Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 415

Tema: Neće obuć jaknu, a vani zima

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj AdioMare prvotno napisa

Vertex, potpis za sve, samo, ja još puno, puno moram rasti da narastem kao ti. Možda dozrijem do unučadi.

potpis.
    i ja bih kao vertex, ali sam više kao a zakaj. a imam i ja svoj primjer "potkošulje" od jučer. a taj je kupanje. jučer se juraj stvarno nije nit nešto posebno oznojio nit nešto posebno sprljao i kad smo došli iz grada ja, onako više po inerciji, ajd' u kadu. a on neću. a ja opet svoje, a on opet svoje. dobro, nemamo više tantruma, ali imamo bezobrazluka koji me je toliko nanervirao da sam zapilila s tom kadom dok se nije okupao.

identicna prica i kod nas jucer - samo ne s kupanjem nego tusiranjem.
    doduse, ja ne mislim da sam bas bila u krivu, jer se nije vec tri dana otusirao (cuvao ga je tata!), a danas opet nece.

a adiomare je bas zorno opisala ovaj razvoj situacije.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Matilda, pa nisu neoblačenje jakne i vilinski kostim ista stvar?!?!
    M nosi masku ninja konjače već tjedan dana, meni je odurna, al šta sad, ne skida je, izgleda koda će u dućanu svaki čas zaurlat "ovo je pljačka"

:/
    dok nije obucen u kostim medvjeda sve je ok

u biti, mozda da mu to predlozis umjesto jakne

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    kad ti dijete odbija, fizicki, verbalno i na sve moguce nacine spomenute na ove 3 strane (od ukocit se, ritati, bacati) bitne stvari poput pranja zubi, ruku, umivanja, pranja pise.....do ciscenja nosa, terapije, mazanja kremom....kad svaki akt zavrsi agresijom- mene nad njom jer je to jedini nacin da to ucini, kad ona odvristi svoje, pa kad sve zavrsi ja odem u sobu i odvrstim svoje.....i tako svaki dan, nekoliko puta dnevno.
    ne, igre, animacije, masta...cesto zavrse meni nazad u licu. cesto i zabole.

Leonisa....mi smo prošli x ovakvih perioda, a sad smo u kulminaciji najgoreg od istih
    cure, promijenite pristup sad odmah jer cete u suprotnom imat i desetogodisnjake koji vriste i bacaju se.
    daj mi please ideja, jer imam filng da sam probala sve moguce prstupe.
    ali ne mogu reci ok, ne trebas prati zube. i to bas sada kad je pocela jest slatkise i smanjila sisanje pa ju ni mm vise "ne stiti".
    ne mogu reci, ok, ne trebas prati pisu jer sam to jednom napravila i samo sam ju tusrala pa su se nakupile biljele naslage.
    ne mogu joj reci ok, ne trebas se umiti prije spavanja jer ce se probudt sa crvenim flekama.
    da, smanjila sam to "moranje" na minimum ali ne mogu ga u potpunosti izbaciti.

Citiraj apricot prvotno napisa
    jer smo isti i onda se samo sudaramo. Da sam sama bila smirenija i bez puno pametovanja o nacinima i metodama, ustedjela bih si zivciranja i zivciranja i puno prije rijesila svoje i njegove probleme. Da sam preskocila hrpu tih moranja ovoga i onoga jer se to tako treba/mora/whatever svima u kuci bi bilo manje stresno u zivotu.
    uh, baš si me pronašla!
    a najviše me ljute one stvari kod kojih u njoj prepoznajem sebe.
    uf.....di me nadje.......cudno je to reci za tako malo dijete ali neke crte sam prepoznala i skuzila (ok, uz pomoc nekog sa strane) dok je jos bila, prakticki, beba.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Meni je gore da nosi vilinski kostim nego ne nosi jaknu.
    A vidiš, meni nije. To nošenje kostima bilo je s njenih 3-4 godine. Tata joj je donio prekrasan vilinski kostim (a nije bilo vrijeme maskenbala) pa kako ga neće nositi.
    Da sam joj zabranila, mislim da bih joj oduzela dio nje, dio njenog samopouzdanja. Što bih dobila da sam joj dobiveni dar oduzela?
    To je trajalo neko vrijeme i kad se izguštirala, prestalo je.
    Nisam tako mislila, Matilda.
    Moja je godinu dana po doma hodala u krinolini i kostimiću i šlapicama što su dobili na ritmici. Poskrivećki sam znala micati jedno ili drugo da bih oprala.
    Ali, nije tražila takva izaći u šetnju. Razumijem ako nečije dijete tako obučeno hoda i po vani, ali iskreno, radije bih da hoda bez jakne.
    No, razumijem

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opusti se leonisa. Imam osjecaj da to jos nisi probala. I ne pridaji nicemu ni zerice vise paznje nego sto treba.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Meni je gore da nosi vilinski kostim nego ne nosi jaknu.
    A vidiš, meni nije. To nošenje kostima bilo je s njenih 3-4 godine. Tata joj je donio prekrasan vilinski kostim (a nije bilo vrijeme maskenbala) pa kako ga neće nositi.
    Da sam joj zabranila, mislim da bih joj oduzela dio nje, dio njenog samopouzdanja. Što bih dobila da sam joj dobiveni dar oduzela?
    To je trajalo neko vrijeme i kad se izguštirala, prestalo je.
    Nisam tako mislila, Matilda.
    Moja je godinu dana po doma hodala u krinolini i kostimiću i šlapicama što su dobili na ritmici. Poskrivećki sam znala micati jedno ili drugo da bih oprala.
    Ali, nije tražila takva izaći u šetnju. Razumijem ako nečije dijete tako obučeno hoda i po vani, ali iskreno, radije bih da hoda bez jakne.
    No, razumijem
    mislim da je bas o ovome bila rasprava na juulovom topicu, zasto da i zasto ne.
    men bi jedin razlog zasto ne, okolina koja bi nju izbjegavala/osudjvala.
    mene okolina ne dira previse. znam treba mijenjat okolinu, ne nju.....
    btw. moja ima zvoncicna krila po stanu i ja ju drzim dok ona leti

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Opusti se leonisa. Imam osjecaj da to jos nisi probala. I ne pridaji nicemu ni zerice vise paznje nego sto treba.
    Moja marta...
    to joj govorimo otkako je znamo

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

to mi je u konfliktu "djeca vole red, djeca vole rutinu"
    probala sam se opustit, pa sam dobla presing od bliznjih kako sam "smjela" i kako joj dopustam neke stvari.
    pa sam opet prestala biti opustena i postala zivcana

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja marta...
    to joj govorimo otkako je znamo

(ajd evo, bar cu L. dat u vrtic )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moram reći kako je to za tebe veliki napredak.

i, dobro...
    pitanje za one kojima djeca ne mogu reći da im se ne može ništa...

što kad je vrijeme za tuširanje i spavanje, a oni kažu: neću?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E je isla i u vrtic i hodala po gradu kao vila/princeza/zec.
    Ovo ljeto je vecinu vremena kad nismo bili na moru provela u balerinskoj haljini.
    Bilo me strah hoce li prihvatiti promjenu da u nekakvoj robi ne smije u skolu, ali, uz objasnjenje, i primjedbu da su pravila glupa, prihvatila je da za skolu ipak postoji neki kod odijevanja. I svejedno ispada mix bjork i josipe lisac u dane kad nema tjelesni i ne pada mi na pamet da je zaustavljam samo zato sto je u drecavim starkama, prugastim carapama, kariranoj suknji i sarenoj majici.. dok je uredna i uciteljica se ne buni.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    probala sam se opustit, pa sam dobla presing od bliznjih kako sam "smjela" i kako joj dopustam neke stvari.
    To "djeca vole red i rutinu" je samo jos jedna maksima, koja se eto, uvukla u nas zivot ko i ona da "djeca moraju u vrtic na socijalizaciju" (bas sam ovo prikladno izvukla, jelda)... Nekoj djeci su taj "red i rutina" vazni koliko meni lanjski snijeg. Opusti se na nacin da zadovoljis svoje i djetetove potrebe, a da se pri tome ne frustriras svakojakim maksimama i komentarima.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    E je isla i u vrtic i hodala po gradu kao vila/princeza/zec.
    Ovo ljeto je vecinu vremena kad nismo bili na moru provela u balerinskoj haljini.
    Bilo me strah hoce li prihvatiti promjenu da u nekakvoj robi ne smije u skolu, ali, uz objasnjenje, i primjedbu da su pravila glupa, prihvatila je da za skolu ipak postoji neki kod odijevanja. I svejedno ispada mix bjork i josipe lisac u dane kad nema tjelesni i ne pada mi na pamet da je zaustavljam samo zato sto je u drecavim starkama, prugastim carapama, kariranoj suknji i sarenoj majici.. dok je uredna i uciteljica se ne buni.
    pa baš je prekul

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Previse perete tu djecu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To "djeca vole red i rutinu" je samo jos jedna maksima, koja se eto, uvukla u nas zivot ko i ona da "djeca moraju u vrtic na socijalizaciju" (bas sam ovo prikladno izvukla, jelda)... Nekoj djeci su taj "red i rutina" vazni koliko meni lanjski snijeg. Opusti se na nacin da zadovoljis svoje i djetetove potrebe, a da se pri tome ne frustriras svakojakim maksimama i komentarima.

apri, kad mu se ne kupa, a nije prljav ko prase, i ne želi se ni bućkati(obično se bućkati želi, pa se bućka 10min, NAKON tuširanja), ne kupamo se.Eto.Ne mislim da će mu bit nešto od malo šporkice
    Samo mu kažem, ok, al zube, rukice i lice moramo...i pristane.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja joj navedem radnje koje dolaze iza toga, a koje voli..npr kažem joj Idemo to i to (što ne želi) pa ćemo čitat priču za laku noć, ti ćeš odabrat priču..To čitanje priče joj ionako slijedi nakon, znači ovaj put ne ucjenjujem nego je samo "ubrzavam"

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne funkcionira kod mog lukavca, priča se čita uvijek, prao se neprao, i on to zna. Tako da kad kažem, amo se kupat, pa će priča, ništa. Trebala bi reći, ajmo se kupat ILI nema priče, a to bi već bilo čisto ucjenjivanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dogovorimo pranje samo pise i guze.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nekad kad nece spavat kazem da ako sad izade iz sobe onda nema cice kad dode spavat. on kaze nema cice i ode u dnevni

nisam bas neka ucjenjivacica

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ah, šta se samo upetljavam

Mercedes, ništa od toga.
    Ona i ne želi ništa raditi zato što čita i neće da je prekidamo.
    Zabulji se u knjižurinu i tako dok ne zaspi na podu, a slinica curi po slovima...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i, dobro...
    pitanje za one kojima djeca ne mogu reći da im se ne može ništa...

ja ne znam kako se djetetovo 'necu' rjesava dosljedno, svakodnevno.
    kod mene to funkcionira ako imam maste.
    jucer je npr. tonka silom htjela spavati s toncekom u njegovom krevetu (a njemu je smetala). Vec sam osjetila nadolazeci val tantruma, ali sam dobila ideju, obecala da cemo u petak svi spavati u nasem velikom krevetu, i prije spavanja cemo upaliti samo svijecu, i svatko ce ispricati jednu strasnu pricu, ali se necemo bojati jer cemo svi biti skupa. Skroz se odusevila, i brzo smjestila u svoj krevet.
    Ali nisam svaki dan tako mastovita.

Neki jednostavni recept, koji kod nas isto cesto (ali ne uvijek) pali, je najaviti nesto 5 minuta unaprijed. A kad kazu necu, pustiti ih 10 minuta, pa onda traziti opet.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, velika je razlika zmedju Lee i Orke (u godinama) ali ja se ne zamaram oko tusiranja.
    oce- nece.
    mozda 4 dana za redom nece, peti oce.
    jedno sto sam joj svaki dan pocela odrzavati intimnu higjenu i to zato jer se ne obrise svaki put nakon pisanja.
    tu nisam "frik".
    iako ona voli vodu ali cesto joj se neda bas tada. pa je onda ptam u sred bijela dana kad vidim da joj je dosadno. obicno odgovor bude pozitivan.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bi jos i s pricom ucjenjivala, al nikako mi nije jasno kad ljudi kaznjavaju djecu time da nece dobit veceru. moj tak i tak nis nece jest , osim toga pa to je egzistencijalna potreba :?
    ok, prica je emocionalna potreba, al opet, nisam sigurna da necu nekad 'odusat' od price da bi napravio nesto sto mu se u odredenom trenutku cini vazno
    nisam bas protiv kazni u bilo kojem smislu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ona i ne želi ništa raditi zato što čita i neće da je prekidamo.
    Zabulji se u knjižurinu i tako dok ne zaspi na podu, a slinica curi po slovima...
    Postoje priče koje mogu ić i u kadu

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

procitala sam sve ali ne ide mi jedna stvar iz glave jos od pocetk prve strane - maxi kako s uspjela da Hana sama oblaci jaknu, oblaci cipele....onako, zaprepastena sam, Hana je starija od L. samo mj. dana!
    Hana ide u vrtić tek treći tjedan ali ima malo stariju sestricu koju obožava i oponaša u svemu

ja moram nešto reći da ne puknem...
    meni se nekako čini da najviše "problema" (s razlogom sam stavila navodnike jer to uistinu ne smatram problemom ali ne znam kako bih ga nazvala) imaju mame s jednim djetetom. sad će netko reći NE nije istina! ali ako se bolje zagledate u potpise shvatit ćete o čemu govorim - prvo dijete je duugo bilo jedinac dok nije dobilo brata/seku i to mi dođe na isto. hoću reći da je kod nas nekako dobro ispalo što je Hana došla brzo nakon Lare jer se nismo imali vremena baviti takvim pojedinostima kao vi koji ste dugo bili /ili ste još s jednim djetetom.
    nekako mi se čini da kad imaš jedno dijete da si ponekad čak i previše fokusiran na njega a kad je tu još jedno sve teče lakše...

istina je da se ljubav ne dijeli, i kad dođe drugo dijete srce naraste još veće, ali što se ovih svakodnevnih stvari tiče to moraš podijeliti JEDNAKO

nadam se da se nitko na moja razmišljanja neće uvrijediti jer mi to nije bila namjera

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Neki jednostavni recept, koji kod nas isto cesto (ali ne uvijek) pali, je najaviti nesto 5 minuta unaprijed. A kad kazu necu, pustiti ih 10 minuta, pa onda traziti opet.
    ovo je kod nas ključ u većini situacija: treba pustiti da joj sjedne...
    ali nekad se ja izgubim u vremenu i umoru, a onda optužujem dijete.
    koje je ipak samo - dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apri, jesi probala uvaliti s njom u kadu lutku (ako ima) da se kupaju zajedno, ili je pustiti u kupacem kostimu, s naocalama za plivanje, ... nama to pali kad zagusti.
    Jedino je s kisobranom jos nisam pustila pod tus, a trazi vec dugo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ja bi jos i s pricom ucjenjivala, al nikako mi nije jasno kad ljudi kaznjavaju djecu time da nece dobit veceru. moj tak i tak nis nece jest , osim toga pa to je egzistencijalna potreba :?
    ok, prica je emocionalna potreba, al opet, nisam sigurna da necu nekad 'odusat' od price da bi napravio nesto sto mu se u odredenom trenutku cini vazno
    nisam bas protiv kazni u bilo kojem smislu
    M jede, al nema šanse da ucjenjujem da neće dobit večeru, to mi je tako :shock: koda smo se vratili 100god unatrag.
    ALI ja znam kazati, ako ne pojedeš večeru/ručak/doručak, nećeš do slijedećeg obroka jesti nikakve gluposti tipa jogurtiće, krekere, slatkiše,,...tj. nema zamijenjivanja normalnog obroka glupostima.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa ja se zapravo s tobom, maxi, i slazem.
    jest da ne znam kako je s dvoje, ali imam predodzbu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Apri, jesi probala uvaliti s njom u kadu lutku (ako ima) da se kupaju zajedno, ili je pustiti u kupacem kostimu, s naocalama za plivanje, ... nama to pali kad zagusti.
    M se u zadnje vrijeme SVAKI PUT pristane kupat ako ima masku i peraje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kadu = tus kadu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jutrošnja situacija: L. se ne želi obući, sjedi u gaćicama na kauču i neće.
    Na silu je ne možeš - em ima 4 godine i 19 kila, em sam je zadnji put kad je bila "luda" ja obukla, a ona se skinula.
    Dakle, moram joj doći "do glave", a ona -ne da ne želi poslušat, već ne sluša.

Tata joj je rekao da će Pepin dvd baciti u smeće ako se ne obuče
    Ja sam rekla nek ide u gaćama u vrtić.
    Kaže ona da joj se čini hladno , ja kažem nek se onda obuče, ona ne bi.
    Onda sam joj rekla da ja moram ići i da ću je pokriti dekom. Nisam uopće bila raspoložena za raspravljanje i svađu.

Ona se obukla šmrcajući.
    MM ima teoriju da je zbog prijetnje bacanjem dvd-a, ja da je zbog ovog što sam joj ja rekla.

Bar smo se lijepo nas dvoje napričali do posla

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

maxi, nemam se zašto uvrijedit kad znam da je i to istina.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

s naocalama za plivanje,
    antun uopce ne ulazi u kadu bez maske za ronjenje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

M se u zadnje vrijeme SVAKI PUT pristane kupat ako ima masku i peraje
    bolje da ne vidte sliku Lee u pjeni sa naocalama ala francuska glumica iz 60ih

kada je uvijek puna nekih rekvizta.

ludnca je bla kad je skuzila da i u kadi moze ront.
    pa kad roni sa suncanim naocalama....

a da joj napravis "kupku", da se legne cita u kadi (kad zbog citanja ne zeli u kadu?)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    meni se nekako čini da najviše "problema" (s razlogom sam stavila navodnike jer to uistinu ne smatram problemom ali ne znam kako bih ga nazvala) imaju mame s jednim djetetom. sad će netko reći NE nije istina! ali ako se bolje zagledate u potpise shvatit ćete o čemu govorim - prvo dijete je duugo bilo jedinac dok nije dobilo brata/seku i to mi dođe na isto.
    ja sam isto tako razmisljala, dok mi drugo dijete nije malo poodraslo, i postalo jos tvrdoglavije nego prvo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ja sam to tuširanje bezveze navela, to je vrlo rijetko, gotovo nikada problem.
    ali se, eto, dogodilo preksinoć, taman kad se pisalo o "neću jaknu" fazi.
    a budući da kod nas jakne nisu aktualne, ja to izvukla.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Tata joj je rekao da će Pepin dvd baciti u smeće ako se ne obuče
    Ja sam rekla nek ide u gaćama u vrtić.
    Kaže ona da joj se čini hladno , ja kažem nek se onda obuče, ona ne bi.
    Onda sam joj rekla da ja moram ići i da ću je pokriti dekom. Nisam uopće bila raspoložena za raspravljanje i svađu.

Ona se obukla šmrcajući.
    MM ima teoriju da je zbog prijetnje bacanjem dvd-a, ja da je zbog ovog što sam joj ja rekla.

Bar smo se lijepo nas dvoje napričali do posla
    Mi svako jutro imamo slične tegobe, ....ja radim od 7:30, a mm od 8:00 na SKROOOOOOOOOOZ suprotnom dijelu grada, tako da se dižemo rano i M to već počinje ići na živce, ponaša se ko srednjoškolac ujutro pri izvlačenju iz kreveta i navlačenju robe.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Vec sam osjetila nadolazeci val tantruma, ali sam dobila ideju, obecala da cemo u petak svi spavati u nasem velikom krevetu, i prije spavanja cemo upaliti samo svijecu, i svatko ce ispricati jednu strasnu pricu, ali se necemo bojati jer cemo svi biti skupa. Skroz se odusevila, i brzo smjestila u svoj krevet.
    Predivno! Baš si kul mama.
    Ispred neke djece moraš biti makar 5 minuta u prednosti, jer ako te stignu, pa prestignu, nagrabusiš.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ne ucjenjujem, radije ponudim nešto da situacija ne bude dosadnosvakodnevna
    npr
    - ako se neće tuširati i ići spavati ponudim im kratko kupanje ili dugačku priču kad budu u krevetu (a normalno da će se opati prije oblačenja piđame ali su već zaboravile da to nisu htjele )...
    - ako im nije do jela obećam im da će puhati svijeću tko prvi dođe do stola ili prvi pojede (odlična stvar koju sam naučila u waldorfskom vrtiću)...
    - ako inzistiraju na oblačenju nečega što meni ne odgovara jer je prehladno/pretoplo/grozna kombinacija onda se dogovorimo da izaberu npr majicu a ja hlače ili one izaberu suknjicu a ja majicu....

nekako nam uspijeva da kad nešto neće skretanjem pažnje na nešto što im je "in" uvijek upali

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I mi slično.
    Budimo ih oko 6, 6:30 i jasna mi je ta želja za odugovlačenjem i odgađanjem izlaska...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ovo je išlo krumpiriću

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    ja ne ucjenjujem, radije ponudim nešto da situacija ne bude dosadnosvakodnevna
    npr
    - ako se neće tuširati i ići spavati ponudim im kratko kupanje ili dugačku priču kad budu u krevetu (a normalno da će se opati prije oblačenja piđame ali su već zaboravile da to nisu htjele )...
    - ako im nije do jela obećam im da će puhati svijeću tko prvi dođe do stola ili prvi pojede (odlična stvar koju sam naučila u waldorfskom vrtiću)...
    - ako inzistiraju na oblačenju nečega što meni ne odgovara jer je prehladno/pretoplo/grozna kombinacija onda se dogovorimo da izaberu npr majicu a ja hlače ili one izaberu suknjicu a ja majicu....

nekako nam uspijeva da kad nešto neće skretanjem pažnje na nešto što im je "in" uvijek upali
    Gle, ja sam upoznala tvoje anđele od djece, uopće neću slušat tvoje savjete

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

krumpiric istinu zbori!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da anđeli
    nisi ih vidjela u zen fazi...

recimo Hanu je definitivno pukla "terrible two" faza i sve radi kontra!
    npr. zmaže si ruke, ja kažem molim te idi oprati ruke, hoćeš da ja idem s tobom (makar je faza "sve sama - ja sam velika") ode iza ugla i vrati se za sekundu i kaže oprala sam ruke
    i šta sad, neću vikad zato na nju, baš me zeza pa se dignem i operem joj ruke
    ja ju podržavam u njenoj "velika sam-hoću sve sama" fazi ali kad me zeza onda joj pomognem (i znam da ju to pomalo smeta)
    sad ćemo vidjeti tko će duže izdržati

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

maxi,

kod nas "tko će prvi u kadu" pali samo kod male
    ona još pada na to

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

super....kak dosegne do lavaboa sama?
    jel i to u vrticu nauce
    (sala mala...frustrira me to sto bi ona jos i sama prala ruke da moze, al ni jedne one kika-TL klupice nisu dovoljno visoke da dosegne do pipe)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

super....kak dosegne do lavaboa sama?
    jel i to u vrticu nauce
    (sala mala...frustrira me to sto bi ona jos i sama prala ruke da moze, al ni jedne one kika-TL klupice nisu dovoljno visoke da dosegne do pipe)
    J. si okrene lavor naopako i pere ruke
    A u vrtiću je naučila zasukati rukave...viš, viš

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    maxi,

kod nas "tko će prvi u kadu" pali samo kod male
    ona još pada na to
    objasnila sam samo da ponudim njima draže rješenje...ako se neće oprati ponudim kupanje jer to vole, ako neće ići jesti jer se igraju/gledaju crtić ponudim da same izaberu i serviraju tanjure ili to sa svijećom

kod nas nikad nije palilo "tko će prvi"

i da napomenem da nisam control freak i da im uvijek dam malo vremena (malo, ne puno ) da se same predomisle a tek onda smišljam nešto

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

leonisa mi imamo klupicu iz Ikee a toliko je visoka da je Lari čak i previsoka! taman za 2godišnjake

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •