Bogme![]()
Bilo je vrijeme da se netko dosjeti![]()
Bi vi probale npr. rizu na mlijeku? Ja bih.
ja probala, malo... pa skroz je fino, slatkasto, ali kad se kuha čini mi se da promjeni okus (radila sam prve kašice maloj s mojim mlijekom iz leda, da potrošim zalihe, pa sam zaključila da bi trebalo prokuhati - u svakom slučaju mislim da joj se nije svidjelo, počela je bolje jesti kad sam odustala od toga)
sad zašto je to ljudima toliko gadljivo a mlijeko iz kravljih sisa nije (sjetite se gdje te sise leže dok krava spava) to je tema za razmišljanje... 8) (moja sveki se isto grozila tih kašica s mojim mlijekom a pogotovo kad bi me vidjela da ih probam)
ja ne bih probala. ne znam zašto mi je gadljivo, ali je. :/
Ja bih se osjećala kao kanibal. Preko mojih zubi to ne bi prešlo, a inače mogu jesti svašta.![]()
Ja bi isto probala, pa i svoje sam probala milju puta![]()
A kašice pogotovo.
A koliko su tek žganci finiji kad se doda MM![]()
sad s druge strane baš ne znam bih li išla u restoran koji poslužuje ljudsko mlijeko... ali možda bi mogao biti veganski restoran na tu foru? 8) u smislu borbe protiv mliječne industrije.
Ni ja to ne bi mogla, uzas.AdioMare prvotno napisa
Niti one vitamine sa kolostrumom (mama je to kupila mom bratu, dok mu ja nisam rekla sta je to kolostrum, jadni covjek, skoro dozivio šok).
u ekskluzivnom odmaralištu Winterhur![]()
![]()
![]()
ovo je ekskluzivno odmaralište, kao što je trešnjevka ekskluzivni dio zagreba. moš mislit!
meni je to perverzija. prostite na izrazu! ne zbog neke seksualne konotacije, nego čisto što je mm previše dragocjeno da se na takav način upotrebljava. onda bolje donirati ta mlijeka rodilištima. (brrrrr... zvučim k'o roda)
Ne znam bas da li bih se odlucila![]()
Na kraju krajeva ni krava ne pije svoje mlijeko![]()
Eko eko eko, krava pije.............ali tko voli nek' izvoli.
ma joj to je kao i npr. slučaj sa japankama koje su po porodu stavljale posteljicu na lice.
ludost.
brijem da neće dugo brijat.![]()
e bas sam na to pomislila citajuci Daedin post. vise mi je ciji nego sto je.AdioMare prvotno napisa
ovo mi je upalo u oko.''Svi smo na njemu odgojeni, pa zašto ga onda ne bismo uvrstili u svoju prehranu?'', pita se najkontroverzniji švicarski ugostitelj Hans Locher.
bolje onda da radi s adaptiranim, nekako bi prije rekla da smo na njemu svi odgojeni![]()
I meni je to prošlo kroz glavu.mama courage prvotno napisa
IstoAdioMare prvotno napisa
A da li rodilišta primaju donacije mlijeka?mama courage prvotno napisa
Ja sam baš imala viška u ledu, kad sam to odmrznula (prošlo 6 mj a nije bilo potrebe koristiti) i bacala... baš mi je bilo nekako :/ potoci ljudskog mlijeka
Da sam znala da mogu moje mlijeko odnijeti u neko rodilište bilo bi mi malo lakše (psihološki) svo ono izdajanje...
Pije, pije vidi ovoMarsupilami prvotno napisa
http://www.youtube.com/watch?v=E5DDT5qdHDE
ali ja nebih probala tuđe, svoje možda
meni se gadi![]()
ko voli nek izvoli 8)
nisam probala ni svoje , ni prvi ni drugi put.
Malo mi se ova ideja iz članka čini![]()
triplemama vjeruj mi, krave to inace ne rade, tko zna kada je ova kravica zadnji puta vode vidla![]()
Koliko vas je probalo vlastito mlijeko?
I mozete li opisati sto je to sto vas je odbilo da ga probate?
Ja sam liznula.
Iskreno, nisam o tome uopće puno razmišljala niti pridavala neki značaj tome.
A kamoli fuj :/
A i slatko je![]()
ja sam ga preko nekoliko puta licnula kad mi je jako curilo nakon sto sam tek rodila, ali nisam ga nikad bas pila, ono, iz case ili nesto. nis, slatkasto je. ne bi s njim radila kolace, ali kad mi tak curi a nemam maramicu.. polizem, kaj cu, ne?
Na vrh jezika, samo liz, ne srk.
Uopće mi je strana pomisao da bih konzumirala neke svoje izlučevine, meso ili iznutrice.![]()
ja imam neku psihicku averziju prema mlijeku, mozda sam trebala pojasnit svoj odgovor, a ne samo odrolat. meni je svako mlijeko odbojno, cak i rizino i sojino
ja nikako mlijeko ne smatram u tom smislu svojom izlucevinomAdioMare prvotno napisa
osim toga, ako se vec tako misli, prihvatljivo je piti kravinu izlucevinu ali ne svoju....
uvijek oko mlijeka, pogotovo majcinog sto kontroverzi
ja to smatram htranom koju proizvodim, i to jestivom i slasnom, i to hranom od koje moje dijete nikad vise i nikad poslije nje nece tako brzo i intezivno rasti....koje cudo, ar ne :D
liznula sam, bila jako iznenadjena okusom, slatko je na kile![]()
Meni je odbojno piti ljudsko mlijeko (posebno svoje vlastito) u 36. godini i nemrem si pomoći.
Na kraju krajeva, to nije ni važno, obzirom na loše statistike dojenja u novorođenčadi i male djece, odrasli sigurno (bar u ovom trenutku) ne bi trebali biti interesna skupina.![]()
Ja da, jer, kako osim kravljeg mlijeka jedem kravlje meso i iznutrice, preneseno na ljudsku vrstu, meni ta konzumacija ne pada na pamet i ne postoji (u mojoj glavi) nikakva granica koja bi se mogla pomaknuti. Čahura takve primisli niti ne postoji.ja nikako mlijeko ne smatram u tom smislu svojom izlucevinom
ja to smatram htranom koju proizvodim, i to jestivom i slasnom Smile, i to hranom od koje moje dijete nikad vise i nikad poslije nje nece tako brzo i intezivno rasti....koje cudo, ar ne Very Happy
liznula sam, bila jako iznenadjena okusom, slatko je na kile Smile![]()
Sad si razmišljam, .. izlučevina, a tako reći za majčino mlijeko ... Bogme nije najsretniji (iako točan) izraz kad zavibraju emocije koje se oko toga vrte, ali me sad živo podsjetilo na raspravu o elektivnom (ili med. ind.) CR nasuprot vaginalnom porodu.
Majčino mlijeko nije ljudska izlučevina, već preslatka, božanska hrana.
Dijete koje je došlo na svijet CR nije rođeno, već izvađeno uz pomoć operativnog zahvata na abdomenu.
Ja ne konzumiram ni životinjske iznutrice, a kamoli svojeAdioMare prvotno napisa
Necu komentirat, bolje mi jeAdioMare prvotno napisa
![]()
Sto se tice "izlucevina", ak mogu s mm-om podijelit hrpu sline i da ne navodim cega (ipak je ovo pristojan forum), mogu probat i svoje mlijeko.
Probala svoje, ne bas na casu, al guc jesam.
Sto bi rekao K. - finooooo
Mozda sam frik, al nista nisam dala jest djetetu, a da to nije nesto sto i sama nisam probala. Pa tako i to.
Ipak, kad razmislim ne znam koliko bi mi se svidjele palacinke s tudjim mlijekom.
Naime, probala sam i od druge mame, bilo je puno masnije i manje slatko od mog i nije mi se toliko svidjelo![]()
ja sam isto liznula, a što ću, bilo ga je ionako posvuda...anchie76 prvotno napisa
AdioMare prvotno napisa
![]()
bas ti hvala
je mm je izlucevna alixja to smatram htranom koju proizvodim, i to jestivom i slasnom Smile, i to hranom od koje moje dijete nikad vise i nikad poslije nje nece tako brzo i intezivno rasti....koje cudo, ar ne
moja L. je
xDijete koje je došlo na svijet CR....izvađeno uz pomoć operativnog zahvata na abdomenu.
ali je ono isto tako i rodjeno dijete. brate, ja ju rodila![]()
stoga![]()
Citam i citam i mislim si - m(oj)m(uz) izlucevina... leonisi se gadno onaj njen zamjerio... il je to od milja, dragocjena izlucevina kao majcino mlijeko...leonisa prvotno napisa
i onda skontam![]()
![]()
![]()
Ja sam drugačija shvatila Adio mare, nek me ispravi sama ako sam fulala- nije u redu reći da je MM izlučevina, ali je u redu reći da je dijete CR-om izvađeno.
Znači, negdje paše stručna formulacije, negdje ne... :/
A što se tiče te slatke izlučevine, ne pijem ga iz čaše ni s kavom, ali stvarno mi nema ništa čudno u tome što sam ga liznula i probala...
I L. (starija) me tražila da ga proba. Ne sjeća se više svog razdoblja dojenja i zanimalu ju je kakvo je to mlijeko koje seka voli. I probala. I bolji joj je tetrapak![]()
A i moja sveki ga je probala, u vrijeme kad je L. kao tek rođenahtjela piti samo izdojeno na bočicu, sveki je držala bočicu i išla provjeriti temperaturu i kapnula na dlan pa liznula.
I počela se smijat!![]()
Nemaš zašto prevrtati očima. Nisam se obraćala tebi osobno, pa mi nemaš zašto ni zahvaljivati.zrinka prvotno napisa
Dobro si me razumjela. Možda nije bilo sasvim primjereno nadovezivati se na nekoga tko je, u biti, slabo na forumu pa ne stigne vidjeti sve teme, ali ponekad ne možeš odoljeti i to je to.Anci prvotno napisa