Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: epiduralna na Sv.Duhu

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    ma divota jedna??!! dragi ministre zdravstva kako se samo meni ne "zaboravi" skinuti poprilična lova mjesečno s plaće?

kad se već priča o manjku opreme u bolnici, ja bila prisutna u labaratoriju kad su stigle igle i oni se potrgali ko će koliko :? , o rukavicama da ne pričam.
    P.S. navodno na SD steriliziraju stvari koje su za jednokratnu upotrebu a tiču se baš ginekologije i rađaone :? jer im fali ( koriste za privatne svrhe )

Što se pak tiče epiduralne ja ju nisam htjela dok me nije poštenski zabolilo ( oba puta ) a kad sam ju zatražila dobro da se nisu upišali od smjeha. Sve u svemu meni drago da sam rodila bez epi i kao što kaže apri teško je to nekom objasnit ( posebno kad nemaš drugog izbora ).

aleksandra70vanja

opet ja, ko Maxim po diviziji
    je li 1. u mjesecu, 4-7h ujutro početak mjeseca?
    prvi radni dan u mjesecu ( npr. ponedjeljak) u neko pristojno doba ( kasno poslijepodne ) tak da oni to stignu preuzet, posložit, vidjet tko preko veze dobija epi i onda što ostane ostane. Ti kud došla prerano tud još i na praznik .

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Što se pak tiče epiduralne ja ju nisam htjela dok me nije poštenski zabolilo ( oba puta ) a kad sam ju zatražila dobro da se nisu upišali od smjeha. Sve u svemu meni drago da sam rodila bez epi i kao što kaže apri teško je to nekom objasnit ( posebno kad nemaš drugog izbora ).
    .
    i meni je na kraju drago da je bilo bez epiduralne
    nije mi drago da su mi se navalili na trbuh, ali to je već druga priča

mene je zasmetalo što sam 2x ismijana
    1.x kad sam pitala 2 ginekologa na kontrolama za epiduralnu pa su me obojica uvjeravali da nema s tim nikakvih problema, jedan me je ismijao da što slušam što drugi govore, da svaka žena koja izrazi želju dobije epidrualnu

2.x kad sam tu želju izrazila pa sam dobila odgovor doktorice da ona ne smije buditi anesteziologicu radi moje epiduralne
    da se to malo umotalo u celofan, i da mi je primalja rekla jednu lijepu riječ, da mi je imalo pomogla ja ne bi riječ rekla
    ovako mi je gorčina na SD, zbog svega, najmanja je stvar ta epidrualna

ali u svemu tom je najvažnije da imama zdravo dijete, sve ovo drugo se zaboravi (uglavnom, ovakve teme me podsjete )

aleksandra70vanja

opet ja, ko Maxim po diviziji
    je li 1. u mjesecu, 4-7h ujutro početak mjeseca?
    . Ti kud došla prerano tud još i na praznik .
    uvijek sam znala da ću nastradati radi moje lijeve orijentacije
    svi su rekli, ne, ne
    al ja zapela rodit baš 1.5.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobro je da uopće smijemo rađat na praznik ( znaš ono kad krenu: pa i nama je praznik a radimo itd.- ja došla 26.12.-što li bi tek bilo da sam došla na Božić ili NG ).

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dobro je da uopće smijemo rađat na praznik ( znaš ono kad krenu: pa i nama je praznik a radimo itd.- ja došla 26.12.-što li bi tek bilo da sam došla na Božić ili NG ).
    Hehe, tak je moja mama odlučila roditi brata baš za vrijeme Dinastije.
    Nisu bili baš presretni

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moram reci koliko su hvalili SD, da sam totalno razocarana. Moj porod je bio grozan zahvaljujuci doktorima. Predjen termin 15 dana, nisam ni cm bila otvorena, pismeno sam od mog ginekologa dobila za carski, u SD su se smijali kad sam dosla sa tim. 48 sati sam se poradjala uz muke. trazila sam epid. ali kao i da nisam. nisu htjeli cuti za to.nebi me ni tad porodili da NAZALOST nismo isli preko veze (nisam imala drugog izbora) dobila sam epid. i onda je polako pocelo otvaranje. Forsiraju na prirodan porod i bas ih briga dali ti to mozes ili ne. Mislim super ako porod ide normalno, ali sta jedna zena moze ako neide, ako se iz bilo kojih razloga ne moze prirodno poroditi.Za mene zena koja dobije epid. nije manje vrijedna od one koja rodi prirodnim putem.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kakvo je stanje s epidutralnom na SD

da li samo povlaštene preko veze dobivaju ili ako tražiš možeš dobiti?

koje su indikacije za epiduralnu

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno epi

freya7, ja sam rodila na sv.duhu i situacija je takva da nikad ne znaš da li će je biti, nama su na tečaju rekli da ne nestašica a kad sam ja došla dobila sam ju. doduše mislim da doc ( sa razlogom ) i ne vole da je žene traže odmah, ja sam naime imala porod jako dug, 20 sati a nisam se otvarala a s obzirom da je beba bila bez plodne vode dali su mi drip da se pokrene i to je bilo užasno bolno i tako sam zadnja 3 sata dobila jednu dozu i mogu reći da mi je ona sačuvala snagu za onaj zadnji dio poroda iako sam osjećala i trudove i nagon za tiskanjem tako da je i to moguće s epi al ne naravno onako jako. da skratim, u takvim okolnostiima uzela bi ju opet i zakon je a nakon 5 sati sam sama išla na WC i nikakvih posljedica nije bilo. anesteziolog te upozori na moguće nuspojave( bol u kralježnici, inkontinencija koja prođe ili glavobolja) al to je stvarno rijetko.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: epi

Citiraj zarrin prvotno napisa
    uzela bi ju opet i zakon je a nakon 5 sati sam sama išla na WC i nikakvih posljedica nije bilo.
    voljela bih znati korelaciju između epiduralne i samostalnog odlaska na zahod?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno epi

apricot, to je u kontekstu oporavka nakon epiduralne, eventualnih nuspojava ili da još pojadnostavim priča o tome da ništa ne osječaš dugooo u donjem dijelu tijela nakon nje ili da se ne možeš samostalno dići i hodati i sl.a što sam ja čula vezano uz epiduralnu. nadam se da sam jasnija sad

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala na info.....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

doduše mislim da doc ( sa razlogom ) i ne vole da je žene traže odmah, ja sam naime imala porod jako dug, 20 sati
    kad sam rodila Lorenu (31.5.09.), sa mnom su u sobi bile 2 zene i obje su dobile epi. dosle su cca 4-5 sati prije nego su rodile, trazile epi i dobile ju. nista im se nije zakompliciralo, jest da su obje dobile drip.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Citiraj apricot prvotno napisa
    uzela bi ju opet i zakon je a nakon 5 sati sam sama išla na WC i nikakvih posljedica nije bilo.
    voljela bih znati korelaciju između epiduralne i samostalnog odlaska na zahod?
    prvi puta sam rodila pod epiduralnom, jaki trudovi, puknut vodenjak,ali se nisam otvarala,pa mi ju je moja dokica preporučila.
    Dobilaq epi u 7,bila otvorena 2 prsta, rodila u pola 8! Definitivno predivno! I nisam imala nikakvih problema s tiskanjem, neosjećanjem nogu ili bilo čime drugim. Trudove sam osjetila,ali bez boli, kao npr. kad radiš trbušnjake.
    Ali nisu me samu pustili na wc nekoliko sati, a kad sam ustala skužila sam zašto - tlak ti dosta padne i sve ti se okreće kao na ringišpilu.
    I to je definitivno bila jedina posljedica.
    Drugi puta mi nisu stigli ni klistir dati (sva sreća), a sad treći....vidjet ćemo
    Kako stvari stoje, CR i spinalna, ali nadam se do kraja....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Na Sd daju bez problema epiduralnu, makar ju ja nisam dobila....

Uhvatili me trudovi oko 18 h, odmah na 3-4min....
    sredila istuširala...
    i ja sjela u auto i odfurala se na SD jer muž imao tekmu...dok sam vozila bili na 2min.
    Trudovi nisu bili jaki.Došla oko 19:15h u bolnicu, bila otovrena 6 prstiju..i dok su me pregledali,sredili papire, mene.,pa sam hodala da se još otvorim.....prošlo skoro sat i pol.....u 21h su me stavili u rađaonu, u 21.30 probušili vodenjak.
    Nisam tražila epi, zaboravila...ali valjda mi ne bi ni dali... i u 00:43 rodila....nisam imala jake trudove pa su me prikačili na drip...cca 2h (meni nije bilo strašno), pa me opet digli da hodam....i onda me polegli i rekli tiskaj i rodila u 3.trudu....
    Hodanje zadnjih sat vremena mi je bilo super..hodala, kad me uhvati tru stala ili sjela....

Drugim ženama su davali epiduralnu bez problema....tako da mislim tko želi, dobije bez problema...

meni porod bez epiduralne na dripu nije bio nimalo strašan.,...doživjela sam goru bol(komlikacija nakon operacije žuči), pa me ovo ugodno iznenadilo

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja sam prije par mjeseci rodila na sd, bila je nedjelja ujutro kad sam dosla, dugo sam radjala i kad sam trazila epi bez problema su mi je dali, i jos je bila sredina mjeseca, ni A nisu rekli, samo epi traje kojih 3 sata tako bar meni a ja sam jos nakon toga se telila i nisu mi dali ponovno bar malu dozu, al eto olaksali mi jesu bar ta tri sata, i nisam imala vezu. valjda je i s njima na koju nogu se dignu mada ne bi tako trebalo biti

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •