Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: novi kandidati za ICSI

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno novi kandidati za ICSI

Pozdrav svima!
    Naša priča ide ovako; zajedno smo 3 godine, u braku par mjeseci, proljetos kada se probudila želja za roditeljstvom odmah smo se odlučili napraviti spermiogram jer je MM 2000./2001. izliječio Hodgkina. Na nalazu (napravljen u KBO) pod posebne primjedbe stoji: pronađen pokoji pokretljiv spermatozoid. Slijedi prvi odlazak urologu u KBO, gdje je pregledom utvrđena varikokela, a MM je upućen napraviti hormonski status i color dopler testisa. Paralelno odlazimo u Škvorc na konzultacije, gdje mu također rade spermiogram i dr. Kniewald kaže da se ne sekiramo, nalaz je "odličan", ima ih 1000 i po njima mi možemo odmah na ICSI. Ja sam prema njihovoj uputi napravila gin. pregled, papa, uzv-vs, izvadila E2, TSH, LH, FSH; PROLAKT, TESTO, FTESTO, FT4, FT3 (5. dc) i progesteron (21. dc),te cervikalne briseve. Svi nalazi su ok, čekam još progesteron kao potvrdu ovulacije. Istu sam imala, prema kućnom testu urina koji je pokazao porast LH sredinom ciklusa.
    U međuvremenu, čitajući vaše postove, kontaktiramo gdina Katurić i naručujemo njegov čaj, koji zajedno sa cinkom, vitaminom e, l-arininom, bioastinom pijemo od 01.09. Također, postupamo prema uputama iz knjige: Povećajte svoju plodnost vezano za prehranu i nadomjeske prehrani. Sutra imamo dogovoreno u Twin labu mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa, pa ako nešto fali, ubacujemo i to
    Nakon uvertire, slijedi zaplet....drugi odlazak urologu KBO sa nalazima koje je tražio (povišen FSH i E2) rezultira time da MM šalje na biopsiju testisa jer ćemo tako saznati što je uzrok takvom spermiogramu?! Napominjem da je MM napravio samo jedan spermiogram u KBO i urolog barata s dijagnozom azoospermia, što po nama, nije točno, nadalje pročitala sam na forumu da su biopsiju radili parovi koji su već bili u postupku MPO, nigdje da se to radi u dijagnostičke svrhe?! MM kaže da će to napraviti ukoliko je nužno, ali nekako ne želim da ide na operaciju (opća anestezija), da bismo nakon nje znali isto što i prije-da smo kandidati za ICSI. U petak idemo privatno urologu čuti drugo mišljenje. Molim da mi se jave svi sa sličnim iskustvom, te ukoliko mislite da je ovo sa urologom čisto zavlačenje (kao ja trenutno), da mi savjetujete u koji zagrebački centar da se javimo radi upisa na listu, jer u Os nemamo što tražiti, oni još uvijek nemaju mikroinjekciju. Hvala najljepša!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pozdrav!
    Mislim da ukoliko niste za op.varikokele onda sam gubite vrime po urolozima.Konkretno MM nisu ništa pomogli dapače odmogli(jedino šta su izlječilie.colli koju je pokazala spermokultura).U zadnje vrijeme ne preporučuju op.varikokele jer je gubljenje vrimena zato šta nekada nema nikakvog pomaka.Ako je sam jedan nalaz azoo onda mislim da to nije konačna dg.A što se tiče biopsije nije je loše napraviti jedino ako je konačna dg da spermija nema!!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vjerovala bih Kniewaldima. Varikokela i njeno operiravanje je u svijetu napuštena metoda (Maribor i Brisel) čim postoji ICSI - poboljšanja spermiograma su jako rijetka (evo, i MM operirao, nikakve razlike, a operacija ga baca iz stroja na par tjedana, vas iz postupaka barem 3-4 mjeseca, a dijelom je i bezvezno odlaženje pod nož). Ima smisla dok se čeka npr. ne može se upast u postupak državno, pa ajde, da se nešto napravi dok se čeka, da se makar nekako proba pomoć paru kojeg se ne može primit zbog liste čekanja (ako se nema sredstava za ubrzavat stvar privatno). To ti je moje mišljenje. U koji ZG se javit za listu - u koji god, čeka se oko godinu dana, osim ako nećete ubacivat nešto i privatno. Vuk Vrhovec vam je dobar.

Evo ti i topica varikokela, nekima pomogne (rijetko), ali ogromnoj većini ništa. Pitaj i cure na topicu azosprmia, oni će ti više znat. Ako je tebi preko 35, nastojte ubrzat stvar, ako možete (to znači ne filozofiranje oko spermiograma, ako ima materijala za ICSI - ženine godine su ti u ovoj priči ključne, osim ako se ne radi o pravoj azospermiji di se nema što ispunktirat). Nema smisla tražit uzroke lošeg spermiograma, ako se to ne može napravit brzo (unutar 6 mjeseci max ako tebi nije preko 35). Tako bi ja s ovom pameću i sredstvima, da sam sve to znala kad bijah mlada.

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...488d97a90253a8

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vjerovala bih Kniewaldima. Varikokela i njeno operiravanje je u svijetu napuštena metoda (Maribor i Brisel) čim postoji ICSI - poboljšanja spermiograma su jako rijetka (evo, i MM operirao, nikakve razlike, a operacija ga baca iz stroja na par tjedana, vas iz postupaka barem 3-4 mjeseca, a dijelom je i bezvezno odlaženje pod nož). Ima smisla dok se čeka npr. ne može se upast u postupak državno, pa ajde, da se nešto napravi dok se čeka, da se makar nekako proba pomoć paru kojeg se ne može primit zbog liste čekanja (ako se nema sredstava za ubrzavat stvar privatno). To ti je moje mišljenje. U koji ZG se javit za listu - u koji god, čeka se oko godinu dana, osim ako nećete ubacivat nešto i privatno. Vuk Vrhovec vam je dobar.

Evo ti i topica varikokela, nekima pomogne (rijetko), ali ogromnoj većini ništa. Pitaj i cure na topicu azosprmia, oni će ti više znat. Ako je tebi preko 35, nastojte ubrzat stvar, ako možete (to znači ne filozofiranje oko spermiograma, ako ima materijala za ICSI - ženine godine su ti u ovoj priči ključne, osim ako se ne radi o pravoj azospermiji di se nema što ispunktirat). Nema smisla tražit uzroke lošeg spermiograma, ako se to ne može napravit brzo (unutar 6 mjeseci max ako tebi nije preko 35). Tako bi ja s ovom pameću i sredstvima, da sam sve to znala kad bijah mlada.

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...488d97a90253a8

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja se pridružujem dobrodošlici još jednim Slavoncima!! Nažalost u problemima ali svi smo tu zajedno pa je lakše! ja se slažem sa Inom33 što se tiče zaobilaženja muške neplodnosti i NE operacije varikokele! MM ima isti dijagnozu-varikokela i to najviši stupanj! jednostavno ne želim MMa izlagati teškoj operaciji ako možemo izbjeći i eto-idemo na naš prvi ICSI-krećemo za koji dan u Polikliniku Vili! Ako te zanima što vezano uz to javi na pp! Sretno!!!

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eto malo podrške...i ja sam badava hodočastio po pitanju muške neplodnosti po KBO...nema svrhe kad se to sve zaobilazi ICSI metodom...zato se fino zahvalite i produžite dalje po bebaća

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MM je prosle godine operirao varikokelu jer je nama to u Ri bio uvjet da uopce udjemo u ikakav postupak. Sama operacija nije bila nesto strasno i muz mi se brzo oporavio. Prvi nalaz je bio nakon operacije stvarno obecavajuc. na inseminaciji,sve opet po starom. Da ne duljim, na kraju je napravljen ICSI a rezultat mi je u potpisu. Nije mi zao sto se muz rijesio varikokele ali mozda je moje zlato vec moglo imati 6 mjeseci da se ta operacija preskocila.
    S druge strane, muz od forumasice lanee je operirao varikokelu mjesec dana prije MM i nalaz im je danas normospermia a ona je prirodno ostala trudna.
    Sretno sto god odlucili i da sto prije postanes trbusasta!

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo i od mene podrška i da što prije preseliš na trudnički forum.
    sve su ti gore napisali tako da ja nemam što za dodati, osim da je i MM bio na operaciji varikokele bezuspješno
    sretno

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja sam za ICSI.
    MM ima asteno...nisu ni pokušali sa liječenjem neplodnosti. Doktor je odmah rekao da smo za ICSI dok ja još nisam napravila pretrage.Sad čekam vješticu, onda 3.dan ciklusa po klomifene, i dok budem pod njima dok. će napraviti postupak. MM pije čaj od gosp. Mije pa ćemo vidjet. Inače su mi ciklusi relativno redovni, sad mi baš kasni kad moram po klomifene, valjda od stresa, nadam se svaki čas jer osjećam da kuha.
    Užasno me svega strah!
    Javit ću se sa novostima

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

extremo ma ne moraš se plašiti, bit će sve uredu, vidjet ćeš

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala Bogu pa ih ima u samoj spermi što se vidi i na spermiogramu kako kažeš. ICSI uspješno prevazilazi mnoge prepreke. Biće to ok, sretno

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pogledajte....stvarno je carobno...

http://www.suhavoda.com/snimak.asp?film=nPBZ7jURBXg

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dr. Ahmedu je cool!

Datum pristupanja