sa dohranom i svaki put je to kod nje izazvalo zanimanje i veselje. gita je sad pet mjeseci i tjedan dana. zadnjih par dana joj cijedim sokiche i dajme po par zhlichica - pokushavam iskoristiti dok ima josh raznovrsnog vocha.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nama je ped s 4 mj rekao da pocnemo davati domace sokice radi navikavanja na okuse ali ja smatram da je to nepotrebno te sam ga ignorirala i uopce mu ne mislim davati nikakve sokice..ima kasice a tekucina je voda

naiva

Početno

pametno ti je rekao pedijatar za sokiće (eventualno da počneš mjesec dva kasnije)
    da se dijete navikne na nove okuse
    ja sam prvih mjesec dana kuhala tri (povrće, mliječnu kašicu i samo mlijeko) različita obroka za ručak, jer nisam znala hoće li jest il ne

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

od 6 mj, kao i ostalo. Navodno jedino kad je dijete na AD savjetuje se ranije, od 4 mj. Ili kad je pedijatar ostao na staroj školi.

I po teoriji led weaninga (dijete se hrani samo, a ne jede kašice na žlicu) savjetuju da se već od 4 mj može davati po komadić nečega da dijete premeće po ustima, i dijete tu samo određuje početak dohrane. Navodno većinom i počinju jesti s 6 mj za ozbiljno, a prije toga se samo uhodavaju. Ali za mnoge na ovom forumu je već i to svetogrdna ideja. Ima topic o led weaningu na forumu, meni je zanimljivo, ali sam na to kasno naišla. Ipak mi je pomogao da prevladam probleme s dohranom koji su se kasnije javili.

Ja preporučam kompot od jabuke za početak. Lagano je a bebice vole. Kuhane komadiće također možeš davati. A još bolje mislim da je početi sa žitaricama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •