Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: odvikavanje od pelena?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno odvikavanje od pelena?

imam problem koji sam mislila lako riješiti ali ne ide.
    prošle godine, u dobi od 3god, pokušali smo se skinuti iz pelene, no onda je krenuo u vrić, pa sam mu tamo držala pel zbog puzanja, sjedenja na podu itako je to prošlo.
    ovog ljeta sam ga stavljala svako malo na tutu i bili smo u gaćama, ali sam nije tražio, osim kakati.
    sad smo opet krenuli u vrtić, neće gaćice, a sad je čak i kakati prestao tražiti.
    zaista sam mislila da je spreman, a sad ne znam što dalje, da ga forsiram ili čekam da se sam odluči pitati za gaćice???

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sa forsiranjem nećeš napraviti ništa, samo ćeš stvoriti otpor u djetetu. Pusti ga u peleni kad ide u vrtić a doma ga stalno nudi na tutu ili na wc, njemu se moraju posložiti "stvari u glavi" i onda će sve biti ok i lako ćete se rješiti pelena, ovako, možeš se mučiti i ti i djete a velike koristi neće biti. Moji su dečki jako voljeli tutu koja je kao stolica pa su onda voljeli sjediti na njoj tako da im je bilo drago kad moraju na wc, išli su na svoju omiljenu tutu.
    Sretno

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: odvikavanje od pelena?

Citiraj mamajita prvotno napisa
    imam problem koji sam mislila lako riješiti ali ne ide.
    prošle godine, u dobi od 3god, pokušali smo se skinuti iz pelene, no onda je krenuo u vrić, pa sam mu tamo držala pel zbog puzanja, sjedenja na podu itako je to prošlo.
    ovog ljeta sam ga stavljala svako malo na tutu i bili smo u gaćama, ali sam nije tražio, osim kakati.
    sad smo opet krenuli u vrtić, neće gaćice, a sad je čak i kakati prestao tražiti.
    zaista sam mislila da je spreman, a sad ne znam što dalje, da ga forsiram ili čekam da se sam odluči pitati za gaćice???
    Šta se mene tiče - bilo bi bolje da inzistiraš na skidanju ... Zanima me koja je dijagnoza kod djeteta ?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

cerebralna paraliza, ima 4 god ne govori nego slogove, i puzati je počeo prije 6mj.
    zaista nisam pametna, jer ako ga sama ne stavljam popiški se pa onda kaže kaka, ali tražiti sam neće.
    za veliku nuždu traži, osim ako ga ne uhvati ujutro, dok je u krevetu.

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Stavljaj ti njega redovito na tutu ali nemoj da to izgleda kao forsiranje, čim se ujutro probudi i prije spavanja je normalno da ga stavljaš na tutu i onda vidi u danu svako tolko ga stavi. Trebat će mu malo više vremena ali usvojit će kad tad. Samo hrabro.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da, tako sad i radim, možda skuži da mu je ljepše u gaćicama.
    ah, vremena i pelena imamo pa ćemo polako..
    hvala na pomoći

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mamajita prvotno napisa
    da, tako sad i radim, možda skuži da mu je ljepše u gaćicama.
    ah, vremena i pelena imamo pa ćemo polako..
    hvala na pomoći
    Upravo sam pročitala tvoj post o sy. West i mislim da sam se prepoznala na njemu!? Srele smo se u Kalosu-imam Ivana, sy. West, u sijećnju će napuniti 5. god. Tak smo se ovo ljeto i to uz mnogo muke skinuli iz pelena. Bilo je svega! Počeli smo krajem petog mjeseca i tek smo u rujnu dobili prave rezultate, tj. sam pita za WC. Noćnu pelenu još nosimo. Uglavnom je suha, ali... Prošle godine sve je bilo uzalud, odgovor je bio obuci mi pelenu. Neuropedijatar mi je savjetovao ne forsirati skidanje uz objašnjenje da je danas normalno nositi (gornja granica) pelene do pete godine danju, a do sedme noću (tek onda tražiti8 pomoć stručnjaka). Gledala sam je kao idiota, ali ispada da je ipak bila u pravu. Uglavnom kad je on bio spreman sve je išlo kao i sa KIatarinom prije 4 godine (naravno ona je bila spremna sa 2 g. i 4 mjeseca).
    Pozdrav i strplenja....

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

oo, baš mi je drago da si se javila!!!
    i znaš da mi je sad malo lakše, jer meni nitko nije govorio o granicama koje su tolerantne za dijete..sad smo na tome da je doma u gaćicama, ali kad idemo duže van ili u vrtić, onda je pelena.
    ujutro je često suh, pa ga nosim na wc, a navečer je ritual da ga nosim iz krevete na piškanje
    uglavnom, odlučila sam se ne uzbuđivati, mam drugih tvari na koje više pažnje treba posvetiti!!!
    kako je Ivan?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sorry što se nisam javila ranije, ali bila sam poslovno u Pragu. Ivan je hvala bogu odlično-osim što je jedno veliko razmaženo derište. Pelene su uglavnom suhe (noćne) i hvala dragom Bogu nadam se da smo se izvukli (bar tako kažu). Za sve što te interesira slobodno se javi, pomažem ako mogu. Pusa!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •