Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: više štete nego koristi

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno više štete nego koristi

igrom slučaja uzela sam ( bilo je to prije 3-4 tjedna ) tetu čistilicu i to po preporuci moje sestre koja je s njom oduševljena ( zna da ne očisti baš najbolje al njoj ne smeta 8) - taj mi je dio zaboravila reć prije ). Uglavnom, teta je dobila zadatak i svu silu novih krpica i preparata ( to kupovanje novih krpi mi je odmah bilo glupo, ali ajde, kaj ja znam kak to ide :? ) + neograničeno vrijeme za to izvest. Rezultat: nijedan luster ili lampa nisu oprani jer je ona već na prvom ( dovoljno je star da takvih više nema i da se ne mogu popravit ) strgala jednu kuglu, što je uredno prešutila ( a prešutila joj je i moja mama koja je to vidla :? ), ali je zato zaključila da je to nezgodno za čistit i da ne bu, čist da nekaj ne slomi . Elemente u kuhinji je prebrisala sa čarobnom krpom, a pošto je ona čarobna iza nje se ne treba brisat suhom, valjda ( rezultat: elementi sa sitnim kaljicama vode i to onak razmazanim ). Btw i prozore, ogledala i sve staklene površine je tak obrisala.Šparhet, sudoper i frižder nije ni takla.Kupaona je priča za sebe-tamo je uspjela slomiti pločicu na samom vrhu i to iza cijevi. Mislim da će nam to zauvijek ostati enigma, ali pretpostavljamo da se sa štapom na kojem je bila krpa ( tak sam i ja mogla oprat ) prejako naslonila na tu pločicu ( za lojtre koje su bile kraj kupaone je valjda mislila da su ukrasne :/ ). Kada, wc i lavabo: 0 bodova ( to si valjda svaka žena mora sama oprat ). Drvenarija mi je još pod upitnikom- ne vidim tragove krpe tak da se pitam jel uopče čistila :? . Sve u svemu prestrašno. E sad, zašto to pišem tek sad? Jučer mi se jadala jedna kolegica kak joj je dosta hodanja za čistilicom i popravljanja onog što ona ili nije ili je loše očistila. Ostala sam :shock: , ja sam bila uvjerena da je to bio slučaj samo kod mene. Iskreno, ja bih i dalje htjela pomoć u vidu neke čistilice ali sad se pitam dal su sve takve?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry, ja mogu samo
    i meni je čistilica, za sad, neostvareni san
    jednog dana
    nadam se da će moja čistit bolje od tvog mister beana

al kad si načela tu temu mene odbija od čistilica mogućnost da okolo prepričavaju detalje iz moje kuće tipa iza vešmašine joj je prljavo ili muž joj ima rupu na gaćama....
    jedna poznanica je čistila po kućama pa sam se naslušala takvih detalja, kako je ta i ta ljena božemeprosti, kako je imala arhivsku prljavštinu, kako je sa sredstvom za čisiti rerne morala čisiti prozore jer ih ova nije godinama oprala......
    što vi mislite o tome?

oprosti što sam ti se prikrpala ili ako moderatorice mogu prebacit kao novu temu ako misle da treba

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jesi razgovarala s njom? Prije čišćenja rekla što i kako želiš da napravi, a nakon čišćenja o stvarima sa kojima nisi zadovoljna? Tražila da ti objasni kako je strgala sve što si napisala?

Ja sam izuzetno zadovoljna ženom koja mi pomaže, ako joj se slučajo i omakne npr. razbijena čaša ne dramim oko toga, pa nisam rob stvari, one služe meni, a ne ja njima.
    Dogovaramo se što će raditi, iako ja potpuno vjerujem njenoj procjeni, da sam sama tako pedantna i da imam volje i vremena čistila bih sama.

Bottom line: nezgode se dešavaju, bitno je da se problem rješava tamo gdje je nastao.

Nadam se da ćeš naći ženu kojom ćeš biti zadovoljna.

p.s. prije I sam imala par žena, brrrrrrrrrrrrrrrrrr... zaista mi nije jasno zbog čega se nude raditi nešto što ne vole/ne žele.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi imamo apartmane pa pošto mi se mama u biti još oporavlja od
    operacije a ja radim dvokrateno
    reko platit ću nekoga da mi očisti a ja ću to vrijeme potrošiti na svoje dijete
    uzela je jednom i nikad više
    ima plastičnu košaru i u njoj krpe i sredstva za čiščenje pa mi kaže ajoj nisam dobro očistila jer ova krpa pušta(a ima ih još bar10) reko ja
    a zašto niste uzeli drugu?
    ona :?
    pa kao očistila je sve ali nije kuhinju i balkon
    mislim pa meni treba netko da mi čisti jer nemam vremena a ne da hodam za njom i gledam šta radi
    da se razumijemo rekla sam imate vremena cijeli dan,znači nije trebala žuriti i plačam koliko god tražite
    isto sam je uzela po preporuci

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa

jednog dana

al kad si načela tu temu mene odbija od čistilica mogućnost da okolo prepričavaju detalje iz moje kuće tipa iza vešmašine joj je prljavo ili muž joj ima rupu na gaćama....
    jedna poznanica je čistila po kućama pa sam se naslušala takvih detalja, kako je ta i ta ljena božemeprosti, kako je imala arhivsku prljavštinu, kako je sa sredstvom za čisiti rerne morala čisiti prozore jer ih ova nije godinama oprala......
    što vi mislite o tome?

oprosti što sam ti se prikrpala ili ako moderatorice mogu prebacit kao novu temu ako misle da treba
    prvi dio posta deebelo potpisujem (ovo o neostvarenom snu), a obzirom da se stvarno radi o snu, jer mi je dosta već da dio vikenda mm i ja provodimo čisteći, a djeca kod bake, mislim da bi u tu svrhu preživjela i malo ogovaranja.

da, evo, razmislila sam još jednom, definitivno me ne bi smetalo. ajd, dobro, ne bi baš izabrala susjedu da mi čisti, al ako je dvije autobusne stanice dalje - sve 5.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče preporuka, već sam odavno naučila da svatko ima svoje kriterije i ono što je nekome odlično drugom može biti grozno, tako da zapravo nikad ne znaš dok sama ne isprobaš (odnosi se doslovce na sve: od čistilice do tečajeva, restorana, putovanja... ma, svega).

Tajchi 73, mislim da od gospođe koja je bila kod tebe nije bilo korektno što ti je prešutila štetu koju je napravila, no još mi je gore što ti ni mama nije rekla što se dogodilo. Da mi netko dođe i pošteno kaže da se nešto razbilo, sasvim bih se drugačije postavila nego da mi to skriva.

a70v, što se tiče prepričavanja prljavih detalja, uffff, za mene ljudi koji ti dolaze u stan moraju biti jednako diskretni kao, recimo, ginekolog ili odvjetnik. Ono što se vidi i čuje tijekom obavljanja posla, ostaje između poslodavca i posloprimca, nema brbljanja okolo.

Prije par godina sam imala iskustvo kad je jedna relativno mlada čistilica došla kod mene preko preporuke i sočno mi istračala higijenske navike i životni stil frendice koja mi ju je preporučila (i kod koje, btw, još uvijek radi ). Kod mene je bila samo jednom. Kad sam odlučila želim li je angažirati za stalno ili ne, naravno da je odlučujuće bilo to što nisam bila zadovoljna rezultatima, no i to tračanje joj je bio važan minus.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kako je imala arhivsku prljavštinu, kako je sa sredstvom za čisiti rerne morala čisiti prozore jer ih ova nije godinama oprala......
    e iz tih razloga moja baka počisti prašinu prije nego što joj dođe teta čistilica. da se ne može reći da je kuća prljava. pa si mislim, pa zato je i zoveš da ti to očisti, pobogu.

imala sam je i ja. bila prilično zadovoljna.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi voljela da imam para i da si mogu priustit cistilicu... ah, puste zelje i snovi

al bi onda opet imala problem, buduci sam kcer svoje mame, nema te koja bi meni dobro ocistila osim - moje mame

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo me sve skupa jako podsjeća na one teme o horor dadiljama,horor odgajateljima,horor babicama,horor doktorima....zaključak je:nitko ne valja,a ja se onda uvijek pitam;a di su oni koji valjaju,kad znam da ih ima i to puno više od onih koji ne valjaju :?
    Kao što ima puno više dobrih ljudi od onih loših,tako ima i puno više dobrih dadilja,čistačica,kuharica,odgajateljica,doktori ca...od onih loših,ali o dobrima se ne piše,a loše se pravi još lošijima.Na žalost,to je u ljudskoj prirodi tako.

Što se tiče konkretnog slučaja,mislim da je gospođi trebalo točno reći ili napisati što se od nje očekuje i isto tako joj reći svo ono što nije napravila onako kako se od nje očekuje.Ukoliko joj ne kažete,teško će ona sam čitati vaše misli,logično,zar ne?
    Ogovaranje tuđih stanova,prljavštine i neurednosti nije u redu i to je,po meni,čisto pitanje osobne kuture onoga ko ogovara.Takve stvari se jednostavno ne rade,ali ima osoba kojima je to duševna hrana i ogovarati će sve i svakoga,jer su jednostavno takvi,a da je stan bio prašnjav kad je dotična došla čistiti,pa to je normalno,neće valjda čisto čistiti?!?

Nezgode su uvijek moguće i to u oba smjera,znači mogla je gospođa i pasti s ljestvi i ozlijediti se,a mogla se i porezati na luster.Međutim nije,nešto se slomilo i ona to nije rekla,al koliko ja razumijem priču,rekla je mami,odnosno mama je bila pretpostavljam prisutna i možda zato gospođa nije poslije to više spominjala.Ne znam,ali da mene takvošto muči,ja bi ju pitala prilikom sljedećeg susreta ili bi ju nazvala i tražila objašnjenje.
    Što se tiče stila i načina čišćenja,ja sam se uvjerila mnogo puta do sada da je za starije gospođe zakon npr.Vim,koji je abrazivan i sa njime se ni u ludilu ne peru akrilne kade,rostfrajne površine,staklokeramičke ploče...ali starije gospođe to ne znaju i ona će,na žalost izribati akrilnu kadu i cijelu ju izguliti,uništiti,a neće skužiti da je pogriješila i da za čišćenje takvih kada postoje druga sredstva.Kad je šteta učinjena onda je kasno.Zato uvijek prvo treba razgovarati,objasniti ženi i pokazati sredstva.Ili možda najbolje napisati,da ne zaboravi.
    Eto napisala sam ono što mi je trenutno palo na pamet,ne branim,niti ne napadam nikoga,ovo je sve samo moje mišljenje i životno iskustvo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tajči, majstorice, kako ti je uspjelo snimiti strgani luster, a i tu pločicu ?

Ja mislim da bih ja u svom stanu to uočila negdje oko Božića 2012

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Imam pouzdanu, dobru i postenu zenicu koja mi dolazi da cisti vec pet-sest godina. To joj nije primarno zanimanje- radi u nekakvoj firmi, ali posto hrani troje dece, ovo joj je dodatni prihod. Shodno tome, njeno spremanje nije savrseno, ali zaboga nije ni moje. Puno mi znaci sto mogu da je ostavim u stanu sa platom na cipelarniku znajuci da nece taknuti novac, sto mogu ponekad da joj poverim da mi pricuva decu (devojcice je obozavaju), dokuva rucak...
    Iako, kako rekoh, njen nacin spremanja mozda ne bi zadovoljio super-hiper cistunice, meni je od ogromne pomoci sto poradi sve grube poslove, ispegla hrpetinu vesa i "mahne" po kuci jednom nedeljno. Pa, ako mi se da ici u sitne detalje vikendom, to i ucinim, a ako ne, barem znam da mi je prasina obrisana, podovi oprani, a wc cist...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    sorry, ja mogu samo
    jednog dana

što vi mislite o tome?

:shock: , pa to mi nije ni palo na pamet. Sad mi još samo fali da ova kaj je više zmazala nego očistila priča okolo kak sam ja zmazana :shock:

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Iskerno, meni je malo :/ da mi netko hoda i prčka po stanu i po mojim stvarima.
    I točno ono što je litala napisala - čisto sumnnjam da postoji takva koja bi počistila da JA budem zadovoljna. (Čak ni moja mama )

A i nisam nikada baš razmišljala o njima, ali ne mogu tvrditi da nikada neću.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    tajči, majstorice, kako ti je uspjelo snimiti strgani luster, a i tu pločicu ?

Ja mislim da bih ja u svom stanu to uočila negdje oko Božića 2012

uđem u sobu, divim se kak je lijepo ofarbano i nešto mi smeta, sve se pitam što mi kvari doživljaj a kad ono :shock: veliki luster koji ima velikih 5 kugli tj. jedna kugla koja stoji nahero ko visibaba ( tak nekak otprilike ) i sam čeka da je neko malo bolje pogleda pa da frkne.
    Što se tiče pločice u kupaoni- ma ne bi ni ja skužila nego je točno nasuprot wc-a u najgornjem redu, pa eto moraš primjetit hočeš-nečeš ( ak ne kod male nužde a ono kod velke sigurno )

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

frida-da joj kažem da nisam zadovoljna :? - neću je više zvat, pa bu joj i samoj jasno. Da ju pitam kak je to strgala? - da je bila fer rekla bi sama, pa nije dijete pa da ima strah.Ne bi ni ja dramila jer što je tu je, ali bilo bi fer da je rekla.
    Što se tiče jasnoće mojih želja ne znam, procijeni sama:
    molim da se kupaona i kuhinja očiste kompletno + pločice
    drvenarija i prozori u cijelom stanu
    prašina od farbanja u sobama ( namještaj je bio prekriven pa mi to nije bilo bitno )
    lusteri / lampe u cijelom stanu
    vrijeme: neograničeno (mogla je dolazit svaki dan po kolko ju volja sati i tako 7 dana )
    :? - pa bilo mi je glupo reć molim da u kuhinji očistite šparhet,frižder i sudoper-to mi se podrazumijeva, s tim da nisam očekivala da ih opere iznutra ( mada, da ja nekom čistim i dobim neograničeno vrijeme bih to isto napravila, ak niš drugo zbog veće satnice ). O wc-u, kadi i lavabou da i ne govorim.

sanja-nije mama meni prešutila ( mada mi nije ni odmah telefonirala :? ni rekla kad me vidla - u biti ispada da mi je i ona zatajila - al nema veze, pa tak i onak je to luster njene mladosti ), mama nije čistilici niš rekla iako je iz kuhinje vidla što se desilo ( navodno nije bila sigurna kad je čula kvrc dal je to puklo ili :/ )

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    p.s. prije I sam imala par žena, brrrrrrrrrrrrrrrrrr... zaista mi nije jasno zbog čega se nude raditi nešto što ne vole/ne žele.
    Bit će radi novaca

Sjetila sam se epizode Odreda za čistoću. Žena čisti po kućama, išli su kod njenih mušterija, svi super zadovoljni. A doma ima krepane miševe pod foteljom :shock:

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam svoju susjedu preporučila čokoladi. jedino što sam od nje čula - bilo je kak je čokolada predivna, i kak su joj djeca preslatka...

mislim da niš drugo ne bi "priznala" ni u guantanamu ...

meni je jednom došla gospođa koja je čistila susjedima. zamolila sam ju, jer sam bila u velikom zaostatku...
    naplatila mi je manje, al me natjerala da spremam s njom 3 sata , i tak mi je nabila tempo - da sam krepala...

što ta može spremit u 3 sata - ja ne uspijem u tjedan dana :shock: ...

rekla mi je da ima puno posla, i da ne može dolaziti kod mene, ali da je vidjela da sam u gabuli, pa je došla da mi malo digne moral ...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja sam svoju susjedu preporučila čokoladi. jedino što sam od nje čula - bilo je kak je čokolada predivna, i kak su joj djeca preslatka...

meni je jednom došla gospođa koja je čistila susjedima. zamolila sam ju, jer sam bila u velikom zaostatku...
    naplatila mi je manje, al me natjerala da spremam s njom 3 sata , i tak mi je nabila tempo - da sam krepala...

što ta može spremit u 3 sata - ja ne uspijem u tjedan dana :shock: ...

rekla mi je da ima puno posla, i da ne može dolaziti kod mene, ali da je vidjela da sam u gabuli, pa je došla da mi malo digne moral ...
    Pa znaš ono: Nemoj čovjeku dati ribu, nego ga nauči pecati.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dok sam studirala -čistila sam koje četiri godine kod jedne obitelji..
    Mislim da su bili zadovoljni - al uspjeh se krio u tome da mi je gospođa sve lijepo objasnila -kako se i s čim se što čisti..
    Svako čiščenje je bilo generalka, s pauzama- peglanjem i kuhanjem..
    To su bilo dani zarađivala sam više nego sad kad radim u struci.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Pa znaš ono: Nemoj čovjeku dati ribu, nego ga nauči pecati.
    ma meni je to stvarno puno značilo - jer mi je baš takva podrška trebala... netko ljubazan, radišan - i još spreman da mi diže moral

zato ta teta i ima puno posla, jer je očito svugdje takva

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam sa svojom zadovoljna. Dio o pričanju - mislim da to s tim ide, netko je diskretniji, netko manje diskretan, netko je radoznaliji, netko manje radoznao, ali sam doživjela da meni moja priča detalje iz nekih kuća, a onda sigurno priča i moje nadalje (prvi put mi je spomenula tako nešto nakon što je kod mene bila par godina, tako da mislim da nije netko tko će pretjerivat u "Radio Mileva" aktivnostima). Meni je najbitnije da mi je relativno OK (iskreno, ja nikad nisam provjeravala je li mi čistila plafonjere, možda nisam tako uredna, ali moj je općeniti dojam da je iza nje lijepo čisto). I da mi ne ulazi u ormare, koristi kreme, to mi se ne bi svidilo, a čula sam da ih ima da i to rade. Što razbije, prijavi, jednom smo se 'ko u engleskom filmu morale "svađat" oko toga što mi je silom htjela ostavit 100 kn za neku bezveznu vazu što je nacikla, pa sam se ipak uspjela obranit od toga.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    zato ta teta i ima puno posla, jer je očito svugdje takva
    S tvojom tetom se i aerobik odradi
    Ja mrzim ovaj dio pričanja s njom, a glupo mi je svaki put izlazit iz stana kad dolazi, a opet.. ne želim slušat kako drugi žive, što joj je netko drugi ponudio, razglabat s njom o svom životu i problemima.
    Pa zvala sam je da mi očisti ili ispegla a ne da mi bude prijatelj ilii savjetnik...nekad mi stvarno dođe da odustanem iako mi puno pomogne kad ne stignem, al trebam naučit kako da ne budem nepristojna a da mogu šutit.
    Čime se vi bavite kad dođe teta čistilica?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam sa svojom tetom na "vi" iako je od mene starija samo nekoliko godna i već je kod nas 4 godine.
    nema čavrljanja ni ispijanja kava.
    ništa, samo: dobar dan, dobar dan, kako ste, hvala dobro i gotovo.
    tu i tamo progovorimo o djeci, ali to je svega nekoliko minuta razgovora.
    kad je ovdje ja radim svoje, ponašam se kao da je nema, a i ona se ponaša kao da nema mene
    nikada nismo u istoj prostoriji.
    kada dođe, ja joj kažem svoje planove pa prema tome odredi odakle će početi i sa čime završiti...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    kad je ovdje ja radim svoje, ponašam se kao da je nema, a i ona se ponaša kao da nema mene
    kada dođe, ja joj kažem svoje planove pa prema tome odredi odakle će početi i sa čime završiti...
    Uh, tome sam ja težila a sada ne znam ima li povratka natrag
    A što da radim kad ona priča i ispituje? a ja pristojna pa to onda odeeeee... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sa svojom tetom na "vi" iako je od mene starija samo nekoliko godna i već je kod nas 4 godine.
    nema čavrljanja ni ispijanja kava.
    Apsolutno isto ovako je i kod mene i to iz razloga sto sam u NL imala jednu tetu koja je toliko voljela brbljati a meni je bilo zao pa sam je slusala ali me nakraju izludjivala.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nama je jednom dosla teta koja je drito izlila Pronto na parket, malo pobrljala po tome nekom krpom i otisla jer joj je bilo prenaporno cistiti :shock: Imala sam sto vidjeti kad sam dosla doma ...

Sada nam dolazi teta s kojom smo super zadovoljni s tim da ima jednu manuuuuuuuhh, naime nemoze cistiti a da ne prica tako da mi srijedom svi pobjegnemo iz kuce kada teta krene pricati sa zagorskim stihom Sva sreca sto gospodji ruke rade u taktu usta pa je zaista temeljita i brza

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

[quote="sorciere"]ja sam svoju susjedu preporučila čokoladi. jedino što sam od nje čula - bilo je kak je čokolada predivna, i kak su joj djeca preslatka...

lijepo od nje što ne priča kako mi MM obožava T-shirte s ventilacijom.
    Teta je super, ne priča tuđe, ali zato prepričava svoje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad dođe "teta" kako kad, nekad radim, a nekad i ja čistim dio.
    Ona je jedna divna pametna mlada žena i kad stigne, osim čišćenja volim sa njom popiti čaj i malo porazgovarati, ne o tuđim kućama, nego o našoj dječici, planovima, knjigama....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

tajchi73, moj prvi dojam je da je za prvo ciscenje, previse toga gdja radila. Mislim, trebala je koliko sam shvatila kompletno ocistiti stan, plus lustere, plocice u kuponi na zidu (iza cijevi), prozore, frizider, drvenariju... :?

Pa koliko je trebala cistiti, 12h u komadu?

Ako je tvoja mama vidjela da se razbio luster, nije trebala nuzno govoriti i tebi. Plocica - pa mozda nije ni primjetila.

Ne znam, ali mislim da si previse ocekivala.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ih tri promijenila.
    Bilo je i razbijanja i izgorene robe, prljavih zodova. Nisam se previše brinula oko toga.
    Neke stvari koje sam ja prije čistila, dolaskom tete čistilice su se prestale čistiti (iako je rečeno da se očisti).
    Na kraju sam rekla da čistilici prepuštam ono najosnovnije, a ja ću ipak čistiti delikatnije stvari. Npr. sama perem prozore, visoko smo i ne bi htjela da žena padne kroz prozor. Tako i pećnicu i elemente, kamenac i sl.

Ova zadnja teta je bila kod nas preko 3 godine. Čak mi je i čuvala M. Vrijedna žena, znale smo i popričati, postala nam je dio obitelji. Teško je obolila pa ne može više raditi. Čujemo se s vremena na vrijeme.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prva cistilica mi je bila katastrofa. ciscenje kupaonice je izgledalo tako da nalije litru arfa svud oko sebe, malo probrlja krpom i koliko-toliko ispere vodom. rezultat: po cijeloj kupaoni debeli stvrdnuti bijeli sloj. to sam skuzila tek kad je otisla, pa sam morala preoprati kuponu isponova. nisam ju vise zvala.

zato je ova sad koju imam savrsena

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Felix, odšarafljuje li utičnice kako bi ih očistila?
    Pere li ormare iznutra?
    Pere li stolariju, a da ne moraš tražiti?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mi imamo (da li mi se to samo cini, da sam ja jedina koja upotrebljava prvo lice mnozine? ) vec dugo jednu gospodu i jako smo zadovoljni.

mada koliko cujem nije bas lako naci odgovarajuce osobe, pogotovo sto svatko od nas ima pomalo drugacije kriterije. a pametno je uvaziti preporuke onih osoba koji imaju slicne stavove o cistoci, te o odnosu sa gospodama koje ciste.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oduvijek čistim sama, ali sam kratko vrijeme imala tetu peglaricu.

Ono što bih ja popeglala za pola sata, ona je peglala 2 sata

Par osjetljivih majica (koje se peglaju, ali na niskoj temperaturi) mi je popeglala tako da ih je mogao obući MM (koji je za glavu višlji od mene).

Popeglanu robu m ije ostavljala raširenu po krevetu, pa da ja slažem, jer ona kao ne zna kak se to slaže.

Cijena je bila preskupa+struja+uništena odjeća...
    Sad imam hrpu ko MT Everest od neispeglanog veša i vadim i peglam kad kome što treba i svi sretni.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prebacujem topic na pdf 4 kuta..

PS
    zato ja sve čistim sama...uz pomoć MM-a.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Felix, odšarafljuje li utičnice kako bi ih očistila?
    Da to radi, odmah bi je otkazala, ko zna sto bi joj jos moglo pasti na pamet

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to se tako kaže

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja je savršena! Brza ko' metak, detaljna, iza nje sve miriši i blista... Na ti smo, ima dvoje klinaca i oni su naša vrlo česta tema. Ja baš volim pričati s njom, ali nikad nema vremena sjest i popit kavu. Juri sto na sat.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu vjerovati! posaljem ovaj post i pola sata kasnije me nazove i kaze da prestaje cistiti... :shock:
    tako da trazim cistilicu, ponude i preporuke molim na pp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    Moja je savršena! Brza ko' metak, detaljna, iza nje sve miriši i blista... Na ti smo, ima dvoje klinaca i oni su naša vrlo česta tema. Ja baš volim pričati s njom, ali nikad nema vremena sjest i popit kavu. Juri sto na sat.
    vidim da si mi blizu... jel ta tvoja gonzalesica ima vremena i za mene?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ova koja je meni bila je super. meni je to doduse bilo prvi put da mi je netko cistio ali sam tako zadovoljna da cu je zvati opet.
    nema povrsine koju nije prebrisala, stakla su se sjajila ko nikad, svaku fugu na podu i na zidu,nosi sarafcigere za skidanje wc daske da moze dobro oprat. a morala sam ju molit da stane i odmori.

doduse nije bas jeftina i ima dvije koje ciste s njom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čekam te na mailu

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote]
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    tajchi73, moj prvi dojam je da je za prvo ciscenje, previse toga gdja radila. Mislim, trebala je koliko sam shvatila kompletno ocistiti stan, plus lustere, plocice u kuponi na zidu (iza cijevi), prozore, frizider, drvenariju... :?

Pa koliko je trebala cistiti, 12h u komadu?

Ako je tvoja mama vidjela da se razbio luster, nije trebala nuzno govoriti i tebi. Plocica - pa mozda nije ni primjetila.

Ne znam, ali mislim da si previse ocekivala.

previše :? , pa nije mi stan bio baš đungla i u sobama je trebala samo očistit prašinu s poda ( usisat i oprat laminat-ostalo je tak bilo prekriveno zbog farbanja ), lustera je morala oprat ukupno 3 + tri plafonjere, 7 vrata, 5 prozora, elemente u kuhinji ( meni sudoper, frižder i šparhet spadaju u elemente i ja ih nikad ne bi posebno naglašavala-al eto čovjek uči ), kupaona je tolko mala da ne bi stala masažna kada tak da se nije ubila perući pločice a wc,kada i lavabo su dio kupaone, hodnik i špajzu nije trebala ni taknut kao ni namještaj u sobama jer je bio pod najlonom i nije ga čak trebala ni skinut. Pa da je tjedan dana dolazila po 8 sati mogla je svaku vilicu izglancat :? . Ne znam :? možda sam previše očekivala :/ . Moja sestra je zadovoljna, al ona ima doma tri muška koji svi redom niš ne rade, pa kaže kak god da ova očisti njoj je super jer ne mora ona.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jel treba koja na području karlovca tetu čistilicu ?

znači ako vam imponira da vam profesorica čisti, kontakt je pp

ne zafrkavam se. smrtno sam ozbiljna. došla voda do grla.

možda neće biti rašarafljeni štekeri, ali , možete se pohvaliti , kao u onom vicu o Muji, FAti i ljubavnici da vaša ima faks

diskretna sam, i ne prenosim tračeve.

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čistilicu sam imala kad sam bila na bolovanju 4 mjeseca na štakama.
    Čistila mi je šogorica, naravno ja sam plaćala jer ona to radi za lovu i drugima.
    E sad da sam zadovoljna i nisam. Ne očisti kao ja ali kad sam u situaciji da ne mogu a MM ipak nema žensku ruku (koliko god se trudio) dobro dođe. Malo me smeta što to ipak radi za lovu pa očekujem da ono što čisti bude kako treba jer sam to i platila a ne da je ona meni napravila uslugu pa nek budem zadovoljna s tim što dobijem.
    Jedne godine kad sam bila u bolnici, vratim se ja doma a MM mi kaže kako mi je šogorica malo pospremila onako dobrovoljno. U spavaćoj imam krevet na noge i ispod je parket, okolo staze. Meni se kosa digla kad sam vidila točno rub do kud je gurnula usisavač ili partviš a dalje prst prašine. Užas bolje da ništa nije ni dirala jer čemu gubit vrijeme ako odmah ne počistiš kako treba - bačeno vrijeme. Ispala ja nezahvalna

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Živimo u kući od 110m2 i sve sama čistim + idem na posao.
    Nekako bi me bilo strah da mi neko kopa po stvarima nije da nešto sakrivam nego mi nije ugodna ta misao a i da ne mogu čistiti (npr odlazak u bolnicu..)tu bi se našla sveki,mama pa ili MM

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam jos stigla pospremiti dok je bio samo f. ovdje, ali otkad se rodila sefica k. ne stignem vise nis.

dode mi povremeno zenska (kad mi je prasina vec do grla, ili kad sam, kao sada, kod md-a u bg) i sve lijepo ocisti. ponekad joj velim sto mi je posebno vazno (npr prasina u kuhinji i cijela kupaonica).

jos donese i domaca jaja, povrce, orahe i sl. za djabalesku

preporuka? ako je moja sestra s njom zadovoljna, mislim da ne postoji osoba koja bi joj nasla zamjerku (tko zna moju sestru, zna o cemu pricam )

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

e da nemam malu bebu ja bi vam se prijavila ko homorarka...
    ja sam jako brza što se tiče čišćenja...
    a kad me netko naljuti...nema mi ravne...pronto.loc ,zoom i močo
    tada su mi to jedini pravi prijatelji...
    nekad bih voljela imat tetu pomagačicu ali ja bi njoj samo smetala...pa mi je bolje da sama čistima,a neđem nekog da mogu popit kavu... 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •