-
vi sa malim hipohondricima nemojte se prerano veseliti.
mi smo naime u fazi tisucu i jednog pitanja. svakojakih tipova. npr. zasto u njemackom postoji stumes h? i sch i ie i ei, o francuskom da ne govorimo.
i slicno.. pa vrtimo po internetu, ensciklopedijama, zovemo prijetelje, susjede..itd koji su strucni po odredenim pitanjima.
ali 80% posto pitanja su medicinske prirode:
da li se od toga moze umrijeti? :shock:
da li se od toga moze razboliti? ako da, kako i zasto?
kako nastaje rak, zasto se te stanice mnoze...
da li je izljeciv? kako sad i je i nije?
ako nije zasto nije, ako je zasto je?
kako se to moze znati?
kako nastaje? kako putuju te metastaze?..sto, kako, gdje, kuda..?
mi zaista rijetko jedemo suhomesnate prizvode i ako da onda domace i bio i opcenito dobre kvalitete.
medutim baka joj je jednom slucajno rekla sa u salamama ima aditiva i da mogu pogodovati razvoju raka.. odtada pogadate, u nasu kucu ne ulazi salama. (ja ponekad prokrijumcarim malo jedne sa tartufima
)
pred neki dan sam skuhala brokolu i upravo hocu malo posoliti i preliti maslinovim uljem kad ona vice:
neee sol! necu da mi se zacepe zile! nemoj soliti
progutala prosli tjedan mali komadic osusenog ljepila. neoprezni mm
natuknuo nesto kako to bas i nije pametno, jer je ljepilo otrovno...
i sljedeca dva sata smo se razgovarali da li se od toga moze umrijeti, razboljeti, kako, zasto, gdje...pa smo to prosiliri na saranjem flomasterima po tijelu, o otvaranju, zatvaranju pora, disanju tijela.....
jucer joj je baby siterica namazala nokte nekakvim ultrarozim lakom, ja sam naravno
i rekla da ako vec hoce tu i tamo poduzimati takve akcije , da cu joj ja pronaci barem nekakvu suvislu boju
mm je opet nepazljivo primjetio da treba pogledati da li je mozda lak made in kina i da ga ne stavlja usta.
ostatak naravno znate...
da li se od toga moze umrijeti, razboljeti...itd
da li sam ja kao mala stavljala lakirane prste usta...
zato vam savjetujem oprez!
nikakvi bubrezi, jajnici i ino.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma