Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 415

Tema: Neće obuć jaknu, a vani zima

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

No, priznat ćeš kako je neoblačenje jakne ili pretrčavanje ulice ipak različito jedno od drugoga.
    I mislim kako dijete jako dobro prepozna kada "ne" znači NE.
    I, vjeruj, u takvim situacijama ni dijete ne proturječi. Jer osjeti vibru i u glasu i u ponašanju. A mislim kako se ta "vibra" ne može umjetno proizvesti nego se javlja samo u takvim situacijama kakve si opisala.

Iako...
    Ja svojoj djeci ovih dana uopće ni ne oblačim jakne, hodaju u vesticama.
    A vidim da vi već i o kapama pričate.

Ali se borimo s nekim drugim stvarima...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    No, priznat ćeš kako je neoblačenje jakne ili pretrčavanje ulice ipak različito jedno od drugoga.
    Naravno zato sam i napisala za bitne stvari, meni jakna na -10 jest bitna no na + 15 i nije...

I mislim kako dijete jako dobro prepozna kada "ne" znači NE.
    I, vjeruj, u takvim situacijama ni dijete ne proturječi. Jer osjeti vibru i u glasu i u ponašanju. A mislim kako se ta "vibra" ne može umjetno proizvesti nego se javlja samo u takvim situacijama kakve si opisala.
    I to sam napisala da odlučno NE znači NE za bitne stvari

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim ja ne pričam o jakni... :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znam, ali si ironizirala naša odustajanja i mirenje s rečenicom "ništa joj ne mogu i ona to zna".
    a mislim da se ni kod koga od nas to nije odnosilo na životno opasne situacije...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

znam, ali si ironizirala naša odustajanja i mirenje s rečenicom "ništa joj ne mogu i ona to zna".
    a mislim da se ni kod koga od nas to nije odnosilo na životno opasne situacije...
    Ne, nego sam reagirala na

Citiraj sofke prvotno napisa
    da, malo su mi neobični ti koji su uvijek tako nepogrešivo dosljedni

ne vjerujem im, a zašto oni to imaju potrebu tvrditi, ne znam
    A ovo ti je nešto što sam napisala još na početku 3. stranice

Svi smo mi različiti i koliko vidim nekome smeta kad dijete ide van bez jakne a nekome to ne smeta. Netko ne radi kompromise oko smokija netko radi... Nekome je nešto bitno što drugome i nije, ali koliko vidim svi se u jednome gotovo jednoglasno slažemo a to je da kod bitnih stvari nema ustupanja i nema kompromisa. Pitanje je samo što je to bitno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a, sori, to mi je promaklo

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

apri ovo si tako dvno opisala.
    a i prosvjetlila me. nisam nikad razmisljala na taj nacin.
    a pitala sam se kako to umjetno NE cesto ne pali. no kad dodje do onog da mi stane knedla u grlu, reagira ko auto na daljinski.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a, sori, to mi je promaklo
    sve 5

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A vidim da vi već i o kapama pričate.
    Kapica=sesiric,na to sam mislila.
    Jaknice,zar iskljucivo moraju biti zimske,ja sam isla na traper jakne,sto je isto kao i vestica.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja uredno u parku ovih dana vidjam djecu u zimskim jaknama.
    i mene su pitali jel L. hladno u vinterci.
    pa sam rekla da ne znam sta cu joj obuci na -10 ako joj sad u rujnu obucem zimsku jaknu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u našem vrtiću su danas djeca masovno bila u pernaticama i kapama.
    i zaustavljali su me po cesti da zašto zrin nema nešto na glavi. i govorili da je "jadno dijete".

pa jel stvarno treba?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u našem vrtiću su danas djeca masovno bila u pernaticama i kapama.
    i zaustavljali su me po cesti da zašto zrin nema nešto na glavi. i govorili da je "jadno dijete".

pa jel stvarno treba?
    i moje 'jadno dijete' ne nosi još kapicu. Čak je ni nema. danas sam joj skoro kupila i odustala jer mi je bila prepresmiješna u kapici a tek je sredina rujna... Inače, danas sam u maksimiru vidjela puno djece bez kapica, ali i puno djece sa zimskim jaknama :/
    kad bolje razmislim, vidjela sam i odrasle u zimskim jaknama a i one s tankim majicama Svi smo mi različiti...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja mojoj mari rano ujutro i navečer stavim kapicu. ali ona ima tri dlake na glavi :/

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jučer sam mu stavila tanku kapicu jer smo bili preko 3 sata vani. Danas ne.
    Danas sam mu pak obukla jaknicu ali mi se činilo da je previše. Gornji dio trenirke mu je na dugu majicu bilo čisto dovoljno, pogotovo na suncu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Iako...
    znam i zašto, tek trebate ići do HM-a

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Iako...
    znam i zašto, tek trebate ići do HM-a
    o apri, primas narudzbe?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    zavisi koga pitas (koj tabor)

dosla sam do zakljucka da joj vrtic treba, da sam dosla do jedne tocke u kojoj joj ja ne mogu pruziti sve sto joj treba ili u onoj mjeri i kvaliteti koju bi dobila tamo. mislim da joj za njen napredak nisam vise dovoljna samo ja. i to mi je ONA dala do znanja. sad kad krenemo za dva tri tjedna vidjet cemo oce li povuci to sto mi je pokazala
    ja bih rado da se napravi rodina majica s ovim natpisom, plizzzz

kad ti dijete odbija, fizicki, verbalno i na sve moguce nacine spomenute na ove 3 strane (od ukocit se, ritati, bacati) bitne stvari poput pranja zubi, ruku, umivanja, pranja pise.....do ciscenja nosa, terapije, mazanja kremom....kad svaki akt zavrsi agresijom- mene nad njom jer je to jedini nacin da to ucini, kad ona odvristi svoje, pa kad sve zavrsi ja odem u sobu i odvrstim svoje.....i tako svaki dan, nekoliko puta dnevno.
    ne, igre, animacije, masta...cesto zavrse meni nazad u licu. cesto i zabole.
    mene zanima kako vam ide s lojtricama ?! nemoj da vam strašna teta emsa dođe u kontrolu! pitaj, a70v-inu malu kako sam ja strašna babaroga. 8)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja imam drame oko oblačenja..evo primjera<danas je obukla bar 2 broja veće hlače i majicu za 4 godine sve visi kao neko siroće od toooliko robe doma ja ljuta,pokušavam je odgovoriti ma kakvi neće ni čuti.ima faza kada se normalno obuće a većina dana je da to što si sama izabere to i obuće.znam da to ne smije tako biti ali ja ne vladam situacijom uopće
    neki dan je obukla u vrtić sama bira,naranđaste najlonke,roza trenerku,crvenu majicu,zelenu jaknu i nemoš šareniju ni naći šiltericu neku Bennetton neznam odakle iskopala uopće :shock: :shock:
    kapu nemam ali baš je jutros jako hladno..... :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    neki dan je obukla u vrtić sama bira,naranđaste najlonke,roza trenerku,crvenu majicu,zelenu jaknu i nemoš šareniju ni naći šiltericu neku Bennetton neznam odakle iskopala uopće :shock: :shock:
    kapu nemam ali baš je jutros jako hladno..... :/
    Tko je uveo ovaj dio da sama bira što će obući, tj ona tražila ili ti predložila?
    Ja svojoj svaku večer izvadim robicu za sutradan vrtić i nije joj još palo na pamet da neće neke hlače, majice.. možda nas to još čeka, ali nikako joj ne bih dala na volju da sama bira, pa naravno da se onda mogu divit kombinacijama.. nakako mi nema potrebe za tim dijelom kompliciranja, možda griješim..

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad ti dijete odbija, fizicki, verbalno i na sve moguce nacine spomenute na ove 3 strane (od ukocit se, ritati, bacati) bitne stvari poput pranja zubi, ruku, umivanja, pranja pise.....do ciscenja nosa, terapije, mazanja kremom....kad svaki akt zavrsi agresijom- mene nad njom jer je to jedini nacin da to ucini, kad ona odvristi svoje, pa kad sve zavrsi ja odem u sobu i odvrstim svoje.....i tako svaki dan, nekoliko puta dnevno.

Leonisa....mi smo prošli x ovakvih perioda, a sad smo u kulminaciji najgoreg od istih

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa

Leonisa....mi smo prošli x ovakvih perioda, a sad smo u kulminaciji najgoreg od istih
    cure, promijenite pristup sad odmah jer cete u suprotnom imat i desetogodisnjake koji vriste i bacaju se.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Razmišljala sam već o ovim odgojnim stvarima..meni se još nisu dogodile ovakvi problemčići, ali kad je trenutak da čovjek promjeni pristup i kaže sebi da je možda "kriv" i njegov roditeljski pristup i popuštanje, dogovaranje oko svega i svačega, a kad to samo strpa u pojam "faza"?
    Da li ja imam "pravo" zaključit da nisam puno pogriješila svojim pristupom (zasada) umjesto da sve to stavljam pod frazu "ona je takva, dobra je sama od sebe" ili "još je nije uhvatila faza"?
    To je sada onaj dio o "ubiranju plodova" za koji ne znam razlučit na što sam djelovala a na što ne, odnosno što bi bilo i bez mene..

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to je to, vecina ljudi koji imaju mirnu djecu vrlo cesto "zasluge" za njihovu mirnocu pripisuje sebi, tj. odgoju, pristupu, stogod. To ti stvarno tesko prepoznati ako je od pocetka tako. Jedino ako imas takvo dijete da ti vidis napredak i u svom i u djetetovom ponasanju, mozes bez (previse) sumnje sama sebi komplimentirati kako ti dobro ide.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Imate li i vi mame koje ne želite savijati svoje tvrdoglave biljčice pravo na, NEĆU, NE ŽELIM, itd
    Da, naravno i koristim to pravo redovito.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    možda nas to još čeka, ali nikako joj ne bih dala na volju da sama bira, pa naravno da se onda mogu divit kombinacijama.. nakako mi nema potrebe za tim dijelom kompliciranja, možda griješim..
    Ne griješiš, zaista nema potrebe.
    Dobro je dok dijete nije odveć zainteresirano za ono što odijeva, ali kad je, nastane mukica. No, to se već pisalo po topicima. Odjeću koja je neprimjerena za doba godine ide na više police, dolje ostaje samo ono s čim ne može pogriješiti.
    A što se odjevnih kombinacija tiče... ja isto ne mogu gledati da ide cestom kao šarena laža, a ponekad hoće upaliti trik oko dvije kombinacije koje dijete samo izabere, a ti joj ponudiš, naravno. Tada ipak ima osjećaj da se uvažava njegova volja i nema nepotrebnog natezanja, uglavnom. Dogodi se dan da zatvrdoglavi, ali ako moja uvjeravanja ne urađaju plodom, ah, Bože moj, nosi šta te volja! A kada ja popustim, onda ona MENE pita šta ja mislim, jel može ovo i svejedno se većinom dogovorimo.

Mi smo imali jučer fajt oko potkošulje. Dva dana ju je bespogovorno nosila, ali jučer popodne ju hoće skinuti, iako je bila vani bez ikakve jakne. Da sam bila mrvicu razumnija (kao što nisam) možda bi upalilo da sam rekla: OK, skini potkošulju kada ti smeta, a nakon 10 minuta vani, ponudila traper jaknu.
    Ovako smo zaglavile bezveze. Išla je u sobu na hlađenje samo zato jer ja nisam znala odrediti što je meni prioritet u odnosu na nju. Potkošulja koju će bespogovorno nositi razuvjerena da zna treba li joj i igra, koju vertex spominje i koju vrlo lako možeš živjeti samo ako imaš iole šlifa.
    Moj je problem što se zaletim prije nego dobro odvažem zašto se dijete opire i rezonira li, možda, razumnije nego ja - što nije nemoguće. Njagore je kad se oko većine dječjih stvari postavljaš kao jedina pametnija. Ma, nije to baš uvijek tako! Samo, da bih dobila jedan harmoničan odnos o kakvom priča vertex morala bih biti, ne strpljivija, pametnija itd... već samo mudrija. Ne govorim tu o manipulacijama djetetom!
    Da sam razmislila, shvatila bih da joj potkošulja vjerojatno i nije potrebna još mjesec dana i da je ne nosim ni sama.
    Ako je hladnije, ima gornji dio trenirke i može navući, a ako joj paše, može ostati u tankoj majičici dugih rukava. Pa, gdje piše da mora potkošulja? I tako sam imala gorak okus od te situacijice... :/
    Pa stoga, razumijem i ovo što priča Apri.
    Što možeš djetetu ako dijete nešto ne želi tipa: obući jaknu, jednobojnu majicu na šarenu suknju, ručati, tuširati se... ? - a ne izgubiti živce, pljusnuti ga, ucjenjivati ili odvesti u kaznu? NIŠTA.
    Namjerno neću pisati nastavak priče o potkošulji da se neki ne sablazne, ali ja sam, u svim drugim, osim kaznenim varijantama, bila nemoćna. I bilo bi mi bolje da nikada ništa prije toga nisam rješavala "silom".

Vertex, potpis za sve, samo, ja još puno, puno moram rasti da narastem kao ti. Možda dozrijem do unučadi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

cure, promijenite pristup sad odmah jer cete u suprotnom imat i desetogodisnjake koji vriste i bacaju se.
    ja svaki put pokušavam primjeniti drugi pristup.
    Nije sve u pristupu. "Borim" se i sa jako teškim karakterom. Objektivno. Makar je čudno tako nešto priznati za svoje dijete.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imate li i vi mame koje ne želite savijati svoje tvrdoglave biljčice pravo na, NEĆU, NE ŽELIM, itd
    Ja ovo ne želim govorit, jer mislim da joj time dajem primjer kako se te fraze koriste bez problema, odnosno da me sad ne uhvatite za riječ, mislim da dijete ne može tada prepoznati i razmišljati "joj, da, tako sam ja mami rekao i vidim sad da to nije lijepo!", nego će dijete to pobrati i uvrstiti u svoj repertoar kao i "dobar dan", a to ne želim.
    I što onda kad vam kaže NEĆU, NE ŽELIM.. što vi onda činite? (kažete da se to ne govori ili što?)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije sve u pristupu. "Borim" se i sa jako teškim karakterom. Objektivno. Makar je čudno tako nešto priznati za svoje dijete.

Nema tu nista cudno. Meni karakterno najgore pada moj Andrija, jer smo isti i onda se samo sudaramo. Da sam sama bila smirenija i bez puno pametovanja o nacinima i metodama, ustedjela bih si zivciranja i zivciranja i puno prije rijesila svoje i njegove probleme. Da sam preskocila hrpu tih moranja ovoga i onoga jer se to tako treba/mora/whatever svima u kuci bi bilo manje stresno u zivotu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Što možeš djetetu ako dijete nešto ne želi tipa: obući jaknu, jednobojnu majicu na šarenu suknju, ručati, tuširati se... ? - a ne izgubiti živce, pljusnuti ga, ucjenjivati ili odvesti u kaznu? NIŠTA..
    Heh, ja tu koristim nešto što opet možda nije dobro, ali meni upali, a to je da joj u trenucima kad mislim da bi nešto trebala a ona ne želi, kažem da kasnije neće dobiti keks ili nešto što voli, a ne jede često.
    Sad da li je to ucjena, ovo ili ono, ali ona napravi "meni" što želim (a mislim da će njoj koristiti) a ja njoj dam neku ajmo reć nagradu, i dobro svima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Ja ovo ne želim govorit, jer mislim da joj time dajem primjer kako se te fraze koriste bez problema, odnosno da me sad ne uhvatite za riječ, mislim da dijete ne može tada prepoznati i razmišljati "joj, da, tako sam ja mami rekao i vidim sad da to nije lijepo!", nego će dijete to pobrati i uvrstiti u svoj repertoar kao i "dobar dan", a to ne želim.
    I što onda kad vam kaže NEĆU, NE ŽELIM.. što vi onda činite? (kažete da se to ne govori ili što?)
    Hoces reci da ucis dijete, mozda ne direktno, ali ono ce poruku uhvatit, da ne zna reci ne. Meni je prirodno govoriti NE. I necu i ne zelim. I hocu da moja djeca znaju to isto tako reci bez da misle da rade nesto krivo. To kako cemo se mi poslije oko necega dogovoriti ne ovisi uopce o tome zna li dijete odbiti nesot sto mu sse u tom trenutku ne svidja (da ne spominjem uopce neke moguce zivotne situacije).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Vertex, potpis za sve, samo, ja još puno, puno moram rasti da narastem kao ti. Možda dozrijem do unučadi.

potpis.
    i ja bih kao vertex, ali sam više kao a zakaj. a imam i ja svoj primjer "potkošulje" od jučer. a taj je kupanje. jučer se juraj stvarno nije nit nešto posebno oznojio nit nešto posebno sprljao i kad smo došli iz grada ja, onako više po inerciji, ajd' u kadu. a on neću. a ja opet svoje, a on opet svoje. dobro, nemamo više tantruma, ali imamo bezobrazluka koji me je toliko nanervirao da sam zapilila s tom kadom dok se nije okupao. i na kraju, on ljut, ja ljuta, a stvarno mu kada baš i nije toliko bila potrebna. to je onaj primjer kad zapilim i kad shvatim da nisam u pravu. a cijela ta priča isto tako je moja završiti i mojim popuštanjem i onda kad sam u pravu, odnosno da je recimo bio prljaviji nego što je bio, ali opet ne u tolikoj mjeri da mu je prijeko potrebno kupanje. :/

ajd' barem s robom nemam problema - juraj je oduvijek bio sretan ako mu ja donesem što će obući, a ne da još i s tim mora razbijati glavu ujutro. (stereotip ili... )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jer smo isti i onda se samo sudaramo. Da sam sama bila smirenija i bez puno pametovanja o nacinima i metodama, ustedjela bih si zivciranja i zivciranja i puno prije rijesila svoje i njegove probleme. Da sam preskocila hrpu tih moranja ovoga i onoga jer se to tako treba/mora/whatever svima u kuci bi bilo manje stresno u zivotu.
    uh, baš si me pronašla!
    a najviše me ljute one stvari kod kojih u njoj prepoznajem sebe.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kako se ono kaže- potpis pod Adio mare

I ja sam imala sličnu priču s potkošuljom ovdje na forumu. Isto sam šiljila kao ti.

Ovo što marta piše za sebe i Andriju, može se primijenti na MM-a i njegovu (i moju) kćer
    Samo, dok on to shvati...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja = mogla

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Da, naravno i koristim to pravo redovito.
    Nisam procitala cijeli tvoj post...
    Ne koristim ih kako bi joj pokazala kako to zvuci i izgleda kad ona kaze necu ili ne zelim, vec smatram da svi imamo pravo (pa i dijete) nesto ne htjeti napraviti u odredjenom trenutku.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    i ja imam drame oko oblačenja..evo primjera<danas je obukla bar 2 broja veće hlače i majicu za 4 godine sve visi kao neko siroće od toooliko robe doma ja ljuta,pokušavam je odgovoriti ma kakvi neće ni čuti.:/

sakrit robu koju neces da oblaci. ja sam kad je zatoplilo morala sakrit sve jakne i veste, nakon sto mi je jedan dan na +30 bio vani u vesti

inace se obozava sam oblacit, neke stvari moze neke ne, al tenisice sam obut i skinut, jaknu, ne daj boze da mu ja skinem, a ako sama objesim na vjesalcu vriska i odmah mu moram vratit da sam stavi

kapu uredno nosi vec par dana. prosli tjedan smo izasli u grad, bilo je vjetrovito, meni se nije dalo vratit doma po kapu, kupila sma mu prvu koju sam nasla u ducanu i obukla.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa

Ovo što marta piše za sebe i Andriju, može se primijenti na MM-a i njegovu (i moju) kćer
    Samo, dok on to shvati...
    Nije to tesko uociti, nego prihvatiti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nema tu nista cudno. Meni karakterno najgore pada moj Andrija, jer smo isti i onda se samo sudaramo. Da sam sama bila smirenija i bez puno pametovanja o nacinima i metodama, ustedjela bih si zivciranja i zivciranja i puno prije rijesila svoje i njegove probleme. Da sam preskocila hrpu tih moranja ovoga i onoga jer se to tako treba/mora/whatever svima u kuci bi bilo manje stresno u zivotu.
    Marin nema previše "moranja", poanta je u tome, da ono što se mora, ne želim mijenjat.Jer njemu to odgovara, on se lako prilagodi činjenici da ja mogu i popustit. Pa to pokušava primjenit tamo di je "mora se" striktno.
    Jedina je razlika ovdje što ta jakna meni spada u mora se, kao i autosjedalica, šeširić za sunce, ruka preko ceste...toga nema previše...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I da, ovaj karakter nema veze s mm-om, zna se na koga je

(kopija je moga brata...)

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Eto danas sam nekako umorna pa nek trči na cestu. Nemam se snage s njom po tisućiti put natezati pa eto nek se igra nožem. Ma joj baš mi se danas nekako neda raspravljati o naginjanju preko balkona pa nek se naginje. U takvim i sličnim situacijama NE znači NE, nema kompromisa, nema odstupanja i nema ja joj ništa ne mogu i ona to zna. U ostalim meni nebitnim situacijama postoje kompromisi i dogovaranja, prolongiranje pa ponekad i odustajanje. To sam sve već i napisala.... :/
    Upravo tako.
    Postoje pravila od kojih nema odstupanja.
    Slažem se.

No tema je bila jakna, ništa opasno po život. Dakle, postoje situacije u kojima neću inzistirati da bude po mom. Neoblačenje jakne ili hodanje u maskenbalskom vilinskom kostimu izvan poklada (o, da, imali smo mi i toga ) su sasvim bezazlene stvari oko kojih ne želim vikati, svađati se s njom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Matilda, pa nisu neoblačenje jakne i vilinski kostim ista stvar?!?!
    M nosi masku ninja konjače već tjedan dana, meni je odurna, al šta sad, ne skida je, izgleda koda će u dućanu svaki čas zaurlat "ovo je pljačka"

Jakna na 0 stupnjeva, totalno druga priča :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marin nema previše "moranja", poanta je u tome, da ono što se mora, ne želim mijenjat.Jer njemu to odgovara, on se lako prilagodi činjenici da ja mogu i popustit. Pa to pokušava primjenit tamo di je "mora se" striktno.
    Jedina je razlika ovdje što ta jakna meni spada u mora se, kao i autosjedalica, šeširić za sunce, ruka preko ceste...toga nema previše...
    Ti sama najbolje poznajes svoje dijete i kompetentna si odluciti kakav ces savjet primiti u interesu sebe i djeteta. Mi ovdje uvijek pisemo i razglabamo i pretpostavljamo (cesto i mastamo) samo na temelju napisanog, a to je uglavnom nedovoljno. Te stvari koje se moraju pokusaj raditi s distancom i bez objasnjavanja, samo uz pozitivne komentare. Ko da si, ne znam, medicinska sestra koja se skrbi, ali je distancirana. Samo u tom trenutku moras imati i taj film u glavi. Da me se krivo ne shvati, ne trebas biti hladna i odsutna prema djetetu, nego ne trebas oblacenju jakne pridavati ni mrvicu vise paznje nego sto oblacenje jakne "zasluzuje".

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krumpiriću, ja govorim o neoblačenju jakne ovaj tjedan kad je u podne 12 stupnjeva. Znači, može i bez nje, nije strašno.
    Ispod 0 je i sama svjesna da se mora odjenuti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Krumpiriću, ja govorim o neoblačenju jakne ovaj tjedan kad je u podne 12 stupnjeva. Znači, može i bez nje, nije strašno.
    Ispod 0 je i sama svjesna da se mora odjenuti.
    ma da, sad ne mora ni Marin obuć jaknu, al valjda se radilo o jako niskoj temperaturi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je gore da nosi vilinski kostim nego ne nosi jaknu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ti sama najbolje poznajes svoje dijete i kompetentna si odluciti kakav ces savjet primiti u interesu sebe i djeteta. Mi ovdje uvijek pisemo i razglabamo i pretpostavljamo (cesto i mastamo) samo na temelju napisanog, a to je uglavnom nedovoljno. Te stvari koje se moraju pokusaj raditi s distancom i bez objasnjavanja, samo uz pozitivne komentare. Ko da si, ne znam, medicinska sestra koja se skrbi, ali je distancirana. Samo u tom trenutku moras imati i taj film u glavi. Da me se krivo ne shvati, ne trebas biti hladna i odsutna prema djetetu, nego ne trebas oblacenju jakne pridavati ni mrvicu vise paznje nego sto oblacenje jakne "zasluzuje".
    istina. samo to nije baš jednostavno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bih rado da se napravi rodina majica s ovim natpisom, plizzzz Aparatic
    MC, to sto sam napisala stoji u smislu da joj treba grupa, drustvo za igru, a toga nema.
    ja nisam tip koji ce sa bakama stajat u parku i 2 sata se druziti, cesto pazti i na tudju djecu....opcenito ne volim bas parkove jer u njima ne znam sta bi a ona mi svaki dan vice da bi djecu, da se zeli igrat sa djecom.
    no kad kazem da sam dosla do spoznaje da joj vrtic treba, to jos uvijek mislim na onih 4h.
    njenu najtuzniju i najuvrjedjeniju facu, plac i pogled "o mummy, why me mummy???" dozivjeli smo kad je se izborila u KC da se tata i ja vratimo do igraonice u kojoj su bila djeca. raspad sistema je bio kad ju u istu nisu pustili jer sam bila iskrena i rekla da ima 2,5g. silly me.
    s druge strane mislim da joj je dosadno uz mene. 24h zajedno, 2,5 godine. zena je zeljna akcije promjene. usle smo u kolotecinu.
    ja sam los pedagog a njoj to sad treba.
    eto, ja sam mislila da je premala da uci sama obuvat cipele, da crta temperama, uci pjesmice itd.....a tu sam kiksala. da je u kolektivu to bi vec naucila. puno toga ne radi sama, iako neke obuzava i inzistira da ih radi sama (oblacenje i skidanje nisu jedna od njih )
    no to je sve moja greska. i ok se nosim s njom
    no da se razumjemo, ja i dalje vidim mane vrtica, smeta me jedna teta na njh 28, da na emocionalnom planu tamo ne moze biti na onolikom dobitku koliko moze samnom...
    no ono sto me fascinira sto mi je ona sama to rekla.
    (ok, nije rekla mama ocu u vrtic, ali je rekla da joj treba promjena)
    bas kako mi je dala do znanja kad je spremna skinut se iz pelena, napustit nas krevet, pa na kraju i nasu sobu.

ne znam da li sam shvacena.

bottom of line, uz mene je pocela provodit previse pasivnog vremena na ustrap aktivnog jer je doslo do zamora materijala. ja vise nemam ideja. trebam osvjezenje.
    a na topicu kako mame koje su sa djecom cijeli dan ne daju se bas ideje, vise se prca o kroncnom nedostatku vremena

sto se lojtri tice- zar nisi dobila moj MMS? odmah prvi dan?
    nisam ih ni sastavila do kraja vec je bilo "mama, sama, lea sama"
    tako da su hit. jos se i boje uklapaju.
    samo da nauci skidat gace

i cim se ujutro probudla rekla je "mama, daj cokoladu. daj tetinu cokoladu!"

ispricavam se na OT

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a to je da joj u trenucima kad mislim da bi nešto trebala a ona ne želi, kažem da kasnije neće dobiti keks ili nešto što voli, a ne jede često.
    Ovo je ucjena.
    Ja ponekad, osobito otkad sam rodila pa se sad E malo inati u nekim stvarima, u ocaju i neznanju kako nesto dobiti od nje, pokusam ucijeniti, ali ona me obicno podsjeti da je prestanem ucjenjivati.
    Ili ona mene pocne ucjenjivati, a ja tada prekidam raspravu i kazem da nema pregovora s ucjenjivacima... pa onda dobijem isto natrag, kad ja pokusam nju ucijeniti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hoces reci da ucis dijete, mozda ne direktno, ali ono ce poruku uhvatit, da ne zna reci ne. Meni je prirodno govoriti NE. I necu i ne zelim. I hocu da moja djeca znaju to isto tako reci bez da misle da rade nesto krivo. To kako cemo se mi poslije oko necega dogovoriti ne ovisi uopce o tome zna li dijete odbiti nesot sto mu sse u tom trenutku ne svidja (da ne spominjem uopce neke moguce zivotne situacije).
    Ovo bi stajalo kad bih ja pilila po njenom svakom NE dok ga ne pretvorim u DA.
    Na pitanje npr Hoćeš li jabuku? i ona odgovori Ne.. idem dalje, ali na pitanje potkošulje ja je ipak uvjerim jer eto meni je bitna, meni je hladno bez i razbolim se, a onda mi se baš ne čini u redu da je oblačim suprotno od svog uvjerenja.
    Da se razboli onda bi razgovor odraslih izgledao "Nije htjela jutros obući potkošulju, ja sam joj govorila da obuče, ali eto nije htjela.." i to je to .. fali mi tu neka roditeljska odgovornost.. ne znam, ali svatko ima neke stvari na kojima inzistira i ono na čemu ja inzistiram želim da i posluša, a ne da zaključim da joj ne mogu ništa..
    Svi se mi nosimo sa sličnim situacijama i težimo boljem i ispravnijem, pitamo se i pitamo kako ne pogriješit, a ustvari svatko od nas nekad ima strpljenja, nekad nema, nitko nije savršen

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je gore da nosi vilinski kostim nego ne nosi jaknu.
    A vidiš, meni nije. To nošenje kostima bilo je s njenih 3-4 godine. Tata joj je donio prekrasan vilinski kostim (a nije bilo vrijeme maskenbala) pa kako ga neće nositi.
    Da sam joj zabranila, mislim da bih joj oduzela dio nje, dio njenog samopouzdanja. Što bih dobila da sam joj dobiveni dar oduzela?
    To je trajalo neko vrijeme i kad se izguštirala, prestalo je.

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •