Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: O.Š. V. Holjevca u Sigetu?

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno O.Š. V. Holjevca u Sigetu?

Ima li tko djecu tamo, znate li kakva je to škola? čula sam da je loša, ali ne i zašto... :?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja sestricna je isla, i niti jednom od nje ili njenih roditelja nisam cula da je losa, jedino sto je u losem stanju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je to subjektivno ...
    loša je kao i svaka druga, dobra kao i mnoge druge ...

ja isto već u razmišljanjima o školi pa me zanima što je "loša škola" ...

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa da, i ja sam na tim mukama. nekoliko ljudi mi je reklo da ni slučajno h. ne upisujem u siget jer je katastrofa, da su neki njihovi i ispisivali djecu..., a opet kad pitam u čemu je točno problem, nitko mi ne zna reći. pa se zato nadam da će se tu na forumu naći pokoji 'insider' da me prosvijetli...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam tamo išla u 1. osnovne... prije jedno 200 godina
    Nemam pojma kakva je sad, ali sam se prisjetila svog polaska u školu (čista nostalgija).

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam isla, al u osmi razred (no isto tako prije 200 godina )
    tad je jos slovila kao 'dobra skola'
    a sad sam i ja cula da je 'losa'

kako onda nisam znala zasto je bila 'dobra', tako ni sad ne znam zasto je 'losa'

nisam ti pomogla, al ima tu sigurno forumasica sa friskijim iskustvom pa ce se javiti

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninni oprosti na OT
    misliš svoje starije dijete dati iduće godine u školu, s 6 godina?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam puno o oš v. holjevca (uglavnom iz 2, 3 ruke i u duhu onoga što je već napisano), ali imam jedan info (OT doduše ) koji bi te mogao zanimati :

za narednu školsku godinu školama je striktno naređeno da smiju upisivati djecu ISKLJUČIVO sa svog upisnog područja. one škole koje su ove godine upisivale djecu i sa drugih područja dobile su packe.
    uglavnom razmišljaš li o opciji da upišeš dijete u neku drugu školu pripremi se na igre bez granica sa gradskom administracijom.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ninni oprosti na OT
    misliš svoje starije dijete dati iduće godine u školu, s 6 godina?
    ne, za dvije godine. protiv sam ranijeg polaska u školu, premda mi je malo bed jer će joj cijela ekipa krenut najesen a jedina ona ostaje za dogodine.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    ne znam puno o oš v. holjevca (uglavnom iz 2, 3 ruke i u duhu onoga što je već napisano), ali imam jedan info (OT doduše ) koji bi te mogao zanimati :

za narednu školsku godinu školama je striktno naređeno da smiju upisivati djecu ISKLJUČIVO sa svog upisnog područja. one škole koje su ove godine upisivale djecu i sa drugih područja dobile su packe.
    uglavnom razmišljaš li o opciji da upišeš dijete u neku drugu školu pripremi se na igre bez granica sa gradskom administracijom.
    pa razmišljala sam o trnskom, ta je navodno dobra. ali opet mi nitko ne zna reći po čemu je dobra, odnosno bolja od sigeta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa

odake ta info?

vjerujem da nije to tako striktno, ne mogu oni odrediti roditeljima gdje će im dijete u školu
    ja npr. nemam boravak u naselju, moram ju upisati negdje drugdje ...
    ili ukoliko ne želim da ide u boravak nego mi je opcija da ju kupi baka, isto bih ju mogla upisati u naselju gdje živi baka ...
    ... škola koja mi je na 200 metara od kuće mi je zadnja opcija ...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam ispisala iz te skole oboje klinaca i preselila ih u OS Trnsko. Ta skola u Sigetu je zivi uzas. U prvom razredu je jedan klinac donio noz u skolu (onako, iz fore), nikako nisam uspjela objasniti uciteljici zasto je molim da moje dijete koje je ljevak sjedi na lijevoj strani klupe, starijeg su mi zadnji dan skolske godine (drugi razred) pored dvije nastavnice, dvojica klinaca zavezala za drvo u skolskom dvoristu i debelom granom razderali misic natkoljenice (sivanje je bilo ukljuceno u tu pricu) i jos nebrojeno ruznih stvari sam dozivjela tamo u samo dvije skolske godine....uzas....

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tikica, strašno!!!!!!!!!!!!!!
    Mada ni ostale škole po Zg, nisu baš suho zlato.
    Misliš li da je najveći problem zapravo što škola ne reagira uopće na takve stvari, oglušuje se na nasilje, zamolbe roditelja ili ima još nešto?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Krivo sam se izrazila, mislim, di ćeš gore od toga...
    Ono što sam htjela pitati je li to "izolirani" slučaj ili je takva "praksa" ignorancije nešto uobičajeno u toj školi?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    Tikica, strašno!!!!!!!!!!!!!!
    Mada ni ostale škole po Zg, nisu baš suho zlato.
    Misliš li da je najveći problem zapravo što škola ne reagira uopće na takve stvari, oglušuje se na nasilje, zamolbe roditelja ili ima još nešto?
    Oglusuju se na takve stvari jer je ravnatelj totalno nesposoban, tipa "ah, zaboga, pa to je djecja sala" :?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    Krivo sam se izrazila, mislim, di ćeš gore od toga...
    Ono što sam htjela pitati je li to "izolirani" slučaj ili je takva "praksa" ignorancije nešto uobičajeno u toj školi?
    Da, to je normalno u skoli. Naime, nastavnica moga djeteta je tada bila kcer dugogodisnjeg nastavnika koji je sad vec pred penziju. Njoj se tolerira to sto sam je cijelu skolsku godinu morala moliti da obrati paznju da mi je dijete lijevak i da ima problema ako ga stavljaja na desnu stranu klupe jer se gura sa desnjakom. Takodjer je dislalicar, diskalkulicar i disgraficar i kad sam joj to napomenula ne zbog posebnog tretmana, nego iz razloga da to zna i da ga mozda razumije u pojednim situacijama, onda me pitala da li sam razmisljala o specijalnoj skoli. E, tu mi je prekipilo. Bila sam i kod pedagogice i kod ravnatelja, nisam postigla nista, osim da mi je prilokom upisa zahvalila sto odlazimo jer je moje dijete lijeno i nemoguce. U drugoj skoli moje je dijete odjednom postalo sasvim normalno

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima li možda friških informacija o ovoj školi? Ja sam čula dobre stvari, pedagogica je nova i tako.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ima! Za osam godina će promijeniti ime u moje (ja išla u tu školu)! Ako je upola onako kao prije 30 godina, nema toga što nema. Mogu se sakrit sve razvikane škole uključujući i ovu moje klinceze.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj sin ide u ovu školu, završava drugi razred. Ne znam što bih napisala... njemu je super, za sad odlično pliva, ide u boravak, dobro se snašao. Da se njega pita, on bi je vjerojatno nahvalio uzduž i poprijeko .
    Kao i u svakoj školi, naravno da u nižim razredima gotovo sve ovisi o učiteljicama koje dijete dobije. Mi smo dobili kao "strogu" varijantu, stara škola, al po svemu sudeći to i nije ispalo loše. Za kasnije razrede nemam osobnog iskustva, ali sam čula da je među strožim školama, barem u Novom Zagrebu (tako pričaju mame) .
    Kad usporedim neke druge zagrebačke škole, recimo neka konkretna zamjerka bi bila organizacija boravka. U nekim školama u to vrijeme klinci imaju raznorazne aktivnosti dok u ovoj imaju jedino školu stranih jezika (dakle to su vanjske škole koje u vrijeme boravka provode nastavu, pa tko voli...). Za sad imaju boravak do 3. razreda, i to kod mojeg ok funkcionira, jer imaju svoju učiteljicu u boravku (ne spajaju ih) te stignu sve obavit tamo, zadaće su sve pregledane.
    Kao prednost mi se čini to što su razredi prilično mali (skoro svi su od 17 do 22 učenika, barem ovi niži). Mana - nema jednosmjenskog rada al ne znam doduše koja to i ima u ovom dijelu Zagreba.
    Uglavnom, čini mi se da se ne razlikuje puno od drugih škola u gradu...Više-manje muku muči sa istim problemima kao i druge, a opet na kraju sve ovisi o odnosu učitelj-učenik. To ne bi promijenile sve aktivnosti ovoga svijeta, supermoderna oprema, jednosmjenski rad... Moj sin voli školu jer voli svoju učiteljicu i svoje prijatelje, za njega je to vrlo jednostavna jednadžba - sve ostalo mu je nebitno.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj cure hvala! Zvrk

buba, pogotovo za friška iskustva. Jeste znali da je prošle godine krenuo dvojezični program na francuskom? Ja sam to imala u srednjoj školi!

Inače, ove godine će biti dva "engleska" razreda po 18-19 učenika, i taj jedan francuski od 30(!) učenika. Iako sam prof. francuskog po struci, ipak mi je draže da će ići u engleski razred (mi smo naknadno uletili, sreća da su nas uopće htjeli primiti), kvalitetnija će biti nastava. buba, koji/e jezik/e ima tvoj mali?

Jučer sam prvi put ušla u školu, i koji smijeh! Ulazim, i sve mi nešto poznato, neki klinac me vodi do pedagogice, ja si mislim pa da, naravno da znam gdje je pedagogica/zbornica/ravnatelj, i skužim da je škola preslika moje škole u Utrinama! Valjda su sve novozagrebačke iz pera istog arhitekta! Kako me neka toplina ulovila, ma ono...

Upoznala sam pedagogicu, mlada, rekla bih čvrsta odlučna žena, sviđa mi se. Jao, kako sam sretna da smo izbjegli Savski gaj!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam isla u tu skolu prije 20-tak godina. Tada je to bila jako dobra skola sa strogim i vecinom pravednim profesorima i mogu reci da smo izasli iz skole sa poprilicnim znanjem, a u skoli je vladao red i jako smo dobro znali sta smijemo, uz pokoju sitnu nepodobstinu.
    Nedavno sam bila na kavi s osnovnoskolskim prijateljicama i jednoj sin ide u 8. razred i kaze da se to nemoze usporediti s onim prije. Ispricala mi je par stvari, tipa razvali 3 puta vrata ucione, psovali profesore, ucjenjuju profesore itd., ali kaze da od kad je prije 2g generacija osmasa koja je bila grozna, otisla, da je puno bolje. Da, i da je puno bolje kako je dosla nova pedagogica.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 14.05.2013. at 17:26

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Joj cure hvala! Zvrk

buba, pogotovo za friška iskustva. Jeste znali da je prošle godine krenuo dvojezični program na francuskom? Ja sam to imala u srednjoj školi!

Inače, ove godine će biti dva "engleska" razreda po 18-19 učenika, i taj jedan francuski od 30(!) učenika. Iako sam prof. francuskog po struci, ipak mi je draže da će ići u engleski razred (mi smo naknadno uletili, sreća da su nas uopće htjeli primiti), kvalitetnija će biti nastava. buba, koji/e jezik/e ima tvoj mali?

Jučer sam prvi put ušla u školu, i koji smijeh! Ulazim, i sve mi nešto poznato, neki klinac me vodi do pedagogice, ja si mislim pa da, naravno da znam gdje je pedagogica/zbornica/ravnatelj, i skužim da je škola preslika moje škole u Utrinama! Valjda su sve novozagrebačke iz pera istog arhitekta! Kako me neka toplina ulovila, ma ono...

Upoznala sam pedagogicu, mlada, rekla bih čvrsta odlučna žena, sviđa mi se. Jao, kako sam sretna da smo izbjegli Savski gaj!
    da, pedagogica je nova, mlada, lani je stigla... znam samo da je u kratkom roku riješila neke "napete" situacije između par klinaca... iza toga tišina i mir
    moj sin je u engleskom razredu, od 4. može učiti francuski kao izborni
    i da - i meni se čini da je škola više-manje ista kao i druge novozagrebačke škole, sa prednošću toga što je manja, tj. nisu toliko veliki razredi kao primjerice u Savskom Gaju i navodno u Trnskom (čula sam da su tamo znatno veći, radi Kajzerice i drugih kvartova)
    btw, i kod nas ima nekoliko djece sa Kajzerice koji su se tu upisali baš radi manjih razreda...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Savski gaj prima Lanište, Blato, Klaru, Kajzericu, ma koooma.

Nego, kak je sa sportskim aktivnostima? Odozada imaju neki kao park, tamo se igraju?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tamo budu cijelo vrijeme kad imaju slobodno u boravku (nakon što napišu zadaću), tu se igraju
    organizirane sportske aktivnosti nemaju, barem ne u vrijeme nastave/boravka
    to mi je nekako...šta ja znam...bezveze...znam druge škole koje u doba boravka imaju na izbor raznorazne grupe (rukomet, košarku, zbor, folklor...), al opet s druge strane imaju onda tih 1-2 sata da se izigraju i istrče po slobodnoj volji, bliže se upoznaju, kad dođu doma u 15.30-16h, naročito zimi, nema baš djece po vani za igranje...
    mislim, mome je to bilo jako bitno, jer smo mi došli ko padobranci u tu školu, više-manje su se svi klinci znali iz vrtića a mi smo taman doselili to ljeto pred prvi razred - on je baš u tom boravku sklopio prva prijateljstva i našao svoje mjesto pod suncem
    sada u drugom se već druže i po stanovima, pozivaju jedni druge, al na početku im je sva "socijalizacija" bila svedena na boravak

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To su sad zbilja finese, ko što veliš sve ima svoje pluseve i minuseve i sve na kraju dođe na isto.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zna li netko ima li sad ikoga u školi? Nisam skužila da su na webu obavijestili da je popis djece oglašen u školi, pa hoću pitati kad se može doći pogledati, s obzirom da radim i ne mogu prijepodne. Na telefon se nitko ne javlja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas je popis obješen na ulaznim vratima s vanjske strane, tak da svi mogu vidjeti.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nama na webu baš piše da će popis biti izvješen u holu škole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda nipšta prošeći koji dan prije posla

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko ima li sad ikoga u školi? Nisam skužila da su na webu obavijestili da je popis djece oglašen u školi, pa hoću pitati kad se može doći pogledati, s obzirom da radim i ne mogu prijepodne. Na telefon se nitko ne javlja.
    ako ti se nitko ne javlja, najvjerovatnije da imaju kolektivni do 19.8.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Očito se radi o kolektivnom, i dalje se ne javljaju.

U međuvremenu je MM uspio otići do škole i izvješeno je tako da se izvana vidi. I moj prvašić je cekač! U razredu s još 19-ero klinaca, pola curke, pola dečki. Samo 9 iz tog razreda će biti u PB, valjda će ih spajati s drugim razredima. Ne spominje se ime učiteljica, to čekam da se netko vrati u školu pa da pitam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas ime učiteljice piše odma ispod naziva razreda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •