Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: edukacija o menstruaciji

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno edukacija o menstruaciji

mi smo navršili 10 godina i mislim da bi trebali konkretno porazgovarati o temi.
    ima li kakva literatura iz koje bi skužila koliko duboko, opširno ići sa objašnjenjima...
    iskreno, ne želim da mi curka prođe kao i ja koja sam edukaciju tog tipa imala u školi od učiteljice, a od mame doživjela šok kada sam došla doma sa prvim naznakama menstruacije.
    hvala svima!

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

za pocetak pozoves je kao prijateljicu u kupnju,i predlozis joj da ti izabere higijenske uloske (za tebe naravno).upitas je sta misli koji su bolji i sl.
    e tu krene tisucu pitanja,sta su dnevni ulosci,sta su nocni,sta su tamponi,cemu sve to i sl.
    tako imas priliku da joj objasnis sve sta je menga i za cega sluze sve te popratne stvari.
    ona ce se osjecati "velika" i nece dozivjeti tvoje objasnjenje kao neku lekciju koju mora nauciti.
    iako veliki dio toga one znaju zahvaljujuci skoli i prijateljicama.
    obavezno joj napomeni da moze imati povjerenje u tebe i da te moze pitati sve sta je zanima,da je sve to normalno i da si i ti prosla kroz sve to.
    bit ce joj zanimljivo otkrivati sebe kako iz djevojcice postaje djevojka,a ti ces imati tisucu pitanja.
    i nemoj se iznenaditi ako ti nakon par dana zatrazi dnevni ulozak jer joj "curi pomalo neka ljepljiva sluz,ali nije menga!"

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: edukacija o menstruaciji

Citiraj Zorka prvotno napisa
    mi smo navršili 10 godina i mislim da bi trebali konkretno porazgovarati o temi.
    ima li kakva literatura iz koje bi skužila koliko duboko, opširno ići sa objašnjenjima...
    iskreno, ne želim da mi curka prođe kao i ja koja sam edukaciju tog tipa imala u školi od učiteljice, a od mame doživjela šok kada sam došla doma sa prvim naznakama menstruacije.
    hvala svima!
    čisto sumnjam da ona već ne zna nešto o tome.
    moja je dobila s 9 godina, ali ja sam njoj već prije sve objasnila. iskoristila sam priliku kad me pitala šta je to kubertet.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zar stvarno niste uopce pricale o tome? :/
    zara ima 5 godina, zna da zene imaju menstruaciju jednom mjesecno i da je to zato sto jajasce nije oplodjeno spermijem te se rasprsne, a maternica oljusti.
    u skladu s tim zna i da trudnice nemaju menstruaciju jer je jajasce oplodjeno pa im beba raste u trbuhu.

mislim da je takve stvari teze poceti objasnjavati sto je dijete starije.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

možda najbolje da joj kupiš neku literaturu primjerenu dobi.
    ja sam svojoj kupila "sve što djevojke trebaju znati" (kada je navršila 12).
    o menstruaciji je znala puno prije nego ju je sama dobila.
    a ovdje imaš još literature na temu "što se događa s mojim tijelom"...
    http://www.svijet-knjige.com/toparticles.aspx?nodeid=69

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I ja mislim da je s 10 godina već "pet do 12" da se počne s pričom o menstruaciji. Moja ima 11 i odavno smo apsolvirale sve o tome. Sad ju je samo frka da ne dobije prva u razredu, a to bi joj se glatko moglo dogoditi uskoro. :/
    Nema tu posebne literature: reci točno onako kako je. To su već velike cure i sve im je jasno. A, osim toga, mislim da ona pola toga već zna jer cure pričaju o pubertetu i prije 10. godine. Problem je jedino sva sila krivih informacija koje mogu imati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •