Povisenu temperaturu nemas?

Je li cijela dojka bolna ili samo dio? Mozes li napipati kvrzice? Imas li bijelu tockicu na bradavici?

Danas probaj izmedju podoja stavljati obloge od kupusa na tu dojku, a 10-tak minuta prije podoja je dobro ugrij, izdoji malo ako ti areola nije mekana i ponudi bebi da sto bolje uhvati (kao sto ti hvata lijevu koja je u redu). Ako beba ne moze ili ne zeli izvuci, a ti se izdoji. Za svaki podoj ponudi bas tu dojku, a ako ne ide, prebaci na drugu. I opet, ne cekaj da beba skroz ogladni, nudi je.

Bitno je da je ispraznis, da te ne boli. Kupus koristi samo danas, i to 8 sati sve skupa (vise od toga utjece na produkciju).

Zaboravila sam ti reci, 50 ml je super! Ja sam npr. toliko mogla izvuci iz desne dojke tek nakon sat vremena izdajanja (za usporedbu, iz lijeve bih izvukla 100 ml za pola sata). Ipak, i na takvu dojku sam uspjela dojiti jaaako dugo. Kad beba ojaca, a dojka se malo razradi i kanalici postanu prohodni, bit ce vam oboma puno lakse.

Molim te, pisi sve sto se dogadja, svaku promjenu. Ja sam danas do 15 sati na netu, nakon toga tek od ponedjeljka. Zovi SOS popodne.