Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Nogomet u vrtiću

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Nogomet u vrtiću

Dakle, radi se o sljedećem.
    Moj M. ima 4,5 godine i prilično energije pa je teta u vrtiću preporučila upis u nogometnu grupu.
    Navodno, svi dečki jako vole trenera, a u njihovoj dvorani je trening pa možda ne bi bilo loše.
    Kako se moje dijete teže prilagodilo na vrtić (idemo sad već drugu godinu!), a lani smo pokušali sa sportskom školom koju nije prihvatio, mislili smo da bi ovo moglo proći.
    Uz to, primaju kikiće od 4 godine naviše.
    Nagovarali smo ga tjedan dana i dijete napokon pristalo.
    Kupili mu i neku opremicu...
    Jučer je išao drugi put da bi nam trener rekao kako on samo stoji na golu, kako ne kuži protivničku stranu, kako nije za to! :shock:
    Malecki šuta loptu po parku, prilično je spretan i prilično zadovoljan treningom, a sad mora odustati!
    Pa zar ih u vrtiću pripremaju za Ligu prvaka!
    Jel' nije pohvalno da dijete uopće hoće ići, pa tek mu je drugi put i naravno da još ne kuži 'naš gol, njihov gol'!
    Jel' nije njihova uloga razvijati sportski duh pa ma kako uspješno bilo!
    Razumjela bih da se dijete krevelji, zaziva roditelje, lijepi za trenera, ali od drugi put nije shvatio pravila nogometa - zaključak: nije za nogomet !
    U nekim vrtićima imaju sportsku grupu, pa uče o svemu općenito i malo, što mi je pametnije!
    Ja sam smatrala da je i ovo slično, s naglaskom na nogomet, a kad ono - nogometna akadamija - mo'š mislit!
    I sad?
    Kud s kikićem od 4,5? I kako djetetu objasniti!
    Tjedan smo ga nagovarali i sad kad je pristao i ide zaista s guštom, što reći - čuj ti ipak nemoj ići? Pitat će me - zašto!
    Kakav sam ja roditelj - malo idi, malo nemoj!
    Ili da mu velim - trener te neće :shock: !
    Sorry na ovolikom postu, ali baš sam depra!
    Ako ima već slična tema, nek' moderatorica prebaci!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

trener je idiot, kad moram tako reći.

normalno da ne kuži protivničku stranu kad ima 4,5 godine. premali su još za percepciju timske igre - jedino što mogu je natjeravati loptu po terenu bez ikakvog smisla, i na taj način se zabavljati.

a ne znam šta bi ti rekla, i mene si rastužila . ako već imaju nogometnu grupu u vrtiću (a definitivno su premali za taj sport) onda mi nije jasno da nekoga mogu izbaciti iz nje. :shock:

al' možda će marival imati neki pametniji savjet od mene. 8)

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=asc&start=250

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

podižem malo, jer me stvarno zanima kako postupiti u ovakvoj situaciji - što biste vi rekli svom djetetu?
    mislim da bi ja ipak razgovarala s trenerom i ako treba ravnateljicom vrtića. :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih nikad upisala dijete u sportski vrtic jer sam na tekmi izmedju dva vrtica uvidjela sto to zapravo znaci.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma nije to sportski vrtić, samo imaju za dečke nogometnu grupu (neki vrtići imaju sportsku grupu što mi je prihvatljivije!).
    Meni je taj natjecateljski duh i OK za stariju djecu, čak školarce, ali za kikiće 4,5 godine treba samo malo sportske discipline kako bi se pozitivno usmjerila energija i neke sportske osnove.
    A on njih tretira k'o profiće!
    Nisam mu ništa rekla jer mi odmah knedla stala u grlu, ali danas ću o tome porazgovarati s tetom.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Trener ima veći broj cipela nego IQ.
    Prošli tjedan je u našem vrtiću bila olimpijada i moj Karlo je igrao nogomet. Trči ko lud, probija se, oduzima loptu i GoooL! Kad ono auto-gol. Ništa zato, svi plješću, bodre ga. Također ima 4,5 god.
    Trenera roditelji trebaju malo spustiti na zemlju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

M. navodno ne trči za loptom, nego stoji.
    Kad sam ga pitala zašto, odgovorio mi da su veliki brzo trčali pa se bojao da će ga srušiti.
    Onda ga trener stavio za golmana pa je, veli, morao stajati.
    Mislim, očito se ne snalazi još, ali zar to i nije bit svega da ga trener usmjeri pa bi se valjda pomaknuo za dva mjeseca.
    Tek je dva puta išao, ali išao je s voljom!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sve je to postalo jako jadno. DAnas sam na poslu razgovarala sa jednim starijim iskusnim psihologom ogorčenim činjenicom da rekreacija odumire i protjerana je u smrdljive teretane,a uzgajaju se neki hiperljudi koji jedini imaju "priliku" biti sportaši, nehumano sposobni ili nehumano nadrilani-ko Phelps.. TO nije iskonska poanta sporta. Spartanski čovjek postaje lizalica s glavom ko torba i nerazvijenim tijelom-jer mu se u VRTIĆU sugerira da ej sport samo za neke "posebne".Jadno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj juraj je ove godine krenuo na nogomet. i stvarno su smiješni - čini mi se ponekad da svi igraju protiv svih - kakva ekipa, kakva taktika, svi jurcaju samo za loptom.
    a kad je drugi put došao na trening, trener ga je postavio u obranu i rekao mu je gdje je njegovo mjesto. i on je to doslovno shvatio i nije se s tog mjesta pomaknuo cijelu utakmicu. tako da nije ništa neobično da tvoj maleni stoji i ne miče se kad krene stampedo ovih jurećih.
    dok on ima volje i želje da trči, i to u nekom vrtiću, u nekakvoj sportskoj grupi - suludo je to mu ne omogućiti.
    trener je sigurno nekakav isfrustrirani propali sportaš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ne bih nikad upisala dijete u sportski vrtic jer sam na tekmi izmedju dva vrtica uvidjela sto to zapravo znaci.
    Ne znam sto si konkretno vidjela, jer mi nemamo nikakve tekme iako idemo vec trecu godinu u sportsku grupu.
    I kad bi opet birala izabrala bi sportsku grupu jer su nam se poklopile odlične tete popraćene dodatnim vježbanjem.

I veliki je plus prevencija baš ovog što se dešava djetetu od miloc, teta uskace u trenucima kad dijete jos ne kuzi, ne da mu se, ne želi, uplašeno je ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •