Draga Apathetic...
ma naravno da ona to ne radi TEBI...pretpostavljam da ti to znaš...ali zna li to tvoja malena?
Evo ja sam ovo ljeto dobila Roka da počne sam i brže (i više) jesti. Tj. da jede bez kilavljanja i zanovijetanja. Jednostavno se dogodio klik kad je otplivao s većom djecom u duboko pa kad je u povratku "potonuo" (nije bio svjestan da je išao tako duboko da ne može stat, pružio nogu da stane i onda - buć)

I plače on meni da kako oni mogu, a on ne (plivati). A ja kažem - pa vidiš kako su oni jaki, vidi Duji mišiće...Oni ti jedu puno više nego ti i stalno trenira. To ti se postiže dobrom klopom i vježbanjem.

Od tada stalno mjerimo koliko su mišići narasli...

Moja poruka je da tvoja malena vjerovatno misli da manipulacijom oko hranjenja cima (trza) tebe. Zato je dobar kulerski pristup (znam da je teško) da baš TEBE briga koliko je ona pojela jer nećeš TI bit bolesna nego ona. I sl. Da od boljeg jela ona dobija prednost. A da joj ti zapravo u tome želiš pomoći. I onda ne trebaš obećavat brda i doline već ono što će zaista i dobiti (ljepšu kosu, više izlazaka van jer neće bit bolesna i sl.)

I to s grickalicama. Ja sam isto tvrdoglavo ustrajavala u tome "nema grickalica" ni ičega prije obroka "da ne pokvari obrok". I onda mi se činilo da mu se tako još više (u fazama odbijanja hrane) stiskao želudac (jer u tom slučaju niti je jeo niti je grickao, od obroka do obroka bi pregladnio). Pa sam išla s taktikom da mu "podmećem" grickalice par dana, samo da stalno nešto žvače, da mu se guza nauči bit i sita, pa sam postepeno smanjivala grickalice i više bi pojeo za obrok.

Eto to su moje male tajne. Moram priznat da Roko nije baš kategorično odbijao hranu već je više oko tog hranjenja radio cirkus pa mu se i apetit smanjivao pa je na kraju sve manje jeo. I odbijao iz fazona (da opet napravi cirkus) Sad mu je 4ipo.