Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kada prestaje faza žvakanja?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Kada prestaje faza žvakanja?

Dakle, kad obično prestanu trpati sve u usta?

M. ima 9 mj. i 4 zubića od 6. i pol mjeseca života. Trebali bismo se polako zabavljati finom motorikom, ali kako kad se ona ničim ne želi igrati, zanima je samo to da predmet igre što prije sažvače. Kad god je u prilici grabi mi prst i pokušava ga zagristi najjače što može...nikakve grickalice namijenjene toj svrsi ne zanimaju je ...OK možda joj ide sad još koji zubić. ali tako se ponaša od 4. mj. života :? .
    Svakodnevnica nam izgleda tako da ona puzi po podu, iz usta joj vire omiljeni rekviziti: s jedne strane neka plastična zmija, a s druge plastični nož (sve iz Anine kolekcije), i kako prolazi stanom tako povremeno prožvače sve što joj se nađe na putu, i uredno svaki put u usta vrati zmiju i nož. Mislim...ono...radije bih da ima dudu ali neće!

Naravno da sam probala i s hranom, ali svede se na to da pohlepno grabi komade napr. voća i onda se propisno zadavi. Nešto uspjeha imaju tek rižine kuglice...

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

L. ima 10 mjeseci i još uvijek trpa sve u usta, ali ona još nema niti jedan zub, pa je možda to muči.
    Ali mislim zapravo da je to neka istraživačka faza(koliko se sjećam psihologije iz srednje škole) zove se oralna faza,
    ne sjećam se do kad traje.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Luka će za par dana 10 mj i isto mu niti jedna igračka nije zanimljiva ako ju ne "proba".
    Mislim da je to totalno normalno i da se nemaš što zabrinjavati. (Ispravite me ako griješim).
    Od fine motorike ima to da nakelji mrvicu bilo čega na prst
    Pinceta hvat sam vidjela samo jedno i to sa 7 mj kad je primio neku špagicu :? i od onda ništa.
    Rižine kuglice grabi šakom, kao i sve ostalo. :/

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo citat sa http://www.poliklinika.org/normalni_razvoj.htm
    Sa 7 mjeseci
    Razvija se pincetni hvat, ispočetka hvat palcem i kažiprstom, a kasnije i drugim prstima. Pri tome je jedan prst ispružen, a drugi savinut. To je početak fine motorike.

Sad sam :?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mare ima pincetu jer su joj etikete plišanih i krpenih igračaka glavni žvakaći artikli, tako da je preko njih uvježbala taj hvat.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Mare ima pincetu jer su joj etikete plišanih i krpenih igračaka glavni žvakaći artikli, tako da je preko njih uvježbala taj hvat.
    Imaš kakav savjet kako da to vježbamo?
    Ili link na temu, ako ima.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Citiraj čokolada prvotno napisa
    Imaš kakav savjet kako da to vježbamo?
    Ili link na temu, ako ima.

stavi ispred njega par šarenih gumbića ( obavezno upamti broj da znaš kolko ih je progutao ) , to će ga sigurno potaknut da ih proba dignut. Ak to napravi onda ima pinceta hvat, ak ne onda ga motiviraj da mu daješ neke sitne predmete da ih diže ( nemoj mu sad odmah dat rižu da proba dignut )

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako ste poceli s glutenom mozes napraviti male kuglice kruha i staviti ispred njega, ako ih strpa u usta nema stete

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala cure.
    Strpa on sve u usta, ali primi cijelom šakom.
    To mene brine.
    Probat ću ovo sa gumbima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bolje grozdjice nego gumbe.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Bolje grozdjice nego gumbe.
    Hm...ali gumbi su šareni.....
    ma nemam ja problema s njim da nešto proguta, jednostavno pljune kad
    skuži da nije jestivo

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda OK, najbolje znas svoje dijete. U svakom slucaju za gutace su bolje grozdjice od gumba.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Aha!
    Krenuo frajer sa šakom - ali ne ide (premalo) i fino dva prstića i gumbek u usta :D
    Sad sam mirna i krećemo na grožđice

Hvala svima.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Obzirom da imam i starijeg - iz iskustva mogu reći da je svima na ovom pdf-u puno prerano misliti o prestanku faze žvakanja. Traje to - i traje

Ali, nek vam ne smeta, oni tako pipkaju, ispituju teksturu, proučavaju. I klasično preispitivanje nema nikakve veze sa zubima. Kad idu zubi, znat ćete, mučiona od drečanja, ne spavanje par noći, nacicavanje, nervoza i.. hop evo ga - novi zubonja. Tako je kod većine, naravno ima i iznimaka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •