Molim ako neko ima ovaj standard u kojem je propisam max. broj djece u grupama da mi ga mejla.
Hvala
Molim ako neko ima ovaj standard u kojem je propisam max. broj djece u grupama da mi ga mejla.
Hvala
nemam ovdje fail, sto te zanima (znam ga napamet)
Zanima me koliko max djece u vrticu moze biti u grupi predskolaca, dakle izmedju 6 i 7 godina.
U stvari bi mi jaaaaaaaako trebalo to napismeno, vidjela sam u jednom postu da ga ima foska ali mi ne odgovara na mail a ne znam da li ga je nekome slala.
i mene interesira ( da javim frendici )
kod nas u vrtiću ove godine napravljene su "obične" grupe i "posebne" koje se dodatno plačaju i tematske su ( likovno-scenska, sportska, engleska ... )
međutim u običnima je upisano 30-35 djece
a u posebnima do 22
pa se roditelji ovih drugih naravno bune i ljute
meni ga je slala, ali ga ne mogu naćiMARCY prvotno napisa
mislim 34 ili 36
u Vanjinoj grupi ih je ove godine 34- predškolci
prestrašno ... i šta jedna teta može napraviti sa njih preko 30![]()
to ti je samo pastir i ovce, niš drugomarival prvotno napisa
![]()
Meni u vrticu tvrde da je max. za predskolce 30.
Ja imam drugi problem, otvorila sam ga u novom postu, mozda mi netko da kakav pametan savjet:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...712283#1712283
Ako ti još treba mogu ti poslati i stare i nove standarde.MARCY prvotno napisa
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2008/2128.htm
ovo gore je link na novi standard.
isto tako ovdje
http://www.azoo.hr/tekst/sabor-rh-do...razovanje./185
s tim da je tu cijeli dokument s objasnjenjima, pa i s starim clancima.
u tzv. cistoj predskolskoj skupini po starom je normativ 30, uz famoznih 20% na prostor - tako da je sasvim legalno imati 36 djece.
novi max.- 25 djece.
ovo sam našla ...
Članak 19.
Broj djece u jednoj odgojno-obrazovnoj skupini za provedbu programa predškole ne može biti veći od 20 djece.
ali sugurno postoji neka caka :/
ovako je kod mog Luke u mješovitoj![]()
– od 4 godine do polaska u školu može
se uključiti najviše 22 djece.
imamarival prvotno napisa
Članak 16.
(1) Program predškole je namijenjen djeci u godini dana prije polaska u osnovnu školu, koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u dječjem vrtiću.
(2) Program predškole u pravilu se ustrojava u dječjem vrtiću, a u mjestima gdje nema dječjeg vrtića program predškole provodi osnovna škola.
Članak 17.
Dječji vrtić, odnosno osnovna škola, za provedbu programa predškole osigurava:
– prostor i opremu za provedbu programa,
– odgojitelje, učitelje razredne nastave i stručne suradnike,
– plan odgojno-obrazovnog rada.
Članak 18.
(1) Program predškole traje 250 sati, a provodi se u razdoblju od 1. listopada do 31. svibnja.
Veki prvotno napisa
Treba mi , molim te posalji mi na mail.
aleksandra70vanja prvotno napisa
Program predškole je nesto drugo, organizira se za onu djecu koja inace ne idu u vrtic. To je program koji se odrzava mislim 2 puta tjedno po dva sata , dakle ta djeca ne borave u vrticu nego dolaze u tu predskolu.
To je bilo organizirano kod nas .