Evo da vam i ja napišem svoj recept za šampite. Proban je preko nekoliko puta i još nikad nije fulao, uvijek su bile super
ŠAMPITA

KORA:
-10 žumanjaka
-1 cijelo jaje
-5 kašika šećera
-1/2 praška za pecivo
-11 kašika brašna

ŠAM:
-1/2 kg šećera i 2 dcl vode ukuvati dok se ne pojave balončići kroz viljušku.
-10 bjelanjaka dobro umutiti, pa dodavati jednu po jednu 20 kašika šećera. Šam mora biti čvrst da ne ispada iz zdjele kad je okrenete naopako. Radi sigurnosti dodajte par crnaca soli (među prste soli), a zatim polako sipajte ukuvani sirup uz neprekidno miješanje i ponovo sve dobro mutite dok se masa ne ujednači.

Šam istresite na pečeni biskvit i nakon 5 minuta izrežite šampitu. Ostavite u frižider da se ohladi i, naravno, jedite je hladnu.