Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 97

Tema: prisiljavaju ih da jedu :x

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno prisiljavaju ih da jedu :x

Stariji sin je krenuo u vrtić 1.9. Prvi tjedan je ostajao sam po 15, drugi dan 30 min., treći dan sat, sve polako. On je to sve skupa super podnosio, i mi skupa s njim do drugog tjedna kad je počeo ostajati na ručku.
    Prvi dan njegovog boravka koji je uključivao i ručak, završio je tako što mi je došla teta sva uzrujana s pitanjima: pa što jede vaše dijete, on ne želi ništa jesti i sl. Pokušala sam joj objasniti da mu je to prvi ručak u vrtiću i da ja ni ne očekujem da on jede, ionako dolazim po njega u podne i pol pa ruča svaki dan doma. Na to reče ona meni da ga je natjerala da pojede dva krumpirića i da je nakon toga povratio :shock:
    Objasnila sam joj da ne želim da ga tjeraju da jede, da će gladno dijete jesti ako je gladno i da treba vremena da se adaptira u vrtiću.
    Sutradan ujutro opet popričala s njom, bilo je kao sve ok. Dođem ja namjerno u vrijeme ručka i imala sam što vidjeti.
    Izbacili me iz vrtića i zaključali mi vrata sa zahtjevom neka čekam vani dok ručaju. Kako sam bila kraj prozora, čujem djecu kako plaču, a tete se ružno deru na njih da moraju jesti. Čujem Vitu kako viče da neće meso, plače i vrišti, luuuuda čekam da mi otključaju vrata.
    Dolazi teta i kaže mi kako je pojeo meso i kako trebam biti zadovoljna, kaže mi da ga nije silila i da nije plakao. Vito izlazi jecajući vani, vidim i ostalu djecu kako plaču nad tanjurima. Pokupim Vitu doma, nazovem psihologicu i ravnateljicu. One ne žele kritizirati rad teta. Od tada nismo išli u vrtić. Razmišljam da li da ga dam u drugi vrtić (ako je to sad uopće moguće) ili da uopće ove godine ne ide u vrtić.
    Od ta dva dana Vito svako malo sam ispriča kako nije htio jesti, kako je teta rekla da mora i kako je plakao. I druga mama,čija curica ide s Vitom, kaže da je mala istraumatizirana.
    Što da radim?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne znam sta bih ti rekla, meni je to grozno i ja bih svoga premjestila u drugi vrtic ako ne bih mogla sa tetama postici da ga ne sile da jede.

marko prvih mjesec i nesto uopce u vrticu nije jeo nego sam dolazila po njega u vrijeme rucka. kad sam procjenila da se tamo dovoljno opustio u dogovoru sa tetama sam tri dana ja zajedno s njima rucala jos tri dana sam cekala ispred vrata dok on jede ako ga ulovi da ne bi da moze izaci k meni.
    nakon toga jede svaki dan i jede stvari koje doma ne bi jeo (paradajz npr).

da te neko sili da jedes a ti povracas to mi se cini malo too much.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

:shock: Ne mogu vjerovati da psihologica i ravnateljica ne žele kritizirati rad teta .
    Iako sam ja uvijek za mirno rješenje problema, na licu mjesta, ovo mi je užasno, na tvom mjestu bih odmah išla na više instance, gradski ured koji je odgovoran za vrtiće ili čak ministarstvo, ovo što oni rade je zlostavljanje!

Što se tiče odlaska u vrtić, ako ga možeš negdje prebaciti pokušaj naći vrtić u kojem neće provoditi takve režime, nadam se da ćeš uspjeti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajme što bi se taj vrtić iznenadio kad bi čuo nakon koliko vremena je moja L. pojela prvi obrok u vrtiću.

Nikad, ali nikad je nisu tete silile da jede.

Nadam se da ćeš uspjeti nešto riješiti. Nisam ti ponudila neko rješenje, samo vam šajem jedan

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    ovo mi je užasno, na tvom mjestu bih odmah išla na više instance, gradski ured koji je odgovoran za vrtiće ili čak ministarstvo, ovo što oni rade je zlostavljanje!
    Potpisujem. Ovo je stvarno grozno :shock: Baš mi je žao što moraš kroz to prolaziti. Ja ga više ne bih slala tim tetama ni u ludilu. Nadam se da ćeš naći neko drugo rješenje. Nažalost ništa konstruktivnije ti ne mogu reći.
    I Marko sad kreće u vrtić, pa kad čujem ovakve priče sva se izbezumim.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

vitekova, hoćeš adrese viših instanci na koje treba pisati?

prije toga se javi ravnateljici vrtića, ri-vrtića, Reni. ako ne ide, javi se njima dalje.

i da dodam: fuj!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i što ti radiš? pasivan otpor - dijete ne ide u vrtić...
    prihvatila si "objašnjenje" ravnateljice i psihologice...

nema šansi!!

moje dijete možda ne bi išlo u taj vrtić - ali bi tete stopedestriputa razmislile da li bi neko dijete TJERALE da jede

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

fuj!

a osobiti fuj za ravnateljicu i psihologicu koja smatra da je u redu da djeca budu natjerana na jedenje do povraćanja - sve u ime valjda grupne dinamike

napiši protestno pismo, još traži objašnjenja i traži od odgojiteljice da se djetetu ispriča

i kako da sad dijete ima povjerenja u tetu i želi biti u vrtiću...

a živio ovaj naš srednji vijek

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Užas, žao mi je djece

a za ravnateljicu i psihologicu

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

auf Viteku.
    baš me zanima što će ti flo napisati, ali ja to ne bih pustila tek tako da prođe.
    Digao mi se tlak na devetsto samo čitanjem tvog posta, da se meni to desilo vjerojatno bih sad tetu šopala nekim očajnim jelom...

Svakako mislim da se treba žaliti kako su ti već cure prije mene savjetovale, radi sve djece!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Digao mi se tlak na devetsto samo čitanjem tvog posta, da se meni to desilo vjerojatno bih sad tetu šopala nekim očajnim jelom...
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj posustati ... idi do viših instanci i to obavezno prijavi !!!

ajme meni jadna dječica ... to sam i ja jednom vidjela ali u grupi do naše kada je Mario krenuo u stariju jasličku. I kad sam to vidjela rekla sam našoj teti da joj nebi palo napamet da ga sile ako neće jesti.

moj Luka ne jede parizer, paštete, voćne jogurte, brokulu i tete to poštuju ... jedna je pokušala sa " probaj malo voćnog jogurta " i taman je muž dašao po njega ... kad je zagrmio više joj nije padalo na pamet

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ne dozvoljavajte da vam djecu prisiljavaju na jelo!!
    Ja sam bila dijete koje su tete silile na jelo, pamtim to još i danas iako sam imala 4 godine, a dogodilo se samo jednom. Pisala sam već negdje o tome. Mama me nakon tog incidenta odvela kući i zatim se vratila u vrtić. Što je rekla tetama-ne znam, ali nikada me više nisu silile.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, tako mi je grozno ovo citati - ovo je jedna od stvari s kojima se i ja borim mozes ili zvati ministarstvo ili opet u vrtic i vrlo strogo ponoviti da ti ne zelis da ti dijete sopaju.

moju su nasopali s rizotom od liganja, ispovracala se i od tad vec 2 god. ne jede riblje stvari - nista, sad tek malo oslica...da im (gruba rijec )

znas zasto to rade - jer imaju film u glavi da djeca trebaju jesti jer ce biti gladni i zato sto to vecina rod. trazi.

ravnateljica vaseg vrtica je dusa od zene, ja bi isla opet do nje - osobno.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

majko mila :shock:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A Andrijom nisam imala problema, rekla sam tetama da meni nije vazno da on u vrticu jede, i da ga ne sile. Nije bilo problema.
    Ali Lovri je teta stalno gurala juhu, koju on ne voli jesti. I morala sam osobno doci i inzistirati kod obje tete da se to ne ponavlja. Otad je sve u redu. Treba inzistirati, ponekad i razjasniti svoje zahtjeve.
    Sad cu, ponukana ovim topicom, a nicim izazvana, ponoviti i Vidovim tetama da nikako ne zalim da ga sile.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ma ja sam tako bila luuuuda da sam mislila da ću ju razbiti kad uđem u taj vrtić, ali sam se skulirala jer sam znala da više neću kročiti u taj vrtić ako se posvađam. Pitala sam Vitu je li plakao i kad je rekao da je, pozvala sam tetu i rekla joj da nije istina da Vito nije plakao, a ona mi je na to odgovorila da to plakanje nije vrijedno spomena
    Uglavnom, njihov film je da ako jedno dijete ne jede, neće nitko pa je to razlog da ih forsiraju već na početku (da im odmah daju do znanja da se mora jesti), a meni će lagati i mazati oči da je sve ok jer što ja ionako znam, oni će napraviti kako misle da treba i bez mog dopuštenja.
    Što reći? Mi se u taj vrtić 99% nećemo vratiti, eventualno ga mogu pustiti do ručka, iako i u to sumnjam. Pisati žalbe i sl.? Pa možda, vidjet ću još, mislim da bi me samo s podsmjegom odbili, u stilu vidi ove kako pretjeruje.
    Ravnateljica sad zna, ako misli nešto poduzet, i moj poziv bit će joj dovoljan.
    Meni je grozno što većina roditelja misli kako tete znaju bolje od njih i da se to tako mora...pa pristaju na takvo što.
    Flo, znaš li je li moguć sada upis u neki drugi vrtić? Krijesnicu npr.?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    zato sto to vecina rod. trazi.
    I meni ovo prvo palo na pamet. Vjerujem da puno roditelja misli da je lakše pustiti dijete da ne jede nego ga nahraniti. A računaju da će doći po dijete sito...

Ja ne bih tako lako odustala od vrtića. Odi, ponovi, objasni, inzistiraj...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vitekova dođoh ti samo pružit
    Ružno što uopće dolazi do takvih situacija, totalna neosjetljivost.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krijesnica...mozes pitati, stvarno ne znam.

daj prespavaj i pomalo opet vidi koliko imas snage za novi razgovor (ravnateljica je stvarno dusevna). ne zelim biti donositelj losih vijesti, ali savrsen pristup neces naci, nazalost i najbolji na nekoj stepenici pokleknu (ako ne na hrani, onda na spavanju ili na necem petom )

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Idućih 2 tjedna ionako ne možemo u vrtić jer Vito mora na operaciju trećeg krajnika pa mora biti doma da bude zdrav za operaciju
    Tih par tjedana će nam dobro doći da malo bolje razmislimo o svemu i odlučimo što ćemo. Znam da savršen pristup ne postoji, stvarno se ovdje ne radi o tome da želimo neki privilegiran pristup našem djetetu. Pristup hrani je važna stvar, zaista ne mogu prihvatiti da moj sin bude u takvoj atmosferi (čak i da ga ne sile da jede, ta atmosfera je tamo totalno mučna).

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joooj.

Taman sam se osobno skulirala u vezi vrtica i nu ga.
    Pa to su osnovne stvari - ne gnjavi ga da jede kad mu se ne jede, ne gnjavi ga da spava...
    Mene je jedna teta silom sopala.
    Dok nije naisao moj otac i objasnio joj da on placa svu moju hranu, i ako necu jesti ne moram, imam doma sto. I ako ju jos jednom uhvati, da ce njoj taj isti jogurt nagurat u grlo.
    Jest surovo, al nije nikad vise.
    Druga je strana medalje sto mi je ta teta nakon toga spustala kad god je mogla. Nema boga da dobijem igracku, glumim u predstavi, za prekrsaj kojem drugom djetetu nis ja u kut... i tako.

Tako da se slazem s Vitekovom mamuskom - ako imas izbora, bjez iz tog vrtica. Ali ipak, zbog druge djecice, grizlo bi me da ostane na tome.

Sorciere, sto bi ti napravila? Pitam jer se ja ne znam postaviti u takvim situacijama, a zelim znati.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam u šoku od ove priće.
    Moj M.slabo jede u vrtiću, tj.bolje reći, jede ono kaj mu paše. On ni u snu nebi pojeo juhu od brokule ili cvjetaće, ali tete to znaju i ako dijete kaže da neće jesti nitko ga neće siliti da mora.
    Zlo mi je kad čujem ovakve strahote, a poznajući sebe znam da bi napravila kaos s takvim ljudima.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

PREŽALOSNO....

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja živim u neposrednoj blizini jednog vrtića i prije par dana sam čula u svom dvorištu tetru kako se dere: otvori ta usta već jednom!!!!

a u taj vrtić mi dijete treba ići jednog dana

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

znas zasto to rade - jer imaju film u glavi da djeca trebaju jesti jer ce biti gladni i zato sto to vecina rod. trazi.
    Apsolutno se slažem sa tim da to većina roditelja traži.
    SVI pitaju da li je dijete jelo, rijetki šta je dijete radilo u vrtiću. To je nešto šta je roditeljima jako važno, pa neke posežu za raznim metodama kako naučiti djecu jesti
    Ova metoda po meni mora biti kažnjena za dobrobit i svih drugih generacija

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potpisujem veki, pogotovo ovaj zadnji dio.

ja sam prvi dan rekla tetama da mi uopće nije važno što je i koliko jeo ako za to ne pokazuje volju...rekle su samo da je normalno da odbijaju hranu prvo vrijeme..bila sam tamo tih prvih par dana i nisam primijetila ništa neobično u hranjenju-ne sile ih, možda malo nutkaju, ali to je to.
    nadam se da će tako i ostati- ne želim da mi dijete sile na jelo.

ovo što ti pišeš vitekova m. mi je baš maltretiranje i baš me zafrknulo u želucu kad sam čitala..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vitekica je napomenula jednu važnu stvar - nije samo do toga da V. ne sile jesti, nego i da ne sjedi u toj gadariji od atmosfere. Stvar je u tome da nikoga ne smiju siliti da jede, pa čak i ako roditelji traže. Jer, što sad, ako je nekome roditelju ok da dijete dobije pljusku od tete ako ne pojede povrće do kraja - teta će što? A između nasilnog hranjenja (što meni uključuje ucjene, izvikivanje i naređivanje također) i pljuskanja ja ne vidim razliku.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nebi moju djecu nitko smio krivo pogledati a kamoli ih silio na jelo ili na spavanje,zbog druge djece da moje kažnjava ili da ga izolira,MA JA BI JU PRIŠILA NA DRVO,i KAD bi me otpilile psihologica ili ravnateljica ma ja bi išla i do boga ako treba,ma nisam ja rodila svoju djecu da se netko liječi na njima.Ma prikačila bi ja njima,nebi se oni meni tako izvukli.Neželim uvrijedit tete koje su stvarno dobre i ima ih,od moje dvoje starije djece su super,a od mladje dvoje su ajme majko već smo na početku imali frku i išla sam do kraja,nisam se dala,ja ih plaćam i ima da pruže ono najnužnije,nemoraju ga voljet,zato sam ja tu ali da se brinu dok mene nema,to ih njihova obveza duži, obvezale su se i ima da rade taj posao u skladu sa zakonom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako ružan i nepotreban post

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Teško, teško...Otpilit tetu je najlakše, ali što onda??Postoji 101 način da se ona "osveti", a da mi to i neznamo..Ne volim tako pisat o tetama, ali, kao i u svim zanimanjima, i u tom ih ima raznih..Vjerovali ili ne, još uvijek je taj "srednji vijek" podržan roditeljima kojima je jako često NAJVAŽNIJE pitanje kad dođu po dijete "je li jelo?", na što bi teta trebala dat izvješće o svakom dječjem pojedenom zalogaju...Kao što je netko već rekao, možda im se doma neda "gnjavit" i žele doć po sito dijete..pa onda.. linijom manjeg otpora teta "šopa" sve..jer je istina da ak ne mora jedno, djeca to vide...i jao..neće nitko... :/
    Ipak, ja ne bih odustala...razgovarala bih s tom tetom opet i opet...(prije bih se morala dobro pripremit da ne planem)
    Isto tako, ne bih baš odmah odustala od vrtića (i moja djeca su imala nekih "situacija" u vrtiću, ali često se sve to uspije rješiti...), samo ako baš ne ide..
    Pokušaj opet razgovarati..nekoliko puta...odlučno i mirno...da si sigurna u svoju odluku, da si sigurna da si pokušala i niš se ne da promijenit..

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čini mi se da je netko to već napisao, ali iako im je princip malojereći oduran, nisu ni samo tete krive, neizmjeran broj roditelja traži da im djeca jedu-pod svaku cijenu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eh, da bar naprave testove na roditeljima (tipa: koliko vam je vazno da vase dijete jede u vrticu? odobravate li klap po guzi kao krajnje rjesenje? etc.) i onda grupiraju djecu ne po godinama, nego po roditeljskim preferencama.
    Daju im tete istog tipa i sretni svi (osim djecice, al to je druga tema).

Zvuci ruzno, al ne zanima me preodgajanje drugih roditelja.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja uvijek pitam jel jela, kaj je tu čudno?

pitam jel jela, a ako nije da znam što i da li da kuham kad dođemo doma

ak se super najela u vrtiću napravim joj palačinku, ak niš nije jela radimo cijeli ručak

a da je šopaju, poludila bi

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Kako ružan i nepotreban post
    Ali je barem iskren. I ja mislim tako.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Vitekica je napomenula jednu važnu stvar - nije samo do toga da V. ne sile jesti, nego i da ne sjedi u toj gadariji od atmosfere. Stvar je u tome da nikoga ne smiju siliti da jede, pa čak i ako roditelji traže. Jer, što sad, ako je nekome roditelju ok da dijete dobije pljusku od tete ako ne pojede povrće do kraja - teta će što? A između nasilnog hranjenja (što meni uključuje ucjene, izvikivanje i naređivanje također) i pljuskanja ja ne vidim razliku.
    ovakvo ponašanjena teta sramoti tu struku, to je čisto emocionalno zlostavljanje

zbog čega? hrane
    pa svi znamo da ako djete prisiljavaš jesti da će početi štrajkati glađu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja bi svoje dijete prije povjerila teti koja bi ga pokušavala nahraniti nego nekome tko će nekoga prišiti na drvo jer ga krivo pogleda.

I to mi je neka ljubav i ljudi

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ono što mene trenutno totalno odbija od tog vrtića je što mi teta laže (osim činjenice da ih sile da jedu). Čula sam da mi dijete vrišti i plače, čula sam da ona viče "moraš", a kad sam ju pitala je li dobrovoljno pojeo ili ga je silila, rekla mi je da ga nije silila. Kad sam pitala je li plakao, rekla je da nije plakao. Zbog toga mi se ne da više razgovarati s njom, niti ostavljati Vitu u vrtiću.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja bi svoje dijete prije povjerila teti koja bi ga pokušavala nahraniti nego nekome tko će nekoga prišiti na drvo jer ga krivo pogleda.
    Ne brini, ja nisam teta u vrticu

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa nije bas bilo "krivo pogleda" nego fizicka agresija.
    Dijete je jelo i povracalo, ako sam dobro shvatila.
    Drugom prilikom je plakalo i odbijalo jesti.
    To je nasilje odraslog nad djetetom.

Ne odobravam nasiljem protiv nasilja, ali razumijem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitaj post od andjeli.

Još uvijek mislim da se sve može riješiti dijalogom sa tetom.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvar je u tome da nikoga ne smiju siliti da jede, pa čak i ako roditelji traže.
    potpis!

sokirana sam.

iskreno, zaista se nadam da stvar nece zavrsiti tako da cete promijeniti vrtic i pokusati zaboraviti sto se u tom vrticu radi. sto je s ostalom djecom? smije li se ijedna teta tako ponasati?

postoji li pravilnik koji odredjuje kako se hrani djecu i sto tete smiju raditi da bi djeca jela? cisto sumnjam da je nasilno hranjenje i verbalno ponizavanje dozvoljeno. i ono najvaznije, postoje li sankcije za tete koje se ne pridrzavaju toga?

kakve veze ima sto roditelji traze da djecu nasilno hrane? sto ako roditelj smatra da dijete treba tuci? stajati u kutu? nije to nikakvo opravdanje za tete.

zanima me sto se konkretno moze uciniti, do koje instancije ici i sto sve roditelj moze uciniti da se popravi situacija u vrticu.

kako vidim, ovo su sve pitanja za flower

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vitekova, razumijem te u potpunosti. samo nekako ravnat. vidim kao stvarno ok osobu i nagovaram te (a da na to nemam pravo ) da odes i budes iskrena - nadam se nekako najboljem.

u mojem vrticu (gdje radim) dosli smo do toga da je stav da se djecu pusti na miru sto se tice kolicine i odabira jela (kako je u pitanju samoposluzivanje to je jednostavno tako) i barem nacelno se svi slazemo u tome da sopanja nema (podcrtavam - nacelno, u svakom zitu ima kukolja). i sad - dolaze rod. s ogromnim prituzbama o tome da se djecu ne nahrani, zasto im se da birati koliko i kad ce jesti...ne opravdavam ove tvoje (to mi nije ni u peti) vec hocu reci da je rod. stav jedno a stav struke drugo.
    i ja sam uvijek za dobrobit djeteta i objasnjavanje rod. mada je to u biti tezi put.
    a netko je spomenuo da teta treba dijete voljeti - to je samo bonus, treba ga postivati i prof. odraditi posao. ljubav tu bas nije najvaznija.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vitekova, razumijem te u potpunosti. samo nekako ravnat. vidim kao stvarno ok osobu i nagovaram te (a da na to nemam pravo ) da odes i budes iskrena - nadam se nekako najboljem.

u mojem vrticu (gdje radim) dosli smo do toga da je stav da se djecu pusti na miru sto se tice kolicine i odabira jela (kako je u pitanju samoposluzivanje to je jednostavno tako) i barem nacelno se svi slazemo u tome da sopanja nema (podcrtavam - nacelno, u svakom zitu ima kukolja). i sad - dolaze rod. s ogromnim prituzbama o tome da se djecu ne nahrani, zasto im se da birati koliko i kad ce jesti...ne opravdavam ove tvoje (to mi nije ni u peti) vec hocu reci da je rod. stav jedno a stav struke drugo.
    i ja sam uvijek za dobrobit djeteta i objasnjavanje rod. mada je to u biti tezi put.
    a netko je spomenuo da teta treba dijete voljeti - to je samo bonus, treba ga postivati i prof. odraditi posao. ljubav tu bas nije najvaznija.
    ja sam htjela reči isto što i flo. Svjedok sam činjenice da je nekim roditlejima bitno da dijete sito dodje doma. BEZ OBZIRA na načine. Tvoja teta ima apsolutno KRIVE načine...al bogtepitaj šta stoji iza toga.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

no, teta je lagala, u oči!

bez obzira na zahtijeve roditelja, mislim da je ovdje u pitanju pogrešna, zlostavljački stav tete, temeljene na principu: ko djetetu vjeruje

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    no, teta je lagala, u oči!

bez obzira na zahtijeve roditelja, mislim da je ovdje u pitanju pogrešna, zlostavljački stav tete, temeljene na principu: ko djetetu vjeruje

potpisujem, i dodajem: ko djetetu vjeruje i što roditelj zna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A meni i dalje upada u oči da se ti želiš samo tako lako povući i ne ukazati na ono što nije dobro. Nema šanse da bi ostalo na tome da mi teta slaže ako sam ja vidjela nešto drugo. Zašto nisi rekla da si vidjela ili čula to što jesi :?
    Možemo si mi tu kolektivno zgražati i reći da to nije dobro ali kakve koristi od toga?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam još uvijek istraumatizirana takvim postupkom kad sam ja išla u vrtić.
    Prisiljavali su me da pojedem špinat i uvijek sam povrćala i dan danas mi se želudac okreće od tog mirisa.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Ja sam još uvijek istraumatizirana takvim postupkom kad sam ja išla u vrtić.
    Prisiljavali su me da pojedem špinat i uvijek sam povrćala i dan danas mi se želudac okreće od tog mirisa.
    MM-u od rajčice. ista stvar. ne može vidit rajčice nacrtane :/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni jelo nikad nije predstavljalo problem, pa ni u vrtiću. ali se sjećam da su tete znale stavljati djeci meso u juhu, ako dijete nije do kraja sve pojelo. i ko dan danas, se sjećam jednog malenog koji je jeo, jadan, kad smo mi već svi spavali, a on se nije smio dignuti sa stola.

živjela sam u uvjerenju da je to stvarno pedagogila koja je ostala u prošlom stoljeću.

ja sam isto, navike valjda radi, svaki put pitala tetu jel' juraj jeo - i svaki put dobila iskren odgovor - danas je tražio repete, danas je pobrljavio juhu, a pojeo meso, danas je sve pobrljavio i ništa nije pojeo pa je žicao treći puding, nakon spavanja.

obavezno javi kako su tete/ravnateljica reagirale na tvoju reakciju

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •