Aprilka, hvala na uputama, još ću malo pričekati, da skupim ponovo hrabrosti (i živaca) pa ću ponovo pokušati. Ovaj put ispravno nadam se.
Onaj recept koji sam radila ide sa čak 1/2 l vode na istu količinu šećera kao kode tebe (10 bjelanjaka, 1/2 kg šećera, 1/2 l vode), plus što se sve miješa na pari, pa nakon 15 min dobiješ gore čvrste bjelanjke, a ispod tekućinu, i onda ti na kraju ispadne nešto smećkaste boje (jer se šećer karmelizirao) pa sve to lijepo fino zavitlaš u smeće.
Dille, ja koristim kupovne kore od lisnatog. A nekad davno u nadobudnim mladim danima sam ih i sama pravila, sad sam mišljenja da mi je neisplativo toliko se mučit kad ih mo'š kupita za 10-tak kn. Ako hoćeš iskopat ću recept.

Odgovori s citatom
, daj molim te, napisi recept. Ako ispadnu onako gumenaste kao Ledove, onda nemoj.
Mislim da sam stavila više vode nego što je trebalo... (moje šalice za kavu su "većeg formata", tek mi je posli sinulo) i tako je opet sve završilo u wc školjci.
A malo je falilo... Ma da bar meni ne idu kolači, ne bi mi bilo krivo.. nego ovako... šmrc...