-
8. Problem izbornih predmeta. Sve se , kao, moze uzeti kao izborni predmet. Svi, bas svi gimnazijski predmeti. Ali, ako si strukovnjak i imas predmet Pismo, Racunovodstvo ili Kulturnopovijesnu bastinu i bas to zelis na maturi, ko te ferma. Glavno da u ustavu pise: pod jednakim uvjetima. Al, ovaj, to je za pismene... Ili za gimnazijalce.
Mozda bi u ustav trebalo staviti samo jednu jedinu recenicu, onu posljednju iz Zivotinjske farme (strukovnjacima na popisu lektire, gimnazijalcima ne, mislim da nije u katalogu za DM), dakle onu: Svi su jednaki, samo su neki jednakiji od drugih. Tko ce zvat Seksa da mijenja ustav? (Ok. Ovo zadnje pitanje definitivno je bilo retoricko.)
9. Problem udzbenika. Generacija proslogodisnjih prvasica dobila je knjige i navodno ce ih od MZOS primati sve do mature. Ali – caka – udzbenici se vracaju. Bas me zanima koliko klinaca ima i cuva sve biljeznice i u koliko se biljeznica nalazi sve sto je u DM katalozima.
A tko ce na kraju biti kriv?
Stricek iz MZOS? Ne.
Stricek iz Agencije? Nee.
Seks i njegov ustav? Neeee...
Kad padne sustav, cije ce padat glave?
Krivi ce biti Ravnatelji i Ravnateljice.
Krivi ce biti skolski koordinatori nacionalnih ispita i DM.
Kriva, najkrivija cu biti ja, profa iz hrvatskog jer djecu nisam pripremila. Ja koja nakon mjesec dana nastave jos uvijek nemam udzbenika iz jezika i ne usudim se pitati kajestim i jel fakat normalno da nemam te knjige. A klinci imaju (a sto ce njima knjige i kad ih imaju, nece ih oni otvoriti, oni su ti strukovnjaci, nije knjiga za njih...).
I onda ocito ne mogu pristati na te idiotarije pa kopiram knjigu u lokalnoj fotokopiraoni gdje me isto gledaju ko pura drek. A i znam da se nemam kaj bunit – kolegica uciteljica iz periferijske skole ima knjige. Ali nijedno dijete iz njenog 4. razreda ih nema. Jer se Agencija preracunala. Knjige pak nema ni kolegica iz njemackog u tom periferijskom osnovnjaku, al ona se latila telefona (nemojte se nikad s germanistiCAma za...frkavat) pa je pitala Agenciju kajestim. Pa je Agencija rekla da zove Narodne novine koje to distribuiraju. A tam su joj rekli da je brojeve poslala Agencija. Pa nek zove njih.
Krivi, najkriviji u ovoj pusioni od obrazovnog sustava u zemlji znanja na koju smo toliko ponosni su samo i jedino oni pametni i dobri ljudi unutar sustava koji sute. Krivi su, krivi smo...kriviji od Antigone, Hamleta, Ofelije, Gertrude i Kralja zajedno.
A jedine zrtve, kolateralne zrtve su kikice i kikici. Koji su uzeli jaja i transparente i otisli pred MZOS.
I onda su se dali izmanipulirati jer oni su ipak kikici i njih se lako izmanipulira.
Mi manipuliramo sami sobom kako bi nam bilo lakse.
Za kraj, vic:
U auto rektor, profesor i student.
Tko vozi?
Paaa... policajac, tko drugi?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma