Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: ne želi jesti

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno ne želi jesti

Pozdrav
    trebam savjet. Mli mi ima 7 mjeseci. s dohranom smo počeli prije mjesec dana al maximalno kaj on pojede su 3-4 žličice po obroku. Jednostavno stisne usta i ni makac....ja se majmjuniram pa se malo nasmije i onda mu uvalim al na to poludi i gotovo.
    kiaj naapravit preveliki je da živi sam od mlijeka i to adaptiranog.
    da btw ni sokove ne želi piti čaj jako malo :?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bugga, nisi sama:

Odbijači dohrane- postrojimo se!!!!

Kopiram ti svoj post sa jednog drugog topica:

Kod kretanja s dohranom, osim uvođenja namirnica prilagođenih dobi djeteta imajte u vidu:

- MLIJEKO (majčino ili AD) je glavna hrana djeteta u prvoj godini života, ostalo je DOhrana;
    - namirnice se uvode postepeno, jedna namirnica nekoliko dana, da bi se dijete naviklo na novi okus i da bi se prepoznala eventualna alergijska reakcija na pojedinu namirnicu;
    - hranu nije potrebno miksati/pasirati/blendati: dječje čeljusti su dovoljno snažne da sažvaču namirnice koje im na početku dohrane nudimo, izbacivanje komadića iz usta je normalna reakcija na uvođenje krute hrane;
    - djetetu nudite vodu;

Najvažnije od svega: budite strpljivi, pratite svoje dijete i njegove potrebe, ne forsirajte, ne opterećujte se količinom hrane koju pojedu ili brojem namirnica koje konzumiraju. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •