Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: upadanje odraslima u riječ

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno upadanje odraslima u riječ

rade li to vaša dica?
    kako ste to sredili, odnosno kako ste ih naučili kulturi?

L. je dite koje je nestrpljivo za poludit. nema kod nje da će pričekat za bilo šta, pa tako i kad odrasli govore da se strpi 2 sekunde dok se gospodični ne obratimo.
    milijun puta smo joj govorili, objašnjavali, pričali, ukazivali: kad odrasli pričaju ne možeš ti upadat u riječ. ne možeš skričat ko da te kolju jer si naumila nešto kazat. pričekaj sekund dok završimo pa onda ti svoje kaži.
    nema šanse.
    probali smo je i ignorirat i na taj način naučit strpljenju - odustali smo jer je to bilo prestrašno za naše živce.
    a ja iz dna duše mrzim to upadanje u riječ. i od nje, ali i od odraslih koji nisu parlamentarni.

upadaju li vaši vama u riječ i obraćate li im se istog momenta? prekidate li svaki, ali svaki put razgovor da bi slušali kako je mali pacov slomio nogu i završio u bolnicu s gipsom (to je priča zbog koje je L. ovo lito svima krv ispila dok bi pričali jer je ona morala ispričat svoju priču )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

oko 16 te nauče

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    oko 16 te nauče
    Onda moram preživjeti još samo 5 godina .

M. je tek prošle godine naučila da koliko-toliko bude strpljiva. Kad razgovaram, a ona se želi ubaciti u razgovor vidim na njoj da je već uzela zrak da ispriča sve što je naumila, ali ipak (ponekad) ispuhne taj zrak bez 100 rečenica u sekundi.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo nasega ucili da kad nesto zeli reci dok pricamo barem kaze: oprostite sto prekidam, al imam nesto za rec, jer je nepristojno prekidat dok netko nesto prica, a valjda smo podsvjesno ocekivali da ce ga to odvratiti od upadanja
    Medjutim, nas lukavac fino prvo pocne upadati, pa mi kazemo: pricekaj dok ne zavrsimo pa cemo te poslusat, a on: mama, mama (il tata, tata) oposti sto prekidam... itd.
    I kako onda ne poslusat kad je tako fino i pristojno upao u rijec

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zvuči poznato...
    kad je L dobre volje pričeka, kad nije obratim joj pažnju bez obzira što upada u riječ, da ne nastane cirkus.
    I ne kažem joj da čeka dok odrasli dovrše, nego dok drugi dovrše (doduše kod nas je stalno puna kuća djece).

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja to nebi nikako nazvala "upadanje odraslima u riječ" nego upadanje u riječ onom koji trenutno nešto govori. Eto.
    ..meni se obilo o glavu rekoh Marinu "sada mama priča, pričekaj pa ćeš ti meni reč", a on to meni ponoviše prvom slijedećom prilikom.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Loryblue, OBOŽAVAM tvoje postove, uvijek me nasmiju i razvesele, nebitno šta je u pitanju

Mi smo tek sad počeli i naravno zakasnili sa učenjem takvih stvari.
    Kad god upadne ja tražim da sačeka malo i da ne upada u razgovor, nekad uspije da se strpi 5 sekundi,10 sekundi,nikad nismo stigli do pola minute, nekad odmah udari u dreku, ali ja se trudim i ponavljam, upalit će valjda jednom ( i prije 16-te )

Ali ja isto tako ne dam da neko njemu upada u riječ kad on nešto priča ili objašnjava ili kad nas dvoje razgovaramo isl. tako da vidi da pravilo vrijedi za sve jednako, možda ga tako brže usvoji

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    zvuči poznato...
    kad je L dobre volje pričeka, kad nije obratim joj pažnju bez obzira što upada u riječ, da ne nastane cirkus.
    I ne kažem joj da čeka dok odrasli dovrše, nego dok drugi dovrše (doduše kod nas je stalno puna kuća djece).
    i ja ovako.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    zvuči poznato...
    i ja ovako.
    I ja.
    A bome nekad i odrasli njima upadaju u riječ pa onda ona opominje...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni nije toliko bed kad mi upadne u riječ, opomenem je i ušuti. Bed mi je kad mi i ona i mm pričaju ISTOVREMENO i pitaju me nešto istovremeno. E, to me izluđuje. A tada obično kažem njemu da zašuti.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    M. je tek prošle godine naučila da koliko-toliko bude strpljiva. Kad razgovaram, a ona se želi ubaciti u razgovor vidim na njoj da je već uzela zrak da ispriča sve što je naumila, ali ipak (ponekad) ispuhne taj zrak bez 100 rečenica u sekundi.
    ovako je i kod nas.
    čeka napeto ko puška dok ne završim ono što imam za reći i onda kreće rafalna paljba.
    a i to je nekakav uspjeh kako je bilo do nedavno.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Navikla sam. Ionako svoje pravo na upadanje u reč uglavnom mogu iskoristiti samo ako pričam sa onim drugim :/

Kad stariji razgovaraju, ako mene prekidaju dovršim rečenicu (ili pasus) pa kažem ''hajde sad ti'' a ako prekidaju mog sagovornika zamolim da sačekaju što uglavnom i urade. Ali nije fora u tome, fora je u tome da prestanu da nam upadaju u razgovor - a i to dođe najkasnije sa pubertetom kad ih bude stid 'dobar dan' da kažu gostu iako ne zaklapaju kad su svi domaći oko njih

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

MM i ja uopce ne uspjevamo doma razgovarati, cim si pokusamo nesto reci, vec sa ona gura da nesto isprica. Odustali smo od pokusaja da je naucimo da ceka, pricamo preko telefona dok smo na poslu

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Meni nije toliko bed kad mi upadne u riječ, opomenem je i ušuti. Bed mi je kad mi i ona i mm pričaju ISTOVREMENO i pitaju me nešto istovremeno. E, to me izluđuje. A tada obično kažem njemu da zašuti.
    Identično i meni tako. Majko mila kad stanu oboje prepričavati dogodovštine najradije bi pobjegla daleeeeeeeeeko. Mislim ak imam dva uha nemam dvije glave, nek se dogovore tko će prvi. Tad se oni fino porječkaju a ja odmaram dok se ne dogovore.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Citiraj Dijana prvotno napisa
    Identično i meni tako. Majko mila kad stanu oboje prepričavati dogodovštine najradije bi pobjegla daleeeeeeeeeko. Mislim ak imam dva uha nemam dvije glave, nek se dogovore tko će prvi. Tad se oni fino porječkaju a ja odmaram dok se ne dogovore.
    Ma moj se uvrijedi...da ga nitko ne sluša...
    A što je samnom

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma ja bih najradije da ih odviknem od njihovog upadanja u moj ručak sa ''Mama, meni se kaki''. Redovno. Bez izuzetaka za svaki obrok. Prosto moram oprati ruke 2 puta dok jedem

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja ludim na to
    ali, ne možeš ti njima to objasniti, još su mali
    a pogotovo Lory, i moj Roko, koji su kao navijeni oduvijek

znaš kako kažu; prvo ih godinu dana učiš da prohodaju i progovore, a onda im 15 godina govoriš, "sjedni! i ušuti"!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ajme to je toncekov hobi!!!!!!!!! ne dozvoljava mi konverzaciju s nikime....stalno kad ja razgovaram ili uzmem mob pocinje s davljenjem i ne staje.....e kada ga opomenem bez rezultata p adreknem malo stane....i tako krece borba...na kraju ja zavrsim s razgovorom totalno luda a on prestane u sekundi i nastavlja sa radnjom koju je radio prije pocetka ometanja mene....majstor, nema se sta reci.....iskreno dovodi me do ludila ali mislim da je premali da jos shvati da bas to nije ok. mislim da kuzi da ne bi trebao to raditi.....no nacekati cu se da krene s postivanjem mojih molbi

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja je ista kao loryna curica, mislim da nema lijeka za to

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja tad stanem konverzaciju s drugom osobom , obratim paznju na ovu moji i kazem - evo ti moja ruka kao znak da sam te cula, cim zavrsim s osobom x ti si na redu. i nije palilo neko vrijeme, ali sad nam to ide sasvim ok.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    zvuči poznato...
    i ja ovako.
    I ja.
    A bome nekad i odrasli njima upadaju u riječ pa onda ona opominje...
    ovako i ja .
    A starijem je postala glavna fora sve žive opominjat da su mu upali u riječ.
    i još je uz pomoć mog tate izmislio "pričnu pauzu", tj. povremeno mu treba da smisli šta će reć i ne da da ga se ometa.
    Sda ga moram naučit da i drugi imaju te pauze...

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj jassi prvotno napisa
    ajme to je toncekov hobi!!!!!!!!! ne dozvoljava mi konverzaciju s nikime....stalno kad ja razgovaram ili uzmem mob pocinje s davljenjem i ne staje.....e kada ga opomenem bez rezultata p adreknem malo stane....i tako krece borba...na kraju ja zavrsim s razgovorom totalno luda a on prestane u sekundi i nastavlja sa radnjom koju je radio prije pocetka ometanja mene....majstor, nema se sta reci.....iskreno dovodi me do ludila ali mislim da je premali da jos shvati da bas to nije ok. mislim da kuzi da ne bi trebao to raditi.....no nacekati cu se da krene s postivanjem mojih molbi
    ajme jassi ti kao da si opisala moju I. Mi smo večeras imali u kući cijeli cirkus. Došla mi je u posjetu teta koju I. obožava (žena stvarno vli djecu i zna sa njima) i počela je dovlačiti igračke u dnevni što mi apsolutno diže tlak na 300 (mislim, ima jednu sobu od 20 kvadrata samo kao igraonicu pa ne želim da se igračke razvlače po kući). Sve je bilo ok dok sam ja onako 'ofrlje' pričala sa tetom, kuhala kavu i pripremala sok. Kad sam se sjela da popričamo, počeo je urnebes. Odjednom nije znala složiti svoje cipelice u ormar, pa nije znala sama skinuti hlače da ide na WC, pa nije znala sama natočiti vode u čašu, pa hoće gledati crtani, ali da mi šutimo jer'ona ništa ne čuje' Na kraju sam joj uspjela uvaliti Bambija i mi se pokupile u kuhinju. Blaženiih pola sata mira .
    Ista stvar je kad pričam na telefon. kad čuje da zvoni, jednostavno poludi, pita sve ono što joj je inače ograničeno - Kiki bombone, gumene, čokoladu, pa joj se kaki i viče da joj dođem oprati guzu da bi mi rekla da ipak nije kakila i smije se ... Čim spustim telefon, nemaš ju što vidjeti ni čuti, grrrr...
    Dođe mi da ju slupam u zid ponekad.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •