moj M. je imao torticolis ( ne znam više kak se piše ) i to toliko jak da su mu već s 3 tjedna starosti prognozirali sigurnu operaciju po navršetku godine dana ( mi smo npr. imali cijeli tim dr. koji su ga nadgledali: neurokirurg,neuropedijatar,fizijatar,ortoped,radio log i fizioterapeut ). Uglavnom, vježbali smo ga non-stop al doslovno non-stop do 6 mj starosti kad smo malo opustili. Rezultat svega je bio da radiolog s cca 9 mj. na uzv nije vidio da je hematom uopće postojao :D .
Vježbali smo ga i budnog i uspavanog. Dapače, puno je lakše vježbat dijete dok spava jer nema otpora, jedino je bitno dobro izvodit vježbu i ne bojat se da ćeš ga ozljedit. Mi smo npr. našeg toliko vježbali da bi na miru bio samo dok bi bio u kolicima i to dok bi mi hodali, kad bi sjeli njega bi odmah izvadili polegli na noge i vježbali ( ljudi su u čudu gledali :shock: ), isto je bilo i doma, ja sam išla spavat oko 12 navečer a muž bi preuzeo još do 2h ujutro ( od 2-6 je mali imao mira ). Poanta svega: puno,puno vježbat i sve će bit super ( naravno o samoj rotaciji vrata ovisi intenzitet vježbi- nije bitno što ti misliš da beba okreće glavu na obje strane nego koliko oni kažu da ne okreće ).