Results 1 to 13 of 13

Thread: Procjena rada ucitelja, strucne sluzbe i ravnatelja...

Mukica's Avatar

Default Procjena rada ucitelja, strucne sluzbe i ravnatelja...

jeste vi ispunjavali ankete po svojim skolama???

danas sam na roditeljskom dobila anketu u kojoj je jedno od pitanja i to da procjenim rad ucitelja, pedagoga, defektologa, knjiznicara i ravnatelja kako bi oni u svoj Godisnji plan unijeli i moje (nase) prijedloge

ja fakat ne znam na OSNOVU cega da procjenjujem te ljude i to sto oni rade
    aj dobro, uciteljicu bi mozda mogla, al sve ove ostale - kako?
    pedagogicu sam srela 2 ili 3 puta
    defektologicu danas vidjela prvi put
    knjiznicarku/ra opce ne poznam
    ravnateljicu sam srela vise puta, al gotovo da nismo uopce razgovarale

Ha, ha malo su - samoinicjativno - zabrijali u tvojoj školi
    Uobičajeno, ako se i provode takve evaluacije rad ravnatelja, stručne službe i knjižničara procjenjuju učitelji.
    Inače mislim da o radu ravnatelja u 1. redu, pa i pedagoga i ostalih možeš zaključiti i posredno - prema tome kako funkcioniraju stvari u školi i kakvo je ozračje općenito.
    U svakom slučaju mislim da im potez nije baš nešto: većinu roditelja stavljaju u neugodnu poziciju (da procjenjuju nešto što ne znaju) a mjera koju će na kraju dobiti nije baš objektivan pokazatelj što trebaju raditi.

nije sramota ne znat... ja sigurno o knjižničarki ništa ne bi napisala pošto sam je vidila samo jedan put u životu... pedagogicu nikad... a ja ljude mogu procijenit tek nakon o ho ho poznanstva... prije toga sam samo oprezna i nemam mišljenje odnosno držim ga za sebe... nemam ni predrasuda niti volim ljude procjenjivat po seoskim pričama - najbolji primjer učiteljica iz engleskog - kad sam s njom popričala baš me se dojmila kao ok osoba ( više ne mogu napisat na temelju 2 susreta) a svi su o njoj imali :/ mišljenje...

ja bih im zahvalila na ponuđenom i ev. ocijenila učiteljicu.... a ove ostale neka procjenjuju oni koji barem znaju kako izgledaju

flower's Avatar

napisi iskreno - nemam pojma ni tko su ni sto rade.

†marival's Avatar

Quote Originally Posted by flower
    napisi iskreno - nemam pojma ni tko su ni sto rade.
    pa ovo je stvarno PRESTRAŠNO ... mi ni neznamo tko nam je sa djecom svaki dan

meni nije jasno zašto se prvi dan škole nemože napraviti da nam se predstave ljudi koji će podučavati našu djecu ... a ne da im ni face neznam

znači trebamo predpostavljati ... pa kad se stvori loše mišljenje - mi roditelji nevaljamo i generaliziramo

Muki ... ja bi napisala baš to - tražite od mene da procjenim rad ljudi koje ni ne poznajem pa sa time mislim da ravnateljica ne radi dobro jer se nije potrudio postaviti neka osnovna pravila !!!

Mukica's Avatar

pa nije to prestrasno
    da bi mogli znati sve ljude koji rade u skoli morali bi svi dat otkaz i preselit se zivjet u skolu
    ja nit ne mislim da ih sve trebam poznavati

ja sve te ljude znam po licima, ali nista ne znam o njihovom radu
    osim o uciteljici s kojom najvise kontaktiram

napisala sam da sve ostale ne mogu procjeniti jer nemam na osnovu cega nakon jedne skolske godine i da cu to ev. moci za par godina, kada mi djeca budu duze vrijeme isla u skolu

marival... ja ne mislim da nasa ravnateljica ne radi dobro

Osoblje foruma apricot's Avatar

da si imala potrebu upoznati ih, upoznala bi ih.

postoje li stvarno onakve škole, kao što se gledalo u Beverly Hillsu, gdje ravnatelj poznaje svakog učenika, cijelu obiteljsku anamnezu, svaku ocjenu iz svakog predmeta, sportske uspjehe...

†marival's Avatar

Quote Originally Posted by Mukica
    pa nije to prestrasno
    da bi mogli znati sve ljude koji rade u skoli morali bi svi dat otkaz i preselit se zivjet u skolu
    ja nit ne mislim da ih sve trebam poznavati

ja sve te ljude znam po licima, ali nista ne znam o njihovom radu
    osim o uciteljici s kojom najvise kontaktiram

napisala sam da sve ostale ne mogu procjeniti jer nemam na osnovu cega nakon jedne skolske godine i da cu to ev. moci za par godina, kada mi djeca budu duze vrijeme isla u skolu

marival... ja ne mislim da nasa ravnateljica ne radi dobro
    ja svojima neznam ni face ... neki dan mi je bila ivanova profa iz HR-a na kavi i da on nije došao sa treninga ja nebi pojma imala tko je ta ?!
    mogu se doći predstaviti ... mogli bi doći kada su informacije, a isti nisu razrednici - sve se može izorganizirat sam da ima dobre volje :/

ako želim upoznati profesore koji predaju mojoj djeci trebala bi taj dan kad su informacije stajati u redu kod svakoga ( tko je razrednik) i čekati

i na kraju se svodi da poznajemo ljude samo po pričama :/

jedva čekam anketu u našoj školi .. mada unaprijed znam da neće uspjeti

†marival's Avatar

evo kako ih poznajemo ... upoznajemo :/
    http://www.vjesnik.hr/html/2005/03/1....asp?r=tem&c=2

Quote Originally Posted by apricot
    da si imala potrebu upoznati ih, upoznala bi ih.

postoje li stvarno onakve škole, kao što se gledalo u Beverly Hillsu, gdje ravnatelj poznaje svakog učenika, cijelu obiteljsku anamnezu, svaku ocjenu iz svakog predmeta, sportske uspjehe...
    Postoje, moja djeca su u jednoj od takvih. Nemislim na onaj snobizam iz BH nego na cinjenicu da roditelji znaju sviju.
    Svake godine na pocetku se organizira dobrodoslica djeci i roditeljima gdje ravnateljica odrzi govor, njena pomocnica se predstavi a onda se predstave i svi ucitelji i nastavnici i kazu koje razrede uce tj kojim razredima predaju.
    Nasa ravnateljica bi trebala dobiti nobelovu nagradu za cinjenicu da svu djecu zna po imenu a ima ih puno a i vecinu roditelja.
    Dva tri tjedna od pocetka skolske godine imamo Fall Fest gdje opet svi imamo mogucnost sa svima se susresti a to isto organizira skola.
    Bude puno zabave za djecu i roditelje, roditelji pomazu oko te zabave, ima rostilj, dvorci za skakanje, mali ringispilici itd.

Mjesec dana od pocetka skolske godine imaju dorucak za svaki razred posebno gdje se sva djeca predstave i kazu nesto o sebi. Znaci ako su tri 4 razreda svi smo zajedno i opet su prisutni i ravnateljica i asistentica i sekretarica i svi profesori tog razreda koji se opet predstave.

Ujedno dobijemo i listu svih imena u skoli i ko sta radi i njihove telefone i emailove.

Sve se moze ako se hoce i samo treba postojati volja i od strane zaposlenika u skoli a bogami i od strane roditelja.

Osoblje foruma apricot's Avatar

Nataša, koliko učenika ima ta vaša škola?
    Ja gledam iz prspektive svoje osnovne gdje nas je bilo 1300 i gdje smo radili u 4 smjene (jutarnja je počinjala u 7:15).

Quote Originally Posted by apricot
    Nataša, koliko učenika ima ta vaša škola?
    Ja gledam iz prspektive svoje osnovne gdje nas je bilo 1300 i gdje smo radili u 4 smjene (jutarnja je počinjala u 7:15).
    Nisam sigurna ali bas cu pitati veceras jer idem na neki vrag za skolu.
    Imaj na umu da je nasa skola i predskolsko, osnovna i srednja sve zajedno. Znaci moja ce djeca tu ici od pocetka do kraja. Neide se u smjenama u skolu nego od 8.30-3.50 zavisno od uzrasta, tj neki pocinju u 9 a zavrsavaju u 3.20(ovi mladji). Trenutno su rasporedjeni i dva objekata s tim sto rade na obnavljanju i dogradnji skole tako da bi svi bili na jednom mjestu tj u jednom objektu.

Peterlin's Avatar

U školi još ne (ali nadam se da bude i toga) a u vrtiću jesmo.

Bila je to prilika da napišem unutra sve pohvale i neke prijedloge. To je obično rađeno u svibnju ili početkom lipnja, pred kraj pedagoške godine, kad čovjek TOČNO ZNA što i kako. Njima je to služilo za samoevaluaciju ustanove. I bilo je dobro koncipirano.

Čemu bi trebalo poslužiti nakon prva 2 tjedna škole - nemam blagog pojma...