da ne kvarim temu (iako sam tamo pocela

) koju je sramezljiva otvorila o djecacima, ja bi ovdje o stereotipima koji su mi stvarno digli zivce a ticu se i djecaka i djevojcica (ne istovremeno

)
dakle, procitala sam "odrastanje kaina" - boze kako mi je knjiga, blagoreceno - bezvezna

ja svoje djecake uopce i ni najmanje ne vidim u toliko stereotipnoj i iskljucivoj okolini kakva se non-stop provlaci kroz tu knjigu - te dajte djecacima da budu emotivni jer im okolina to ne daje (odakle to???), te dajte djecacima da budu vaki i naki jer im okolina i nasljedje to ne dozvoljavaju (ma odakle tooo?????)... uglavnom - digla mi zivce da je milina...
onda uzmem onu "mudrost majcinstva" i opet se iznerviram - te sve tece kroz zene, s majke na kcer pa na kcer pa na kcer pa na kcer pa tako milijardama godina

a gdje su sinovi (da ne pitam gdje su ocevi???)?? te poucite naucite kcer da u sebi nadje svoju snagu, te naucite je i poucite da iz sebe izvuce najbolje i ovako i onako - a sinovi?? oni ne trebaju gledati u sebe? ne trebaju moju (majcinsku, elem zensku!) podrsku u odrastanju i pronalazenju "muskog" sebe?? a kceri ne trebaju podrsku oceva da iz sebe nauce "izvlaciti" svoju zensku snagu?? dakle, jos jednom - digla mi zivce
kako je vama, koji ste citali te knjige (voljela bih komentare ako ste citali bas ove)? jesu li vam sjele? zasto? nisu? zasto?