Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Kad i kako dati 7-Korn.....

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Kad i kako dati 7-Korn.....

....koji nam već neko vrijeme stoji kupljen.Od glutena nije probao ni g,a što se tiče žitarica isto je tako.Jel mu prvo moram uvodit jednu po jednu žitaricu iz 7-K ,ili mu mogu dati taj mix za početak :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja ga dala odjednom, sa mlijekom.
    U flasicu stavim zlicicu - dvije, promuckam i gotovo.

Probala sam i gusce napraviti pa da papa sa zlicom, ali joj se to nije svidjelo :/
    Najcesce samo dodam koju zlicicu u home made vocnu kasicu i to ponjupa zacas!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

...i da...ja sam ga prvi put dala sa 8 mjeseci upravo zbog zlocestog glutena 8)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moj ga Vito želi papa samo s vodom pa mu ga tako spravljam svako jutro jer ima problema sa zatvorom i mu to pomogne

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

A di ste to kupile? Jel ima u DM-u i koji je proizvođač?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

(kršitelj koda), u DM-u više nema :/ ima u ljekarnama. Lea jede 7 korn za doručak, sa adaptiranim mlijekom, i mislim da joj je to jako dobro za probavu jer kad ga par dana nije jela jer ga nije bilo za kupiti odmah joj je stolica postala jako tvrda.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U ljekarni u King Crossu....znači da mu mogu dati bez da je prethodno probao neku žitaricu koju sadrži 7-K ?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I ja kupila u ljekarni.
    Ne znam Romina, ja sam ga dala bez da je samostalno probala sve te zitarice i odmah je prihvatila.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A ja kupila u DM-u prije tri dana.
    Spremam ga sa voćem. Bolje na žličicu...naviknut će se!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da ne otvaram novi topic,možete nam molim vas reći kada najranije smiju bebe gluten? vidjeli smo u dm-u neke kekse gdje piše od 4mjeseca ali imaju gluten!?hvala

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja mislim što kasnije to bolje.
    Od 4 mjeseca bebi gluten ne moze donijeti nis dobro, samo zloceste alergije i ko zna kaj jos.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Gluten ide po kalendaru otprilike dva mjeseca po početku dohrane, dakle, ako si startala sa 6 mjeseci, onda ne prije osmog. Eto. Ali bolje kasnije nego prije, slažem se. Btw, moja je šogica kupovala Milupu u Vrutku na Magazinskoj (ide se busom s Mažuranca za Voltino, stanica iza Doma sportova, na velikom zavoju). Ali to je bilo prije 4 godine kad je njezin stariji klinac bio u fazi dohrane. Fakat ne znam jel ima i sad. U Getrou nema.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Problem sa glutenom nisu alergije nego moguća intolerancija - celijaklija.
    Ja sam tu na forumu čitala da su novije preporuke da se gluten uvede ranije, dok se još puno doji - za one koji doje. Pretražite malo forum sa pojmom gluten, ima dosta topica o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Baš zbog toga smo mislili krenut sad sa glutenom, jel cikimo punom parom :D

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i mi smo ga probali sa nekih 8 meseci, ne pre, i to da nije jeo ranije svaku tu žitaricu posebno... baš sam i ja nešto o tome pitala kad smo krenuli...ko bi sad tražio ...
    nisam ga dala sa mlekom jer ne pijemo drugo mleko sem maminog, ali ga dajem sa svim ostalim! sa voćem i povrćem...sad od skoro i sa jogurtom ili kiselim mlekom...ma, možeš sa čim hoćeš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MOram se samo nadovezati na pricu o glutenu. Imaju dvije struje koje "se osvrcu" na uvodjenje glutena u prehranu. Jedni kazu da je bolje cekati sto duze bez obzira kako se beba prije toga hranila. A druga struja kaze da je kod dojene djece gluten ustvari bolje uvesti ranije u prehranu, dok dijete ima jos puno podoja. Jer je onda zasticenije od alergije. Ja osobno dojim oboje djece, slucaja celijakije u obitelji nemamo pa se nismo puno zamarali pricom o glutenu.
    Sorry na uletavanju, htjela sam vas samo informirati da su i oko ove teme, valjda ko i kod svake druge misljenja strucnjaka podijeljena. Tako da raspolazete s vise informacija kod donosenja odluke o uvodjenju namirnica.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uvoznik za Milupu je Biofarm i jos ako ste član njihovog Baby centra imate 10% popusta što kupite kod njih, ne samo hranu već i kozmetiku i ostalo. kako postati članom pitajte kod njih kupon pošaljete ga i za tjedan dana stigne vam kartica doma i to je to.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Romina, nekak mislim da još ne kreneš sa 7 zrna ako još nisi davala gluten. Preporučila bih dinkel (krupnik, pir) koji je prema nekim istraživanjima jedna od najzdravijih žitarica, odnosno griz od dinkla - možeš ga kupiti u DM-u od Alnature (a ako imaš nekog u Austriji i Njemačkoj može ti donijeti i baby Alnaturin instant dinkel griz, bez mlijeka i šećera) ili kod Severa. Iako sadrži gluten, čitala sam da dinkel mogu jesti čak i (pojedine) osobe alergične na gluten jer ne izaziva reakcije... Čini mi se da bi bolje onda bilo početi s tim nego s miksom žitarica. Moj sinek jako voli papati dinkel...
    Inače, u Muelleru se može kupiti instant zobena baby kašica bez mlijeka i šećera (imali su i **** dinkel, ali više nemaju i neće imati...), koja je isto dobra za bebe...

internetMum avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moja cuja jučer papala prvi puta 7 korn, ali sam joj dala unutra i dvije žličice kašice od jabuke. Smazala je pun tanjurić
    Kupili smo ga u dm

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

internetMum jel probala koju žitaricu prije toga?

internetMum avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno ....

Papala je jedanput i griz koji sam kuhala na vodi, a kada je bio gotov, umiješala u njega i adapt. mlijeko. I to joj se isto sviđa.
    Nije mi bilo svejedno jer mi mm ima puno alergija, ali sa sinom je sve bilo ok, a vidim i da maloj niš ne smeta

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kako dati taj 7-korn ako se doji?
    Može li sa vodom ili mogu umiješati u voće?
    Ne mogu izdojiti toliku količinu i onda bi mi to poremetilo ponudu i potražnju :?
    Šta još može u voće da bude puni obrok i povrće naravno?
    Ne želim stavljati kekse jer je A. dosta težak (9,5 mj. i 16 kg).
    Keks mu dajem povremeno da gricka, ali ne pojede ni 1/3 keksa (mislim jednog)

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da i mene zanima kako ako dojim?
    još uvijek noa nakon šta pojede nekakvu kašicu za 15 minuta traži cicu,tako da se ne mogu izdojiti,nebi za poslije više imala

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja 7-korn miješam s voćem, a po potrebi dodam u povrtno-mesni obrok da ga zgusnem.

Čini mi se da je voće + žitarice potpun obrok. Umjesto 7-corn možeš stavit rižu, palentu, a ako si počela s glutenom onda i griz, ječmenu kašu. Inače ja s voćem miješam rižu i 7-korn, a s povrćem ostalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •