Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: VISOKA TEMPERATURA 48 SATI

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno VISOKA TEMPERATURA 48 SATI

Mak ima tocno 3 godine, proslu srijedu je imao navecer temperaturu 39,6, lupocet, ujutro 37,2, poceo curiti nos i odonda kao sve u redu, nos curi bistro, ide u vrtic blabla
    Sad u cetvrtak navecer opet 39,8, lupocet, po noci 39,8, lupocet, ujutro petak 39,7, lupocet, pol dva popdne petak, 39,6, lupocet. Petak oko 15 gubim zivce, pedijatrica. CRP 31 ( navodno je sve preko 8 bakterijska infekcija), grlo OK, nije crveno, usi OK, ali ipak je dobio cefixim ( neki novi jaki antibiotik koji se pije 6-7 dana jednom dnevno), po njenim riječima, citiram"da se nebi nesto razvilo". Znaci mi ne znamo di je bakterija niti koja je, jer njemu samo curi nos totalno prozirno, ni traga zelenilu, ne kaslje. Popio antibiotik u 16 h jucer. u 17 sati temp 39,8 ( znaci 3 ipol sata od zadnjeg lupoceta, koji se smije max.svaka 4.) kad je 8 navecer bilo opet 39,9, otisla sam u apoteku po dalsy( ibuprofen). Taj drzi navodno 8 sati. I od jucer u 8 navecer, tocno svakih 8 sati kolko on drzi, Maku naraste temperatura na 39,8 ili 39,9. Danas je u 16 poio i DRUGI antibiotik, drugu dozu ocu reci, i njemu je sad u pol devet navecer temperatura 40! Unaci njemu 48 sati cim prestane djelovat antipiretik temperatura blizu 40!
    Pitanja za vas:
    Dobro kolko treba antibiotiku da pocne djelovati?
    Kaj mislite kolko dugo se tak smije skidati takva strasna temperatura?
    ( vec mislim da je mozda urinarna infekcija jer se dve noci popiskio u krevet, a to ne radi vec tri mjeseca otkad smo skinuli pelene, ali na tom cefiximu pise da je i protiv nekompliciranim uroinfekcija)
    Kad bi vi po vasem iskustvu dalje pocele dramit i opet ici doktoru? Mi smo naruceni na kontrolu u torak, al ja ovak nemrem docekati utorak, pa dobice neko otrovanje ibuprofenom, sta lli?
    Upomoc, savjete i iskustva sa dugotrajnim visokim temperaturama Vas MOLIM LIJEPO!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

MA, ne "unaci 48" nego "znaci 8"

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bih svejedno nazvala pedijatricu odmah u ponedjeljak, a ako ti i pod antibiotikom duze od jednoga dana ima temperaturu, zovi Klaicevu i poslusaj njihov savjet. Ipak je on jos mali.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa ima, popio je jucer i danas antibiotik, i jos uvijek ima skoro 40,fala ti blazenka puno

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ružice, ja bi već bila u bolnici
    u našem slučaju, na Kantridi( Rijeka )
    visoko je to i traje :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo sad spava, ibuprofen je djelovao, fino je prohladan , ali tak je uvijek neposredno poslije ibuprofena, popije jos jedan u pol 4 ujutro i cim otvorimo oci idemo u bolnicu. uf, za poludit.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bit će bolje noćas, antibiotiku treba najmanje 24h da počne djelovati, držite se

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj cekana, puno hvala , bas mi nekak treba podrska, sad sam jos nasla di na cybermedu neka mama pita kaj raditi ako dijete ima groznicu i trese se ( to mak nema), ruke i noge su mu ledene ( jesu povremeno), i modre ( nisu), a temperatura raste preko 39, (raste i te kako), dr richter odgovara odmah u bolnicu, u 50% slucajeva je bakterijemija iili toksemija, uvod u sok, i uvijek je prisutna i dehidracija ( a cinjenica da mali stalno govori da je zedan)..i sad eto, ja guglalal bakterijemiju i opce radim gluposti, a dijete mirno prohladno spava.. a ja smisljam paklene planove da ga sad otpelam u bolnicu ili ipak razumno cekam sutra....uh, dobro da si napisala ovo sada tu cekana, vjerojatno si nam svima pristedjela puno muke

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ružice nama je isto trebalo 24 sata da antibiotik počne djelovati no što se tiče dehidracije kod tako dugih temperatura tu treba jako pripaziti. Trebao bi uzeti puno više tekućine nego inače. Odite vi samo u bolnicu, jer ako instinktivno osjećaš da tako trebaš napraviti onda valjda ima razloga za to. Javi kako je prošlo

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kako je prošla noć?

Mi smo nedavno to isto prošli, samo što je Karlu skakala temperatura do 40.7 da, nekim antibioticima treba i 48h da počnu djelovati, nama je nakon cca 24h već bilo puno bolje... no moja je sreća da K. još uvijek doji, pa se nisam bojala dehidracije... nadam se da ste bolje i da si barem koji sat u komadu odspavala

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajoj, sve ide na bolje, probudio se jutros sa "samo" 38,6! skoro smo otvorili sampanjac u pol 7 ujutro!a i sad sam se uspjela cuti sa nasim pravim pedijatrom, dr. jovancevicem, pa veli da ga opce nikud danas ne furamo, i ako bude veceras 38, znaci ak se nastavi trend opadanja temp, onda ne moramo ni sutra k njemu, znaci da se stvar povlaci. I moram vam reci da je zvucao kao da vise sumnja na virus, izgleda da su takva divljanja temp vise od virusa, i skoro pa da mu se cinilo da je prerano(!?) dobio antibiotik, kao to je bio rani pocetak bolesti, tak se izrazio. Ja :? kak, pa imao je u srijedu pred deset dana isto 39, 4? A, nije mogla ista bolest tak dugo tinjati pa se opet razbuktati, ono je bilo nekaj drugo kaje "protrčalo", ovo sad je nekaj sasvim drugo. Svasta, nikad covjek ne zna s tim pedijatrima, i za crp 31( kaj sam bila sigurna da ukazuje na bakteriju), veli da je "granicno", tj da ako ostane 30-40 onda je neki virus??? Ma svaki put se iznenadim, nema pravila u toj medicini, tak se meni cini
    uglavnom drage cure, ja sam prestala siziti, a vama puuuno hvala na podrsci, evo sad smo sve malkoc pametnije, taman tolko da se opet zacudimo i vidimo da nis ne znamo drugi put kad se djeca razbole
    svima cmok!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Super :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cure, samo javljam da je mak u podne opet dobio 39,7, a ja sam lijepo suprotno do onoga sto mi je rekao dr jovancevic ( da dodjem SUTRA ako temperatura bude blizu 40, a samo ako vidim neke druge promjene u stolici, osip ili sl dodjem danas) otisla u pol sest lijepo u dom zdravlja zapad di je on dezuran, da ne spominjem da je maku taman fino djelovanje ibuprofena bilo na vrhuncu, tak da je tam trcao po cekaonici da sam samo boga molila da sestra ni doktor to ne vide, ( nes ti teske bolesti), i jasno dr se drzao ko "boze svasta" kaj smo opce dosli, rekao smireno:pa to je tek dva ipol dana temperatura ( ko ga zna, zna o cemu pricam, kad ono imas osjecaj da si najveci blesavi panicar na svijetu), i da moze tak biti do utorka non stop blizu 40, i da onda dodjemo u utorak, a ako padne malo da ni ne dolazimo, i cujte sad: daje to vjerojatno VIRUSNO! a mi se krcamo sa cefiximom. eto, svi zivi i zdrav, fala na strpljenju i podrsci cmok cmok

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:shock: ajmeeeeeeeee...užasa...

Kako je jutros? Noć?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je bila vrlo slicna situacija, ogromna temp. u kratkom vremenu skoci na 40, a uz jednu zlicicu Lupoceta se skine na nivo podhladjivanja.
    Koma. Uz nos koji curi jos je imala i proljev, sva sreca moja ped. je odmah rekla da to nije bakterija nego virus, pa smo izbjegli nepotrebne antibiotike.
    Ona je sumnjala na netipicnu upalu pluca :?
    Proslo samo od sebe, tek nakon 8 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj cure drage imam nastavak. Lijepo mi u nedjelju se vratimo oko pol 7 popdne od jovancevica posramljeni da kaj smo opce isli, a u osam navecer, 5 sati od zadnjeg ibuprofena( koji je dosada ipak drzao oko 8 sati) meni mak sumnjivo vruc i zivcan, sjajne oci , usta plava celo popodne, vec je zahladilo mislila sam da mu je onak, normalno zima. temperatura 39, aJDE NIJE TAK STRASNO, KAD MALI DOBI GROZNICU, DRHTI I CVOKOCE KO DA CE SI JEZIK PREGRISTI A RUKE I NOGE ONAK BIJELO PLAVE S PROSARANIM LJUBICASTIM KAPILARICAMA...CIJELA MREZA,,,UZAS.(upss, pardon, sorry za caps), I onak napol zatvori oci i poluzaspi takav drhtav meni na rukama pod svjetlom i u galami bez pranja zubi, tusiranja mazenja, svega...kao zmiri ali se trese..meni mrak na oci, pa to je najgore stanje od svih ovih dana, a dijete je na antibiotiku i antipiretiku!! i zgubim zibce i opet nazom doktora, opisem mu dijete, aon meni da odmah na hitnu pedijatriju rebro..ja probam, pa mozda groznica, pa i odrasli ljudi imaju groznicu, pa mozda nije nista tak grozno, a ons e neda: ne, s tim se nije za saliti, mozda neki toksin, bakterija ili virus ulazi u krv, odma u bolnicu. zarazna u 9 navecer, kks normalna, ma viroza otpocetka "al nek sad dovrsimo antibiotike kad smo vec poceli, opet tonom ko da sam ja sama ordiniriala antibiotik.
    i danas je mali totalno prekrasno hladan i stvar ocito ide na bolje

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Uopšte ne razumijem tvoj posljednji post ali se nadam da ide na bolje
    Moj mali je samo jednom imao tako dugo tako visoku temperaturu i ležali smo na klinici 15 dana. Prestrašno je kad je dijete bolesno a doktori pojma nemaju gdje leži uzrok/žarište, lijekovi ne pomažu, horor živi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ruzice izgleda da su nam djeca imala istu virozu, tako je bilo i kod nas, ne da mi se sada pisati cijeli tijek jer je bilo dugacko ali pazi malog, i mi smo imali par dana bez temp. a onda se opet naglo vratilo jos gore i dan i noc temp. 40 i tako punih 8 dana + groznica + pothladjivanje i jos je pokupila usput proljev.
    I nama su svi nalazi bili ok. Nije mi jasno zasto vas ne skinu sa anibiotika :?
    Nasa pedica kaze da ima jos nekoliko slucajeva takve viroze i da su svi mladji od 3 godne zavrsili u zaraznoj na nekoliko dana.

Pusa miseku

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A joj Ružice

Super što je krenulo na bolje... inače, u tako viskim temperaturama bilo bi dobro voltaren čepiće imati doma!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •