-
Kako provodimo svakodnevno vrijeme sa svojom djecom
Dragi roditelji,koliko ste dnevno posvečeni svojoj djeci?Kako provodite to vrijeme?Da li se družite(kvalitetno) samo preko vikenda ili svakodnevno odvojite vrijeme samo za njih?Da li svakodnevne poslove radite zajedno?Što kada je među djecom razlika u godinama veća,da li su igre zajednički provedene ili ne?
-
Ma dajte,toliko vas je pročitalo a nitko da bi išta napisao.Evo ja naprimjer imam djevojćicu od 6,5 godina koja mi svaki dan kada dođe iz vrtića najprije sjedne i ispriča kako joj je bilo,skoro svaki dan barem pola sata crtamo,bojamo ili ispunjavamo vježbenice,a navečer je obavezna priča i molitva.Jednom na mjesec odemo u kino ili kazalište,a kad god mogu igramo razne drušvene igre.Kada kuham ona mi pomaže.A maleni mi ima 3 mjeseca i mi si sad tokom dana pričamo i upoznavamo se sa igračkama,a moramo i 3 puta dnevno izvoditi motoričke vježbe.
-
-
Pa ja tražila na pretražniku i nisam ništa našla,a ako ponavljam temu onda se ispričavam.
-
Moje cure su jedna 4 godine, a mlađa je skoro pa 2 god.
Vikendom zajedno pripremamo ručak, ukoliko je nešto što mogu one prati i sl.
Zajedničke igre
... bude i toga
Sve zavisi o sadržaju igre. Ako je prekomplicirano za mlađu i ne uspije pohvatati sve upute starije sestre, posvađaju se i malo čupnu.
Ako je nešto jednostavno, npr. da svaka stavi bebu spavati, onda se lijepo igraju.
Crtići najbolje funkcioniraju i onda ja ulovim pola sata za sebe...
Inače radim, kad dođem doma, onda sam s njima. Ili doma, ili vani.
Inače, sve obavljamo skupa, i plac, i dućan po potrebi i sl.
-
Sara i ja cijeli dan provedemo zajedno zato što se ja nisam vratila na posao.....
Zajedno spremamo, igramo se, odlazimo u šetnje itd.
Nekim danima se igramo više zajedno a nekim manje -ovisi o njoj i koliko se sama zaigra ili traži da se zajedno igramo.
-
između mojih dječaka je 5 godina razlike i ja se trudim svakom od njih svaki dan posvetiti barem pola sata- sat, i barem još toliko obojici zajedno.
Nekad je to manje , nekad više, ovisno o ostalim uvjetima.
S velikim puno i ja i mm razgovoramo, s njim pogledam crtani, pročitam knjigu ili igramo neku društvenu igru, često dok maleni spava.
Sad kad je počela škola, dio tog vremena vikendom iskoristimo i za pisanje zadaće.
S malim listam slikovnice i učimo pjesmice, a on dosta zahtjeva i fizičku aktivnost- ludiranje i divljanje...
Ako je ružno vrijeme, nađem neku knjigu koja je primjerena obojici ili legice, kocke, kreativa za blagdane i rođendane, crtamo, bojamo svi skupa (ja uglavnom nadgledam i usmjeravam)...
Ako je lijepo vrijeme, izađemo svi skupa van .
Većeg se rudimo bar jednom mjesečno negdje odvest posebno ja posebno mm, a od ove jeseni počinjemo tu praksu i s malim jer je do sad bio premali za neke naše izbore druženja...
-
E vidiš i među tvojima je malo veća razlika.Mene brine kako ću odvojiti vrijeme za svakoga podjednako jer ne želim da se ijedno osjeća zakinuto.
-
zato ja iskoristim vrijeme dok mali spava, tad se posvetim samo ovom većem i nije bitno dal radimo nešto konkretno ili jednostavno gledamo film skupa, pa mu ja čitam titlove, njemu je bitno da se bavim samo s njim.
Povremeno ga primi neki čudan mood, pa mi čak pomaže i čistit, a i o se može pretvorit u igru...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma