Postoji li ikakav način da ih omekšam??
Kad sam ih pekla bile su mekanaste, ali su se stvrdnule i sad mi mogu poslužiti eventualno kao tacos (jako fini) :/
Radila sam ih s 1/3 kukuruznog brašna.
Postoji li ikakav način da ih omekšam??
Kad sam ih pekla bile su mekanaste, ali su se stvrdnule i sad mi mogu poslužiti eventualno kao tacos (jako fini) :/
Radila sam ih s 1/3 kukuruznog brašna.
meni palačinke od dan prije popuste u mikrovalnoj
možda bi i tortilje (da ih se usudim raditi)
Da, ali palačinke su inače mekane, ove su baš mlinci mlinci (jako fini, dodušeImga prvotno napisa
).
hm
mokra krpa, u nju zamotaš pa onda u mikrovalku?
ili napravi puretinu s mlincima (kukuruznim) i reci da je bilo namjerno![]()
jeli li ih drzala u najlon vrecici? ja ih drzim u najlon vrecici da se ne suse
jesi stavila octa u smjesu?
i moraš malo u mokru krpu ili plastičnu posudu, da se "zdunstaju" kak veli moja mama![]()
Nisam stavila octa u smjesu (može recept??).
Držim ih u najlon vrećici, ali su i danas mlinci (pardon, tacos). FIno je za grickanje, stavila sam domaće grubo kukuruzno brašno.
Tortilje smo za ručak kupili
.
Bi li mogao biti problem u tome što sam ih jako tanko razvaljala? Radila sam po nekom receptu s praškom za pecivo, a ne s kvascem.
pa mislim da moraš samo dodati žlicu octa. tako sam barem čula, to su mi rekli kad sam se i ja mučila s tim pretvrdim mlincima.
i onda sve u vatrostalnu i pokriješ. oprosti, tek sad vidim odgovor![]()
Ovako ja radim:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1678
Ni octa, ni vrećica. I sutradan budu mljac.
Janoccka prvotno napisa
A kaj ak su s kukuruznim brašnom?
Meni isto tortilje svaki put ispadnu tvrde i suhe k'o opanci.![]()
SOS - namazati ih tankim slojem vrhnja i staviti na minuticu u mikrovalnu. Potom nastaviti s punjenjem.
Radila sam pola/pola i još dodala malo palente da budu hrskavije. Isto su bile skroz OK.MalaSirena prvotno napisa
Ali pazi da budu baš sa kukuruznim brašnom ne sa kukuruznom krupicom. Ja stavim uvijek pola pšenićnog i pola kukuruznog brašna, 3 jaja i mlake vode i budu super, meeeekane ko palačinke, a tak ih i pečem.MalaSirena prvotno napisa