Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: krumpir

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno krumpir

kad ste ga počeli davati u kašici s drugim povrćem? ja do sad bembu sam davala uvijek smao jedno skuhano povrće: ili mrkvu ili cvjetaču ili tikvicu i nisam do sada kombinirala s krumpirom jer mi nekako djeluje težak za tako mali želudac. izgubila sma negdje tabelu za dohranu pa ne znam kad se preporuča početi s krumpirom...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Po Moja prva godina tablici od osmog mjeseca, ja sam ga davala i ranije i nije bilo problema, radim ga uvijek sa blitvom.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

po onoj knjižici iz rodilišta (bila je tablica i tu negdje na forumu), krumpir ide s navršenih 8 mjeseci
    ja sam ga bojanu dala svega dva, tri puta do sada

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u kalendaru dohrane krumpir ide od 7. mjeseca.

međutim, glavni problem s krumpirom nije to što teško pada na želudac, nego je jedno od povrća koje se najviše tretira pesticidima i ostalim kemijskim sredstvima i zato se preporuča što kasnije uvođenje u dohranu.
    (osim ako ne kupuješ isključivo organske i ekološki uzgojene krumpire).

zara je krumpire probala nakon godine dana.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

po onoj knjižici iz rodilišta (bila je tablica i tu negdje na forumu), krumpir ide s navršenih 8 mjeseci
    ja sam ga bojanu dala svega dva, tri puta do sada

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kaj je ovo ? :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vidim da forum ne šteka samo meni

Krumpir se u mnogim zemljama preporuča baš za početak dohrane, ne znam zašto ne bi išao i ranije, meni se krumpir ne čini težak ili neprobavljiv.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerojatno si dva puta stisnula "pošaljite", a u međuvremenu sam ja postala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nije težak ni neprobavljiv, nego otrovan pesticidima

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Misliš da ga zato kod nas preporučuju od osmog mjeseca? Ha, ne znam, može biti. Ja sve povrće za Leu kupujem iz bio uzgoja, pa o tome baš i ne razmišljam.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mima, koliko košta povrće iz baš pravog bio- uzgoja i gdje to nabavljaš; tu negdje u kvartu ?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije u kvartu, nabavljam od Severa na Dolcu i od Zlate Nanić u dućanu u Ličkoj ulici, kod Zlate Nanić je dosta skupo ali ne znam baš točne cijene jer MM ide kupovati, ali uvijek ostavi dosta novaca a kupi 3-4 krumpira i vezicu blitve. Doduše, kupi uvijek i kolača za nas a to košta sigurno više od povrća. Kod Severa je npr. mrkva 20 kn kila, koraba isto tako.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi imamo domaće, tako da sam Marti počela davati prije 8. mj., negdi sa 7,5 mj. Prvo vrime je bilo ok, do prije tjedan dana- ima jako tvrdu stolicu i muči se pri kakanju, čim izbacim krumpir sve ok. Tako da ga sad više ni ne koristim, osim u mikro količinama.
    Fora s krumpirom je da se oni posipaju (ne znam čim- pa neću blebetati u prazno) tim nekim "praškom", koji sprečava klijanje (u toplom im klice jako brzo izlaze), ja Marti dajem one jesenske, nešpricane...
    Ako još niste davale- možda je bolje pričekati- za mjesec dana bit će novih mladih...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi smo krumpir uveli odmah nakon mrkve, tikvice i pastrnjaka- ali iz bio-uzgoja.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Krompir spada, zajedno sa paradajzom, u istu grupu kao i senf i moze biti alergen. To je glavni razlog sto se ne preporucuje uvoditi rano.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam L. pocela jucer s krumpirom - danas navrsava 8 mjeseci. No, ne da ga mrzi, vec ga ne podnosi! A mislila sam da sva djeca po defaultu vole krumpir :?

Nisam znala da se uvodjenje krumpira preporuca jos i kasnije od 8. mjeseca (kako pise u tablici), iako sam znala to za pesticide, ali sam pomislila da oni upravo oduljuju uvodjenje krumpira od 6. na 8. mjesec :?
    Sada cu, izgleda, bez obzira na to, morat malo oduljit uvodjenje krumpira, kada ga bas i ne voli

Lejla - a sta ti to znaci da se ne preporuca uvoditi krumpir "rano" - sta mislis pod tim "rano"?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mony, ima li Leon neurodermitis ili sam ga s nekim pomiješala?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Mony, ima li Leon neurodermitis ili sam ga s nekim pomiješala?
    Da si bar
    Ima, nazalost -
    jel pitas zbog krumpira?
    Nisam znala ni to da je alergen

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, niti ja zato te i pitam jer mislim da su vas možda upozorili na neke namirnice radi njegovog neurodermitisa. Lea je dobila neke lišajčiće po licu i rukama, pedijatrica kaže da to nije neurodermitis, pa ja sad sumnjičim krumpir.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja Leona jos uvijek dojim i od Bozica nisam ni taknula nista mlijecno (cak ni kekse) i od tada mu se ND samo 1 pojavio, ali nije jos proslo 3 tjedna od mojeg prestanka konzumiranja mlijecnih proizvoda, koliko treba da se mlijecni protein izbaci iz tijela. Tako da je sigurno alergican na protein kravljeg mlijeka.
    Jedem tu i tamo (1-2x mjesecno) jaje i nema reakcije, a pocela sam i uvoditi mlijecno u vidu keksa i sl. tek toliko da mu organizam polako privikavam na mlijecne proizvode.
    S druge mi strane doktori kazu da ni sa cim ne pretjerujem sto se izbacivanja iz prehrane tice, a potpuno drukcije citam na netu i pomalo sam zbunjena
    Zato nisam htjela panicarit s krumpirima, jer mi MM kaze: a sto je s mrkvom, koja takodjer izlazi iz zemlje i tretira se pesticidima :?
    No, kako ja ipak volim sigurno, ipak cu jos kojih mjesec dana barem pricekat s krumpirom.
    A ovi lisajevi - vjerojatno i nije ND - u proljece i jesen koza zna biti susa, pa vidi da je mozda to. ND izgleda katastroficno i ne bi ga mogla zamijeniti s lisajevima, a ako ne ti kao laik, onda doktorica sigurno ne bi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne mislim ja da je to neurodermitis, znam kako ND izgleda jer ga je imala moja nećakinja i to u vrlo gadnom obliku. Ali i ti lišajčići ili ekcemi mogu biti alergijska reakcija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Noah ponekad zivi na krompiru. Ja sam ga davala od 6 mjeseca.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ne mislim ja da je to neurodermitis, znam kako ND izgleda jer ga je imala moja nećakinja i to u vrlo gadnom obliku. Ali i ti lišajčići ili ekcemi mogu biti alergijska reakcija.
    Definitvno! Nisam tocno skuzila sto si htjela rec.
    A mi evo prekidamo s krumpirom - ne samo da ga ne voli, tj. da ga ne podnosi, vec je i dobio blagi osip po trbuscicu.
    Tako da jos dulje vrijeme nista od krumpira.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pošto kod Zlate Nanić ionako više nema krumpira osim nekog sitnog i proklijalog i mojaq krumpiraška dvojba je na neko vrijeme riješena

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Evo mene sa neba pa u rebra . Zar je to tako sa krompirom kao sto kazete ???
    Ja sam pocela sa krompirom i plus toga sto mi je pedijatar rekao da iz pocetka koristim sve osim crvenog povrca a i voca i kad spremam krompir, da mu ga nikada ne dajem samog vec da stavim mrkvu ili tikvicu ili obadvoje.
    Krompir je jeo par puta i nije mu se previse svidjeo tako da ga i ne koristimo.
    A recite mi ovo : Da li da trazim od doktora uputnicu za snimanje organa ?? Mislite da se moglo nesto ostetiti ??
    Sad mi nije bas svejedno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ništa mu se nije moglo oštetiti, eventualno može biti alergičan (ako je krumpir stvarno čest alergen), a to bi vidjela jer bi dobio osip, nekakve lišajeve, ekcem i slično. Ti si u Francuskoj, jelda? Ja sam već od dosta mama koje žive negdje vani čula da se krumpir baš preporučuje za početak dohrane, a kod nas se preporučuje od 8. mjeseca; kod nas se npr. mrkva preporučuje baš kao prvo povrće a u Americi je ne preporučuju za djecu itd.
    Rekla bih da je to sve stvar tradicije u nekoj zemlji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •