Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Topla kupka u visokoj trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Topla kupka u visokoj trudnoći

Meni baš sad pred kraj trudnoće kada me pomalo bole križa, savršeno paše uvaliti se u što topliju kupku.
    Moja majka, žena starog kova, dobije napad panike kad čuje što radim jer u njeno doba se smatralo da to može izazvati porod.
    Iako moj racionalni dio to smatra babskim pričama i nema mi nikakve logične osnove, ipak dio mene zanima može li stvarno ta topla kupka na nešto utjecati...
    Kakva su vaša saznanja?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Topla kupka nije dobra ni u jednom stadijumu trudnoće.
    Meni moja dr zabranila bilo kakvo kupanje u kadi.
    Najviše zbog infekcije. Ali topla voda jako širi krvne sudove i nije dobra zbog cirkulacije.
    A sad, da li će ti izazvati porod... hm... u to baš i nisam sigurna. To ipak zavisi od više faktora.
    A kako vidim u popisu, pun termin ti je sredinom februara, pa se oko toga bar možeš opustiti. U terminu si.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajme, nemojte mi to "govoriti" :shock: , pa ja mogu na prste jedne ruke nabrojati koliko sam se puta u trudnoci otusirala, ja bas gustam u kupanju, makar trajalo 5 minuta i voda mi je uvijek jaaaako topla, iako istina je da sam cula da ne valja kupanje, ali sam mislila da se to odnosi samo na pocetak trudnoce pa sam se u skladu s tim u pocetku samo tusirala, a sada samo brckanje u toploj kadi dolazi u obzir uz neku dobru knjigu, ma milina

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je doktor odmah na pocetku trudnoce rekao da izbjegavam tople kupke, pa cak i tusiranje jako toplom vodom, sto obozavam. Kao razlog mi je rekao da moze doci do prijevremenih kontrakcija...koliko je tu istine, nisam proucavala...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ukoliko nije vrijeme za porod, topla kupka neće izazvati prijevremeni porod.
    Topla kupka u porodu može pomoći otvaranju jer opušta rodilju, a time i njene mišiće zdjelice.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se cijelu trudnocu skoro svakodnevno kupala u toploj vodi, jako mi je pasalo.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cijelu sam se trudnoću kupala u toploj vodi ... strašno mi je odgovaralo, osobito kada su me počela boljeti leđa i kukovi. Nije se ništa desilo ...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Nikina mama prvotno napisa
    Ajme, nemojte mi to "govoriti" :shock: , pa ja mogu na prste jedne ruke nabrojati koliko sam se puta u trudnoci otusirala, ja bas gustam u kupanju, makar trajalo 5 minuta i voda mi je uvijek jaaaako topla, iako istina je da sam cula da ne valja kupanje, ali sam mislila da se to odnosi samo na pocetak trudnoce pa sam se u skladu s tim u pocetku samo tusirala, a sada samo brckanje u toploj kadi dolazi u obzir uz neku dobru knjigu, ma milina
    Ako ti do sada nije zasmetalo, pa neće valjda ni sad

A meni se taaaako kupa i pliva
    Iz istog razloga, sve čekam da uđem u siguran period, pa da prošvercujem bar jedno kupanje u kadi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj sweetmint prvotno napisa
    Meni je doktor odmah na pocetku trudnoce rekao da izbjegavam tople kupke, pa cak i tusiranje jako toplom vodom, sto obozavam. Kao razlog mi je rekao da moze doci do prijevremenih kontrakcija...koliko je tu istine, nisam proucavala...
    Meni dr rekao isto, tako da ja samo na tuširanju.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko se sjecam, problem nije u samoj kupki nego u jako toploj vodi. pa neovisno da li se kupate ili tusirate, nemojte pretjerivati s toplinom vode.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

na više mjesta sam pričitala da posebno u ranoj trudnoći (prvo tromjesečje) treba izbjegavati vruće kupke a posebno đakuzije jer izazivaju pobačaje a u zadnjem tromjesečju pak prerane kontrakcije. svugdje su se pozivali na neka znanstvena istraživanja...
    baš mi je to teško padalo u prvom tromjesečju jer je bila zima a topla kada mi je najbolji i najljepši način da se ugrijem i opustim.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja osobno mislim da su to najobičnije gluposti. Nema nikakvog razloga da se žena ne kupa kad je trudna. Trudnoća je stanje, ne bolest. Jedino što je istina, je da JAVNI bazeni, jacuzziji i slično nisu preporučljivi radi bakterija koje tamo možete pokupiti a koje mogu izazvati otvaranje i slično. Ja sam prije jedno dvije godine dobila u Grčkoj Ureaplasmu i onda smo mm i ja pili antibiotike mjesec dana!

Otad mi se bazeni gade i kupam se samo u moru...a to sam prije tako voljela ))

Moju doktoricu volim jer je jako normalna - za razliku od onog prije koji je stalno nešto zabranjivao. Doktori bi najradnije isključili sve rizike i njima je najjednostavnije reći nemojte ovo, nemojte ono...pa ako mogu ići na posao i raditi svaki dan osam sati, zbilja ne vidim razloga da se ne okupam u kadi...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A, onako laički, i gledano sastrane: nije li stvar u tome što se vrućim kupkama podiže i tjelesna temperatura, što nije dobro za bebu?

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Doktori bi najradnije isključili sve rizike i njima je najjednostavnije reći nemojte ovo, nemojte ono...pa ako mogu ići na posao i raditi svaki dan osam sati, zbilja ne vidim razloga da se ne okupam u kadi...
    I fala Bogu sto je tako...zamisli kad bi nonsalantno, laicki pristupili tvojoj trudnoci ? Ni onda nije dobro.

Meni je preporucio, ne zabranio..pa je na meni hocu li me biti strah od mogucih posljedica..

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Anka prvotno napisa
    A, onako laički, i gledano sastrane: nije li stvar u tome što se vrućim kupkama podiže i tjelesna temperatura, što nije dobro za bebu?
    Da pogotovo u prvih par tjedana (kad još i ne znaš da si trudna). Čitala sam da se može povezati i sa spinom bifidom.
    Ali eto i ja se kupala ( i to u poprilično toploj kupki-jer tada još nisam to znala) i sve 5!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Voda treba biti najviše topline tijela i onda je ok.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ono gore napisala jer sam mislila da se stvarno nitko ne kupa u VRUĆOJ vodi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sweetmint, evo, napisala si mi da dobijes od harni iste odgovore ko od svog gin., ona je meni rekla da se u prva tri mjeseca ne smije kupat u vrucoj vodi ni opcenito izlagat trbuh pretjeranoj toplini zato sto moze doci do poremecaja razvoja embrija, anomalija cns a npr. a poslije sam to procitala i na internetu i u bebama.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bitno je da ti savjetuje da nije dobro, cega se trebas paziti itd....a sto se tice posljedica mozda je i to rekao, ne sjecam se vise prije 2 godine

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Evo moje iskustvo: ja se jako volim kupati, i da, baš u vrućoj vodi. Znam da to nije zdravo, ali pošto imam slabu cirkulaciju, jedino se u vrućoj kupki mogu pošteno zagrijati. Kad sam saznala da sam trudna, nastavila sam se kupati, ali sam smanjla temperaturu vode (nije bila temperature tijela, to mi je premrzlo, ali nije bila ni onako topla kao inače). Ipak je prva trudnoća rezultirala spontanim. Ne tvrdim da je od toga ali si ne mogu pomoći da se katkad upitam nisam li naštetila bebi na taj način?
    Zato se u ovoj trudnoći od mogućeg začeća nisam ni jednom uvalila u kadu, niti namjeravam. Tako da budem sigurna (samoj sebi) da barem s te strane nisam učinila ništa što bi moglo biti rizično.
    Molim primite ovo kao jedno osobno iskustvo, svatko će raditi po svom nahođenju i viđenju stvari. I svatko je odgovoran samo prema sebi i svojoj bebi i nije dužan polagati račune nikome drugome!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam još jedna strastvena ovisnica o toplim kupkama i uopče se ne brinem da bi to moglo ikako naškoditi meni ili bebi. Prije kupanja dobro operem kadu i otuširam se. Do sad nisam čula niti jedan uvjerljivi argument koji bi me odvojio od ovako lijepog rituala prije spavanja.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

toplo i vruće nije jedno te isto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •