Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Nelogično

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Nelogično

Moje će drugo dijete za koji mjesec imati prvi rođendan. Dojim ga i, kao što netko reče na forumu, imam osjećaj da smo tek počeli. I baš mi paše ovaj forum zbog te neke prodojeće atmosfere. Ali, ima tu jedna nelogičnost. Naime, nikako ne mogu probaviti da se onaj jedan "dojeći" podforum zove "Produženo dojenje" i ispod tog se naslova objašnjava da se radi o dojenju nakon djetetovih godinu dana. Meni to zvuči kao da se želi reći da je dojenje do godinu dana u redu i sasvim dovoljno, a ovo ostalo, nakon prvog rođendana,svojevrsna egzotika, nešto što više nije "obično" dojenje, već zaslužuje i poseban naziv, koji, štoviše, sugerira da se tu nešto produžilo, razvuklo, da nije uobičajene duljine. I to bi mi bilo ok za neki drugi forum (jer svi znamo da je većini ljudi neobično da se doji dijete starije od par mjeseci), ali ne bih takvo "etiketiranje" očekivala od Roda. Ima li još tko da misli slično?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja mislim isto to.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

O tome se već pisalo, i koliko se sjećam, i osoblje se slaže da to ime pdf-a nije osobito sretno, tako da ako imaš nekih sugestija za bolje ime-na sunce s njima. I mene bi zanimalo, iako odavno nisam u dojenju.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpisujem...i usput razmisljam o alternativnom nazivu!

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi ćemo skora 3 godine i još uvijek smo na produženom

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    O tome se već pisalo, i koliko se sjećam, i osoblje se slaže da to ime pdf-a nije osobito sretno, tako da ako imaš nekih sugestija za bolje ime-na sunce s njima. I mene bi zanimalo, iako odavno nisam u dojenju.
    Pa zašto bi to moralo biti posebno?! To je - dojenje!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa
    Zato što nije isto dojenje prvih šest mjeseci, drugih šest mj i.t.d. i puno je jednostavnije da se na jednom mjestu piše o dojenju kad je ono isključiva hrana i o dojenju kad je sporedna hrana ( i sve ostalo što ono je).
    Naziv je sasvim u redu jer svi znamo na koje od tih dojenja se misli i ne treba lupat glavom zbog samog naziva ili zbog potrebe otvaranja topica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daj zamoli neka ti promijene naslov. Ovako uopce nije vidljivo o cemu se radi, a mene bi bas zanimalo objasnjenje cura koje rade u edukaciji.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Daj zamoli neka ti promijene naslov. Ovako uopce nije vidljivo o cemu se radi, a mene bi bas zanimalo objasnjenje cura koje rade u edukaciji.
    Šta ti Mercedesino objašnjenje ne odgovara?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa dobro je objasnjenje, ali slazem se da bi ovaj forum trebao prerasti takva etiketiranja. Jednako kao sto smo prerasli AP forum. Sjecas se toga? Ap roditelji i obicni roditelji.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Zato što nije isto dojenje prvih šest mjeseci, drugih šest mj i.t.d.
    Merđo, po tvojoj nam logici onda nedostaje još nekoliko podforuma, za svakih 6 mjeseci po jedan.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Nanjušit će one...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Merđo, po tvojoj nam logici onda nedostaje još nekoliko podforuma, za svakih 6 mjeseci po jedan.

Ne, žena je lijepo navela: kada je dojenje jedini oblik hranjenja i ono drugo, produženo.

Zorana, apropos etiketiranja, znaš li ti onu: "Kad nema ispravnosti u onoga koji čita..."?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moderatori su to zato mudro skratili i propagirajući isključivo dojenje prvih pola godine ipak rijetko koja od nas o da odustane to isto činiti i do prve godine.
    Sve u svemu, o ovome se već dosta pisalo i razglabalo...
    /Zorana- što se tiče naslova, što je nerazumljivije postavljen više ljudi ga otvori, to je jasno; a samim time možda je nekome postignut cilj

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa

Ne, žena je lijepo navela: kada je dojenje jedini oblik hranjenja i ono drugo, produženo
    U prvom dijelu rečenice to nije napisala, već da postoji razlika između prvih 6, pa drugih 6 mjeseci, i još je napisala i "itd".

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Merđa je prokužila stvar.

Kontam: do godine dana zafrkavaju i svaki problem je lakofatalni
    a nakon godine je teškofatalni jer je mama uvat'la mot.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moderatori su to zato mudro skratili i propagirajući isključivo dojenje prvih pola godine ipak rijetko koja od nas o da odustane to isto činiti i do prve godine.
    Sve u svemu, o ovome se već dosta pisalo i razglabalo
    Prvu tvoju rečenicu ne razumijem, a ne sjećam se kad se i gdje o tome razglabalo. Pa sam zato i pitala.

A ako te živcira moja prisutnost na forumu, što iščitavam iz usputnih komentara, lako me možeš zaobići.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AdioMare, ne zahebaji.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

slažem se da treba mjenjati naziv

može se podjeliti na :
    0-6mj isključivo dojenje
    6mj+ dojenje

tako bi maknuli tu nekakvu blesavu granicu na 365. danu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

.. a ne sjećam se kad se i gdje o tome razglabalo..
    Evo potrudila se ja pronaći iste rasprave, o kojima se priča na produženom a ne na KSO
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...%9Eeno+dojenje

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

.. a ne sjećam se kad se i gdje o tome razglabalo..
    Evo potrudila se ja pronaći iste rasprave, o kojima se priča na produženom a ne na KSO
    Hvala za linkove. Znači nisam jedina koju je zasmetao naziv. Čudno da se ništa nije promijenilo. Ja i dalje mislim da treba. I da možda hoće.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je ok ovo razmišljanje. I čini mi se kao dobro rješenje ovo što MGrubi predlaže.
    A obzirom da je pitanje postavljeno na pdf-u 'kamo s ovim?' ja bih samo rekla kamo - pa na pdf o kojem se govori - to bi onda bilo logično.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se, pa stoga isti topic i prebacujem na pdf produženo dojenje.

(makar trebala sam i sama ovaj topic moderirati tako da zamolim da se rasrpava nastavi na linkanim topicima. Na žalost, ovo se malo oteglo, pa prepuštam moderatoru produženog doj. da dalje moderira ovaj topic. )

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni se nekako baš sviđa naziv "produženo dojenje".
    Ništa me u toj riječi ne smeta, dapače! Osjetim neku toplinu kod srca...
    Jer ipak, većina žena doji dosta kratko-rijetko koja preko 12-15 mjeseci.
    Kada se javnost u potpunosti senzibilizira, navijam za varijantu tipa što je MGrubi navela.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala za linkove. Znači nisam jedina koju je zasmetao naziv. Čudno da se ništa nije promijenilo. Ja i dalje mislim da treba. I da možda hoće.
    X

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni niš ne smeta - uopće zapravo ne razmišljam ni koliko mi je dijete staro, ni kako bi se zvalo to naše dojenje ni dal to netko nekako uopće zove

Jer zapravo, ja ne znam kam spadam. Isključivo dojim Iana. I produženo Patrika.

Inače, fina mi je produžena cola ili fanta, pa me ovaj naziv "Produženo" uvijek podsjeti na nekaj fino, osvježavajuće i slatko

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Inače, fina mi je produžena cola ili fanta, pa me ovaj naziv "Produženo" uvijek podsjeti na nekaj fino, osvježavajuće i slatko
    Good thinking!
    ...a tek produženi macchiatto

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Oh, vidim neke promjene na podforumu Trudnoća! Pa, rekoh, samo da javim da moja nada da će se i ovdje ponešto promijeniti još tinja. A možda i moderatorice napišu koju...

Moja će beba uskoro navršiti godinicu. Morat ću joj reći: "Vidi, sine, to što sad radim s tobom više nije dojenje vulgaris, to je sad produženo dojenje... Ali ne brini, ponose mamin, nije tako loše kao što zvuči, samo ti sisaj i dalje, mi ćemo se praviti da nema razlike!"

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zašto to loše zvuči?

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Oh, vidim neke promjene na podforumu Trudnoća! Pa, rekoh, samo da javim da moja nada da će se i ovdje ponešto promijeniti još tinja. A možda i moderatorice napišu koju...

Moja će beba uskoro navršiti godinicu. Morat ću joj reći: "Vidi, sine, to što sad radim s tobom više nije dojenje vulgaris, to je sad produženo dojenje... Ali ne brini, ponose mamin, nije tako loše kao što zvuči, samo ti sisaj i dalje, mi ćemo se praviti da nema razlike!"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •