Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kana, stetna za kosu?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Kana, stetna za kosu?

upravo sam cula da Kana (kena, hena, kina) ima jako puno hemikalija i zive. :shock: Posebno sto se svugdje prepakira i kao Bog te pito sta se tu sve stavlja
    ja koliko znam kana je biljka, ciji cvijet kad se sasusi, izmrvi i onda izadje onaj prah. Ne znam sto bi tu ziva bila potrebna?

je li ima kakav kemicar (a znam da vas je najvise iz ove struke na forumu ) koji zna nesto o ovome.

eto, vec skoro godinu dana ja stavljam bas kanu na glavu zato sto nema hemikalija i vidi sad ovo. Meni ovo izgleda kao reklama za proizvodjace farbi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa i jeste reklama. Meni su svi frizeri kod kojih sam ikad u zivotu bila objasnjavali kako je kana losa, ali eto oni bas imaju tu neku farbu, novi model, koja jest 10 puta skuplja i to, bla, bla....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mene sad jedan ubjedjue da se u kanu stavlja ziva
    prava Schwarzkopf reklama

btw, i mene su frizeri vazda nesto ubjedjivali oko tih sranja. Onda mi se tjeme ospe od njihovih specijalnih farbi. Naravno izbiju ti 80 Euro iz djepa

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerovatno ovisi o kani
    ako je kontroiranog porijekla vjerujem da je sve OK
    ako je neka s placa, pakirana u tko zna kom podrumu, ilegalnom pogonu.... tko zna što je u njoj

ja sam nekad stavljala kanu i kosa mi je bila krasna
    i još sam živa
    moja frizerka je uvijek hvalila tursku kanu, ali ja nisam mogla do nje
    kupovala u drogeriji (gdje sam to uopće kupovala prije nego je došao DM :? )
    sad nemam živaca za ta nanošenja, motanja u novine...
    a baš bi mi dobro došlo malo crvenog sjaja

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sreća da su švarckof, garnjer, kene i ostale savršeno sigurne i zdrave
    koristila kanu kad sam se osjećala crveno, sad sam na keune jer se osjećam pepeljasto crno...

sve je to isti drek ako se nepravilno koristi

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cekaj, ja jos nisam vidjela da u DM-u ima kana :? Inace mi je DM malo podaleko, pa ne stignem cesto navratit, a bas cu pogledat.

ja sam ovdje u Austriji kupovala ovu http://www.ciao.de/Muller_Henna_rot_intensiv__7808050

a u Bosni sam uzimala one turske i moram reci da su mi bolje od ovih iz
    Müllner. Imam puno sijedih i nekako mi ove turske bolje pokriju.

Samo, nije mi jasno odakle im ziva

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Müller

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaniram se ima već jedno 17 godina, svaka otprilike 2 mjeseca. I evo me, živa i zasad zdrava (osim ako izuzmem probleme s kičmom, ali nekako vjerujem da kana nema veze s tim ).
    Kupim na placu tursku kanu, 10 Kn paket, ta mi se pokazala najboljom, boja je po mom ukusu i pristojno pokrije sijede. Obzirom da sijedih imam sve više, ne znam koliko dugo ću moći tako, i sve me strah kad pomišljam: što poslije kane? Malo sam se raspitivala kod raznih frizerki, i sve su mi rekle da bi primjena boje na kaniranu kosu mogla dati (blago rečeno) neobične rezultate, pa preporučuju šišanje na kratko, da se odreže sve što je kanirano, pa onda farbanje. Nadam se samo da će robijaški look i klempave uši doći za par godina u modu .

Inače, u Lushu također imaju kanu, nju sam koristila kad je bila nestašica ove s placa, nije loša, a oni vjerojatno paze na podrijetlo sirovina.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    cekaj, ja jos nisam vidjela da u DM-u ima kana :? Inace mi je DM malo podaleko, pa ne stignem cesto navratit, a bas cu pogledat.
    Vidjela ja kanu u DM-u, doduše u ZG.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Kaniram se ima već jedno 17 godina, svaka otprilike 2 mjeseca. I evo me, živa i zasad zdrava (osim ako izuzmem probleme s kičmom, ali nekako vjerujem da kana nema veze s tim ).
    Kupim na placu tursku kanu, 10 Kn paket, ta mi se pokazala najboljom, boja je po mom ukusu i pristojno pokrije sijede. Obzirom da sijedih imam sve više, ne znam koliko dugo ću moći tako, i sve me strah kad pomišljam: što poslije kane? Malo sam se raspitivala kod raznih frizerki, i sve su mi rekle da bi primjena boje na kaniranu kosu mogla dati (blago rečeno) neobične rezultate, pa preporučuju šišanje na kratko, da se odreže sve što je kanirano, pa onda farbanje. Nadam se samo da će robijaški look i klempave uši doći za par godina u modu ....
    Ista stvar! Kanirala sam kosu nekih petnaestak godina a kanu sam kupovala na placu. Jednom mjesečno jer mi kosa brzo raste. Kad ju jedno vrijeme nisam mogla naći, kupovala sam one u drogerijama (i pitala se kako su uopće dobili dozvolu da to nazovu kanom). Zbog velikog broja sijedih morala sam prijeći na boje... I da, cirkus s "blajhanjem" je zaista velik - bila sam "kraljice od mrkve" nekih par mjeseci. Danas sam plavuša sa skupom farbom na kosi koja sjaji jedino ako na nju stavim "kristale" kako to moja frizerka kaže.... Iskreno, sa sjetom se sjećam onog sjaja i kvalitete vlasi dok sam sama sebi stavljala kanu.
    Osobno se ne bih zamarala riječima frizerke....

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo, ja je upravo drzim na glavi...
    Od farbe sam odustala posle prvog pokusaja kada mi je posle puna cetiri meseca opadanja ispala gotovo trecina kose. Kana ju je spasla - posle nje su krenuli oni izdanci , a potom i citavi pramenovi nove kose.
    Kosa se sija, predivna je. E, sad ako je to od zive, a sta cu, sto rekose Francuzi -"Za lepotu se mora i patiti"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •