Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Kozmetičari, fitness, kreme, zdravlje, prehrana u 30-tim

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Kozmetičari, fitness, kreme, zdravlje, prehrana u 30-tim

Ne znam je li ovoj temi mjesto ovdje, ali morala sam nekoga pitati za savjet.

Uskoro ću napuniti 32 godine, ( rodila sam prije 17 mjeseci) i moje lice, da ne spominjem tijelo se vidljivo mjenja.
    nikada nisam išla kozmetički jer su moje prijateljice nakon takvih posjeta, tretmana, bile vidno razočarane, i na par dana " unakažene".
    jedno kratko vrijeme sam išla na aeorobik, ali tako sam dobila na kilaži jer sam nabila mišićnu masu, a nisam ništa smršala, i moje obline umjesto da se smanje one su se dodatno upotporile mišićima, tako da sam dobila i na centimetrima.

Željela bih čuti vaše savjete i iskustva...tijelo još mogu zategnuti ali što ću s licem?
    Miteseri su mi se počeli širiti od nosa prema licu.....da šminkam se svaki dan od svoje 23 godine..šinku isto tako obavezno skidam, trenutno vlažnim maramicama, tolom vodom, i koristim nekakvu kremu na bazi meda, nije ni poznata ni skupa, kremu i proizvođača mijenjam svake 2g..u mladosti sam koristila običnu Niveu i za mazanje lica i za skidanje šminke.............

Postoji li fitness ili kik boksing, boks, teretana samo za žene ili da barem imate trnera koji će vas voditti...i to negdje u Dubravi ili Sesvetama?

Koji su dobri tretrmani i kozmetički saloni za čiščenje lica, a da poslije niste crveni dva dana, što s borama i licem koje se počinje opuštati, koža "visi"???

Gdje na depilaciju?
    Gdje na masažu?
    Kako zategnuti grudi nakon dojenja?
    Ne zanima me botox, operacije ni skupi tretmani, zanima me kako se i gdje i na koji način njegujete vi, žene i majke i koliko vam to vremena i, novaca uzima i zadovoljstva pruža?

Hvala?????

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Konkretne savete uvezi fitessa i kozmetickih salona ti ne mogu dati, prosto jer sam iz susedne drzave...
    Ali, evo par tips&tricks koje mene, zenu od zamalo 39, majku dvoje dece, drze u solidnoj formi...
    Posto sam shvatila da nemam vremena (a cesto ni volje) za vecernjim seansama aeobika i sl, napunim dve flase od 0.75 ml vodom i vezbam lake vezbice za kicmu , ruke, noge. Trbusnjaci obavezni, sto vise, to bolje. Ne zahteva vise od 15 minuta dnevno, a cini cuda ako je redovno.
    Trudim se da sto vise pratim decu u njihovim aktivnostima - plivam kad i one, klizamo se, sankamo, setamo, potrcim kadgod mogu...
    Pijem puuuno vode, zdravih jogurta i jedem mnogo presnog povrca i voca. kad vidim da mi se pocinje skupljati salce oko stomaka (jer mnooogo volim slatko), ukinem veceru na neko vreme, zamenim je jabukom, cajem, jogurtom. Tu sam nemislosrdna prema sebi.
    Nega lica - redovna, sa puno ciscenja. Nikad sminke na licu kad sam kod kuce ili nocu. U poslednje vreme i relativno skupe kreme za lice. Kozmeticarka gotovo nikad. Umesto toga parenje lica, isitsivanje cega treba u licnom aranzmanu i vocke na lice kadgod se setim/seckam ih za obrok. jedino od cega ne odustajem su refleksoloski tretmani za stopala - to mi jaaako prija, opusta me i stimulise organe koji se malo ulenje...
    Eto, to ti je to, uglavnom. Nista revolucionarno, samo redovno...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da bi ipak trebala kozmetičarki, ali nekoj dobroj. Ja odem dvaput godišnje, ali mi se lice preporodi i nikad se ne crvenim od čišćenja lica.
    ne mogu ti dati preporuku za salon, jer nisam iz Zagreba, ali možeš zamoliti našu forumašicu lane da ti preporuči, jer ona surađuje sa svim kozmetičkim salonima i zna kakvu uslugu nude.

Što se tiče njege grudi, kažu da su zakon neke kreme od Methode Jeanne Piaubert (mislim da se sada prodaju u Zgb), a moja kolegica se kune u kremicu za grudi od Sisleya, ali to ti je sve skup sport. Možda bi bilo bolje da za početak nabaviš neku jeftiniju od npr. Avona ili iz DM-a, pa da kombiniraš sa hladnim tušem (brrrrr).

Ovaj savjet za redovno vježbanje kod kuće je super, naravno ako si karakter za to. Ako nisi, odi na neki pilates da se malo zategneš, a da ne dobiješ mišićnu masu. Možda da se dogovoriš sa prijateljicom pa da vam to bude i malo druženje, a i lakše se motivirati kada je netko uz tebe...

Što se tiče prehrane, zna se što je balansirana prehrana, ali neću ništa savjetovati da ne budem licemjerna....

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala cure samo nastavite s savjetima i iskustvima :D

prehrana, problemi sa probavom, usporen metabolizam, i kako ja primjećujem na svojoj koži, istisnem li koji prištič ožiljak ostaje do 1mjesec nekad i 2 dok se koža obnovi, prije je to trajalo u vrh glave tjedan dana

inačem kažu da izgledam mlađe, ali to je genetika, i nisam zato pošteđena bora...nekad radim i one vježbe za lice s amoglasnicima, a, e, ii, o, u.......

Cure iz Zg ako znate dobru kozmetičarku ili dobar proizvod za čiščenje lica javite se!!!
    Ja doma znam sam srediti te miteser ali oni se ponovno vraćaju, postoji li neki tretman da se te pore, rupice zatvore, da se ne šire i da se ponovno na istim mjestima ne stvaraju miteseri??

višnja masaža stopala mrak

kako se osječate u 30,40 godinama, što se promjenilo?; vuče li sila teža sve prema dolje, kakva je regeneracija kože, metabolizam?
    kako održavate svoj duh, intelekt, tijelo, kada pronalazite vremena pored djece za sebe?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja ti imam 37
    u nekom trenutku sam morala birati izmedju dupeta i lica pa sam izabrala lice
    i zahvaljujuci pravovremenom odustanku od sminkanja imam takvo da i smijem hodati bez sminke
    moj maksimum je maskara i ruz (ako moram na neki sastanak) i to odmah skidam cim je sastanak gotov (u autu na semaforu ako treba)

kao i svima i meni su se krenule siriti pore, ali nemam problema sa pristicima i miteserima (mozda jednom godisnje izvadim mitesere s onim flasterima ? )

ali krenula sam proljetos na elektrostimulaciju lica i to je nesto sto me je preporodilo, doslovno mi lice izgleda mladje (nakon 4 tretmana) za nekih 3 godine

ni ne ocekujem da ce popraviti jos puno vise nastalu stetu, no redovnim odlazenjem na fizikalnu terapiju lica jako ce usporiti proces

i da, boli ko sam vrag, ali traje toliko kratko da je zanemarivo

povremeno (jednom u tri mjeseca) u tom salonu mi naprave kemijski piling lica i stave te neke velebne serume i ja sam prezadovoljna

jos da prestanem pusiti, imala bih ten 15togodisnjakinje 8)

nemaju web, guglaj dr. sanja gošović

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da, ivana, masaza stopala je cudo. A propos mitesera, verujem da nema nacina da se spreci njihovo stvaranje, osim dobrog ciscenja koze, ali ni to naravno nije dovoljno ako je koza masnija i tome sklona. Moja nije, ali je zato suva i sklona perutanju...
    Elektrostimulacija?Zvuci zanimljivo...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je li tko čuo za čiščenje lica i mitesera laserom i gdje toga ima????

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Probaj Eucerin za problematičnu kožu. Mojoj frendici jako pomogao. Jest da sve skupa dosta košta, ali se isplati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imala sam problema sa kožom lica, T zona masna, dosta mitesera i jednom sam se zatekla u ljekarni koja je imala besplatni tretman tj analizu kože lica i savjetovali mi par proizvoda.
    Kupila sam Rougj-ev proizvod (oni provode te "analize") Sap no sap kojim navečer čistim lice od šminke i nečistoće, jednostavno se namaže na lice i ispere (npr nakon pranja zubi jer moraš ostavit proizvod malo na licu) i moje lice se doslovno preporodilo. Koristim taj proizvod 3 godine, dugo traje jer treba mala količina za čiščenje pa neka ti cijena od 60ak kn ne bude puno. Toplo preporučam!
    Ako ne želiš napamet kupit baš to, ima puno ljekarni sa tim tretmanima utvrđivanja stanje kože lica, kose itd.
    Nadam se da sam pomogla barem malo

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam tip koji sve voli 'natural' i u kućnoj radinosti.

Miteseri su posljedica zagađenja, prehrane i šminke. Ja šminku koristim u minimalnim količinama (maskara, sjajilo) i skidam je čim dođem doma.

Uopće ne koristim kupovnu kozmetiku. Sve radim sama (osim gela za tuširanje). Koristim bazna i eterična ulja (bila sam na radionicama prirodne kozmetike- tko želi znati više, podatke šaljem na pp) i radim emulzije za skidanje šminke, tonike, ulje za lice i tijelo. Nisam se namazala kremom valjda već preko godine dana i koža mi se preporodila (i novčanik).

Hranim se zdravo, uglavnom makrobiotika s povremenim izletima , a miksam si i zdrave zelene sokiće koje sam našla u knjizi Victorie Boutenko 'Zeleno za zdravlje'.

Doma vježbam jogu, radim trbušnjake, leđnjake i druge vježbe na lopti. Kad god mogu trčim u Maksimiru. Grudi se odlično zatežu sklekovima (tj jačaju se mišići prsa). Cice su mi nakon 2 godine dojenja iste kao prije trudnoće.

Za lice još radim gimnastiku lica (ne baš često, koliko stignem) prema knjizi Seke Zebić 'Gimnastika lica'. Kupila sam je u Planetopiji.

Eto par ideja od mene!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imam 33g. Pocela sam primjecivati da mi koza zahtjeva pojacanu njegu. Sminkam se svakodnevno, od kada sam pocela raditi, dakle vec 10g. Kosu farbam od 15-te.

Odlucila sam malo vise novaca izdvojiti za kvalitetniju njegu lica i rezultati se, nakon nekih par mjeseci stvarno vide. Imam zahvalan ten i nisam nikad bila kod kozmeticara na ciscenju. Prije nekih godinu dana ten mi se jako pogorsao, koza postala jako masna. Uspjela sam to rijesiti, disciplinom u ciscenju. Od dekorative koristim Clinique, preparativa Collistar. Dakle, neka srednja klasa.

Kosa - to mi je problem. Ravnam je, jer je prirodno valovita i neuredna. Jedini frizeraj kojim sam bila zadovoljna je BBK, ali je toliko spor i skup da sam prestala tamo ici. Idem u salon u kvartu, tak tak...Sada kosu vise njegujem doma, koristim Keune i Kerastase preparate i vidi se poboljsanje.

Celulit - ne bavim se time, ignoriram ga... Inace, jedini tretman koji mi je djelovao je Afroditina krema, ona velika u kutiji koja se kupuje kod njih u salonu. Ali taj tretman zahtijeva vrijeme kojeg nemam (masaza, zamatanje u foliju, masaza). Zadnji put sam to radila prije trudnoce i rezultati su bili super. Jedino je cijela kuca smrdila po cimetu.

Kod kometicarke idem jedino na depilaciju, svakih 4-5tj.
    Nokte sređujem doma, nista posebno, samo da su malo duzi, uredni i nalakirani dugotrajnijim lakom.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    jedino od cega ne odustajem su refleksoloski tretmani za stopala
    ovo mi se čini interesantno za gotovanku kakva sam ja...

dakle, zna li tko ima li toga i gdje u zagrebu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Nokte sređujem doma, nista posebno, samo da su malo duzi, uredni i nalakirani dugotrajnijim lakom.
    koji ili čiji lakovi su dugotrajni? Baš imam problem s im da mi se lak jako brzo skine..thx

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja se ne šminkam više

i lice mi je bolje, nego kad sam se intenzivno šminkala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Niti sam se šminkala niti se šmikam.
    Vrhunac moje šminke je maskara, sjenilo na kapke i neki blijedi ruž koji se niti ne vidi i to samo ak idem na neku svadbu.
    Ja sam prirodno lijepa .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E da, i pojela sam pol slova u prethodnom postu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Vjerojatno si onda i prirodno mršava kad jedeš slova

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Citiraj rinama prvotno napisa
    Vjerojatno si onda i prirodno mršava kad jedeš slova
    Ne,nisam mršava, ja sam ti onak više zaobljena puca.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel išao tko na lasersko čiščenje lica...i zanimljiva je ova prirodna uradi sam kućna kozmetika, ali ja i vrijeme..javim ti se na p.p........ inače jednom sam bila pozvana u ljekarnu na to testiranje lica ali naravno nisam mogla zbog posla jer je šefica odlučila da radimo cijeli dan............. jednom sam i išla ali nakon kvarcanja, i koža mi je naravno bila suha, radilo se o nekoj jakooo skupoj talijanskoj kozmetici.......znači miteseri se ne mogu zauvjek riješite nekakvim tretmanom???

šminke e ne odričem to mi je jedini porok u životu i to samo zadnjih 10-tak godina...imam 32g 8)

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    Uopće ne koristim kupovnu kozmetiku. Sve radim sama (osim gela za tuširanje). Koristim bazna i eterična ulja (bila sam na radionicama prirodne kozmetike- tko želi znati više, podatke šaljem na pp) i radim emulzije za skidanje šminke, tonike, ulje za lice i tijelo. Nisam se namazala kremom valjda već preko godine dana i koža mi se preporodila (i novčanik).
    Potpis. Ok, nisam bila na radionicama, pozavrsavala sam neke skole . I nisam se namazala kremom godinama

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

koji ili čiji lakovi su dugotrajni? Baš imam problem s im da mi se lak jako brzo skine..thx
    Pa npr. Deborah ili Loreal, na njima obično piše 7 days ili long lasting

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Piše, piše, ali meni ne traje duže od dan-dva..

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Piše, piše, ali meni ne traje duže od dan-dva..

Niti meni...

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

problemi oko povecanja tezine prilikom treniranja aerobika i zbog povecanja misicne mase su prilicno minimalni, da bi se mrvicu povecala misicna masa (recimo 500 g) ponovo je puno puno
    treniranja utezima, i eventualno se nakon godinu dana intenzivnog dizanja tereta mozes ponadati da si dobila nesto na misicima...

povecanje tezine je uvijek uzrokovano vecem konzumirnju energije u odnosu na potrosnju, skoro nikada povecanjem misicne mase...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •