Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 415

Tema: Neće obuć jaknu, a vani zima

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sori, valjda nisam pažljivo čitala.
    Kod nas je "tko će prvi" palilo donedavno.
    Više ne.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da si budem lojtre nabavila.

Anci, a J. je vec u ovih par dana to naucla :shock: wow!!!

znaci odgovor na dobar dio pitanja je masta!

zato su mi drag ovakvi topici i rasprave jer svatko da neku novu ideju (poput imge i letecih pusa)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Jutrošnja situacija: L. se ne želi obući, sjedi u gaćicama na kauču i neće.
    Na silu je ne možeš - em ima 4 godine i 19 kila, em sam je zadnji put kad je bila "luda" ja obukla, a ona se skinula.
    Dakle, moram joj doći "do glave", a ona -ne da ne želi poslušat, već ne sluša.

Tata joj je rekao da će Pepin dvd baciti u smeće ako se ne obuče
    Ja sam rekla nek ide u gaćama u vrtić.
    Kaže ona da joj se čini hladno , ja kažem nek se onda obuče, ona ne bi.
    Onda sam joj rekla da ja moram ići i da ću je pokriti dekom. Nisam uopće bila raspoložena za raspravljanje i svađu.

Ona se obukla šmrcajući.
    MM ima teoriju da je zbog prijetnje bacanjem dvd-a, ja da je zbog ovog što sam joj ja rekla.

Bar smo se lijepo nas dvoje napričali do posla
    Anci, kad si to bila kod nas doma
    Ok, MM ne prijeti bacanjem u smeće, ali isto tako, kad mu prekipi, razbacuje se prijetnjama o kaznama za koje svi troje znamo da ih nikad neće izvršiti. Štoviše, ne da ih neće izvršiti, nego će ih svjesno povući uz rečenicu: "Ja nisam otac od Ivice i Marice, pa da sve što započnem moram i dovršiti"
    Onda Andrej počne šiziti na njega, režati ili ga čak pokuša tući, onda se tata razljuti pa počne vikati natrag, pa imamo suze, vikanje, durenje... i na kraju se "kazna" povuče, i opet se obožavaju.
    Po meni, to je čisto rasipanje energije (ne želim razmišljati ima li takva nedosljednost neke druge posljedice, jer ću predaleko otići). Ali ako se umiješam, ispadam mama-kontrolfrikuša, pa ih u zadnje vrijeme radije puštam da sami rješavaju svoje sporove.

I često pomislim nešto slično ovom što je maxi napisala:

Citiraj maxi prvotno napisa
    meni se nekako čini da najviše "problema" (s razlogom sam stavila navodnike jer to uistinu ne smatram problemom ali ne znam kako bih ga nazvala) imaju mame s jednim djetetom. sad će netko reći NE nije istina! ali ako se bolje zagledate u potpise shvatit ćete o čemu govorim - prvo dijete je duugo bilo jedinac dok nije dobilo brata/seku i to mi dođe na isto. hoću reći da je kod nas nekako dobro ispalo što je Hana došla brzo nakon Lare jer se nismo imali vremena baviti takvim pojedinostima kao vi koji ste dugo bili /ili ste još s jednim djetetom.
    nekako mi se čini da kad imaš jedno dijete da si ponekad čak i previše fokusiran na njega a kad je tu još jedno sve teče lakše...
    Meni se čini da smo nas dvoje i previše fokusirani na njega jednoga. Nije čudo što u zadnje vrijeme sukobe i svađe imamo kad smo prisutni sve troje. Ako A. protestira zbog nečeg dok je sam sa mnom, neusporedivo mi je lakše rješavati sukob nego kad ima pažnju oboje roditelja.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Anci, a J. je vec u ovih par dana to naucla :shock: wow!!!
    I sama skida gaće.
    Naučila sve u gužvi.
    A ima debelu guzu i nije joj dosad išlo, sad je skužila i jučer doma gledamo mi, nema nje.
    A maca na tuti sjedi, sama sve sredila.
    Još viče; Ja ću ploliti...

Neeee!!!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Anci jaaako poznato

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Meni se čini da smo nas dvoje i previše fokusirani na njega jednoga. Nije čudo što u zadnje vrijeme sukobe i svađe imamo kad smo prisutni sve troje. Ako A. protestira zbog nečeg dok je sam sa mnom, neusporedivo mi je lakše rješavati sukob nego kad ima pažnju oboje roditelja.

I on je bio na godišnjem nedavno i došao do istog zaključka.
    Danas sam ga poslala u auto dok se mi spremimo

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa

što kad je vrijeme za tuširanje i spavanje, a oni kažu: neću?
    Previse perete tu djecu.
    x

Nemam ni ja gotov recept za neću. Za A. u zadnje vrijeme, ako nije nešto što se mora ali ja mislim da bi bilo dobro tako i kažem: Ne moraš, ali mislim da bi bilo dobro. Nakon toga ga pustim u miru i on napravi po mome u (recimo) 95% slučajeva. Ako je nešto što se mora, onda kažem da hoću da tako napravi, dam razlog i odem svojim poslom. Ovdje pazim da ne upadnem u zamku da kažem "odmah" (osim ako nešto stvarno mora biti odmah), jer se to onda pretvori u ružnu i skroz suvišnu borbu za moć. Njemu te dvije minute odgode spašavaju ego, a meni zapravo apsolutno ništa ne znače. Najbolje mi je reći svoje i maknut se. Isto tako, ovo sve može biti popraćeno negodovanjem s njegove strane, protestiranjem, dignutim tonom i svim popratnim folklorom. Na meni je da se ne hvatam u bespotrebne rasprave (i prepoznam potrebne).
    Za mlađeg (a i starijeg) ovo što su cure rekle: najava 5 minuta prije čini čuda, ako zaboravim onda kažem da ne mora odmah nego za 5 minuta (pa se on cjenka za 6), kod njega dobro pali i okrenut stvari na zezanciju jer je zafrkant po prirodi. Napravit ovako nešto kao a zakaj je fantastično, ponekad čak budem dovoljno maštovita za takve stvari. Opet, trudim se ići za svojim poslom nakon što nešto kažem, a ne stat nad glavom i gledat u njega. Ima situacija kad ništa ne upali, onda mu kažem da me to ljuti i da nije u redu od njega da se tako ponaša. Ili ostane na tome (i on i dalje ne napravi što sam htjela) ili, u dosta slučajeva, zakoluta očima i kaže ooo-keeej, ooo-keeej. Ili šizne jer ne voli da sam ljuta na njega, pa onda imamo klasični šiz.

Još jednom, pošto bi neki htjeli ovako kao ja, a neki misle da ne postoje ovakva dosljednost, naglašavam da to sve sigurno puno bolje izgleda u postu nego u životu. Ali isto tako, nisam uopće nezadovoljna sama sobom. Imala sam i svojih faza kojima se baš i ne ponosim.

Ovaj primjer s kockicom čokolade prije ručka meni spada u ono "rađe odmah reći da". Dakle, i ja nekad radim slične stvari da izbjegnem frku. Ali u pravilu ne mijenjam ne u da samo zbog grintanja, dosađivanja ili bješnjenja.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    leonisa mi imamo klupicu iz Ikee a toliko je visoka da je Lari čak i previsoka! taman za 2godišnjake
    leonisa, hoćeš li sad klupicu iz ikee ?!

inače, leo, jako mi je drago što su lojtrice u upotrebi, a sve ono što si napisala vezano za vrtić mi je također super, jer u tome je i bit.

potpisujem AM vezano za vilin kostim. nije zbog okoline, nego zbog mene.

maxi - mislim da si donekle u pravu. vidim to kod majki blizanaca... nema tu trle-mrle hoćeš nećeš.

a propos oblačenja... moja je jučer poludila na mene - jer sam se ja obukla kako me do sada nije imala prilike vidjeti. crna kozna jakna, crne strample, cipele na petu i minić boje ciklame. i bilo je mama, tko se vidio tako obući, sva u crno! (uf, sto je bila ljubomorna! ajme!)

Nakon toga ga pustim u miru i on napravi po mome u (recimo) 95% slučajeva.
    ovako i moja. u biti im treba dati vremena da razmisle. njihove glavice ne razmisljaju nasom brzinom. moja u velikoj večini slučajeva mene ubrzo posluša, samo ju treba pustiti da sama zduma u glavi.

moju ne treba tjerati u kadu, nego iz nje. meni je veći problem kad joj velim da ćemo se "samo" istuširati. a iz kade je "tjeram" na način da joj brojim.. velim imas jos 5 min, pa imas jos 3 min. i sl. naravno tih pet minuta u biti budu 10-15 min.... al taj fazon (koji koristim ikad se zaigra kod nekoga) prilično dobro fercera.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    i, dobro...
    pitanje za one kojima djeca ne mogu reći da im se ne može ništa...

ja ne znam kako se djetetovo 'necu' rjesava dosljedno, svakodnevno.
    kod mene to funkcionira ako imam maste.
    Isto tako zavisi od situacije do situacije i definitivno uvijek treba uključiti maštu i vrlo često nekog asa iz rukava. Ja volim izmišljati raznorazne priče i do sad sam ju uglavnom uspjela zašprehat da nešto napravi. Jedini je problem da se drugi dan ne sjećam točno kako ide priča pa moram izmišljati drugu Stvarno rijetko upotrebljavam ucjene ili neke oblike prisile a vjerujte Sonja nije baš neko "lako" dijete.

Mi se obično tuširamo ali ako joj se taj dan neda tuširati napravim kupku i idemo kupati barbike. Pali
    U krevet uvijek legnemo skupa svo troje i to je naša mala obiteljska tradicija od prvog dana jer je Sonja dugo cicala i uspavljivala se cicom a MM je htio biti dio tog maženja.
    Zubi se obavezno peru i to je navika koju smo počeli usađivati kad joj je izašao prvi zubić zahvaljujući šarenim četkicama, pjesmom šubidubudubi i pričom o gricu i grecu. Prvi posjet zubaru je bio s njene 3 godine dok još nije imala niti jedan karijes uz prethodni dogovor sa zubaricom da ju nekoliko puta provoza u stolici gore dolje.
    O ukusu oblačenja neću raspravljati jer je ona ta koja je dugo u kostimima šetala po vani a ako je bilo hladno nosila ih je preko jakne. Meni je to simpa i dozvoljavala sam. Ima neki svoj stil (slično kao malena od BB) no meni je jedino bitno da nije prelagano ili pretoplo obučena. Ak želi haljinu u pola zime može ali preko hlača. Ak želi kratke rukave može ali preko majice dugih rukava.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, ovo sa azakaj i mračnim pričama je zakon, M isto nekad odluči za prelazak u svoj krevet i spavanje kad najavimo vikend i valjanje dokad hoće s nama. Mene spavanje muči, iako inače nebi brinula jer mi taj "u osam moraš u krevet" princip nije omiljen...muči me jer se mi jako rano dižemo i M uglavnom jedva dignemo iz kreveta...žao mi ga bude ujutro, koma :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a propos oblačenja... moja je jučer poludila na mene - jer sam se ja obukla kako me do sada nije imala prilike vidjeti. crna kozna jakna, crne strample, cipele na petu i minić boje ciklame. i bilo je mama, tko se vidio tako obući, sva u crno! (uf, sto je bila ljubomorna! ajme!)
    i ja sam ljubomorna

moju ne treba tjerati u kadu, nego iz nje. meni je veći problem kad joj velim da ćemo se "samo" istuširati. a iz kade je "tjeram" na način da joj brojim.. velim imas jos 5 min, pa imas jos 3 min. i sl. naravno tih pet minuta u biti budu 10-15 min.... al taj fazon (koji koristim ikad se zaigra kod nekoga) prilično dobro fercera.
    i mi koristimo to s minutama, šef to isto najlakše prihvati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ak želi haljinu u pola zime može ali preko hlača.
    hvala bogu da tu kombinaciju danasnja moda dozvoljava. mene su prosle godine spasile tunike i mekane hlacice.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ako po gradu primjetite male vile s krilima ili male balerine, to su moje cure

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    hvala bogu da tu kombinaciju danasnja moda dozvoljava. mene su prosle godine spasile tunike i mekane hlacice.
    Tako sam se JA jučer obukla 8)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

al ne u mekane hlačice

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja se stalno tako oblačim (mislim s traper hlačama).

tunika super sakrije naslage na stomaku. ubit ću se kad izađu iz mode. :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tesko prihvacam danasnje modne kombinacije, drzi me klasika.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja se stalno tako oblačim (mislim s traper hlačama).

I ja s trapericama, vidi opasku gore na mekane hlače

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i, dobro...

Evo to isto pitanje roditeljima koji ništa ne mogu, kako vi to rješavate?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nećeš, nego ćeš zavoljeti retro look.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Nećeš, nego ćeš zavoljeti retro look.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    i, dobro...

Valjda dezicem , ako i to smiju spricnuti

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    i, dobro...

No šalu na stranu, ja sam to najozbiljnije pitala bez namjere da nekog uvrijedim, povrijedim ili bockam. Zanima me kako to kod vas izgleda.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i, dobro...

Pa riješim tako da curiknem u mislima, na brzinu preispitam gdje je bila greška u koracima, ako sam pretjerala ispričam se i kažem da je posve u redu bilo njeno negodovanje i da sam se zaletjela, ako i dalje smatram da nema kompromisa ustrajem, ali svakako ju pokušavam dobiti na umilnije načine, odobrovoljavam ju trudeći se ne podmićivati, a događa se i da primjenim silu u vidu kazne (obično trenutno hlađenje u sobi, jer znam da neću ustrajati ako uskratim nešto što traje tjedan dana nečega) što me psihički totalno iscrpi jer nije, brate, ljudski ne moći se dogovoriti.

Zato najbolje prođem kada opipam situaciju prije reda i vidim kako kada mogu izvući najviše koristi.

I, da, uopće ne perem djecu pod mus ako je moguće oprati ih od pasa naniže, ono, ako ne zaudaraju od cjelodnevne igre bosi, kao što je bilo ovo ljeto.
    No, i tome možeš doskočiti ako na vrijeme poduzmeš potrebne korake.
    Sve u svemu, puuuno energije. Ali lakše ju je usmjeriti korisno (pa ćeš poslije imati manje incidentnih situacija) nego rasipati uzalud. Tada stvarno postanem nemoćna pred svojim djetetom, ne želim to priznati i primjenjujem zakon jačega. To ne želim, ali događa mi se. :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se ne svrstavam ni u jednu skupinu. Nesvrstana

Ako smo malo zabrijali vani i umorna je i procijenim daa je nije nužno okupati, preskočimo kupanje taj dan.

Ako mislim da je moram okupati, a njoj s neda, kažem da ću ima napuniti kadu i da će se sa sekom prskati, obično pristane.

Ako ni to ne ide, onda joj kažem da ću joj oprati guzu, može ostati u potkošulji i ne mora se cijela okupati.

Na to pristane.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam uopce sta bi rekla, kod nas nema takvih situacija.
    Mislim, ako se treba oprati, onda se pere. Ako se treba obuci jakna, obuce se jakna. Tak je, mislim oko takvih stvari se ne raspravljamo, idu normalnim tijekom. Npr. ja kazem: veceras je tusiranje, hoces ici u kadu sada ili malo kasnije. To je izbor. Ili, kazem: vani je hladno, vrijeme je da obucemo jaknu. Nikad nije bilo pobune na takve, svakodnevne stvari.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam uopce sta bi rekla, kod nas nema takvih situacija.
    Mislim, ako se treba oprati, onda se pere. Ako se treba obuci jakna, obuce se jakna. Tak je, mislim oko takvih stvari se ne raspravljamo, idu normalnim tijekom. Npr. ja kazem: veceras je tusiranje, hoces ici u kadu sada ili malo kasnije. To je izbor. Ili, kazem: vani je hladno, vrijeme je da obucemo jaknu. Nikad nije bilo pobune na takve, svakodnevne stvari.
    šic s topika.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nije mi ovo trebalo, ali ajde...

Na jednoj strani ja, mislim da ispod tanke majice potkošulja jučer popodne nije viška.
    S druge strane ona, očito rastrojena od kako je došla iz vrtića (uvijek je takva kad nakon bolesti završi u vrtiću 2, 3 dan) želi skinuti potkošulju, čarape već nema, ruke joj ledene, sprema se van.
    S jedne strane ja, kuham ručak za sutra, usporedno pečem kolač, u žurbi sam, s druge strane ona, zapela i zapela, ali njeno ustrajanje je kompleksnije od pitanja potkošulje (do tog sam zaključka došla kasnije, kada je sve već odavno pošlo k vragu).

Kada je vidjela da ju blokiram, počela je natezati tu potkošulju na lijevu i desnu stranu cendrajući, dok se nije čulo pucanje končića.
    Tu je meni prvi puta krv jurnula u glavu, ali sam se suzdržala i rekla da će poderati potkošulju. Govori, neka. Ja dodajem (vrlo glupo, ne znam zašto) OK, to je tvoja potkošulja, pa ako je želiš pokidanu - izvoli.

Iz nje provaljuje plač, kreće prema meni i govori: Neću poderati svoju, nego tvoju!!! - i počne se trgenjati samnom.

:?

Meni jedino pada na pamet da se nisam uopće trebala dovesti u tu situaciju, a niti ju riješiti zakonom jačega (ni to nisam uspjela jer je na moje svako zatvaranje vrata od sobe, ona otvarala, potiho i uredno stajala na njima, i to jedno 10 puta).
    Svakako sam pokazala svoju nemaštovitost i slabost. A dijete je izvuklo nikakvu pouku.
    Što sam joj mogla? Zavezati za krevet u sobi da odleži kaznu? Eto, to je situacija kada ja kiksam kao roditelj i uzalud isprosipam silnu energiju.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    kada ja kiksam kao roditelj
    kiksam u procjeni, a to mi unosi najveći nemir u suživot s djecom.
    K vragu, pa ne mogu se stalno ni ispričavati!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas ćemo pametnije - ja s kadom, ti s potkošuljom

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Otišla je jutros u vrtić bez potkošulje, ali sam joj značajno nabacila da je to njena odluka s kojom se ja ne slažem. Ako joj bude hladno, ima majicu na cif u ormariću. Ne znam griješim li, ali nakon tog incidenta jučer, da sam ju jutros prisilila obući potkošulju, mislim da bih ju "slomila", a to ne želim.
    Je li to moja linija manjeg otpora ili dobar pedagoški potez?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

AM
    samo bih ti rekla da djeca kasno počnu kužit cinizam i ironiju (pokidaj potkošulju, tvoja je)... kad sam ja to sebi složila u glavi stvari su same od sebe puno olakšale....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

vrijeme će pokazati hoće li mala izrasti u drugu ellu dvornik

inače potpisujem te u ovome..

Zato najbolje prođem kada opipam situaciju prije reda i vidim kako kada mogu izvući najviše koristi.

No, i tome možeš doskočiti ako na vrijeme poduzmeš potrebne korake.
    Sve u svemu, puuuno energije. Ali lakše ju je usmjeriti korisno (pa ćeš poslije imati manje incidentnih situacija) nego rasipati uzalud.
    i ja nastojim svaku potencijalno problematičnu situaciju riješiti unaprijed, da bude bezbolno njoj, a bome i meni. uglavnom mi to uspijeva. uebung macht den meister. ili svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Otišla je jutros u vrtić bez potkošulje, ali sam joj značajno nabacila da je to njena odluka s kojom se ja ne slažem. Ako joj bude hladno, ima majicu na cif u ormariću. Ne znam griješim li, ali nakon tog incidenta jučer, da sam ju jutros prisilila obući potkošulju, mislim da bih ju "slomila", a to ne želim.
    Ne znam jesi skužila, spomenula sma gore da smo i mi imalu identičnu epizodu prije koji mjesec, opet potkošulja...
    Ne znam ni sama što sam uopće gnjavila s tom potkošuljom, valjda me to njeno energično odbijanje na moju zamolbu raspalilo.
    Na kraju je uplakana oblačila potkošulju, a ja se pitam Što je meni ovo trebalo (mislim, epizoda: potkošulja).
    Sutradan sam po pitanju te iste potkošulje bila totalno kul, ona ju je samo obukla, bez riječi - zato su me one martine riječi upućene leonisi na to podsjetile...

A ovo što si rekla za vrtić- mislim da je to i kod nas.
    Ja sam bila na bolovanju krajem prošlog tjedna, njih dvije samnom doma, i nije joj baš legao povratak u stvarnost (vrtić) ovaj tjedan i jako je ljuta nakon što dođemo kući :/

Mi imamo ovu situaciju (svrstavam je u one nebitne ):
    nakon vrtića često odemo nas tri do dućana, MM autom doma jer mora pregledati posl. mail.
    Jučer sam bila jako umorna i gladna (a ne valja kad sam gladna!) i htjela sam odmah doma. Gospođica ne želi u auto, kad je skužila da idemo autom, šiza totalna...
    Na kraju smo išli autom (gladna mama!). OK, mogla sam ja popustiti, ali mi se stvarno, ali stvarno nije išlo pješice pa Konzum pa doma...nikad do hrane da dođem.
    I svojom šizom bi ona postigla ono što je naumila.

:/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i, dobro...

ne znam odnosi li se pitanje na tuširanje ili općenito :?
    ako je pranje u pitanju, ne mogu ti pomoći, tušira se svako veče, samo što to ponekad nije u 8, kako bih ja htjela, nego u 9, kako bi ona htjela.

a tvoje pitanje vodi ka isključivosti; ako sam napisala da xy puta ne posluša, to ipak znači da onih drugih n-xy puta - posluša.
    rješavamo tako da ja šizim i urlam dok ne shvatim kako to nije vrijedno toga.
    i svaki put isto.
    netko ne uči ni na vlastitim pogreškama.
    a o tuđima da ni ne govorim 8)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

uebung macht den meister.
    Sad sam za ovo išla na eudict.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eh, kad nemre emsa na latinski ko normalnii ljudi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd sad lijepo napiši, da ne moram i ja na isti način gubiti vrijeme

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i, dobro...

Ne moram rješavati. Kažem, vrijeme je za kupanje i dijete ode u kupaonicu. Kupanje i tuširanje voli i ne moram je nagovarati.

Ali, ne znam zašto drvimo po kupanju i ostalim stvarima kad je tema bila jakna. I to jakna u ranu jesen na +10 stupnjeva. Kad inzistiranje na njoj neće biti 100%.
    I onda neki na osnovu date situacije uopćavaju stvari i zaključuju da roditelji u nijednoj situaciji djetetu ne mogu ništa dokazati.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajd sad lijepo napiši, da ne moram i ja na isti način gubiti vrijeme
    Vježbom do savršenstva.
    Apri mislila sam na sve, općenito kako roditelji koji vele da djeci na neću ne mogu ništa, zapravo rješavaju takve situacije. Matilda ak se zadnja rečenica odnosila na mene mislim da si me krivo shvatila.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi isto imamo problem s tuširanjem/kupanjem, a u stvari ne vidim zašto jer jako voli vodu. Mislim da je kod Mihovila stvar u tome da kada nešto mora onda neće, pa se vrlo često i ne tušira po tri dana. Sada smo krenuli na taekwondo igraonicu dva puta tjedno i kažemo mu da se svi sportaš poslije treninga tuširaju pa pristane. Ali se namučimo oko dogovora, pregovora, objašnjavanja u nedogled zašto se mora oprati ili napraviti nešto drugo.

Oko robice se dogovaramo što će obući i uglavnom nema problema. Kada je vani hladno, obuće jaknu, ali kapu, šal i rukavice uglavnom ne nosi.

Imamo i mi situacije kada smo nemoćni, mi nešto želimo, a on neće, pa se svi posvađamo. Tada najbolje pali da se malo odmaknemo i ohladimo pa kada se smirimo razgovaramo. I uglavnom se dogovorimo. Ne baš uvijek kako smo mi zamislili, ali napravimo kompromise da smo svi zadovoljni.

Najveći problem nam je šišanje. Kosica mu je duga i ide mu u oči, stalno je miče, i znam da mu smeta, a on ne želi ni čuti da bi se ošišao odnosno samo malo skratio kosu. Kosica mu je jako lijepa, plava i malo se kovrča. Prevelik da ga držim u krilu i na silu ga šišam, i nekako si mislim, sada kada ovo pišem i čitam, da ima pravo sam odlučiti o svojoj frizurici. No, ipak bih voljela da samo malo skrati kosu, a nemam više ideje kako da ga nagovorim.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako roditelji koji vele da djeci na neću ne mogu ništa, zapravo rješavaju takve situacije.
    ponekad se skuliraš, upotrijebiš maštu, daš si vremena... pa uspiješ
    ponekad sve to isto, ali ne uspiješ (pa skužiš da se može preživjeti i bez toga)
    ponekad shvatiš kako je to normalno za dijete od 6 godina (npr. da hoda u cipelama po bratovoj strunjači)
    ponekad histeriziraš i džaba ti sve
    a ponekad histeriziraš - pa upali.

nema, dakle, univerzalnog rješenja, kao što nema ni univerzalnog problema.
    ona ispituje granice, ja ih povlačim ovisno o svojem raspoloženju, dobu dana, umoru, gladi/sitosti...

ali, recimo, još nikada nije rekla da se neće vezati u autu.
    ili da neće dati ruku kad idemo preko ceste.
    ili da neće staviti kacigu kada se vozi na biciklu ii rolama.
    ili staviti "plivice" kad ulazi u vodu...

vraćam se na početak; oni znaju kada "smiju" reći "neću"...

(mene jako isekira kada ona ujutro ide nepočešljana u vrtić. ali, vama mogu priznati, zar je to STVARNO tako važno)...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

(mene jako isekira kada ona ujutro ide nepočešljana u vrtić. ali, vama mogu priznati, zar je to STVARNO tako važno)...
    Upravo to

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apri mislila sam na sve, općenito kako roditelji koji vele da djeci na neću ne mogu ništa, zapravo rješavaju takve situacije. Matilda ak se zadnja rečenica odnosila na mene mislim da si me krivo shvatila.
    yaya, ne znam kako si ti mene shvatila,
    ja nisam mislila općenito kad sam rekla da ja njoj ne mogu ništa

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    yaya, ne znam kako si ti mene shvatila,
    ja nisam mislila općenito kad sam rekla da ja njoj ne mogu ništa
    Joj zato ne volim komunikacije kreko interneta. Da, shvatila sam te općenito..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih definitivno rekla da vani još nije za jaknu.

bar kod nas na moru.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

apricot je sve tako sjajno napisala.

Znam da on ispituje moje granice, ali mi se ponekad čini da ih najviše ja sama ispitujem. Roditeljstvo je nešto što se uči uz dijete i nema instant rješenja, svaka situacija je jeinstvena sama za sebe i zahtjeva drugačiji pristup. I mislim da gotovo sva djeca, kuže kada je čvrsto NE, od NE kada se još može pregovarati.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Upravo to
    Ja je više ne češljam. Ima kovrčavu dugu kosu. Vežem joj rep, pletem pletenice, ...
    Češlja se kad pere kosu (jednom u tjedan ili 10 dana).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne, nije mi važno ni šta je danas JEDINO u majici išaranoj kemijskom tio otić u vrtić

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •