Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 333

Tema: izlazak bebe iz rodilišta????

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za izlazak s prvim djetetom nisam imala nikakvog utjecaja kaj će mi donijeti moja mama, tak da je sretna bakica stigla s jastukom i košarom
    Napominjem da jastuk dan danas nemrem smisliti
    Za ovo dijete koje trebam roditi u 1. mj. sam pripremila AS i skafander, jastuk neću ni na slici. Mislim da bude to o.k., kaj vi mislite?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa
    Za ovo dijete koje trebam roditi u 1. mj. sam pripremila AS i skafander, jastuk neću ni na slici. Mislim da bude to o.k., kaj vi mislite?
    Moje mišljenje ti je ovako. Ili nosi bebu do auta u skafanderu, tamo ju svuci u (piđamicu?) stavi u AS i pokrij.
    Ili nosite AS i odmah stavite bebu unutra (bez skafandera), dobro ju pokrijte, zašuškajte i nosite u auto, pa tamo učvrstite sjedalicu.
    To je zato jer ju nećete pravilno moći zavezati u autosjedalici ako na sebi ima debeli skafander

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala! Znači, moja ideja je barem načelno o.k. :D :D :D

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mi smo s našim sitnim mišekom išli iz rodilišta u AS, rastopim se svaki put kad ga vidim onak malog u toj sjedalici . A u AS ga je nakon oblačenja u rodilištu smjestila i zavezala sestra, tak da s te strane nismo imali nikakvih problema i ne mogu vjerovat kaj čitam, kakve komentare si pojedine sestre dopuštaju! Ja se nadam da im mame/tate odgovore kaj ih ide??!

Ugodno me iznenadilo kaj sam vidla da skoro svi tate po bebe dolaze s auto-sjedalicam. A ugodno sam se iznenadila i neki dan kad smo bili na pregledu kukića, došli smo s kolicima pa sam malca u ordinaciju unijela u košari, nakon čega nam je doktor (misleći da smo s autom) pristojno rekao da ga ubuduće vozimo u jajastoj AS jer je dopuštena od prvog dana djetetova života .
    Kaj se tiče jastuka, mi ga imamo i koristimo da u njemu spava, bilo po doma, bilo u košari u kolicima, pošto je hladnjikavo, a i bebe vole taj neki svoj mali siguran prostor. Dok je u rukama ili na prsima, onda se naravno mazimo bez jastuka

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Postoje skafanderici i vrece koji izmedju nogu imaju prorez za pojas od autosjedalice. Npr. "andjeosko gnijezdo" iz Laredoute-a ili ovo u Neckermannu: LINK

anchie76 editirala link

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ispricavam se na uzasno dugom linku
    E da, ovo iz Neckermann-a sada mozete dobiti 25% jeftinije, vidjela sam na pocetnoj stranici Roda kod koji se upise prilikom narudzbe iz kataloga Moja beba!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

postoje i skafanderi za MC cabriofix koji imaju rupe i za gornje i za donji pojas. za ostale as ne znam jer smo mi tu koristili

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo bebu iz rodilišta donijeli u autosjedalici pokrivenog dekicom, a tako ga mislimo i voziti na preglede i zimske vožnje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam odlučila svoje dijete iznjeti u jastučiću i na rukama,sada će se vjerovatno sve mame zgroziti ali nemaju svi mogućnosti da kupe auto sjedalicu ili nemaju svi auto,nego će nekog moliti da dođe u bolnicu po dijete.Mi imamo auto ali ja sam odlučila da autosjedalicu kupim kasnije jel i tako prvi mjeseci neću se nigdje voziti sa svojim djetetom.Zato mi se kosa diže od onih komentara da kakve su to roditelji koji neće ovo ili ono za dijete,mislim da svako svom djetetu želi najbolje ali nemaju svi mogućnosti,zato neka ljudi rade onako kako mogu i hoće.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj panda32 prvotno napisa
    Ja sam odlučila svoje dijete iznjeti u jastučiću i na rukama,sada će se vjerovatno sve mame zgroziti ali nemaju svi mogućnosti da kupe auto sjedalicu ili nemaju svi auto,nego će nekog moliti da dođe u bolnicu po dijete.Mi imamo auto ali ja sam odlučila da autosjedalicu kupim kasnije jel i tako prvi mjeseci neću se nigdje voziti sa svojim djetetom.Zato mi se kosa diže od onih komentara da kakve su to roditelji koji neće ovo ili ono za dijete,mislim da svako svom djetetu želi najbolje ali nemaju svi mogućnosti,zato neka ljudi rade onako kako mogu i hoće.
    možda možeš posuditi autosjedalicu?! sigurno barem neko koga poznaš svoje dijete vozi u autosjedalici (bar se nadam)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

panda23

tu prvu AS ćeš koristiti godinu dana otprilike. Trebat će ti sigurno. PA vozit ćete se autom, zar ne?
    Probaj od nekog posuditi...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi gdje god krenemo pa bebača nosimo u toj AS, svi pitaju: a jel smije on u to?
    ljudi su fakat neinformirani :shock:

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naša kćer je jedan sat po porodu transportirana na Rebro u pokretnom inkubatoru.
    U dobi od tri tjedna letjela je avionom na operaciju u Njemačku,bila je stabilna.Tehničar i liječnik iz bolnice u Njemačkoj su došli po nju na odjel sa autosjedalicom,pravilno je zavezali i tako transportirali.
    Nakon tri tjedna i operacije srca vraćala se avionom u ZG,na kisiku i tada je također bila propisno vezana u autosjedalici.
    Kad su nas konačno nakon osam tjedana otpustili kući zamotala sam ju u dekicu i odnijela do auta.Tamo nas je čekala(pogađate već )pravilno vezana autosjedalica i odvezli se kući.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

panda32, ako se grozis na komentare, pogledaj si drugi filmic na ovom sajtu pa onda odluci na sta ces se vise zgrazati.

http://www.nemyslis-zaplatis.cz/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mikka odličan link
    proslediću ga celoj familiji koja na naše insisitiranje na AS

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam svojima pokazala pa su onda još više

kažu da crno razmišljam i nije im jasno zašto mislim da će se baš nama dogoditi nesreća?!
    ja mislim da neće, ali ako se ne daj bože ikad nešto dogodi, ne znam kako bih cijeli život živjela znajući da bi AS mom djtetu spasila život a ja je nisam koristila

još veća nebuloza je koristiti AS samo za 'na put' a po gradu ne?! nesreće u gradu su najčešće a posljedice

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne idem ni ja s tim da ce nama dogoditi nesreca, onda ne bi ni iz kuce izlazila. najbolja fora koju mi moji govore je, kao, pa pazit cemo, sta ti mislis kakvi smo mi vozaci . ja sam sama sebi najbolji vozac kojeg poznam, pa ne bojim se ja zbog sebe, nego kad znam kakvih se sve vozaca moze naci na cesti.. brrr.

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mikka - hvala na ovom linku!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da je bilo o tome govora na ovom topicu Još jedna reklama: nije za one tankih živaca
    i stvarno i nije jasno kako netko nakon gledanja takvih spotova može dijete ne staviti u AS

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam odlučila svoje dijete iznjeti u jastučiću i na rukama,
    sada će se vjerovatno sve mame zgroziti ali nemaju svi mogućnosti da kupe auto sjedalicu ili nemaju svi auto,
    nego će nekog moliti da dođe u bolnicu po dijete.
    Mi imamo auto ali ja sam odlučila da autosjedalicu kupim kasnije jel i tako prvi mjeseci neću se nigdje voziti sa svojim djetetom.
    Zato mi se kosa diže od onih komentara da kakve su to roditelji koji neće ovo ili ono za dijete,
    mislim da svako svom djetetu želi najbolje ali nemaju svi mogućnosti,
    zato neka ljudi rade onako kako mogu i hoće.
    ako si ti uzimaš slobodu raditi onako kako hoćeš
    uzet ću si i ja malo slobode reći što mislim

ako imate novaca za auto, registraciju, osiguranje, servis, porez svake godine i svaki mjesec za benzin
    onda imate i za autosjedalicu

a tebi nek se slobodno digne kosa na moj komentar
    the feeling is mutual

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako si u zg ja ti posudim AS za izlazak iz rodilista.

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi smo išli u AS i tko god si ju može priuštiti toplo preporučam

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sanjaneo, AS nije nešto što si možeš priuštiti, on je must have, moje razmišljanje je kao i imgino, ako možeš "uzdržavati" auto gotovo sam 100% sigurna da si možeš kupiti i AS, da ne spominjem sve one bliske koji pitaju što vam za dijete treba... Na kraju krajeva, svi imamo neke kartice, čekove i zadužujemo se za puno banalnije stvari.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidiš, Frida je dala baš dobru ideju: svi koji ti se nude nešto kupiti, nek umjesto sitnica skupe za jednu AS.
    Radije bez kolica, ali s AS. Ona ti je važnija.

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma znam, ja bez AS ne bi bila ni trenutka. iskreno rađe bi ja bila gladna nego ne kupila. samo sam se osvrnula na jedan gore komentar. a čula sam mnogo t5akvih tipa: ma šta će nam to. moj petar je od prvog dana u AS i niti ne razmišljam o nekoj drugoj soluciji. isto tako i da nemam auto te da netko drugi dolazi po nas svejedno bi ju kupila

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa da, a u ovakvom slučaju kad netko nema auto a doći će po nju, pa može se posuditi za taj 1x sjedalica

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

malo sam pobrkala lončiće, ali u svakom slučaju, može se kupiti i rabljena AS za male novce (ima ih preko oglasnika mali milijun), samo se treba pripaziti koliko je stara i od koga je

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ima i već pregledanih AS na rodinim rasprodajama
    vrlo povoljno

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi nikud ne mrdamo bez AS. Kaj se tiče (ne)imanja novaca za kupnju, potpisujem Imago i Willow, može se kupiti pregledana rabljena ili posuditi od nekoga čija je beba 'prerasla' tu prvu AS, ili delegirati rodbinu da skupe lovu i kupe zajedno.
    A tko ne uspije izvesti ništa od navedenog, svakako će dobiti 2300kn od države za bebicu, pa nemre reć da nema za AS - znam da beba treba puno toga i da ti novci brzo planu, ali nek mi Panda ili netko objasni kaj je preče od sigurnosti.

PS.Pogledala sam mikkin link, srce mi se stislo i skoro sam se rastulila. Odkad smo dobili pišulinca, postala sam očajno osjetljiva na šokantne prizore. :/

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

PPS. Pogledala sam i ostale reklame, trebali bi naši puštat ovakve šokovite prizore, a ne one ''suptilne'' reklame gdje krv zamjenjuje crveni lak za nokte ili farba na jumbo-plakatu . Jedna kampanja s ovakvim prizorima kolica koja lete po cesti ili bebe koja trepće ispod razbijene šajbe emitirana nekoliko puta tamo negdi oko Dnevnika začepilo bi usta pola nevjernih Toma, ko može ostat ravnodušan na takve prizore . Em bi imalo efekta jer bi se o tome pričalo, em zato kaj bi djelovalo edukativno.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

baš sam škicnula oglasnik, rabljena AS ima već od 100 kuna

pa da si netko toliko ne može priuštiti, a i da ne može, ima valjda i rodbinu i prijatelje pa nek skupe barem za rabljenu

mi smo dali više novaca za AS nego kolica
    (kupili novu AS sa isofix bazom, a kolica rabljena )

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Mi smo malca iznjeli u jastuku, u autu je bio u AS. Moja mama je inzistirala da sjedi iza s njim, a njoj je tesko proturijecit. Negdje na pola puta malisa je poceo plakati i ona ga je izvadila iz AS i drzala na rukama, Ja sam bila luda zbog toga, molila sam ju da ga vrati u sjedalicu ali ona je jednostavno preteska osoba da bi joj se objasnilo, a bili smo na autoputu i nismo mogli stati. Ja sam plakala cijelim putem, sto zbog hormona, sto zbog toga. Jako sam joj to zamjerila.
    Vidim ja da neki imaju problem sa sestrama, neki s AS, a neki (za ne povjerovati) s mamama...strava

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U nasoj prvoj as vozi se vec trece dijete,prelazi iz ruke u ruku , besplatno dok joj ne prode rok trajanja od 5 godina.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo mene ponovno na mom postu... pitanje.. a šta ak dijete neće u autosjedalicu.. mia ima sad 3 mj. i u autu se iključivo vuzi u mojim rukama, a autosjedalica pokraj nas,..ak ju atavim podivlja..i neće se smiri dok ju ne uzmem..

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sunčica vk

Kad se od rodjenja voze u autosjedalici ne deru se, a ako se deru mozda nisu dobro stavljeni, pa to otklonis pa ih malo zabavis s igrackom, pa pjevas neku pjesmicu... ustvari sve je bolje od riskiranja djetetovog zivota.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sunčica vk prvotno napisa
    evo mene ponovno na mom postu... pitanje.. a šta ak dijete neće u autosjedalicu.. mia ima sad 3 mj. i u autu se iključivo vuzi u mojim rukama, a autosjedalica pokraj nas,..ak ju atavim podivlja..i neće se smiri dok ju ne uzmem..
    Pa ti si roditelj, i odlučuješ da li mora ili ne mora. Može ona da neće, ali ako mora onda mora.
    Stavi na vagu šta je gore: posledice eventualne nesreće ili njene suze.
    Ja sam za svoje dete odlučila da MORA (a koliko znam tebe i zakon obavezuje, kod nas nije zakonom obavezno vezivanje dece ali svejedno moje dete MORA biti vezano).

I moja je vrištala i plakala i gušila se prvih par meseci. Ali nije bilo druge opcije. Ili je u AS ili idemo peške. Vozili smo se samo kad je nužno, do doktora i tako to. Sve ostalo smo šetali.
    Pa je počela malo manje da plače, pa sam uspevala nekako da je zabavim. I dan danas, a uskoro će 2 godine ne smem da pođem u vožnju dužu od 10 minuta bez igračaka, slikovnica i sve moguće zabave.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

.. a šta ak dijete neće u autosjedalicu.. ..
    roditelj je odgovoran za sigurnost djeteta. ako se desi sudar i dijete izleti kroz prozor, ti ćeš snositi odgovornost.

evo pitanje za tebe: da imaš dijete od 12 mjeseci koje je tek prohodalo, da li bi ga pustila da samo prelazi prometnu cestu? ili bi ga držala za ruku/nosila unatoč njegovom protivljenju?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj probala sam ja i igračke i sve i svašta al ta mala je tvrdoglava....na mamu toliko vrišti da ostane bez zraka....i na kraju šta ću odsutanem...svjesna sam rizika al.. ne mogu je slušat takvu...

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa odustani od voznje
    i vozi je kad je bolje volje
    i na kratke relacije
    pa ce se naviknuti

mali koraci i ne popustaj jer sigurnost je najbitnija

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i najmanji sudar joj može ugroziti život

tvoje ruke su ništa
    i da si Konan, ne bi ju spasila

ja sam se kreveljila, zveckala .... pričala
    sa vremenom se navikla biti na miru

puno je lakše naučiti odmalena dijete na AS, nego kasnije kad se može i samo otkopčati

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Suncice kad shvatis sljedecu stvar - neces imati vise dilema sto ti je ciniti.

Od plakanja (koliko god strasno bilo) jos nitko nije umro. Od ne bivanja u autosjedalici je umrlo dosta djece.

To je isto kao da dopustas da se igra sa strujom jer vristi kad je maknes. Razlike nema. Riskiras djetetov zivot zbog njenog plakanja. Cijena je prevelika

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

7/10 beba bi bilo danas živo da su im roditelji koristili AS
    7/10 beba ne bi trebalo biti hospitalizirano sa teškim ozljedama da su im roditelji koristili AS

to su ti statistike
    ozbiljno ugrožavaš život svojoj bebi , držeći je u naručju

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo i mene s jednom mrziteljicom autosjedalice.

od prvog dana vozim je ISKLJUČIVO u AS, zabavljam je svim i svačim, i sve to super ide nekih 10 min do max pola sata. nakon toga...koma. kad moramo na put koji inače traje 2 sata nama traje oko 4 sata, malo se vozimo pa se malo odmaramo, pa se opet malo vozimo i tako malo pomalo stižemo do cilja.

kad smo same u autu ona uglavnom plače, ponekad počne odmah, ponekad nakon 15ak minuta. isto stanemo, smirim je, nastavimo. ako mi se žuri onda je pustim da plače (i ja plačem s njom). ali je poslije moram smirivati po 20minuta...

mislila sam da će se situacija promijeniti kad je prebacimo u veću AS, kao gledat će kroz prozor, prema naprijed...bla bla, bit će joj zanimljivije. moram reći da sam bila jako u krivu

ona se ne voli voziti i gotovo. nekad će zavoljeti (nadam se). do tada izbjegavam koliko mogu, a kad ne mogu...ne mogu.

Ali bez AS, ni u ludilu. kad počne vrištati pa je poželim uzeti u ruke odmah vidim one reklame s prometnim nesrećama, i djeci koja lete kroz šajbu...i prože me volja

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja imam problema oko vožnje bebe iz rodilišta u autosjedalici. Naime MM neće ni čuti da stavim bebu u AS. Pokazivala sam mu video-clipove o vožnji sa i bez AS, čak sam mu i natuknula da se plaća kazna ako nas zaustavi policija ali ne mogu ga razuvjeriti - nema šanse. MM je kupio jastuk i košaru i u tome će se naše dijete voziti do doma.
    Još da stvar bude najgora i buduća kuma našem djetetu mu sugreira da tako malo dijete ne smije u AS.
    Ja nisam tog mišljenja i želim od prvog dana dijete voziti u AS ali MM nikako da popusti.
    Ovaj put ću izgleda ja morati popustiti
    Ne znam što napraviti???
    Samo da vas pitam, u slučaju da MM ne popusti što obući djetetu ispod tog nesretnog jastuka, a da mu bude ugodno (termin 27.03)?

Hvala i držite mi fige....

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja bih lijepo njemu rekla da ću ja onda naručit nekog drugog da dođe po nas u rodilište. Ili taxi. Kod AS nema odstupanja kod mene. I točka. Uostalom, kod nekih stvari se njega ni ne pita. JA odlučujem jer se i ja informiram i educiram.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi kupili AS i u tome planiramo izaći iz bolnice. Okolina se zgraža, proglasili nas nenormalnima jer ćemo dijete ugurati u to čudo.
    Kao pa za to kratko vrijeme neće biti ništa ako ga držimo u jastuku, u AS će bebi biti hladno, kičmu će si iskrivit, itd.
    spominjem im i zakone i propise, al džabe sav trud.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja više ništa ne objašnjavam. To je tako i točka. Vide oni da me ne mogu uvjerit kao što ne mogu ni ja njih pa odustanemo od međusobnog uvjeravanja

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih lijepo njemu rekla da ću ja onda naručit nekog drugog da dođe po nas u rodilište. Ili taxi. Kod AS nema odstupanja kod mene. I točka. Uostalom, kod nekih stvari se njega ni ne pita. JA odlučujem jer se i ja informiram i educiram.
    X
    Objasni mu ponovno i ne odstupaj.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Ja više ništa ne objašnjavam. To je tako i točka. Vide oni da me ne mogu uvjerit kao što ne mogu ni ja njih pa odustanemo od međusobnog uvjeravanja
    Na ovom putu sam i ja... Dodam zakon je takav i za nesreću je dovoljna i sekunda, i trudim se da me ne dira, ali što ljudi znaju biti naporni, to je prestrašno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Martinela, pitaj ga jel se on ne boji fatalnih posljedica za dijete u slučaju da se nešto desi na putu kući, i jel bi si mogao oprostiti što nije dijete bilo u AS? I kada je misli počet voziti u autosjedalici ako mu je neprihvatljivo iz rodilišta - pitaj ga.

Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •