Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Engerix B, razmak između doza?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Engerix B, razmak između doza?

Bok,
    nisam našla nikakva odgovor kad sam utipkala Engerix B pa molim da mi odgovori netko tko zna više od mene o tom cjepivu (molim odgovor baš o tom cjepivu, a ne općenito o cjepivima).
    Moja curica od cjepiva koja su propisana u 1. godini nije primila zadnju turu od svakoga (tj 3. dozu 5u1 i 3. dozu Engerix B).
    Sa više strana sam čula informaciju da za 5u1 nije problem ako je veći razmak između doza, ali da se s Engerix B mora sve ponovo cijepiti ako je razmak prevelik. Engerix B je primila u bolnici (14.12.2007.) te ponovo (25.2.2008.)
    Pitanje:Kad najkasnije mora primiti 3. dozu Engerix B, a da ne moramo ponovo sve ispočetka cijepiti?
    To je jedino cjepivo koje nosi bolest od koje bih je svakako htjela zaštiti pa ne bi htjela da razmak bude prevelik i da to bude na uštrb zaštiti.
    Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Re: Engerix B, razmak između doza?

Citiraj EvaMONA prvotno napisa
    Bok,
    nisam našla nikakva odgovor kad sam utipkala Engerix B pa molim da mi odgovori netko tko zna više od mene o tom cjepivu (molim odgovor baš o tom cjepivu, a ne općenito o cjepivima).
    Moja curica od cjepiva koja su propisana u 1. godini nije primila zadnju turu od svakoga (tj 3. dozu 5u1 i 3. dozu Engerix B).
    Sa više strana sam čula informaciju da za 5u1 nije problem ako je veći razmak između doza, ali da se s Engerix B mora sve ponovo cijepiti ako je razmak prevelik. Engerix B je primila u bolnici (14.12.2007.) te ponovo (25.2.2008.)
    Pitanje:Kad najkasnije mora primiti 3. dozu Engerix B, a da ne moramo ponovo sve ispočetka cijepiti?
    To je jedino cjepivo koje nosi bolest od koje bih je svakako htjela zaštiti pa ne bi htjela da razmak bude prevelik i da to bude na uštrb zaštiti.
    Hvala

to i mene jako zanima. molim sve koji znaju da odgovore koji je normalan razmak između te tri doze cjepiva. nestrpljivo čekam odgovor. hvala.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne treba ponoviti sve iznova.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne postoji maksimalno prihvatljiv razmak za hepatitis B cjepivo.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    ne postoji maksimalno prihvatljiv razmak za hepatitis B cjepivo.
    mujica hvala na odgovoru. dok sam sad čekala odgovor na postavljeno pitanje malo sam čačkala po internetu i našla da piše da je razmak između prve i druge doze 2 , a između druge i treće doze 4 mjeseca.
    znači u 6 mjeseci treba dijete cijepiti tri puta. ne kužim sad od kud tebi to da ne postoji maksimalno prihvatljiv razmak za hepatitis b cjepivo?
    hvala na odgovoru. oprosti al zabrinuta sam pa ti možda djelujem grubo.
    čekam odgovor. hvala.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Za Engerix B iz našeg iskustva ti mogu reći slijedeće: klinka je primila dvije doze u normalnom razmaku (doma moram pogledati knjižicu,pa ću ti reći točnije), nakon čega je pala i imala frakturu lubanje i radi toga smo morali čekati min 1 godinu. Zaredale su neke boleštine, pa je prošlo i više od godine dana i cijepili smo je i treći put bez ponavljanja prva dva. Još javim točne datume za izračunati razmak.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj osmijeh prvotno napisa
    malo sam čačkala po internetu i našla da piše da je razmak između prve i druge doze 2 , a između druge i treće doze 4 mjeseca.
    znači u 6 mjeseci treba dijete cijepiti tri puta.
    Takav je kod nas raspored cijepljenja u dojenačkoj/novorođenačkoj dobi.

U šestom razredu se cijepi drukčije. Druga doza ide 1 mjesec iza prve.

Postoje određeni minimalni razmaci koji se moraju poštivati za ovo cjepivo:
    Razmak između prve dvije ne smije biti manji od četiri tjedna, a između 2. i 3. ne smije biti manji od dva mjeseca, s tim da između 1. i 3. ne smije biti manji od 4 mjeseca.

Ako su razmaci manji, prerano primijenjena doza se ne računa i mora se ponoviti kada prođe minimalni razmak.

Mimo navedenih pravila, shema cijepljena protiv hepatitisa B je jaaaako fleksibilna.

To je jedno od prvih cjepiva za koje se saznalo da se ne trebaju ponavljati doze ako je razmak veći od preporučenih.

Otkud mi to?

Pa.... čitao sam.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bilbo 7 molim te kad ćeš biti u mogućnosti napiši mi te datume. puno hvala. muči me to kaj je moj malac cijepljen treći put isto sa godinu i 2 mjeseca razmaka od druge doze cijepiva engerix b. ne znam sad jel to ok, jel ima pravu ,dobru zaštitu il moramo sve ponavljat???

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj osmijeh prvotno napisa
    malo sam čačkala po internetu i našla da piše da je razmak između prve i druge doze 2 , a između druge i treće doze 4 mjeseca.
    znači u 6 mjeseci treba dijete cijepiti tri puta.
    Takav je kod nas raspored cijepljenja u dojenačkoj/novorođenačkoj dobi.

U šestom razredu se cijepi drukčije. Druga doza ide 1 mjesec iza prve.

Postoje određeni minimalni razmaci koji se moraju poštivati za ovo cjepivo:
    Razmak između prve dvije ne smije biti manji od četiri tjedna, a između 2. i 3. ne smije biti manji od dva mjeseca, s tim da između 1. i 3. ne smije biti manji od 4 mjeseca.

Ako su razmaci manji, prerano primijenjena doza se ne računa i mora se ponoviti kada prođe minimalni razmak.

Mimo navedenih pravila, shema cijepljena protiv hepatitisa B je jaaaako fleksibilna.

To je jedno od prvih cjepiva za koje se saznalo da se ne trebaju ponavljati doze ako je razmak veći od preporučenih.

Otkud mi to?

Pa.... čitao sam.

veliš takav je raspored cijepljenja kod nas. gdje je to kod nas? ja živim u HR, a pretpostavljam da i ti. vidiš nadam se da si u pravu kaj se tiče tih razmaka među cjepivima. moj malac je cijepljen 2 i pol mjeseca razmaka prve i druge doze a između drugwe i treće je prošlo godina i 2 mjeseca. to mi s učinilo puno i previše pa sam zato digla takvu paniku. . kaj ću, jednostavno me to muči i želim razjasnit. problem je kaj ja nigdje nisam našla da je normalno napravit takav veliki razmak između drugog i trećeg cjepiva pa se sad pitam ko je u pravu???? :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vjeruj mujici
    iako darove ne nosi

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U hrvatskoj sam.
    A uvijek postoji i mogućnost izvaditi djetetu krv mjesec-dva nakon treće doze, pa provjeriti razinu protutijela.
    Ali to je nepotrebna gnjavaža djeteta.

Jesi li pitala pedijatra koji ti je cijepio dijete što o tome misli?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U hrvatskoj sam.
    A uvijek postoji i mogućnost izvaditi djetetu krv mjesec-dva nakon treće doze, pa provjeriti razinu protutijela.
    Ali to je nepotrebna gnjavaža djeteta.

Jesi li pitala pedijatra koji ti je cijepio dijete što o tome misli?

istina neda mi se gnjaviti dijete da vadi krv ( mali je kud ću ga vući po bolnicama ). problem je kaj mi to neće dati mira pa pretpostavljam da ću ga kad tad odvesti u bolnicu da vidimo razinu protutijela. to je ipak za djetetovo dobro kad dugoročno pogledaš.
    pedijatar misli da pretjerujem ., kao nije bilo velikog razmaka između drugog i trećeg cjepiva i sve je " naravno " u redu. ja kao bezveze paničarim. :/
    slobodno pitam vi ste možda pedijatar ili??

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sorry na dugoj pauzi!
    Naši datumi su bili:
    27.04.05. - 1. doza
    29.11.05. - 2. doza
    (31.05.06. je bio taj nesretan pad, pa godinu ništa)
    10.11.07. - 3. doza

Pozdrav!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bilbo 7...hvala na datumima!!
    pozdrav!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove