Mi isto imamo problem s tuširanjem/kupanjem, a u stvari ne vidim zašto jer jako voli vodu. Mislim da je kod Mihovila stvar u tome da kada nešto mora onda neće, pa se vrlo često i ne tušira po tri dana. Sada smo krenuli na taekwondo igraonicu dva puta tjedno i kažemo mu da se svi sportaš poslije treninga tuširaju pa pristane. Ali se namučimo oko dogovora, pregovora, objašnjavanja u nedogled zašto se mora oprati ili napraviti nešto drugo.

Oko robice se dogovaramo što će obući i uglavnom nema problema. Kada je vani hladno, obuće jaknu, ali kapu, šal i rukavice uglavnom ne nosi.

Imamo i mi situacije kada smo nemoćni, mi nešto želimo, a on neće, pa se svi posvađamo. Tada najbolje pali da se malo odmaknemo i ohladimo pa kada se smirimo razgovaramo. I uglavnom se dogovorimo. Ne baš uvijek kako smo mi zamislili, ali napravimo kompromise da smo svi zadovoljni.

Najveći problem nam je šišanje. Kosica mu je duga i ide mu u oči, stalno je miče, i znam da mu smeta, a on ne želi ni čuti da bi se ošišao odnosno samo malo skratio kosu. Kosica mu je jako lijepa, plava i malo se kovrča. Prevelik da ga držim u krilu i na silu ga šišam, i nekako si mislim, sada kada ovo pišem i čitam, da ima pravo sam odlučiti o svojoj frizurici. No, ipak bih voljela da samo malo skrati kosu, a nemam više ideje kako da ga nagovorim.