Sara ima sada 6 g i 3 mjeseca.
Kad sam ju upisala u jaslice - nije primljena a ja se nisam zalila.
Nakon dvije godine upisujem obje u vrtic, jaslice dobivam u centralnom objektu, vrtic u podrucnom. Zalim se, nakon par tel. odbijanja, pocetkom 9 mj. odlazim ravnateljici i prebacuju i S. u centralni objekt.
Tamo me pak teta moli da ju prebacim u drugu grupu jer su spajali grupe i neki malecki tuli danima za tetom. Bilo mi zao djeteta, pristanem. U toj grupi ostala je do ove godine.
U grupi je bila najmaladja, sada su svi otisli u skolu i ostala je samo ona i jedan deckic iz njezine grupe koji je dosao lani kada su grupu popunjavali predskolcima.
Do lani je sve bilo OK, medjutim prosle godine kada su isli u grad mladih receno mi je da njih dvoje ne mogu ici jer nisu predskolci (mada sam poslije cula da su isla i manja djeca). Kada je grupa iska na klizanje opet je ostala, kao nije predskolac, kada su isli u posjetu skoli (koja je btw. preko ceste) opet mi je teta rekla da njih dvoje ne mogu ici. Kao, sve ce oni to nadoknaditi iduce godine kada budu u predskoloskoj grupi.
Nisam se htjela zaliti, mislila sam ove godine ce biti sa predskolcima pa ce sve to normalno proci.
Medjutim, sada su ih stavili u grupu sa mladjom djecom, pedagogica kaze da je u grupi 8 skolaraca, medjutim teta kaze da je za neke sigurna da ih roditelji nece dati ove godine u skolu i da ih je u stvari samo cetvero.
Sada se opet javlja isti problem, grupa je sa mladjom djecom, za neke aktivnosti njihovi roditelji nisu zainteresirani pa ako zelim da ide npr. na rolanje, mora ici sa drugom grupom predskolaca i drugim tetama.
Grupe predskolaca su popunjavane djecom iz drugih podrucnih vrtica a njih dvoje su stavili u tu grupu .
Sada vidim da predskolci vec idu u grad mladih i vjerovatno ce opet na proljece, a njezina grupa je za to predvidjena tek u svibnju 2009. I to je pitanje da li ce ici cijela grupa, jer neka djeca pune 5 godina tek sada u 11 mj.
Zalila sam se i razgovarala sa pedagogicom, medjutim ona kaze da su grupe max. popunjene u predskolskima je 30 djece i da je to najvise sto dozvoljava pedagoski standard. Zato me interesira da li je to 30 ili vise.
Smatram da je grupa od 30 djece stvarno prevelika i da bi idealno bilo prepoloviti ju, ali situacija je takva kakva je.
Mislim da u tim grupama ima i djece koja nisu predskolci, ali ne bih htjela da neko djete prebacuju u drugu grupu zato da S. moze tamo upasti.
Ali bas sam ljuta i nesretna, jer ispada ako si tolerantan i ne bunis se da se svi loptaju sa tvojim djetetom kako se sjete.
Ajde dajte mi neki pametan savjet sto da radimi kome da se zalim, jer stvarno mislim da ovo nije adekvatno rjesenje, pogotovo zato jer je i ona sama jos lani pocela shvacati da je nesto ajmo reci ``posebno``, dakle da nije kao i svi ostali u njezinoj grupi. A sada se to opet ponavlja.
Evo, npr dobili su ponudu za rolanje, ali javili se samo njih dvoje u grupi i kao ako bas hoce ici, eto mogu sa drugom grupom i drugom tetom (predskolci, naravno , kod kojih ide skoro cijela grupa).
Da li da idem ravnateljici, da se zalim pismeno ili sta?
Ako ne uvaze zalbu, sto drugo mogu napraviti i kome se obratiti?
Sorry sto sam sve nabacala zbrda-zdola, ali bas sam!