TORTA OD KESTENA
6 jaja
20 dkg skuhanih i protisnutih kestena
14 dkg šećera
5 dkg mrvica
5 dcl tučenog slatkog vrhnja
3-5 dag šećera u prahu
4 dkg marmelade za mazanje
čokoladne mrvice
Tucite žutanjke sa šećerom (14 dkg) i u glatku smjesu umiješajte mrvice, polovicu kestena i snijeg od bjeljanjaka. Ispecite u kalupu za torte i prorežitie ohlađeno. U preostali kesten dodajte polovicu tučenog vrhnja i šećer u prahu, te time napunite tortu. Izvana je namažite marmeladom i ukrasite tučenim vrhnjem, pa pospite čokoladnim mrvicama.
Ja kupim kesten pire 500 g (Ledo) i oko 15 dkg stavim u biskvit, a ostatak 35 dkg u kremu, ali onda stavim i malo više šlaga. Ako nemam čokoladnih mrvica, naribam čokoladu za kuhanje. Koristim veći kalup za tortu i biskvit pečem oko 20 min na 180’C. Naravno, kalup namažem margarinom i pospem brašnom ili mrvicama.
Jako jednostavno, sezonsko, šlagasto i fino !!!![]()