Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
.
Dakle:
1. Kolika ti je ta šoljica vode (za sirup)- 1 dcl, 2dcl...?
2. Da li dok ubacuješ sirup, miješaš i dalje mikserom (koja brzina) ili kuhačom.
3. Koliko otprilike traje to "miksanje"- 15, 20, 30 min ili više?
4. Za koju veličinu tepsije je ovaj recept (da znam ispeći kore).
Evo ovako:
1. Šoljica vode = soljica za kafu , ustvari secer treba samo navlaziti da se dobije gust sirup
2. Kada sipam sirup (vruć) u bjelance mikser stavim na najmanju brzinu
3. miješa se nekih 5-10 minuta ali to ćeš osjetiti sama kada vidis da sipani sirup prohladio i da bjenaca više nisu vrela te da su čvrsta
4. Ja šampitu pravim u okrugloj tepsiji promjera 30-ta centimetara

I na kraju, ne zaboravi javiti jel' uspjelo