Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Naknada za komplikacije- ubrzo nakon porodiljnog

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Naknada za komplikacije- ubrzo nakon porodiljnog

Čitla sam dosta topica sa sličnom temom ali mi baš nije sasvim jasna moja situacija s obzirom na različite prijašnje odgovore.

Situacija je sljedeća: 24.04.2008, vratila sam se sa jednogodišnjeg porodiljnog na posao, gdje imam oko 4 godine neprekinutog radnog staža. Plaća mi je oko 6500 kn.
    04.09. 08. otvaram bolovanje zbog komplikacija.

Zanima me kolika će mi biti porodiljna naknada prvih 6 mjeseci porodiljnog dopusta odnosno po obračunu da li ću ostvariti pravo na delimitiranu naknadu u iznosu pune plaće, s obzirom da sam radila manje od 6 mjeseci.

U periodu komplikacija, pretpostavljam da imam prvo na maksimalinih 4250 kn.
    Unaprijed hvala na odgovoru.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na komplikacijama ćeš dobivati 830 kn zato jer nemaš dovoljno staža nakon povratka na posao sa prvog porodiljnog, a na porodiljnom punu plaću.

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    Na komplikacijama ćeš dobivati 830 kn zato jer nemaš dovoljno staža nakon povratka na posao sa prvog porodiljnog, a na porodiljnom punu plaću.
    Ne razumijem, kako nemam dosta staža?
    koliko mjeseci sam trebala raditi izmešu dva porodiljna?
    Nisam prekidala staž ni mijenjala posao.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anny42 prvotno napisa
    Ne razumijem, kako nemam dosta staža?
    koliko mjeseci sam trebala raditi izmešu dva porodiljna?
    Nisam prekidala staž ni mijenjala posao.
    Čini mi se da si trebala raditi bar 6 mjeseci nakon porodiljnog da bi imala 4250 kn na komplikacijama.

Neka me netko ispravi ako sam krivo napisala.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da i za komplikacije vrijede ono 3 plaće.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nije istina
    za komplikacije moras imati 12mj neprekidnog ili 18mj s prekidima u 2 godine radnog staza - sto imas , a na ER-1 obrasc use ispisuju isplate zadnjih 6mj prije mejseca otvaranja, a min ih mora biti 3.
    tebi ce se ispisivati u polja isplate u mj - 0kn, 4mj - 0kn, 5mj -placa za 4, 6mj - placa za 5, 6mj - placa za 5, 7mj - placa za 6 i 8mj - placa za 7. na temelju toga ce ti izracunati satnicu i ako je veca od cca25kn (sto jest) isplacivat ce ti na komplikacijama max 4257,28kn, a kad otovris porodiljni ce ti na temelju te satnice isplacivati naknadu. (osim ako se nesto od 1.1. ne promijeni i po tom pitanju)

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nadam se da si skontala bez obzira na tipfelere i ponavljanja

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    nadam se da si skontala bez obzira na tipfelere i ponavljanja
    hvala ti na odgovoru, jasnije mi je.

Jos samo jedno pitanje, ovaj prosjek koji se računa je na temelju prosjeka radnog dana u mjesecu ili na bazi cijelog mjeseca? Npr. za 4 mj. koji sam radila 6 radnih dana i, dobila cca 2000 kn,mi računaju prosjek po radnom danu ili to rasporede na cijeli mjesec, što bi ispalo jako malo.
    Nadam se da si skužila sto sam htjela reći.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

uvijek ti se racuna satnica po principu
    zbroj uplata / zbroj radnih sati = satnica
    tako da ti manja uplata nece remetiti velicinu satnice jer ce i broj radnih sati biti manji

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tako da ti manja uplata nece remetiti velicinu satnice jer ce i broj radnih sati biti manji
    Rezime svega je da cu imati pravo na punu plaću prvih 6 mjeseci, jel tako?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj anny42 prvotno napisa
    Rezime svega je da cu imati pravo na punu plaću prvih 6 mjeseci, jel tako?
    otprilike punu placu 8)
    naime placa je fixna bez obzira na broj radnih dana, a naknada ovisi o njemu jer se racuna satnica x broj radnih dana x 8 (tj broj radnih sati) tako da ce ti naknada varirati oko visine tvoje pune place (npr. imas inace 6500placu, sad ce ti naknada biti oko 6100-6900 ovisno o broju radnih dana)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja imam sličnu situaciju ali nažalost nisam sigurna da sam skužila ovaj izračun?

Kod mene je ustvari situacija malo izmjenjena, povijest ide otprilike ovako:
    12 mjesec 2006. počinjem s komplikacijama za prvu trudnoću (dobivam 4.250 kn)
    od 6.8. - do 6.2. 2009 - porođajna naknada (plaću sam imala 7.500 kn, pa sam dobivala maksimum)
    drugih 6 mjeseci na 2.500 kn
    završavam porođajni sa 6.8.2008.
    Isti dan počinjem raditi u novoj firmi (privatnoj) s plaćom od 4.500 kn i sada sam opet trudna i moram na komplikacije.
    Sad me zanima, ima li tko savjet koliko da još ipak ostanem na plaći i da li da si isplaćujem veću plaću sad tih poar mjeseci - koliko minimalno moram mjeseci raditi da bi te plaće ušle u prosjek po kojem će mi se obračunavati maksimalni iznosi porodiljnih naknada (mislim na 4.250 kn u komplikacijama i onda što veća varijanta na porodiljnom)...
    hvala

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

za komplikacije moras imati 12mj neprekidnog ili 18mj s prekidima u 2 godine radnog staza - sto imas , a na ER-1 obrasc use ispisuju isplate zadnjih 6mj prije mejseca otvaranja, a min ih mora biti 3.
    da se ne ponavljam...dakle min moras raditi 3mj bez mjeseca u kojem otvaras komplikacije...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pliz pomoć... teta u našem računovodstvu ne zna točno pa bih je htjela uputiti...
    25.08. završila sam sa porodiljnim, dobivala sam 2500kn od države i ostatak do prosjeka plaće od firme. Zatim sam bila na GO do 03.10. sa plaćom od firme, pa sam sad na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći.
    Kako se računa naknada za bolovanje?
    Bolovanje je otvoreno u 10. mjesecu, znači računaju se plaće isplaćene do 9. mjeseca, a što je sa porodiljnom naknadom koja je isplaćivana isto do 9. mjeseca? Koje papire trebam i kome odnijeti? ER-1 dobijem u firmi i nosim u HZZO, to mi je jasno, ali nemam nikakvu potvrdu o isplatama porodiljne naknade, hoće li HZZo uzeti u obzir te isplate? Ili će moja naknada za bolovanje i porodiljna biti manja za tih 2500kn?

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam da li sam dobro shvatila ove postove ali mene zanima sljedeće:
    Sada sam na porodiljnom do 3 mjeseca 2010, ali ako u međuvremenu ostanem trudna i odem na komplikacije kolika bi mi bila primanja?? ( plaća mi je 4500) Da li moram ( i koliko dugo) raditi između porodiljnog i komplikacija da bih dobivala maksimum i punu plaćžu prvih 6 mjeseci?

hvala

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ima li netko friške informacije o odlasku na kompliacije nakon porodiljnog?
    Ja radim od Badnjaka a sada sam ponovno trudna ... Treba li za punu plaću 3 mjeseca obračuna plaća ili 6?

Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •