Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: Začepljen nosić

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Začepljen nosić

Ispričavam se jer otvaram ovu temu a već postoji ali nikako nisam mogla podignuti novi topic na već postojećem. Naime, mojoj V. danima curi nosić i kapala sam joj sljez, sad kapam fiziološku i ne pomaže, davala sam joj i sljezov čaj ali ga neće piti. Prije nego je procurio nosić smo bili kod pedijatrice jer je dobila gljivice u ustima i poslušala joj je pluća i rekla sve super. To mi je malo čudno jer joj je odmah sljedeći dan procurio nosić i pokazivala je znakove prehlade. Najviše me muči što kad je dojim ne može disati i onda guta, guta, guta pusti i lovi zrak. A to se događa i kada jede krutu hranu. Počelo je danas i vidim da je to jako muči a ništa ne pomaže. Jela bi a ne može kako treba i onda je valjda to razljuti i počne bolno plakati. A istovremeno joj izgleda izbijaju i gornje dvojke pa više ne znam da li je tako jako muče zubići ili to što ne može normalno disati. Javite mi se sa nekom savjetom...

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

podižem temu. mi imamo 26 dana i od dolaska iz rodilišta nosić nam je začepljen. ne pomaže ni aqua maris, sljez, pumpica...petar ne može jesti, spavati....molim za savjet

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj mu nista spricati ni kapati u nos, nego samo izvuci ono sto mozes i ako potraje jos nekoliko dana idi doktoru.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam krenila stavljati sljezov korijen pa ću vidjeti, od jučer nosić pun bala....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prvo, svaki dan treba kapati fiziolosku nekoliko puta - najbolje kod svakog presvlacenja, a nakon toga izvuci iz nosica sve sto se da. Za to je jako dobar mucux extractor, ima ga za kupiti u Ljekarnama Hanzic, a moze i elektricni aspirator.
    Nama ona obicna pumpica nije pomagala ama bas NISTA, a nos treba cistiti da se ne cijedi u grlo ili, ne daj Boze srednje uho, a onda su sra..a.
    Ja svojima noseve kapljem s fizioloskom od kad smo dosli iz rodilista i nemamo problema. Ako i dode do curenja ili zacepljenosti (ev. 2 puta godisnje) onda cistimo s extractorom i to je to. Za 2 dana je prica gotova.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobar je eukaliptusov balzam od dr. Theis-a, maže se na leđa i na prsa, treba samo malo namazati i beba udiše eukaliptus i nosić se otvara i suši. Mojim klincima uvijek pomaže. Ima ga svaka ljekarna.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Andi, ali ne valjda bebama od mjesec dana...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo od malena kapali sljez pri svakom presvlačenju po preporuci patronažne i stvarno nam je pomagao. Ili to ili fiziološka za tako male bebe. A pošto je sljez potpuno prirodan može se kapati neograničeno puta jer ne može nanijeti štetu sluznici.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mene osobno ta iscrpina sljezovog korijena peče za popi....
    ni najgorem neprijatelju je ne bi kapala

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mogu li bebe koristiti Aqua maris sprej? Znam da postoje kapi za bebe. Stavljali smo i fiziološku,ali na jedvite jade pa me zanima može li koristiti Aqua maris sprej ili preporučate nešto drugo u spreju jer nam je to bezbolnija varijanta.
    Već dva tjedna kašlje i curi mu nos. Bili smo kod pedijatrice, pluća i grlo su u redu, ali imao je soor. Soor smo riješili, ali i nakon dva tjedna još uvijek kašlje i ima začepljen nos.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja beba s ničim nije pokazala negodovanje prilikom kapanja sljeza, čak nije ni reagirala na to što znači da ne može peći. A što se tiče kapi u spreju navodno nisu dobre jer su prevelik šok za organizam. Ipak su najblaže obične koje se kapaju.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kapam fiziološku, i izvlačim s baby vacom (onim što se prikači na usisivač).
    Kad spava obavezno pokraj njega stavim kamilicu da pari.

Uglavnom funkcionira.
    I kad ga dojim, sjednem na kauč, dolje na pod stavim teću s kuhanom kamilicom da pari, a njega na koljena i onda mu dam da cica,a istovremeno se inhalira

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo ga jučer odveli kod dr. koja nam je preporučila Sterimar s bakrom i može i sljez i još je dala neke kapi, ako baš moramo, vidim da na njima piše Efedrin, to su one baš koje ljekarna pravi, jer je njihova etiketa, ali nam je rekla to ako baš ne bude mogao disati.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima 5 mjeseci

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj blue angel prvotno napisa
    Mi smo od malena kapali sljez pri svakom presvlačenju po preporuci patronažne i stvarno nam je pomagao. Ili to ili fiziološka za tako male bebe. A pošto je sljez potpuno prirodan može se kapati neograničeno puta jer ne može nanijeti štetu sluznici.
    ovo nije istina. tj. nije skroz istinito. ne znam dal može nanjeti štetu sluznici ali svakako sinusima može! ako se kapima non stop hlade sinusi onda oni postaju osjetljivi i onda počinju komplikacije.
    ako dijete nije prehlađeno i nosić ne curi, ne dirati... MOžete eventualno vlažiti zrak u prostoriji ako je suh...
    Citiraj štrumpf prvotno napisa
    Mogu li bebe koristiti Aqua maris sprej? Znam da postoje kapi za bebe. Stavljali smo i fiziološku,ali na jedvite jade pa me zanima može li koristiti Aqua maris sprej ili preporučate nešto drugo u spreju jer nam je to bezbolnija varijanta.
    acqua maris sterimar itd su u biti malo skuplja varijanta fiziološke otopine. i meni je to bezbolnija varijanta, kapi joj nikako ne uspijevam staviti

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kad su moji bili jako mali onda bi nakapala kapi u žličicvu i tako bi im ulila u nosnice. Oni bi zinuli i dok bi se snašli što im je ja bi svoje već obavila

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    kad su moji bili jako mali onda bi nakapala kapi u žličicvu i tako bi im ulila u nosnice. Oni bi zinuli i dok bi se snašli što im je ja bi svoje već obavila
    tinkie winkie
    do neba!!!
    ti si genije...
    idem odmah probat...

p.s. jesu poslije skužili foru ili su i dalje pokorno otvarali usta?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Marti poslije nije smetalo kapanje dapače, voljela je to, a Mate je još mali i nije skontao foru

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama je pomogla fiziološka.znala sam mu izvući užasno puno sluzi baš kad smo došli iz bolnice.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Andi, ali ne valjda bebama od mjesec dana...
    Da, to je jedini proizvod bez mentola i da, smije se mazati i novorođenčetu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sterimar i baby vac

ja sam ga dobila putem ebaya....šalju i v Hrvatsku

http://cgi.ebay.de/BABY-VAC-nasenput...d=p3286.c0.m14

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja beba ima mesec dana i vec osam dana ima neke guste bale u nosu. Ali nista mu ne curi nego samo krklja i trebam vuci iz petnih zila da mu izvucem to sa onom pumpicom (ona sto se vuce cevcicom ustima), Kapam mu fizioloski i marisol i parim ga kamilico, ali nista mu nije bolje
    neki dan sam tako vukla nakon sto je sisao da sam mu jadnicku izvukla i mleko sto je posisao
    Imate li neki pametan savet?

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj štrumpf prvotno napisa
    Mogu li bebe koristiti Aqua maris sprej?
    moja pedica kaže ne. navodno, to je prejako za njih.

preporučuje običnu fiziološku ili Nisita sprej.

s obzirom da je meni ona bočica od fiziološke (Sunce moje malo) malo bezvezna, evo što smo učinili: uzeli smo fiziološku od litre u apoteci (12-ak kn) i po potrebi punili u prazni Aqua maris (jer mi je lakše imati tako u spreju).

trenutno koristimo Nisita sprej i zadovoljni smo

e da, jako je bitno bebama redovito čistiti nosić, jer oni su skloni upalama uha i grla ako im se nakupi slinice.
    posebno treba paziti u ovo vrijeme kad palimo radijatore i kad nam se suši zrak u stan.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

.kala. kad vec spominjes suvi vazduh zbog radijatora da li neko zna da li postoji neki aparat koji bi mogao vlaziti vazduh? Nesto sto bi ispustalo paru ili sl. Cini mi se da sam davno nesto citala o tome, ali nisam sigurna.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, ljudi koji ih imaju kažu da su dobri ti ovlaživači zraka...
    ja ne znam jer ih još nismo koristili, no zato nam stan
    ponekad izgleda kao jedna velika sušiona (robe bude po radijatorima, sušilo u dnevnom boravku.... )

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure ako nekog zanima osvježivač zraka:
    skuhaj kamilicu i pusti da malo prokuha (jedno 5 minuta) i stavi na radijator.
    Ja sam tako osvježavala zrak kad mi je mala imala bronhitis i iskreno ne znam kako ovi industrijski osvježivači šljakaju, ali moj priručni je bio super + meni to stvarno fino miriše.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jedna moja frendica je imala tkđ velikih problema sa dojenjem kod potpune začepljenosti nosića njene bebice, te se u tim slučajevima ona izdajala i davala maloj na žličicu mlijeko

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    cure ako nekog zanima osvježivač zraka:
    skuhaj kamilicu i pusti da malo prokuha (jedno 5 minuta) i stavi na radijator.
    X
    ako nije uključen radijator može se staviti pored kreveta gdje bebica spava. sve tako lijepo miriši...ponekad dodam i par kapi eteričnog ulja lavande.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

radim i ja to sve sa kamilicom, ali problem je sto to isparava nekih 5 minuta i onda prestane pa ja ponovno pravim i tako u nedogled. Cini mi se da bi bilo zgodno imati ovaj ovlazivac vazduha pa u njega staviti kamilicu i etericna ulja. A imaju i otvor sa strane tako da se fino moze usmeriti prema bebi dok spava. Meni je krevetac do zida pa spojen sa nasim bracnim tako da ne mogu staviti nigde ispod kreveta, a da ima uticaja nego ja to radim uglavnom dok je budan. Stavim posudu s kamilicom na pod pa sednem, a A preko nogu da mu je glava iznad posude.
    U svakom slucaju ja odlucih od sledece plate kupujem ovlazivac!
    Javicu vam kakvi su efekti

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jel alarmantno ako je nosic zacepljen vec tjedan dana? fizioloska, efedrin, fenistil...nista ne pomaze. danas pocinjemo sa sljezom. imam onu obicnu pumpicu, ne izvucem bas puno, a ta elektricna 300 kn dodje...

dal se stvarno isplati kupit ju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod novorodjencadi pomaze ako ukapate par kapi svog mlijeka u nos. Ne moze skoditi, a vrlo cesto se nosic otvori...

Mi smo koristili sljezov korijen (namociti u vodi bez kuhanja) i fiziolosku otopinu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi ti imamo taj za 300 tinjak kuna aspirator
    nama ne pomaže, jer mu se sve slijeva u grlo

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da i nama se sve sljeva u grlo...vise ne znam sta da radim i kako da mu pomognem

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure ovako ja radim i kod nas funkcionira (moja je mala stara 15 mjeseci): ujutro - vadim pumpicom, nakon toga sterimar, nakon toga izvadim pumpicom; između prvog i drugog sterimara ako je fakat jako (kao što je nedavno bilo) po 3-4 puta izvadim pumpicom; tijekom dana imam još tri sterimara i bezbroj vađenja pumpicom. Navečer pred spavanje izvadim pumpicom i stavim ili operil ili efedrin kapi. Kad je bila manja osvježavala sam zrak kamilicom i to dosta često (10-ak puta na dan), sad više ne jer nema smisla jer nikad nije u svom krevetiću već trči okolo po stanu, pa tako da kamilica ide samo navečer kad je legnem spavati. Evo mi upravo prebolile prehladu - nos nam više ne curi, temperaturu nismo niti imale, još nešto malo kašljemo, ali stvarno malo i sporadično. Trajalo je 10-ak dana.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

s time da smo mi stariji tri godine od tvojeg djeteta i da smo u vrtiću i da nema što mu nisam kupila ( uzalud bacila pare, al ne bi si oprostila da nisam probala ) samo da mu pomognem
    no eto njegova slaba točka je nos i možda je vrijeme da to prihvatim :?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mojima je pomagalo i staviti lavandu (kasnije i ružmarin) u vodu za kupanje. Nos bi se fino očistio pred spavanje.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi imamo ovlaživač zraka, al on em je prilično bučan, em to meni baš nije kako se reklamira senzacionalno :/

e sad budući da mi muku mučimo s tim nosićem
    majke koje stavljate tu kamilicu ....cijelu noć to podgrijavate da isparava ( mislim pa to se ohladi u roku odmah ), na radijatore mi nema smisla kad ih po noći nemam upaljene...

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo mi smo kupili od dr.Theissa, balzam od eukaliptusa protiv prehlade i to mu namazem na prsa i mogu reci da mu pomaze trenutacno. kao neka inhalacija. i meni se nos procisti samo dok mu mazem s tim.

nabavili smo i korjen sljeza, al mu nisam uspjela ukapat jos. poludi kad mu se priblizim nosu, a pumpicu vise ne moze ni vidjet ...

uglavnom, nama su samo noci problem

svjetlic, koji ovlazivac zraka imas?

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Kod novorodjencadi pomaze ako ukapate par kapi svog mlijeka u nos. Ne moze skoditi, a vrlo cesto se nosic otvori...
    hm..može škoditi.
    možda mi imamo preopreznu pedicu (razlog zbog kojeg smo itekako zadovoljni s njom), no ona je rekla da ovo ni u ludilu ne radimo.
    inhalirati mlijeko koje može doći do pluća? ni slučajno.

ovo za kamilicu super zvuči, morat ćemo probat

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja se isto slažem s tim da mlijeko nije za nos nego za želudac. svaka čast majčinom mlijeku, ali u ovom slučaju mi je to savjet tipa namaži malo žutim iz uha pa će proć uostalom može biti i opasno ukoliko dijete udahne to mlijeko pa dođe u pluća. a mlijeku u plućima sigurno nije mjesto. ja se ne bih igrala s tim. :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Breuer LB-60, puno lijepih riječi napisano o njemu, al meni baš i nije tako funkcionalan, k tome naći filtere za njega je čista lutrija :/

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja mislim kao i dorotea i kala - mlijeko je za želudac, ne za nosić.
    Što se tiče kamilice: ja bi malu stavila spavati negdje oko 21 i stavila bi tada kamilicu na radijator + upalila bi onaj aromatični miris (lavandu): gore naliješ vodu i par kapi eteričnog ulja lavande, a dole gori svijeća, mislim znate valjda na što mislim. Do ponoći dok bi ja išla spavati bi promijenila kamilicu na radijatoru negdje još 2x. Naravno da po noći nisam mijenjala, ali smatram da nije niti bilo potrebe jer nisu grijali pa je zrak još bio vlažan od kamilice koju sam inače dosta često mijenjala tijekom dana. Mislim, curke probajte pa ćete same vidjeti da li ste zadovoljne. Ja sam gledala i te osvježivače zraka, pa kad sam vidjela cijenu odustala. Mislim se, ovo mi je super zakaj bi plaćala prek 400 kuna za nekaj kaj mi u principu ne treba.
    Isto, ovo ljeto uhvatili prehladu i kod pedijatra u Vodicama. Veli lik da je često tuširamo (skroz pomočimo i kosu). I fakat kad smo to prvi put napravili bale iz nosa se u slapovima slijevale iz nje. Ali tad je bilo ljeto i jako vruće, sad to ne bi napravila niti za živu glavu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi u zadnjih mjesec dana imamo velikih problema sa nosićem plus još i treći krajnik. Zadnja dva dana smo se preporodili. Napunila sam kadu toplom vodom, a pri tome držala kupaonicu zatvorenu da se dobro napari i još smo uključili ovlaživač zraka na maksimum. Tata i on su se kupali u kadi, prskali, a bale su mu curile u potocima. Preznojili su se obojica u toj sauni. Kada su izašli van, još smo mu pumpicom dobro izvukli ostatak bala i stavili po dvije kapljice Operila za djecu u nos. Evo već dvije noći moje dijete diše na nos konačno i ne hrče.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

meni preporucise da stavim na stapic za usi svinjske masti i time namazem nosnice. Evo i to cu probati Kaze mi mama da je nju baka kada je bila mala umesto sa kremama (nije ih bilo) mazala sa svinjskom masti opranom u 9 voda

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tina, i ja sam od starijih čula da spominju stavljanje maslaca. mislim da je to ista stva kao što su tebi rekli za svinjsku mast, ali to je valjda sve isto kao i ova priča s mlijekom....što ako ta svinjska mast dođe do djetetovih pluća?

danas su nam dostupna provjereno neškodljiva i jeftina sredstva za čišćenje nosića (litra fiziološke je cca 12 kn), a sve da i nisu ja bih prije pokušala nešto od ovog što su ljudi već savjetovali ovdje - sauna.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja ne znam, mi imamo i taj balzam od Theissa, al on čim legne, ma što god prije napravili, njemu se nosić "osuši" i naravno teško diše, pa i otvori usta
    inače, mi ne stavljamo svinjsku mast, nego žutu kremu od Petrovića koja je potpuno na prirodnoj bazi i to neposredno nego ulazimo u vrtić
    to se stavi skroz malo i odmah otopi u nosiću ( pa mu stvori ko neki filmić da ga bar malo zaštiti od ulaska beštija )!
    al nas muči noć....evo sinoć je zaspao i ja mu uz krevet stavim kamilicu ( točno je para išla na nos ) i opet nisam ništa postigla, disao je kao da mu je sluznica nosa suha, suha....i otvorio usta.aaaaa...nemrem više!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a inhalacija? mislim na hladnu, ne na toplu?!
    menito uvijek pomaže...
    od tople pare, istina iscuri ponešto iz nosa, ali se sluznica zna iziritirati i nateći a to baš i nije najbolje...jer produžuje prehladu

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

najvaznije je da se uvijek ide za opcim stanjem djeteta (pa i bebe), ako jedu, i kao rezultat toga piske i kake, najbolje je iscekati da prehlada prodje...

ne pretoplo na mjestu boravka, setnje na svjezem zraku, spavanje s uzdignutom glavom (s malom bebom najbolje se lec u krevet takoda beba lezi na prsima tako da je glava na visem polozaju od tijela), sve to pomaze..
    mozda prilikom kupanja probati malo ocistiti nos, ili tokom dana ako je bas jako zacepljen, fizioloska otopina u kapima...

ja sa svojim idem kod doktora ako imaju temperaturu duze od 7 dana, ili ako se stvarno vidi na njima da je kontak slab...

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

svjetlic, i mi isto muku mučim s nosićem, eto čim su se upalili radijaori, čim se skočilo iz kratkog u dugi rukav...no nama se znatno poboljša čim mu uredno stavljam sprej u nosić (na dan barem po 3 puta). eto, već sam gore napisala - sad koristimo sprej Nisita, al može i obična fiziloška.

pokušajte s ovim što puntica govori....
    (puntice, nije on topic al imaš odličan avatar - taj lik mi je presmješan )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •