Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 333

Tema: izlazak bebe iz rodilišta????

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno izlazak bebe iz rodilišta????

Pomalo me bombardiraju svakakvim savijetima u zadnje vrijeme vezano za temu "u čemu iznjeti bebu iz rodilišta" ja sam pripremila autosjedalicu, iako me pomalo strah da joj možda neće biti zima u njoj bar dok ne dođemo do auta... neki govore da bi onaj starinski jastuk bio bolja alternativa al, koliko sam čula on se ni ne koristi u zadnje vrijeme pogotovo jer ne može u autosijedalicu (a ne bi ju baš vozala na svojim rukama).. nosiljka???
    Molim one sa iskustvom da mi pomognu riješiti dilemu.. termin mi je početkom 10 mj. tak da vjerujem da će biti dosta hladno jer već i je...
    hvala....

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

apsolutno autosjedalica. ako te strah da je bebi zima, a ti ju pokrij toplom dekicom dok dođete u auto.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako si pripremila autosjedalicu, sve si probleme riješila. Toplo ćeš obući bebicu (najvjerojatnije će to napraviti sestra koja će ti dati i neke završne upute oko bebice) i lijepo je smjestiti u AS. Osoba koja dolazi po vas svakako može doći autom skoro na sam ulaz bolnice, nema puno hodanja, bez brige.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

SAMO i ISKLJUCIVO autosjedalica.
    sve ostalo ne pruza dovoljnu zastitu.
    napisat ce ti autosjedalicarke vise.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo L nosili u AS. A tako smo ga toplo obukli i navili grijanje u autu da se jadno dijete preznojilo do kuće.
    Mama i svekrva su navaljivale da držim dijete u rukama jer je tako najsigurniji, svekrva je čula da je jedno dijete od AS postalo grbavo :shock: srećom, ja ignoriram i jednu i drugu kad mi počnu s tim bedastoćama

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala!! sad mi je lakše ustrajati u prvotnoj odluci!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi smo prije 3 tjedna izlazili iz splitskog rodilišta i kada je sestra koja je iznosila bebu iz rodilišta ugledala mm sa autosjedalicom rekla je da beba ni slučajno ne smije u autosjedalicu jer da je još premala nego da ide isključivo u tatine ruke (?!). Kako mi je starija kćer već poletila u zagrljaj nisam se htjela upuštati u rasprave da kako ona zamišlja da mi autom dođemo do kuće nego smo fino bebu nakon što ju je predala vezali u autosjedalicu i mirno i sigurno otišli našoj kući.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do auta na rukama , u autu u autosjedalici.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

u as-u obukli ga malo toplije i kapicu zavezali u sjedalicu.nikakvih problema sa sestrom.tako su mali da na rukama nebi ni da se može.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

iza kapice ,

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    svekrva je čula da je jedno dijete od AS postalo grbavo ...
    Ja ću poludit na ovakve očajne dezinformacije

I na needucirane sestre koje na otpustu uvjeravaju roditelje da je dijete najsigurnije na rukama...aaaaaaaaaaaaaaaaaa.....grrrrrrrrrrrrrrrr. ...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :smajlić-lupa-glavom-u-zid:

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni sestra nije htjela dati bebu dok nisam donjela jastuk i mnoge tate su morale ici po jastuke ak zele bebu doma :?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa
    meni sestra nije htjela dati bebu dok nisam donjela jastuk i mnoge tate su morale ici po jastuke ak zele bebu doma :?
    Gdje to? U kojem rodilištu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma moš mislit. Otkud im to pravo?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ovo je strašno... ostala sam bez teksta..

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene je sestra na SD pitala gdje nam je jastuk (začuđeno, ne agresivno). Pa je muž otišao i donio jastuk. Nakraju smo ga iz rodilišta do auta iznijeli u u jastuku u nosiljci iz kolica.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja nema ni jastuka niti nosiljku niti sam ih planirala uzimati jer mi se čini kao nepotreban trošak.. mislim... uzeti jastuk samo zato da dijete prvi put iznesem iz bolnice.. nema mi smisla..

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jastuci mi nikad neće bit jasni, to me podsjeća na davna vezivanja djeteta da se ne mrda.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na svetom duhu su trazili jastuk :?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

na svetom duhu su trazili jastuk :?
    XXX :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam dala jastuk i kad sam izasla skinula mali je bio znojan ko da sam ga kupala

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače sam popustljiva osoba i ne volim se svađati i dokazivati, ali jao, jao onoj sestri koja mi bude rekla da neću dobit bebu ako je ne mislim vozit u jastuku!

Potpis: militantna Rodina autosjedaličarka

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam rodila na SD u srpnju i bez problema smo iznjeli P u AS. Izgleda da si naletila na neku old school

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo stariju uzeli kući u košari od kolica, a mlađu u AS

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma, da ne bi oni nekom branili da vodi svoje vlastito dijete doma u autosjedalici. I onda ti reci policajcu da ti je sestra zabranila AS (kad više konačno počnu kažnjavati takve stvari).
    Pa u Austriji npr. ne možeš ni izaći iz rodilišta bez autosjedalice.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni puno lipše u jastuku iznit bebu, a jastuk možeš i posli koristit ne samo za iznit bebu.
    Meni to strašno ružno izgleda kako roditelji nose bebu u toj AS, nema nikakve intime ništa lipo u tome nego onako nose tu mrvicu slatku kao neku košaru i mlataraju po zraku... Ovako u jastuku lipo majka ili otac, koji je jedva dočekao primiti svoje zlato u ruke, nosi svoju bebicu doma!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma da... prekrasno! I onda zamisli kako beba mlatara po zraku ako se nedobog nešto dogodi
    Neš ti prisnosti sa djetetom u jastuku. Ako ti je do prisnosti iznesi ju na rukama bez jastuka i stavi u AS u autu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Anbo prvotno napisa
    Meni puno lipše u jastuku iznit bebu, a jastuk možeš i posli koristit ne samo za iznit bebu.
    Meni to strašno ružno izgleda kako roditelji nose bebu u toj AS, nema nikakve intime ništa lipo u tome nego onako nose tu mrvicu slatku kao neku košaru i mlataraju po zraku... Ovako u jastuku lipo majka ili otac, koji je jedva dočekao primiti svoje zlato u ruke, nosi svoju bebicu doma!!!!
    i meni je ružno vidjeti kako roditelji nose bebu u AS. meni je to nekako za u auto, a ne za nosanje. isto mi je ljepše kad se beba nosi ko zamotuljak. mislim, ako roditelji stanuju preko puta rodilišta pa se prošetaju sa zamotuljkom u rukama do doma. ako , kao većina roditelja, ipak moraju s bebom u auto, ne vidim drugo rješenje osim AS...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anbo, razumijem što hoćeš reći, ali nadam se, jako se nadam da ne misliš da beba radi ljepote trenutka treba i u autu biti mami na rukama u jastuku!?

Molim te, razuvjeri me i reci da znaš kako za sigurnu vožnju nema alternative osim vožnje u odgovarajućoj autosjedalici i da se ovaj tvoj komentar odnosio samo na relaciju vrata od rodilišta - vrata od auta

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo malca iznjeli u jastuku, u autu je bio u AS. Moja mama je inzistirala da sjedi iza s njim, a njoj je tesko proturijecit. Negdje na pola puta malisa je poceo plakati i ona ga je izvadila iz AS i drzala na rukama, Ja sam bila luda zbog toga, molila sam ju da ga vrati u sjedalicu ali ona je jednostavno preteska osoba da bi joj se objasnilo, a bili smo na autoputu i nismo mogli stati. Ja sam plakala cijelim putem, sto zbog hormona, sto zbog toga. Jako sam joj to zamjerila.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U Osijeku uopće ne sugeriraju kako ćeš iznijeti bebu van, bit će da ih nije briga

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Potpis: militantna Rodina autosjedaličarka
    e, ovako ću se i ja potpisati

moje dijete će se uvijek i isključivo voziti u AS!
    od rodilišta do doma imam 3 minute vožnje, ali nema šanse da ju držim na rukama!!!
    i još uvijek mi nije jasno kako većina ljudi ne shvaća koliko je beba u AS sigurnija u odnosu na bilo što drugo!

a da mi je vidjeti nekoga da mi kaže da mi neda dijete, jer ga vozim doma na najsigurniji mogući način! pih!

inače, mene moja sveki pokušala nagovoriti da kad idemo doma bebicu držim na rukama (jer je tako najsigurnije, pa ona je tako nosila mm-a ) na što nisam ništa uspjela ništa odgovoriti, jer joj je mm rekao: nemoj se ni pokušavati raspravljati oko toga
    i sad sam mu dala rodinu brošuru i zadužila ga da joj objasni.... jer kad je sigurnost mog djeteta u pitanju, kompromisa nema

i da ne mislite da ogovarm sveki, inače je stvarno super, al ne kuži te neke "novitete" koji su došli otkad su njena djeca bila mala

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da ... ja sam svoju svekrvu kulturno skinila... svako ima pravo na mišljenje al moje dijete se vozi u autosjedalici,.. a za izlazak iz bolnice sad mi je manje bitno , može i u dekici, bitno da joj nije hladno... ne odustajte od svojih odluka ... vi znate najbolje..

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam bila beskrajno ljuta kad je MD došao po nas sa košarom od kolica a ne sa AS kako smo se dogovorili (tj. ja inzistirala)
    Rekao je da je on u ta tri dana proučio upute i zna vezati košaru u autu što se ispostavilo da nije istina pa smo 10 min stajali na snijegu

neću mu to zaboravit

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa
    ja sam bila beskrajno ljuta kad je MD došao po nas sa košarom od kolica a ne sa AS kako smo se dogovorili (tj. ja inzistirala)
    mogu samo tužno potpisat
    X

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MM je došao i sa AS i sa košarom.

(beba je bila stvarno mala pa nas je bila frka da "neće stat" u AS, ali stala je... )

Datum pristupanja
    Aug 2006

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

malo pile slatko!
    sjedalica je veća od nje, ali ono metar veća

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme sweety

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako te strah da će bebi biti zima, možeš ju iznijeti na rukama/u dekici/u jastuku, pa je u autu prebaciti u fiksiranu AS.

BTW, i mene je u Vž rodilištu sestra pokušala uvjeriti kako se "beba ne smije u tome voziti, nego mora biti na ravnome, u košari ili jastuku". Odustala je kad sam tražila da zove pedijatricu. Ali jedan tata prije nas je oitšao natrag doma po jastuk, MM ga je vidio dok nas je čekao .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim... :shock: ovako mi ispadaju oci kad cujem kako su te sestre neobrazovane i kako si uzimaju za pravo odredivat kako i u cemu dijete treba van iz rodilista i kao "nece dati dijete dok ne donesu jastuk" :shock:

Ma ima da je....jos pod utjecajem hormona,mislim da bih je odalamila

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moram priznat da i meni malo čudno izgleda sitna beba u autosjedalici, nekako neprirodno. Iako se slažem da za vožnju u autu treba definitivno koristiti autosjedalicu.
    Moja dilema je: vozit ću se autom od rodilišta do luke (nekih desetak minuta) pa onda 2 sata trajektom pa opet do doma nekih pet minuta.
    Za tih niti pola sata vožnje nemam namjeru uzimat autosjedalicu nego će MM donit samo košaru i jastuk.
    mišljenja?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj astral prvotno napisa
    Za tih niti pola sata vožnje nemam namjeru uzimat autosjedalicu nego će MM donit samo košaru i jastuk.
    mišljenja?
    bez komentara :shock:

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj astral prvotno napisa
    mišljenja?
    bez komentara :shock:
    :?
    A, mislim, nije mu baš jednostavno nosit i jedno i drugo a da mi beba stoji u trajektu dvi ure u AS mi je malo puno.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

NIKAD ne bih dijete stavila u auto bez sjedalice, ni minutu a kamoli pola sata. najviše se nesreća i onako događa u gradskoj vožnji, pri malim brzinama. mm je jednom izlazio s parkinga ispred kuće i tip se nabio u njega. auto totalka, mm hvala bogu, samo manje ozljede.
    ako je tm teško donijeti sve nek radije donese autosjedalicu i jastuk, pa dijete na trajektu držite u rukama u jastuku, ako misliš da mu je previše dugo biti u sjedalici...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Astral, u autu neka dijete bude u sjedalici, van auta je drži u jastuku ako ti je tako zgodnije i košara ti uopće ne treba

Molim te, nikad nemoj razmišljati na način "neće se ništa dogoditi za pola sata vožnje" jer kao što stalno naglašavamo, najviše nesreća se ljudima dogodi u kratkim gradskim vožnjama pri relativno malim brzinama. A za nevezano nježno novorođenče sudar i pri najmanjoj brzini može imati vrlo opasne posljedice. Imaj to na umu, pliz, čuvaj svoje dijete

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prvo dijete iznjeli smo iz rodilišta u jastuku na radost baka i onda izvadili i stavili u AS.Drugo dijete također samo bez baka I nama su svašta govorili da treba beba biti u košari i sl.Za drugo dijete sam u 37 tj. namontirala AS i čekala porod i nikakva košara nije dolazila u obzir jer je već u autu druga AS i iza ne stane skoro ništa

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

8)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mia stigla , iznjeta u autosijedalici nije bilo niakvih problema,, hvala svima na savijetima i sretno!! :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

čestitam!!! :D

Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •