Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: poskupljenje prehrane u školi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno poskupljenje prehrane u školi

nas ne dira, ali imam pitanje došo klinac doma i kaže da oni koji idu na ručak od veljače plačaju za 3 kune više, gdi to piše i jel ima veze s proglasom Bandićija

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, http://www1.zagreb.hr/sjednice_skups...ET=%22_top%22#

3.SUFINANCIRANJE PREHRANE
    Plan: 27.000.000,00- kuna

Sve osnovne škole dužne su osigurati prehranu učenika. U zagrebačkim osnovnim školama prehranu koristi oko 46.000 učenika.
    Cijena mliječnog obroka iznosi 5,00 kuna, ručka 9,00 kuna a užine 2,50 kuna. Učenici ostvaruju pravo na sufinanciranje cijene obroka, sukladno utvrđenim kriterijima i
    mjerilima iz ovog programa. Razlika sredstava do utvrđene pune cijene besplatnih i sufinanciranih obroka, školi se doznačuje iz proračunskih sredstava.
    Sufinanciranjem cijene obroka obuhvaćeni su svi korisnici školske prehrane, i to:

A. Pravo na besplatni: mliječni obrok, ručak i užinu imaju učenici:
    - čija je obitelj korisnik stalne pomoći ili jednokratne pomoći;
    - čiji su roditelji (odnosi se na oba roditelja, odnosno samohranog roditelja) nezaposleni i redovno su prijavljeni Zavodu za zapošljavanje ili zadnja dva mjeseca nisu primili plaću;
    - djeca invalida Domovinskog rata;
    - djeca koja su u Domovinskom ratu izgubila jednog ili oba roditelja.
    U pravilu se ručak i užina organiziraju za djecu koja su uključena u program produženog boravka. Učenici ove kategorije sufinanciranja prehrane, izvan produženog boravka, mogu konzumirati besplatni ručak i užinu, ukoliko to škola može organizirati.

B. Učenici koji primaju dječji doplatak imaju pravo na sufinancirane obroke i to na:
    - sufinancirani mliječni obrok
    - sufinancirani ručak i užinu (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak).
    Sufinanciranje cijene mliječnog obroka ove kategorije korisnika prehrane provodi se temeljem rješenja, uvjerenja ili potvrde HZMO o pravu na dječji doplatak i to:
    - uz popust od 86,00%, odnosno cijena iznosi 0,70 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu (NN 94/01 i 138/06 );
    - uz popust od 65,00 %, odnosno cijena iznosi 1,75 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/2. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/2.) Zakona o doplatku za djecu;
    - uz popust od 50,00 %, odnosno cijena iznosi 2,50 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/3. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/3.) Zakona o doplatku za djecu.
    Sufinanciranje cijene ručka ove kategorije korisnika prehrane (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak) provodi se temeljem rješenja, uvjerenja ili potvrde HZMO o pravu na dječji doplatak i to:
    - uz popust od 85,56%, odnosno, cijena iznosi 1,30 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu;
    - uz popust od 63,89%, odnosno cijena iznosi 3,25 kuna za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/2. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/2.) Zakona o doplatku za djecu.
    - uz popust od 50,00%, odnosno cijena iznosi 4,50 kuna za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/3. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/3.) Zakona o doplatku za djecu.
    Sufinanciranje cijene užine ove kategorije korisnika prehrane (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak) provodi se uz popust od 20,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 2,00 kune.
    Učenici ove kategorije sufinanciranja prehrane, izvan produženog boravka, mogu konzumirati ručak po cijeni od 6,50 kuna kao i užinu po cijeni od 2,00 kune, ukoliko to škola može organizirati.
    C. Ostali učenici, izvan kriterija pod A. i B., također ostvaruju popust u cijeni obroka u školskoj prehrani:
    - Sufinanciranje cijene mliječnog obroka ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 30,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 3,50 kune.
    - Sufinanciranje cijene ručka ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 27,78%, odnosno cijena za korisnika iznosi 6,50 kuna (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak)
    - Sufinanciranje cijene užine ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 20,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 2,00 kune (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak).
    Za učenike u produženom boravku škola je dužna organizirati mogućnost konzumacije triju obroka (mliječni obrok, ručak i užina).
    Za učenike izvan sustava produženog boravka (u kategoriji C), ukoliko škola zadovoljava sve prostorne i materijalne uvjete, ima adekvatnu kuhinjsku opremu i opremu za serviranje hrane i ako ima dovoljan broj zaposlenika, može organizirati konzumaciju ručka po cijeni od 9,00 kn i užine, po cijeni od 2,50 kn.
    U svim slučajevima, škola je dužna obvezno primjenjivati kriterije, mjerila kao i sufinancirane cijene obroka iz ovog programa, kao maksimalne cijene obroka prema korisnicima.
    Učenici se uključuju u besplatnu ili sufinanciranu prehranu od datuma zaprimljene dokumentacije od strane osnovne škole, a ne od datuma koje nosi rješenje, uvjerenje ili potvrda o pravu na dječji doplatak, odnosno rješenje ili uvjerenje o pravu korištenja socijalne pomoći i ostala uvjerenja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da a kaj se i to nije trebalo primjenjivati od 1.7?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da se samo vrtici primjenjuju od 1.7., a ostalo prije
    evo prijevoz, onaj po centru, ukinulo ga

ali, moram se ispricati za informacije iz linka jer kad ih citam, a kopirala sam ih sa stranica skupstine, ne vidim razliku u cjeniku za sk. godinu 2010/2011. u odnosu na ranije

ovo poskupljenje vjerojatno izlazi iz neke druge odluke, pitat cu mammu san gdje je ona to procitala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

taj ručak prije je bil 6 kuna, a sad bu bil 9 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, rucak je prije bio 6,5
    ali, tako je trebalo biti i po ovom linku kojeg sam stavila
    kategorija c

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U kojoj je točki ovo da je ukinut besplatan prijevoz po centru?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije kategorija C većrazlikuju djecu koja su u boravku i plaćaju 6.5 kn od one koja nisu u boravku (kao moj) i ide na rucak, ti placaju 9 kn. Ma da mi je znati kako su to argumentirali, to je stvarno katastrofa!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vjerovatno će se boravak plaćati, pa će možda to pokriti dio cijene obroka
    ja nemam ništa protiv da je skuplje ako bude bolje
    ali nekako u to sumnjam.....

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

molim Vas info jel Vi u svojim skolama dobivate racun za prehranu za tekuci mjesec koji se mora platiti do 15-0g tog istog tekuceg mjeseca , bez obzira sto usluga nije u potpnuti u tom trenuktu isporucena

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dancika prvotno napisa Vidi poruku
    molim Vas info jel Vi u svojim skolama dobivate racun za prehranu za tekuci mjesec koji se mora platiti do 15-0g tog istog tekuceg mjeseca , bez obzira sto usluga nije u potpnuti u tom trenuktu isporucena
    Kaj to znači da usluga nije u potpunosti isporučena?

Prije se obračunavalo "unatrag" tj. za prethodni mjesec, a sada ovako. Ako dijete izostane koji dan, za toliko mu umanje iduću uplatu (nisam isprobala, srećom mi dijete nije izostalo iz škole pa ne znam kako ide u praksi, ovo je info s roditeljskog).

I da, sada treba uplatiti do petnaestog.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.05.2011. at 21:15

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dancika prvotno napisa Vidi poruku
    da, danas dobili za 5. mjesec s rokom 20.5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je plativo do kraja mjeseca

suncica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I koliko onda košta prehrana za dijete u cjelodnevnom boravku u zagrebačkim OŠ?

Moj je krenuo u prvi razred, pa mi je sve novo. Vidjela sam da samo 'čuvanje' košta 0 -400 kn, ovisno o prihodima.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj suncica prvotno napisa Vidi poruku
    I koliko onda košta prehrana za dijete u cjelodnevnom boravku u zagrebačkim OŠ?

Moj je krenuo u prvi razred, pa mi je sve novo. Vidjela sam da samo 'čuvanje' košta 0 -400 kn, ovisno o prihodima.
    evo malo o prehrani :
    http://os-dtadijanovica-zg.skole.hr/...w=290#mod_news

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    da, http://www1.zagreb.hr/sjednice_skups...ET=%22_top%22#

3.SUFINANCIRANJE PREHRANE
    Plan: 27.000.000,00- kuna

Sve osnovne škole dužne su osigurati prehranu učenika. U zagrebačkim osnovnim školama prehranu koristi oko 46.000 učenika.
    Cijena mliječnog obroka iznosi 5,00 kuna, ručka 9,00 kuna a užine 2,50 kuna. Učenici ostvaruju pravo na sufinanciranje cijene obroka, sukladno utvrđenim kriterijima i
    mjerilima iz ovog programa. Razlika sredstava do utvrđene pune cijene besplatnih i sufinanciranih obroka, školi se doznačuje iz proračunskih sredstava.
    Sufinanciranjem cijene obroka obuhvaćeni su svi korisnici školske prehrane, i to:

A. Pravo na besplatni: mliječni obrok, ručak i užinu imaju učenici:
    - čija je obitelj korisnik stalne pomoći ili jednokratne pomoći;
    - čiji su roditelji (odnosi se na oba roditelja, odnosno samohranog roditelja) nezaposleni i redovno su prijavljeni Zavodu za zapošljavanje ili zadnja dva mjeseca nisu primili plaću;
    - djeca invalida Domovinskog rata;
    - djeca koja su u Domovinskom ratu izgubila jednog ili oba roditelja.
    U pravilu se ručak i užina organiziraju za djecu koja su uključena u program produženog boravka. Učenici ove kategorije sufinanciranja prehrane, izvan produženog boravka, mogu konzumirati besplatni ručak i užinu, ukoliko to škola može organizirati.

B. Učenici koji primaju dječji doplatak imaju pravo na sufinancirane obroke i to na:
    - sufinancirani mliječni obrok
    - sufinancirani ručak i užinu (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak).
    Sufinanciranje cijene mliječnog obroka ove kategorije korisnika prehrane provodi se temeljem rješenja, uvjerenja ili potvrde HZMO o pravu na dječji doplatak i to:
    - uz popust od 86,00%, odnosno cijena iznosi 0,70 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu (NN 94/01 i 138/06 );
    - uz popust od 65,00 %, odnosno cijena iznosi 1,75 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/2. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/2.) Zakona o doplatku za djecu;
    - uz popust od 50,00 %, odnosno cijena iznosi 2,50 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/3. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/3.) Zakona o doplatku za djecu.
    Sufinanciranje cijene ručka ove kategorije korisnika prehrane (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak) provodi se temeljem rješenja, uvjerenja ili potvrde HZMO o pravu na dječji doplatak i to:
    - uz popust od 85,56%, odnosno, cijena iznosi 1,30 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu;
    - uz popust od 63,89%, odnosno cijena iznosi 3,25 kuna za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/2. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/2.) Zakona o doplatku za djecu.
    - uz popust od 50,00%, odnosno cijena iznosi 4,50 kuna za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/3. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/3.) Zakona o doplatku za djecu.
    Sufinanciranje cijene užine ove kategorije korisnika prehrane (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak) provodi se uz popust od 20,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 2,00 kune.
    Učenici ove kategorije sufinanciranja prehrane, izvan produženog boravka, mogu konzumirati ručak po cijeni od 6,50 kuna kao i užinu po cijeni od 2,00 kune, ukoliko to škola može organizirati.
    C. Ostali učenici, izvan kriterija pod A. i B., također ostvaruju popust u cijeni obroka u školskoj prehrani:
    - Sufinanciranje cijene mliječnog obroka ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 30,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 3,50 kune.
    - Sufinanciranje cijene ručka ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 27,78%, odnosno cijena za korisnika iznosi 6,50 kuna (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak)
    - Sufinanciranje cijene užine ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 20,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 2,00 kune (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak).
    Za učenike u produženom boravku škola je dužna organizirati mogućnost konzumacije triju obroka (mliječni obrok, ručak i užina).
    Za učenike izvan sustava produženog boravka (u kategoriji C), ukoliko škola zadovoljava sve prostorne i materijalne uvjete, ima adekvatnu kuhinjsku opremu i opremu za serviranje hrane i ako ima dovoljan broj zaposlenika, može organizirati konzumaciju ručka po cijeni od 9,00 kn i užine, po cijeni od 2,50 kn.
    U svim slučajevima, škola je dužna obvezno primjenjivati kriterije, mjerila kao i sufinancirane cijene obroka iz ovog programa, kao maksimalne cijene obroka prema korisnicima.
    Učenici se uključuju u besplatnu ili sufinanciranu prehranu od datuma zaprimljene dokumentacije od strane osnovne škole, a ne od datuma koje nosi rješenje, uvjerenje ili potvrda o pravu na dječji doplatak, odnosno rješenje ili uvjerenje o pravu korištenja socijalne pomoći i ostala uvjerenja.

jel mi može nteko ovo objasniti kao djetetu

mi primamo po djetetu 299 kn
    na koji postotak mi imamo pravo
    pod B - mliječni obrok

hvala

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sveta brigita prvotno napisa Vidi poruku
    jel mi može nteko ovo objasniti kao djetetu

mi primamo po djetetu 299 kn
    na koji postotak mi imamo pravo
    pod B - mliječni obrok

hvala
    za mliječni obrok:
    - uz popust od 86,00%, odnosno cijena iznosi 0,70 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu (NN 94/01 i 138/06 )

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj zizi prvotno napisa Vidi poruku
    za mliječni obrok:
    - uz popust od 86,00%, odnosno cijena iznosi 0,70 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu (NN 94/01 i 138/06 )
    super, hvala
    tak sam si ja i mislila

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni ništa nije jasno,ja sam upravo dobila 97 kn za 9 mjesec za mliječni obrok.
    A imam doplatak 299 kn jer sam prošle godine ostala bez posla,pa sad sam malo zbunjena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •