-
Rikavam već treći dan
Drage moje, od svog sina koji se vratio s maturalca sam pokupila želučanu virozu, povraćam sve (nema veze s trudnoćom), stalni proljev, mučnine pojačane 200%, vrtoglavica... Užas...
Znam da mi nemožete pomoći ali nekome se moram pojadati...
Jučer sam imala takve grčeve da sam se ozbiljno pobojala za bebu, trudna sam 21 tj. i bojala sam se da mi ne izazovu kontrakcije
Molim šaljite mi dobre vibre!!!
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo prođe
-
nadam se da će biti bolje i ako možeš do doktora ili barem telefonom da te savjetuje što da najbolje učiniš.
-
Za brzo ozdravljenje:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
a joj, te viroze znaju smoždit čovjeka
jesi išla doktoru?
drži se
-
Obavezno pazi da unosiš dovoljno tekućine.
I ako je baš tako strava (ne znam koliko dugo traje) , ja bi ipak nazvala doktora, za svaki slučaj :/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da što prije prođe
-
Tek sam sad vidila da u naslovu piše da traje 3 dana
.
Imaj u vidu da te hvata vikend pa možda stvarno ne bi bilo loše zvrcnuti sutra doktora.
-
nadam se da je danas već bolje...
vibrrrrrrrrrrrram da čim prije ozdraviš
-
nemoj paničarit al obvezno doktoru da budeš mirna.... bit će ok
-
Ako možeš jedi med pomešan sa polenom. Da se bar koliko-toliko zaštitiš!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok sa tobom i bebačem!
-
-
Evo još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Hvala djevojke na dobrim vibrama, nažalost i dalje traje samo hvala Bogu smanjenog intenziteta. Izgubila sam 2 kg, jutros sam se vagala :/ Bar nebum išla debela na porod 8) Pazim na tekućinu i pokušavam što više ajnprem juhe, štapića, čaja i čokolade za kuhanje papati, valjda bu brzo prošlo...
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Drži se!
-
Evo i mene je nešto gadno napalo. Juče sam imala stravične grčeve i jaaako sam se uplašila za bebicu. Ja mogu da podnosim bol, ali ovo juče je bilo nenormalno. Prvo u želucu, a onda se spustilo dole. Ličilo mi je na moj porođaj sa dripom :shock: Uspela sam nekako nazvati hitnu da pitam šta smem i dežurni mi je rekao: "Hm...pa.... popijte čaj od nane" Ja jedva izustih da sam popila već ceo litar nane i kamilice, a on meni " Pa dobro, ako nije prošlo, onda probajte... recimo... baralgin ili buscopan... može i spasmex! Tako mi je delovao nesigurno, da sam počela da plačem od muke. Ubrzo sam se sabrala, nazvala mm i rekla da mi kupi Spasmex. Dok on nije došao ja sam u isto vreme i povraćala i dobila skroz vodeni proliv, sa opet, ultrajakim grčevima. Od sinoć mi i dalje krčka u stomaku, donja leđa me bole da se jedva namestim u neki položaj... Zabrinuta sam, samo razmišljam da nisam naškodila bebici, a pregled mi je tek u petak. Ne znam da li da idem ranije?
Ne znam ni šta sam mogla pokupiti? Jela sam komadić sira veličine pola prsta, pa pomislih da nije od toga. Možda je neka salmonela ili ko zan kakva beštija
-
Ista stvar je kod mene bila do danas!!! Užas živi!!!
Sinoć zadnji put u 8h sam povraćala i imala proljev, u inat sam naručila funghi pizzu i pojela pola, zalila to s cedevitom i otišla spavati. Čovjeće, pa pregladnila sam i ja i beba!!! Ujutro sam bila druga žena...
Danas sam skuhala sarmu i pojela jednu s restanim krumpirom i bioaktiv jogurt kasnije, ali mučnina je ostala (baš me sad muči
)...
-
nema toga šta sarmica ne može izliječiti!!! ha ha, šalu na stranu nadam se da si bolje i da je najgore prošlo! i dalje pazi na unos tekućine i papaj ono šta ti paše!
-
-
Kaj je - je!!! Sarma me izliječila, makar su mi oči bile veće od želuca, tj. jedva sam uspjela savladati jednu malu sarmicu s restanim krumpirom, to mi je bio cjelodnevni obrok :D Uglavnom da tegoba više nemam
-
Joj, još da smemo rakijicu, izlečile bi se totalno
(btw. ja ne podnosim rakiju, ali znam mnoge koje je spasila 1 čašica)
-
Bila je neka viroza, i moja sestra ju je imala, traje jedan dan, želudac i crijeva, s tim da je moja sestra imala i temperaturu. Sutra ko da nikad ništa nije bilo. Sva sreća pa da ne živimo skupa, sad mi baš ne bi dobro došlo nešto takvo!
E, a rakijica da smiri želudac... To bi mi baš dobro došlo...
-
Ja sam sad u 23.tjednu,ali iste simptome,osobito proljev sam imala negdje početkom trudnoće.Užas živi! Muka mi je svakako bilo,a tada još pogotovo nisam ništa mogla jesti,sve mi se gadilo,a morala sam piti tečnosti, jesti dvopeke,rižu,banane... Da sve bude gore još sam tada morala i mirovati,nigdje izlazila nisam tako da su se pojedini prepadali kad su me poslije svega toga vidjeli, onako iscrpljenu, blijedu...Elem, prošlo je, nisam uzimala nikakve lijekove, samo odgovarajuća hrana i tekućina,ali tko god se boji, bolje je da se posavjetuje sa dr.
-
Ha, ha, Venesax da, ja sam upravo u svom jadu mužu rekla da bih rado drmnula jednu rakijicu ili orahovac, samo me pogledao :shock:
-
Meni je moj prijatelj, ginekolog, izvrstan stručnjak, rekao da smemo popiti jednu čašu DOBROG vina. Ne moramo svaki dan, ali povremeno može i da to uopšte ne škodi bebi. (Btw. njegova supruga je takođe priznata neonatologica). Možda to vredi i za jednokratno ispijanje DOBRE domaće rakije u preventivne svrhe?
-
Naravno, ni slučajno nemojte pomisliti da promovišem alkohol u trudnoći. Štaviše, ja sam izrazito protiv toga.
Događa se svima nama da budemo sticajem okolnosti u zadimljenom ili zagušljivom prostoru, ali to prođe. Izluftiramo se, nadišemo kiseonika, ali niko ne strada od toga što se to dogodi par puta u trudnoći.
Da ne pričamo o tome šta sve unesemo u organizam, a da možda i nismo toga svesne... Pa stoga mislim da 1 rakija svesno popijena u trudnoći ne može toliko da naškodi, koliko može pomoći kod naprimer takvih nekih tegoba o kojima smo pričale i gde se rakija pokazala kao efikasan domaći lek.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma